Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ξεκινήσω μια ξένη γλώσσα και θεωρώ πως αυτή είναι των Ιταλικών μιας και μου αρέσουν αλλά και πολλά ταξίδια μου είναι κάθε καλοκαίρι στην Ιταλία.. Θεωρείτε πως 2 ώρες ιδιαίτερο την εβδομάδα είναι καλά..?Δεν βιάζομαι ως προς τον χρόνο απλά θελω να μάθω να μιλάω όσο το δυνατόν πιο καλά..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giannisag17 είπε

Θα ήθελα να ξεκινήσω μια ξένη γλώσσα και θεωρώ πως αυτή είναι των Ιταλικών μιας και μου αρέσουν αλλά και πολλά ταξίδια μου είναι κάθε καλοκαίρι στην Ιταλία.. Θεωρείτε πως 2 ώρες ιδιαίτερο την εβδομάδα είναι καλά..?Δεν βιάζομαι ως προς τον χρόνο απλά θελω να μάθω να μιλάω όσο το δυνατόν πιο καλά..

Με 2 ώρες την εβδομάδα θα σου πάρει μια δεκαετία να φτάσεις σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, ακόμα και τα μικρά παιδιά κάνουν περισσότερες ώρες μαθήματα ξένων γλωσσών. Αν μιλάς καλά αγγλικά πάντως μπορείς εύκολα να μάθεις ιταλικά μόνος σου χωρίς κόστος.

1 ώρα πριν, Xejolontas είπε

Μάθε καμία γλώσσα που θα κάνεις προκοπή

Δεν πρόκειται να μάθεις μια γλώσσα που δεν σου αρέσει καθώς οι ώρες που απαιτούνται είναι πάρα πολλές. Αργά ή γρήγορα θα βαρεθείς. Εξάλλου τα ιταλικά ομιλούνται από 85 εκατομμύρια ανθρώπους και η Ιταλία είναι γεωγραφικά πολύ κοντά. Δεν είναι καμιά υπερσπάνια γλώσσα που την μαθαίνουν κομπλεξικοί για να πουλάνε μούρη (π.χ ισλανδικά).

• Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ..Έχεις δίκιο απλά και λόγω δουλειάς οι max ώρες που μπορώ να κάνω με το ζόρι είναι το πολύ τρεις.. Εντάξει δεν βιάζομαι τόσο.Τώρα αν δω πως τα πάω καλά και μαθαίνω γρήγορα μπορεί και να προσπαθήσω να τις αυξήσω.Αγγλικα ένα lower έχω..Δεν νομίζω να με βοηθήσει και πολύ στα Ιταλικά.

Δημοσ.
17 minutes ago, giannisag17 said:

Σε ευχαριστώ..Έχεις δίκιο απλά και λόγω δουλειάς οι max ώρες που μπορώ να κάνω με το ζόρι είναι το πολύ τρεις.. Εντάξει δεν βιάζομαι τόσο.Τώρα αν δω πως τα πάω καλά και μαθαίνω γρήγορα μπορεί και να προσπαθήσω να τις αυξήσω.Αγγλικα ένα lower έχω..Δεν νομίζω να με βοηθήσει και πολύ στα Ιταλικά.

Τα αγγλικα δεν βοηθανε στην συγκεκριμένη περίπτωση καθως αυτες οι δυο γλώσσες δεν ειναι συγγενικες. Αν μας ελεγες οτι ξερεις γαλλικα τοτε θα ηταν άλλη ιστορία. 

Γιατι δεν μιλας καποιον καθηγητη ιταλικων μα σε καθοδηγησει; Αν μπορουσες να αυξησεις τις 2 ωρες σε 4 θα ηταν ιδανικο (και φυσικα να εισαι ετοιμος για αρκετο προσωπικο διαβασμα). 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Τα αγγλικα δεν βοηθανε στην συγκεκριμένη περίπτωση καθως αυτες οι δυο γλώσσες δεν ειναι συγγενικες. Αν μας ελεγες οτι ξερεις γαλλικα τοτε θα ηταν άλλη ιστορία. 

Γιατι δεν μιλας καποιον καθηγητη ιταλικων μα σε καθοδηγησει; Αν μπορουσες να αυξησεις τις 2 ωρες σε 4 θα ηταν ιδανικο (και φυσικα να εισαι ετοιμος για αρκετο προσωπικο διαβασμα). 

Είναι τα Γαλλικά συγγενικά με τα Ιταλικά?Είχα την εντύπωση οτι τα Ιταλικά είναι με τα Ισπανικά.

Δημοσ.

Τα Γαλλικά είναι συγγενικά με τα Ιταλικά - αλλά μακρινα ξαδελφια. Θα σε βοηθησουν να καταλαβεις καποιες διασπαρτες λέξεις αλλά με τιποτα μια κανονική πρόταση - ποσο μαλλον μια συζήτηση.

Ισπανικά και Ιταλικά ομως είναι αδέλφια. Μιλάω πολυ καλά Ιταλικά και μια χαρα μπορω να συννενοηθώ με καποιον που μιλάει Ισπανικά (για ενα απλό θεμα συζητησης βεβαια)

• Like 1
Δημοσ.
33 minutes ago, australis said:

Τα Γαλλικά είναι συγγενικά με τα Ιταλικά - αλλά μακρινα ξαδελφια. Θα σε βοηθησουν να καταλαβεις καποιες διασπαρτες λέξεις αλλά με τιποτα μια κανονική πρόταση - ποσο μαλλον μια συζήτηση.

Καλα ας μην ειμαστε απόλυτοι (για το 'με τιποτα' λεω). Εχουν παρα πολλες παρομοιες λεξεις και καποιες ομοιοτητες σε γραμματικη. Χαρις στα γαλλικα (B2 εχω) μπορουσα να πιάσω προτασεις και στα ιταλικα και στα ισπανικα. Απ'την αλλη στα πορτογαλικα με τιποτα😝

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Οσο περισσότερες ωρες κανεις τοσο το καλυτερο. Εγω ξεκινησα με 6 ωρες και οσο πηγαινα προς Celi 4 το πηγα στις 3.

Αν δεν πας για πτυχιο, ξεκινα με 2 οπως λες και βλέπεις. Απλως προσεξε πολυ την επιλογη του καθηγητή σου.

Με τα ιταλικα καταλαβαινω άνετα ισπανόφωνους (εχω εξυπηρετησει κάμποσες φορες Ισπανούς μιλωντας ιταλικά και εκείνοι ισπανικά). Γαλλικα καταλαβαίνω προτάσεις κλπ, δυσκολα μεν, αλλα καταλαβαίνω.

Τα αγγλικα οντως δεν θα σε βοηθήσουν στην εκμάθηση των ιταλικών, ομως αν τα κατακτήσεις και το θελεις, συνεχίζεις πολυ ευκολα ισπανικα. Και οι τρεις γλωσσες πάντως (γαλλικα,ιταλικα,ισπανικά), εχουν κοινη γραμματικη που υποτίθεται εκει δυσκολεύεται κανεις, οποτε δεν σε ξενιζουν οι κανονες αν ξερεις την μια γλώσσα και ξεκινάς την αλλη.

2 ώρες πριν, *nenya* είπε

Καλα ας μην ειμαστε απόλυτοι (για το 'με τιποτα' λεω). Εχουν παρα πολλες παρομοιες λεξεις και καποιες ομοιοτητες σε γραμματικη. Χαρις στα γαλλικα (B2 εχω) μπορουσα να πιάσω προτασεις και στα ιταλικα και στα ισπανικα. Απ'την αλλη στα πορτογαλικα με τιποτα😝

Καλα τα πορτογαλικά μου ακουγονται τελειως γιουχου, παιζει να μην πιανω καν λεξεις :lol:

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, *nenya* είπε

5 ώρες πριν, stormrain είπε

Τα αγγλικα οντως δεν θα σε βοηθήσουν στην εκμάθηση των ιταλικών, ομως αν τα κατακτήσεις και το θελεις, συνεχίζεις πολυ ευκολα ισπανικα. Και οι τρεις γλωσσες πάντως (γαλλικα,ιταλικα,ισπανικά), εχουν κοινη γραμματικη που υποτίθεται εκει δυσκολεύεται κανεις, οποτε δεν σε ξενιζουν οι κανονες αν ξερεις την μια γλώσσα και ξεκινάς την αλλη.

Παιδιά όχι, αν κάποιος έχει καλή γνώση αγγλικών, τότε τα αγγλικά βοηθάνε πολύ. Το 58% του αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από τα λατινικά. To FSI έχει όλες τις λατινογενείς γλώσσες (ακόμα και τα ρουμάνικα) στην πιο εύκολη κατηγορία για τους native English speakers, αντιθέτως τα γερμανικά είναι στην κατηγορία 2. 

spacer.png

Ιταλικά δεν γνωρίζω, αλλά μαθαίνω ισπανικά και γερμανικά. Μερικά λεξιλογικά παραδείγματα:

Αγγλικά: The past, the present, the future

Ισπανικά: El pasado, el presente, el futuro

Γερμανικά: Die Vergangenheit, die Gegenwart, die Zukunft

Αγγλικα: The nation, the emotion, the action, the admiration, the fiction, the transformation, the collection, the collaboration

Ισπανικά: La nación, la emoción, la acción, la admiración, la ficción, la transformación, la colección, la colaboración

Γερμανικά: Das Volk, Die Emotion, die Handlung, die Bewunderung, die Erfindung, die Verwandlung, die Sammlung, die Zusammenarbeit

Αγγλικά: The opportunity, the possibility, the probability, the responsibility, the infinity

Ισπανικά: La oportunidad, la posibilidad, la probabilidad, la responsabilidad, el infinito

Γερμανικά: Die Gelengenheit, die Möglichkeit, die Wahrscheinlichkeit, die Verantwortung die Unendlichkeit

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Σε επιπεδο λεξιλογιου λες? Εγω το ειπα πιο πολυ για γραμματικη και συντακτικο που δεν εχουν πραγματικα καμια σχεση, τωρα οσον αφορα το λεξιλογιο υπαρχουν οντως καποιες λεξεις με κοινη ριζα. Απο την αλλη, το λεξιλογιο μιας γλωσσας το εμπλουτιζεις οσο θελεις αναλογως τον χρονο που εχεις. Διαβαζεις κειμενα κλπ και μαθαινεις λεξεις, ομως το πιο δυσκολο κομματι κατα τη γνωμη μου ειναι η γραμματικη και το συντακτικο, οποτε με βαση αυτο ειπα πως δεν βοηθανε ιδιαιτερα τα αγγλικα. 

Γιατι οκ, το ρημα to arrange πχ στα ιταλικα ειναι το arrangiare , αντε ομως να το συσχετισεις στην συνταξη Appena ebbe arrangiato i suoi vestiti si mise a tavola  :lol:

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, stormrain είπε

Σε επιπεδο λεξιλογιου λες? Εγω το ειπα πιο πολυ για γραμματικη και συντακτικο που δεν εχουν πραγματικα καμια σχεση, τωρα οσον αφορα το λεξιλογιο υπαρχουν οντως καποιες λεξεις με κοινη ριζα. Απο την αλλη, το λεξιλογιο μιας γλωσσας το εμπλουτιζεις οσο θελεις αναλογως τον χρονο που εχεις. Διαβαζεις κειμενα κλπ και μαθαινεις λεξεις, ομως το πιο δυσκολο κομματι κατα τη γνωμη μου ειναι η γραμματικη και το συντακτικο, οποτε με βαση αυτο ειπα πως δεν βοηθανε ιδιαιτερα τα αγγλικα. 

Γιατι οκ, το ρημα to arrange πχ στα ιταλικα ειναι το arrangiare , αντε ομως να το συσχετισεις στην συνταξη Appena ebbe arrangiato i suoi vestiti si mise a tavola  :lol:

Η γραμματική είναι δύσκολη στα A1-B1 επίπεδα. Το λεξιλόγιο είναι αυτό που κάνει την διαφορά στα ανώτερα επίπεδα. Ο μέσος άνθρωπος γνωρίζει γύρω στις 20-30 χιλιάδες λέξεις στην μητρική του γλώσσα. Το να έχεις μερικές χιλιάδες λέξεις έτοιμες και άλλες τόσες παραπλήσιες που μαθαίνονται εύκολα είναι τεράστια βοήθεια που την εκτιμάς μόνο αν προσπαθήσεις να μάθεις κάποια γλώσσα που έχει ελάχιστα cognates. Προφανώς για έναν Ισπανό το να μάθει πορτογαλικά ή ιταλικά είναι πολύ πιο εύκολο από ότι για έναν Άγγλο ή Αμερικάνο καθώς υπάρχει και περισσότερο κοινό λεξιλόγιο και κοινή γραμματική. Τα γερμανικά πάντως με έχουν ταλαιπωρήσει απίστευτα λεξιλογικά και τα λίγα cognates που υπάρχουν πολλές φορές είναι άχρηστα, π.χ der Baum = το δέντρο, the beam = ο δοκός, η δέσμη. Das Zimmer = το δωμάτιο και είναι cognate με την λέξη timber = η ξυλεία. Στα γερμανικά Zimmerman είναι ο ξυλουργός, στα αγγλικά όμως δεν υπάρχει αυτή η αντιστοιχία και ο ξυλουργός δεν είναι timberman αλλά carpenter.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρον θέμα καθώς είμαι λάτρης της Ιταλίας .Θα ήθελα να μάθω κ εγώ ιταλικά αλλά μάλλον αποθαρρύνθηκα.Δηλαδή για ένα πτυχίο,το τερπνόν μετά του ωφελίμου,επιπέδου lower πόσες ώρες κ χρόνια πρέπει να κάνω?

Επεξ/σία από MaNePi
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MaNePi είπε

Ενδιαφέρον θέμα καθώς είμαι λάτρης της Ιταλίας .Θα ήθελα να μάθω κ εγώ ιταλικά αλλά μάλλον αποθαρρύνθηκα.Δηλαδή για ένα πτυχίο,το τερπνόν μετά του ωφελίμου,επιπέδου lower πόσες ώρες κ χρόνια πρέπει να κάνω?

Aναλογως. Εγω ειχα παρει το celi 3 στα 2μιση χρονια νομιζω με δυο 3ωρα την εβδομαδα (σε γκρουπ) στο γνωστο φροντιστηριο του κεντρου. Αλλα εξαρταται απο το αν θα κανεις ιδιαιτερα ή γκρουπακι, ποσο σκοπευεις να διαβαζεις κλπ. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stormrain είπε

Aναλογως. Εγω ειχα παρει το celi 3 στα 2μιση χρονια νομιζω με δυο 3ωρα την εβδομαδα (σε γκρουπ) στο γνωστο φροντιστηριο του κεντρου. Αλλα εξαρταται απο το αν θα κανεις ιδιαιτερα ή γκρουπακι, ποσο σκοπευεις να διαβαζεις κλπ. 

Κατάλαβα! Σκοπός μου είναι από Σεπτέμβρη να ξεκινήσω με τν κοπέλα μου κ λέγαμε για μάθημα τυπου ιδιαίτερου. Αλλά θα το ψάξουμε να δουμε,αυτή έχει βαση αν πιανεται τα λατινικά και εγώ εχω μάθει αρκετά πράγματα μονος μου, τραγουδάω στα ιταλικά κτλ οπότε στο διάβασμα θα υπάρχει μια βοήθεια κ μια συνεργασία! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...