Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, βρίσκομαι στην αναζήτηση gaming pc, δυστυχώς γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί με τις κάρτες γραφικών αλλά αφού η κατάσταση θα κρατήσει σίγουρα για μισό χρόνο είπα να προχωρήσω στην αγορά με ότι καλύτερο μπορώ να κάνω. 

Ποσό που διαθέτουμε : 1000 ευρώ

Χρήση υπολογιστή : gaming και γενική χρήση

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. όχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ένα κατάστημα 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? από το κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . δεν επιθυμώ, υπάρχουν 10ρια

Θεσσαλονίκη παλαιότερα είχα αγοράσει απο visionstudio και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος ωστόσο έχω βρει την rtx2060 από e-shop.gr στα 640 https://www.e-shop.gr/vga-asus-dual-geforce-rtx-2060-evo-6gb-dual-rtx2060-o6g-evo-6gb-gddr6-pci-e-retail-p-PER.513975 και σκέφτομαι να προχωρήσω αγορά σύνθεσης από εκεί χτίζοντας γύρω από την κάρτα γραφικών. 

Σκληρό δίσκο έχω εξωτερικό άρα μόνο έναν ssd 120 ή 250 θα χρειαστω για λειτουργικό.

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Οχι δεν γίνεται...

με αρκετά μέτρια σύνθεση, με πολύ οικονομικά parts και και ήδη είσαι περίπου 100ευρώ over budget

eshop.PNG.7c87f539272fc6a3d6989d83fb2560a8.PNG

Πολύ ανεβασμένες οι τιμές στο hardware εδώ και μια - δύο εβδομάδες. Η καλύτερη σου πιθανότητα για σύνθεση στα 1000 είναι να βρεις καλές προσφορές με μεταφορικά απο 2-3 μαγαζιά.

Περίπου στη "κυβικά" του παραπάνω συστήματος.

Στα 180ευρώ εννοείται προτιμάς τον ryzen 3600  ενώ στα 70 ευρώ θα πάρεις πολύ πιο σοβαρή μητρική κι ας είναι b450 (χάνεις pcie 4).

Κάρτα νομίζω μπορείς να την βρεις στα 600. Αν μαζέψεις λίγο τα parts σε τιμές μπορεί και να βγει αλλά και πάλι δύσκολα τα πράγματα.

Πλέον οι κονσόλα μοιάζει μονόδρομος στο gaming. Ακόμη καλύτερα συμφέρει ο συνδυασμός. Κονσόλα για τα "απαιτητικά" παιχνίδια και pc για lol.csgo κτλ που δεν έχουν φοβερές απαιτήσεις και μπορείς να τις πιάσεις ακόμη και με ένα 4core με ενσωματωμένα γραφικά.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/24485810/Dell-Inspiron-3881-MT-i5-10400F-8GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1650-Super-W10-Pro.html
Είναι στην πόλη σου το πρώτο κατάστημα. ;)

https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/desktop--all-in-one/gaming-desktop/hp-pavilion-desktop-tp01-1008nv-amd-ryzen-5-4600g-8gb-128gb-ssd-1tb-hdd-nvidia-geforce-gtx-1650/1595570

https://www.skroutz.gr/s/27518594/HP-Pavilion-Gaming-TG01-0025nw-Ryzen-5-3500-16GB-512GB-GeForce-GTX-1660-W10-Home.html

.

Εδώ και καιρό όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μόνο σε branded συστήματα θα βρείς αξιόλογο gaming υπολογιστή με κανονικές διαθεσιμότητες και σε σχετικά νορμάλ τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν η οθονη ειναι απλη,

μπορει να καλυπτεσαι ανετα με καρτα μεταχειρισμενη οπως 1070,1080 κλπ.

αλλιως καινουρια καρτα των 600 ευρω κ απο συστημα σχεδον

οτιδηποτε 5ετιας κ πιο νεο.

αλλη λυση γραφικα κ συστημα

μονο 2ΟΟΟ ευρω.λογω κρυπτονιμισματων κοβιντ κλπ

που συνοδευεται απο γνωστα οικεια επιφωνηματα χαρας κ εκπληξης κ πολλες καρδουλες 

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
20 ώρες πριν, nickol-us είπε

Οχι δεν γίνεται...

με αρκετά μέτρια σύνθεση, με πολύ οικονομικά parts και και ήδη είσαι περίπου 100ευρώ over budget

eshop.PNG.7c87f539272fc6a3d6989d83fb2560a8.PNG

Πολύ ανεβασμένες οι τιμές στο hardware εδώ και μια - δύο εβδομάδες. Η καλύτερη σου πιθανότητα για σύνθεση στα 1000 είναι να βρεις καλές προσφορές με μεταφορικά απο 2-3 μαγαζιά.

Περίπου στη "κυβικά" του παραπάνω συστήματος.

Στα 180ευρώ εννοείται προτιμάς τον ryzen 3600  ενώ στα 70 ευρώ θα πάρεις πολύ πιο σοβαρή μητρική κι ας είναι b450 (χάνεις pcie 4).

Κάρτα νομίζω μπορείς να την βρεις στα 600. Αν μαζέψεις λίγο τα parts σε τιμές μπορεί και να βγει αλλά και πάλι δύσκολα τα πράγματα.

Πλέον οι κονσόλα μοιάζει μονόδρομος στο gaming. Ακόμη καλύτερα συμφέρει ο συνδυασμός. Κονσόλα για τα "απαιτητικά" παιχνίδια και pc για lol.csgo κτλ που δεν έχουν φοβερές απαιτήσεις και μπορείς να τις πιάσεις ακόμη και με ένα 4core με ενσωματωμένα γραφικά.

Οντως μετρια συνθεση αλλα δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.. αλλα νομιζω ειναι απο τις λιγες επιλογες μου

Και εγω το σκεφτηκα να παρω απο 2-3 που εχω δει ηδη καλύτερες τιμες αλλα δεν εχω ξανα κανει μονος tower και σκεφτομαι μην κανω καμια πατατα..

Σκεφτομουν και ryzen 5 1600F, θα τρωει μπουκαλι απο την gpu? σε gta V, world of tanks κυριως.

Δυστυχως με τις κονσολες δεν το εχω.. απο μικρος pc 

Ευχαριστω για την προταση παντως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, koularasss είπε

Οντως μετρια συνθεση αλλα δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.. αλλα νομιζω ειναι απο τις λιγες επιλογες μου

Και εγω το σκεφτηκα να παρω απο 2-3 που εχω δει ηδη καλύτερες τιμες αλλα δεν εχω ξανα κανει μονος tower και σκεφτομαι μην κανω καμια πατατα..

Σκεφτομουν και ryzen 5 1600F, θα τρωει μπουκαλι απο την gpu? σε gta V, world of tanks κυριως.

Δυστυχως με τις κονσολες δεν το εχω.. απο μικρος pc 

Ευχαριστω για την προταση παντως!

Δε θα έχεις και φοβερό μπουκάλι με τον 1600 αλλά το eshop τουλάχιστον που επιθυμείς δεν τον έχει. Είναι κρίμα σε καινούργιο σύστημα να βάλεις cpu 4ετίας. Σίγουρα λόγω χαμηλού χρονισμού θα χάνεις κάποια fps, εφόσον μιλάμε για 1080p. Ελπίζω να στρώσει το πράγμα σύντομα και να πάρεις αυτό που επιθυμείς και όχι οτι βρεις. Ελπίζω να φτιάξουν οι διαθεσιμότητες - τιμές σύντομα. Τα έτοιμα συστήμα, όσο κι αν είναι λιγότερο προτιμητέα, μην τα αγνοείς, είναι μια καλη λύση αυτό τον καιρό

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
16 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Στα Quest ρωτας τη μητρικη φορανε.

6617002_Screenshot_2021-05-25GamingPC-Desktops.png.411ab5f5fb39d40894d680ad3e34dc24.png

Ενδιαφερουσα επιλογη το 2ο αλλα στα ετοιμα pc μου εχουν αφησει φοβία τα turbox με τα ''εξαιρετικα'' τροφοδοτικα τους 😜 

Επεξεργαστης ισως λιγο πιο βολικος απο την αποψη οτι εχει δικα του γραφικα για ωρα αναγκης, τροφοδοτικο και μητρικη λεει ακριβως ποια εχει;

10 ώρες πριν, dpolal είπε

https://www.skroutz.gr/s/24485810/Dell-Inspiron-3881-MT-i5-10400F-8GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1650-Super-W10-Pro.html
Είναι στην πόλη σου το πρώτο κατάστημα. ;)

https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/desktop--all-in-one/gaming-desktop/hp-pavilion-desktop-tp01-1008nv-amd-ryzen-5-4600g-8gb-128gb-ssd-1tb-hdd-nvidia-geforce-gtx-1650/1595570

https://www.skroutz.gr/s/27518594/HP-Pavilion-Gaming-TG01-0025nw-Ryzen-5-3500-16GB-512GB-GeForce-GTX-1660-W10-Home.html

.

Εδώ και καιρό όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μόνο σε branded συστήματα θα βρείς αξιόλογο gaming υπολογιστή με κανονικές διαθεσιμότητες και σε σχετικά νορμάλ τιμή.

Σκεφτομαι 1650/1660 δεν ειναι τοσο future proof αν και ειναι δελεαστικη η τιμη.. απλα σκεφτομαι αφου εφτασα που εφτασα τα 1000 ας δωσω 100 ακομα να εχω το κεφαλι μου ησυχο για πιο πολυ καιρο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, koularasss είπε

Ενδιαφερουσα επιλογη το 2ο αλλα στα ετοιμα pc μου εχουν αφησει φοβία τα turbox με τα ''εξαιρετικα'' τροφοδοτικα τους 😜 

Επεξεργαστης ισως λιγο πιο βολικος απο την αποψη οτι εχει δικα του γραφικα για ωρα αναγκης, τροφοδοτικο και μητρικη λεει ακριβως ποια εχει;

Καταρχην το you δεν εχει σχεση με τα turbo-x,οποτε γλυτωνεις 😁

Με ενα τηλεφωνο θα μαθεις για τη μητρικη-τροφοδοτικο.

Εαν δεν κανω λαθος τροφοδοτικα βαζουν τα gigabyte bronze.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, peiraiask είπε

αν η οθονη ειναι απλη,

μπορει να καλυπτεσαι ανετα με καρτα μεταχειρισμενη οπως 1070,1080 κλπ.

αλλιως καινουρια καρτα των 600 ευρω κ απο συστημα σχεδον

οτιδηποτε 5ετιας κ πιο νεο.

αλλη λυση γραφικα κ συστημα

μονο 2ΟΟΟ ευρω.λογω κρυπτονιμισματων κοβιντ κλπ

που συνοδευεται απο γνωστα οικεια επιφωνηματα χαρας κ εκπληξης κ πολλες καρδουλες 

μτχ δεν θελω γιατι και εκει τα χτυπανε και δεν ξερεις τι παιρνεις και περα απο αυτο δεν θα μπορω να το βαλω μονος. Ξερω υπαρχουν απειρα τουτοριαλ αλλα θα δοκιμαζα μονο αν ειχα τερμα χαμηλο budget και δεν θα με ενοιαζε αν εκανα πατατα (πραγμα σχεδον απιθανο ) 

9 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Καταρχην το you δεν εχει σχεση με τα turbo-x,οποτε γλυτωνεις 😁

Με ενα τηλεφωνο θα μαθεις για τη μητρικη-τροφοδοτικο.

Εαν δεν κανω λαθος τροφοδοτικα βαζουν τα gigabyte bronze.

Το ξερω οτι δεν εχει αλλα εχουν αφησει ενα μισος θα πω προς τα ετοιμα 😜 παρολο που δεν ειχα παρει ποτε 

Επισης βλεπω 4 ανεμιστηρες πραγμα θετικο. Νομιζω το κουτι απο e-shop έχει 1 αλλα θα μου πεις βαζεις.

Τωρα συγκρινοντας τα βλεπω εγγυηση 2 χρονια σε ολο το tower ενω νομιζω αν τα παρω part part θα εχω περισσοτερα χρονια εγγυηση σε διαφορα parts. 

Ειδα μολις e-shop 1 χρονο εγγυηση το κουτι, gpu δεν λεει, 2 τροφοδοτικο, 3 gpu/mobo/ssd, εφ ορου ζωης ram. 

Αυτο επειδη παιρνει περισσοτερους ανεμιστηρες https://www.e-shop.gr/case-innovator-aquarius-acrylic-front-panel-with-one-fan-p-PER.581515 καλυτερο σωστα; 

rgb περισσοτερα fps κιολας 😜 

Επεξ/σία από koularasss
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostis76 είπε

Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά για λάπτοπ δεν είμαι, πιο καλή επιλογή σταθερός για gaming. Παρόλη την κατάσταση..

Έχω συνηθίσει σε pc άρα κονσόλα δεν θα με βολέψει σίγουρα. 

Νομίζω όλες οι επιλογές μου έχουν προταθεί. Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή σε σταθερό ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koularasss είπε

Νομίζω όλες οι επιλογές μου έχουν προταθεί. Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή σε σταθερό ;

Απαντάς μόνος σου στο πρώτο σκέλος. Νομίζω προτάθηκαν όλες οι εναλλακτικές.

Έτοιμο build σύστημα με κάρτα

Βuild με βάση την κάρτα που ήθελες

Build και ξεχωριστή gpu όπου βρεις

Κονσόλα

Λάπτοπ

Ε δεν έμεινε και τίποτα. Δυστυχώς με την κατάσταση που υπάρχει μένει μόνο να ελπίζεις σε κάνα θαύμα, όλα τα άλλα τα καλύψαμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 24/5/2021 στις 7:42 ΜΜ, koularasss είπε

γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί με τις κάρτες γραφικών αλλά αφού η κατάσταση θα κρατήσει σίγουρα για μισό χρόνο είπα να προχωρήσω στην αγορά με ότι καλύτερο μπορώ να κάνω.

Αγορίνα μου, περίμενε λίγο να πέσει η αξία των bitcoin και τώρα που αρχίζουν και επαναλειτουργούν οι μεταφορές προς τους προμηθευτές, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξεις την δική σου λίστα με καλά parts αλλά ταυτόχρονα να βρίσκεσαι εντός budget.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...