Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Αν δεν ξέρεις (άπειρος κόσμος δεν ξέρει) από τεχνολογία και τι είναι το iOS και τι το Android και πάρεις iPhone, η Apple έχει μονοπώλιο μέσα στην πλατφόρμα που βρίσκεσαι και δεν υπάρχει καμία επιλογή για να το αποφύγεις εκτός αν πάρεις άλλη συσκευή. Είναι μονοπώλιο ή δεν είναι; Είναι. 

Αν είσαι developer έχεις επιλογή να χάσεις κοινό επειδή η Apple χρεώνει 30% επί όλων των κερδών, με το να μην πας σε iOs την εφαρμογή σου ή να πληρώσεις την Apple το 30%. Δεν μπορείς να πεις ότι θα διανεμηθεί η εφαρμογή μου με άλλον τρόπο στο iOS. Όταν δύο παίκτες μονοπωλούν την αγορά όπως και να έχει, αναγκαστικά πρέπει να συμμορφωθούν σε νόμους και αυτή την στιγμή η Apple είναι λάθος γιατί δεν επιτρέπει εναλλακτικές λύσεις για να κατεβάσεις εφαρμογές εκτός app-store, ενώ η Google παρέχει. 

Δεν είναι debatable το παραπάνω, αυτό ισχύει και η συζήτηση είναι αν η Apple επιτρέπεται να συνεχίσει έτσι ή όχι.

Καλό θα είναι φίλε μου να ξεχωρίσεις τις δυο καταστάσεις ώστε να μην πέφτεις σε λογικά ατοπήματα… 

η Apple δεν είναι μονοπώλιο ούτε στο σύνολο των κινητών, ούτε στο ίδιο της το λειτουργικό… το ίδιο ισχύει και για την Sony στο PlayStation ή την Epic στο store της, ή τον Σκλαβενίτη στα super market… επίσης, ο κάθε δημιουργός θα πρέπει να είναι κύριος του προϊόντος του και καμία νομοθεσία δεν μπορεί του επιβάλει να το αλλοιώσει επειδή το θέλουν κάποιοι, μόνο ο καταναλωτής μπορεί να πιέσει ώστε ο κατασκευαστής να κάνει αλλαγές, μέσο των επιλογών του…

Δεύτερον, είναι υψηλό το 30% κρατήσεων? Και ναι και όχι… είναι υψηλό όταν υπάρχει ανταγωνιστής από την ίδια την Apple, δεν είναι σε όλες τις άλλες περιπατήσεις….

τα πράγματα είναι τόσο απλά και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτός ο πανικός…

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Όταν δύο παίκτες μονοπωλούν την αγορά όπως και να έχει, αναγκαστικά πρέπει να συμμορφωθούν σε νόμους και αυτή την στιγμή η Apple είναι λάθος γιατί δεν επιτρέπει εναλλακτικές λύσεις για να κατεβάσεις εφαρμογές εκτός app-store, ενώ η Google παρέχει. 

Δεν υπάρχει υποχρέωση διάθεσης εκτός του Store κάποιας εταιρίας. Δικό της το hardware ,δικό της το λειτουργικό . Αν δεν αρέσει το κρίνουν οι πωλήσεις και οι καταναλωτές ,όχι η Epic

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Όπως έχω εξηγήσει, ΔΕΝ πάει έτσι. Δεν είμαστε ζούγκλα.

Μόνο ζούγκλα θυμίζει το σκηνικό . Χέρι σε ξένα λεφτά . Αν θέλει η Epic ανεβάζει 30% να αντισταθμίσει τη χασούρα ή φεύγει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Herald είπε

Επί του τζίρου εννοείς, γιατί το appstore επί του τζίρου χρεώνει ,όχι επί των κερδών

Ναι έχεις δίκιο…ευχαριστώ για την επισήμανση! 

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
7 ώρες πριν, yazidis είπε

Ναι ρε φίλε, σου δίνει όμως την πλατφόρμα για να βγάλεις αυτά τα 3 δις. Με την ίδια λογική μπορείς να βρεις μία οικοδομή στην Times Square, και άλλη μία στην Ερμού. Και τα δύο κτήρια είναι όπου μπορείς να χτίσεις τα γραφεία σου / κατάστημά σου, αλλά άλλη κίνηση θα έχεις στη μία, και άλλη στην άλλη. Το να πάω και να απαιτώ απ'τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στην Times Square να μου αλλάξει την πολιτική του μισθώματος διότι το προϊόν που πουλάω το φτιάχνω εγώ ο ίδιος και θα είναι το ίδιο και στην Times Square (iOS) και το ίδιο και στην Ερμού (Microsoft) και να του λέω πως ας πούμε στην ίδια δυναμικότητας δρόμο στην Αθήνα ή στο Παρίσι (ή δεν ξέρω και εγώ σε ποια άλλη πόλη μπορώ να κάνω σύγκριση) έχει διαφορετική πολιτική, είναι αστείο.

Και ξαναλέω, σου δίνει την δυνατότητα να βγάλεις τα 3 δις, και βγαίνεις και κερδισμένος. Και στην τελική πουλάει δικαιώματα παιχνιδιών, είτε πουλήσει 100, είτε πουλήσει 10.000.000 κλειδιά. Εκτός από τους servers που θα πρέπει να μισθώσει για να σηκώσει τους παραπάνω χρήστες, δε μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου ένα ακόμη πάγιο έξοδο του οποίου να κάνει το 30% ασύμφορο.

Συγκρίνεις άσχετα πράματα. Το iOS και το store δεν το έφτιαξε η Apple με δικά της λεφτά όπως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Το store και το iOS το πληρώνεις εσύ, ο καταναλωτής. Μετά η Apple χρησιμοποιωντάς εσένα τον καταναλωτή αναγκάζει τους developers να πληρώσουν 30% σε εκείνη (για ένα προιόν / υπηρεσία που έχεις ΗΔΗ πληρώσει) αλλιώς αφαιρεί από ΕΣΕΝΑ την δυνατότητα να αποκτήσεις τις εφαρμογές του εν λόγω developer. 

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Ναι έχεις δίκιο…ευχαριστώ για την επισήμανση! 

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις και την διαφορά. Αν το κράτος ή όποιο άλλο από τα παραδείγματα αναφέρθηκαν πιο πίσω σε χρέωνε 30% επί του τζίρου δεν θα είχε μείνει επιχείρηση ανοιχτή :P 

Δημοσ.

εν τω μεταξύ ΄, κάπου είδα να κυκλοφορεί και  ένα "βίνδεο"  με τον μάγειρα  να καταθέτει στο Δικαστήριο , και η Δικαστής ήταν "άλλο πράμα" , πλήρως διαβασμένη και καταρτισμένη για την αγορά της πληροφορικής , των εφαρμογών και των developers. Έπεσε στην περίπτωση ο μάγειρας . 

Ερωτήσεις του στύλ ¨ποιες ακριβώς είναι οι σχέσεις με τους developers " ,"όχι πολύ καλές " απαντάει ο μάγειρας , περίεργο λέει ο Δικαστής , γιατί έχω πληροφορίες ότι κατά κανόνα είναι κακές έως πολύ κακές . Χα, τον ξέσκισε , ούτε οι αντίπαλοι δικηγόροι δεν τον στρίμωξαν έτσι . 

Το ¨λουλούδι" τον Ζούκεμπεργκ θα ήθελα να δω σε ένα τέτοιο δικαστήριο .

Όταν ο δικαστής είναι ¨διαβασμένος¨ βρε τον καλύτερο δικηγόρο να έχεις , δεν γλυτώνεις . 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις και την διαφορά. Αν το κράτος ή όποιο άλλο από τα παραδείγματα αναφέρθηκαν πιο πίσω σε χρέωνε 30% επί του τζίρου δεν θα είχε μείνει επιχείρηση ανοιχτή :P

Για το κράτος έχεις δίκιο αλλά πραγματικά υπάρχουν πολλές περιοχές φιλέτα που το ενοίκιο μπορεί να είναι πολύ πιο πάνω από το 30% του τζίρου…

Δημοσ.
12 ώρες πριν, pao13 είπε

δεν ξέρω τι θα έκανα αν ένας μου έκανε δικαστήριο για το πόσο και σε ποιους θα πουλάω 

και θα πρέπει να δώσω και εξηγήσεις για την πολιτική του που ακολουθεί το μαγαζί μου!

το πιο πιθανό να έκανα μήνυση και να ζητούσα και παραπάνω γιατί τον έκανα παραπάνω γνωστό 

ώστε να του δείξω και το δρόμο να κάνει δικό του μαγαζί

Θα συγκρίνουμε δλδ ενα θεωρητικό συνοικιακό μαγαζι με την apple?

Ότι να ναι....

Ας μην κάνουμε και υποδείξεις τότε στην Google τι αποτελέσματα βγάζει το search στο google..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Yeroplatanos είπε

Ας μην κάνουμε και υποδείξεις τότε στην Google τι αποτελέσματα βγάζει το search στο google..

σωστά , αλλά άσχετο με τη περίπτωση προμήθειας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Herald είπε

Συγκρίνεις άσχετα πράματα. Το iOS και το store δεν το έφτιαξε η Apple με δικά της λεφτά όπως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Το store και το iOS το πληρώνεις εσύ, ο καταναλωτής. Μετά η Apple χρησιμοποιωντάς εσένα τον καταναλωτή αναγκάζει τους developers να πληρώσουν 30% σε εκείνη (για ένα προιόν / υπηρεσία που έχεις ΗΔΗ πληρώσει) αλλιώς αφαιρεί από ΕΣΕΝΑ την δυνατότητα να αποκτήσεις τις εφαρμογές του εν λόγω developer. 

Ως καταναλωτή δεν με νοιάζει αν η Apple και η κάθε Apple πέρνει λεφτά από τους προγραμματιστές… εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να έχω ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό, γρήγορο και ασφαλές λειτουργικό για να βρίσκω τις εφαρμογές που θέλω…  

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, AtiX είπε

Για το κράτος έχεις δίκιο αλλά πραγματικά υπάρχουν πολλές περιοχές φιλέτα που το ενοίκιο μπορεί να είναι πολύ πιο πάνω από το 30% του τζίρου…

Ε αυτα τα μαγαζια θα κλεισουν. Η απλα ο τζιρος ειναι πλασματικος γιατι δεν κόβουν αποδείξεις 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε αυτα τα μαγαζια θα κλεισουν. Η απλα ο τζιρος ειναι πλασματικος γιατι δεν κόβουν αποδείξεις 

ή έχουν μεγάλο κέρδος… 😉

Δημοσ.

Κάθεστε σαν τα μωρά και μαλώνετε. (Κάθε φορά)

Οι περισσότεροι αρχικα που ‘τα χωνετε’, δεν θα αγοράζατε ποτε iOS συσκευή γιατί είναι για χαζούς. 
Ακόμη και αν άνοιγε το λογισμικό, θα έπρεπε να συνεχίσετε να την σνομπάρεστε, ειδάλλως θα έχετε κάνει κωλοτουμπα. 
Ποιο το νόημα οποτε;

Δεν χρειαζόμαστε όλα τα λειτουργικά να είναι σουρωτηρια. 

Αν αύριο μεθαύριο βγει μια εφαρμογή, χωρίς την χρήση της οποίας δεν μπορώ να επιβιώσω πάνω σε αυτό τον πλανήτη, γίνεται μόνο εγκατάσταση από 3ο και η apple δεν το επιτρέπει, τότε απλώς πάω σε άλλο μαγαζί. 

Τοσο απλά τα πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

ή έχουν μεγάλο κέρδος… 😉

Μου λες οτι το ενοικιο ειναι πολυ πανω απο το 30% του τζιρου. Πως να εχεις μεγαλο κερδος οταν ας πούμε το 50% του περιθωρίου κερδους πάει στο ενοικιο? 

Εχω μια επιχείρηση λιανικης που παιζει να πληρωνει το υψηλοτεριο ενοικιο στην Ελλαδα (για το ειδος της), 18.000 ευρω, αλλα ο τζιρος της ειναι εκατονταδες χιλιαδες το μηνα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Μου λες οτι το ενοικιο ειναι πολυ πανω απο το 30% του τζιρου. Πως να εχεις μεγαλο κερδος οταν ας πούμε το 50% του περιθωρίου κερδους πάει στο ενοικιο? 

Εχω μια επιχείρηση λιανικης που παιζει να πληρωνει το υψηλοτεριο ενοικιο στην Ελλαδα (για το ειδος της), 18.000 ευρω, αλλα ο τζιρος της ειναι εκατονταδες χιλιαδες το μηνα. 

Πήγαινε ρωτά έναν καταστηματάρχη στην Ερμού, στο Mall…

@Dinos_12345σοβαρέψου..

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε

Αν δεν ξέρεις (άπειρος κόσμος δεν ξέρει) από τεχνολογία και τι είναι το iOS και τι το Android και πάρεις iPhone, η Apple έχει μονοπώλιο μέσα στην πλατφόρμα που βρίσκεσαι και δεν υπάρχει καμία επιλογή για να το αποφύγεις εκτός αν πάρεις άλλη συσκευή. Είναι μονοπώλιο ή δεν είναι; Είναι. 

Αν είσαι developer έχεις επιλογή να χάσεις κοινό επειδή η Apple χρεώνει 30% επί όλων των κερδών, με το να μην πας σε iOs την εφαρμογή σου ή να πληρώσεις την Apple το 30%. Δεν μπορείς να πεις ότι θα διανεμηθεί η εφαρμογή μου με άλλον τρόπο στο iOS. Όταν δύο παίκτες μονοπωλούν την αγορά όπως και να έχει, αναγκαστικά πρέπει να συμμορφωθούν σε νόμους και αυτή την στιγμή η Apple είναι λάθος γιατί δεν επιτρέπει εναλλακτικές λύσεις για να κατεβάσεις εφαρμογές εκτός app-store, ενώ η Google παρέχει. 

Δεν είναι debatable το παραπάνω, αυτό ισχύει και η συζήτηση είναι αν η Apple επιτρέπεται να συνεχίσει έτσι ή όχι.

Ποναει στην τσεπουλα σου βλεπω! δηλαδη στην κονομα σου........παρτακιας!!! στην Ελλαδα η Vodafone δεν προσφερει esim, να τις κανουμε μια αγωγη γιατι οι συσκευές με esim θα πρεπει αναγκαστικα να πανε στην Cosmote, διοτι εγω δεν θέλω την φυσική sim!!!!!!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...