greg4 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Ψάχνω για το γραφείο ένα ups για 4 pc όπου Το καθένα θα τρώει ~200w. (Δεν έχουν κάρτα γραφικών, ούτε οθόνη). Σύμφωνα με calculator είμαστε στα 186w με 220w ανάλογα το pc. Τα pc είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης ενα router της cosmote, ενα hubακι απλό και ένα τηλέφωνο σταθερό Έχω βάλει κάτι φίλτρα εδώ στο skroutz αλλά δεν ξέρω που να πάω: https://www.skroutz.gr/c/41/ups/f/418242_418245/Tower-apo-5-eos-6-prizes.html?availability_enum=10&o=ups&order_by=pricevat&order_dir=desc Επίσης μας ενδιαφέρει να μπορεί να τα κρατήσει ανοιχτά τουλάχιστον μισή ώρα. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από greg4
snbblp Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Στη μισή ώρα είναι που ακριβαίνει το πράμα... Σηκώνει άνετα και τις οθόνες τους. Φθηνή (αλλά καλή) λύση. Ακριβή (αλλά επαγγελματική) λύση. 1
Dantε Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Μηπως θα ηταν συνετοτερο να παρετε 4 μικρα? Και πιο φθηνα θα βγει και πιο αξιοπιστη θα ειναι η κατασταση και μικροτερο το κοστος συντηρησης. Πχ μια 4αδα τετοια https://www.skroutz.gr/s/4799651/Eaton-5E-850VA-USB-DIN.html?from=catspan Δεν εχει καν ανεμιστηρα. 1
foniki_melitzana Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 45 λεπτά πριν, Dantε είπε https://www.skroutz.gr/s/4799651/Eaton-5E-850VA-USB-DIN.html?from=catspan Δεν εχει καν ανεμιστηρα. έχω ένα τέτοιο για τα δικτυακά μου (modem, router, switches, raspberry pis) και είναι πραγματικά αθόρυβο. Το σκέφτομαι να πάρω ένα δεύτερο και για το desktop, όταν με το καλό ξαναμπεί σε λειτουργία
3DJIN Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 30' ακριβαινει πολυ,μηπως να ριξουμε τις απιτησεις στο 5'
greg4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν έχουν οθόνες τα pc, μονο τα tower. Η επιθυμία είναι να κρατήσουν μισή ωρα. Δηλαδή στο 5λεπτο συνήθως δεν θα υπάρχει κάποιος από πάνω να κάνει shut down. Είναι ανοιχτά και κάνουν μια διαδικασία συνεχώς μόνα τους. Τα 4 διαφορετικά το βλέπουμε αλλά θα προτιμούσα 1 για οικονομία χώρου και λιγότερα καλώδια. Για θόρυβο δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα, σε γραφείο θα είναι. 5 ώρες πριν, Dantε είπε Μηπως θα ηταν συνετοτερο να παρετε 4 μικρα? Και πιο φθηνα θα βγει και πιο αξιοπιστη θα ειναι η κατασταση και μικροτερο το κοστος συντηρησης. Πχ μια 4αδα τετοια https://www.skroutz.gr/s/4799651/Eaton-5E-850VA-USB-DIN.html?from=catspan Δεν εχει καν ανεμιστηρα. Αυτο πόση ώρα κρατάει; 5 ώρες πριν, snbblp είπε Στη μισή ώρα είναι που ακριβαίνει το πράμα... Σηκώνει άνετα και τις οθόνες τους. Φθηνή (αλλά καλή) λύση. Ακριβή (αλλά επαγγελματική) λύση. Κάτι ενδιάμεσο έχουμε? πχ και 500 θα δίναμε άνετα.
Dantε Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Για να κρατησει 1 ups συνολο 800 watt για μιση ωρα,θα πρεπει να ειναι γαιδουρι. Ενα 850αρι VA θα κρατησει μιση ωρα 200 watt χαλαρα. Παντως αν το θεμα ειναι πως δε θα ειναι καποιος εκει για να κλεισει,ολα τα ups πλεον εχουν συνοδευτικο λογισμικο που σου κλεινει τον υπολογιστη οποτε ορισεις εσυ.
GH 61 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Στις 24/5/2021 στις 1:30 ΜΜ, greg4 είπε μας ενδιαφέρει να μπορεί να τα κρατήσει ανοιχτά τουλάχιστον μισή ώρα. http://powerquality.eaton.com/5E2000iUSB.aspx?cx=171&GUID=8264C2F1-3548-488F-A0C1-D99F2600400D Δινει 3 λεπτα στα 800 watt. Γινεται τα 3 να γινουν 30; Γινεται με καγκουρια. (Δεν θα την πω για λογους ασφαλειας.) ΑΛΛΑ. Πες οτι αντεχε τα 30, που ακριβως θα εφτανε η θερμοκρασια μεσα στο κουτι; (τοστιερας) Δινει 35 λεπτα στα 200 watt. Μονο με 4 τετοια θα εχεις αυτο που θελεις.
snbblp Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 10 ώρες πριν, greg4 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν έχουν οθόνες τα pc, μονο τα tower. Η επιθυμία είναι να κρατήσουν μισή ωρα. Δηλαδή στο 5λεπτο συνήθως δεν θα υπάρχει κάποιος από πάνω να κάνει shut down. Είναι ανοιχτά και κάνουν μια διαδικασία συνεχώς μόνα τους. Τα 4 διαφορετικά το βλέπουμε αλλά θα προτιμούσα 1 για οικονομία χώρου και λιγότερα καλώδια. Για θόρυβο δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα, σε γραφείο θα είναι. Αυτο πόση ώρα κρατάει; Κάτι ενδιάμεσο έχουμε? πχ και 500 θα δίναμε άνετα. Το έχω κάνει πολλές φορές, σε διάφορες εγκαταστάσεις και κεντρικό δίκτυο τροφοδοσίας μέχρι 30KVA με Powerware (που την αγόρασε η Eaton). Μην σε απασχολεί το πως θα κάνει shutdown, αυτό γίνεται με δωρεάν εφαρμογή της Eaton που εγκαθιστάς στα μηχανήματα. Κάνει hybernate πρώτα τα τερματικά, και αμέσως μετά τον server. Τα μοντέλα που σου έδωσα δίνουν τουλάχιστον 20 λεπτά στα 800W, αλλά μπορείς να ρυθμίσεις ΕΣΥ τον χρόνο της εντολής για κλείσιμο. Βέβαια το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό... Μπορείς να πας και σε ακριβότερο, που είναι τα APC.
GH 61 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, snbblp είπε Τα μοντέλα που σου έδωσα δίνουν τουλάχιστον 20 λεπτά στα 800W, Τωρα μπερδευτηκα. Εσυ λες τουλάχιστον 20 λεπτά στα 800W και η Eaton λεει 3 λεπτα στα 800W. Κι εγω ποιον να πιστεψω; Αν πιστεψω εσενα, τοτε η Eatom θαβει τα προιοντα της. Εχει λογικη αυτο; Ζαλιστηκα.
snbblp Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 31 λεπτά πριν, GH 61 είπε Τωρα μπερδευτηκα. Εσυ λες τουλάχιστον 20 λεπτά στα 800W και η Eaton λεει 3 λεπτα στα 800W. Κι εγω ποιον να πιστεψω; Αν πιστεψω εσενα, τοτε η Eatom θαβει τα προιοντα της. Εχει λογικη αυτο; Ζαλιστηκα. Δεν απαντούσα σε εσένα. Πίστεψε ότι θέλεις.
GH 61 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, snbblp είπε Δεν απαντούσα σε εσένα Οταν απαντας σε ενα δημοσιο φορουμ, απαντας σε ολους οσους σε διαβασουν. Αν δεν σου αρεσει, υπαρχουν και τα προσωπικα μηνυματα. Τωρα, τι ακριβως παρεθεσες μονο εσυ ξερεις. Ποιο μοντελο ειναι;, ποιας εταιρειας;, στα ποσα VA;, σε τι load; Πας να με ξεκανεις πρωι-πρωι και δεν εχω τελειωσει ακομα τον καφε. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2021 από GH 61
greg4 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Παιδιά ξανά επανέρχομαι στο θέμα, αφού μπόρεσα να πίσω του υπόλοιπους ότι για 30 λεπτά θέλουμε ένα δωμάτιο για τις μπαταρίες μόνο (τρόπος του λέγειν). Για κάθε pc ξεχωριστά και με κόστος μέχρι 150-200 το καθένα τι θα προτείνατε; (για 5-10 λεπτά στα 200w) Βασική προϋπόθεσή: - Να μπορώ remotely να μπω και ανάψω το pc. Αν το κάνει και μόνο του (δηλαδή όταν βρει ρεύμα), είναι plus. Διαφορετικά δεν έχω θέμα να το ελέγχω κάθε 10-15 αν ήρθε το ρεύμα. Προαιρετικό: - Να κάνει auto stut down το Pc.
Dantε Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 15 λεπτά πριν, greg4 είπε Παιδιά ξανά επανέρχομαι στο θέμα, αφού μπόρεσα να πίσω του υπόλοιπους ότι για 30 λεπτά θέλουμε ένα δωμάτιο για τις μπαταρίες μόνο (τρόπος του λέγειν). Για κάθε pc ξεχωριστά και με κόστος μέχρι 150-200 το καθένα τι θα προτείνατε; (για 5-10 λεπτά στα 200w) Βασική προϋπόθεσή: - Να μπορώ remotely να μπω και ανάψω το pc. Αν το κάνει και μόνο του (δηλαδή όταν βρει ρεύμα), είναι plus. Διαφορετικά δεν έχω θέμα να το ελέγχω κάθε 10-15 αν ήρθε το ρεύμα. Προαιρετικό: - Να κάνει auto stut down το Pc. Δε ξερω αν υπαρχει ups που να μπορει να κανει αυτο που ζητας ως βασικη προυποθεση.Υπαρχουν αλλοι τροποι για αυτο παντως. Το προαιρετικο σου παντως το κανει καθε ups με software.Αυτο που σου εβαλα παραπανω,σε καλυπτει παντως.
greg4 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Στις 20/6/2021 στις 11:47 ΠΜ, Dantε είπε Υπαρχουν αλλοι τροποι για αυτο παντως πχ? εκτός από wake on land το οποίο δουλεύει όποτε θέλει Καταλήγω σε αυτό: https://www.skroutz.gr/s/374105/CyberPower-CP1500EPFCLCD.html το οποίο φαίνεται να έχει ένα πολύ καλό remote access. Αν και δεν εχω βρει ακριβώς πως ξανα ανάβει το pc όταν πέσει το ρεύμα και το έχει κλείσει το ups.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα