Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλώ, μία πληροφορία για οφειλή μέσω internet

Ονόματα:Νίκος & Μαρία

Η Μαρία έχει μία οφειλή στο εθνικό κτηματολόγιο. Έχει έντυπο πληρωμής με τον κωδικό πληρωμής 401 π.χ. 123123123123123123123

Ο Νίκος έχει δική του κάρτα δηλωμένη στην π.χ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για e-banking. Το κτηματολόγιο αναφέρει ότι στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ μπορεί να πληρωθεί μέσω internet η συγκεκριμένη οφειλή. Μπορεί ο Νίκος να πληρώσει την οφειλή της Μαρία στο internet με την δική του κάρτα ή θα υπάρξει κάποιο θέμα; Δηλαδή, πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί με κάρτα της Μαρίας;

Δημοσ.

Καταρχήν άλλο η πληρωμή μέσω e-banking και άλλο η πληρωμή μέσω κάρτας, αν πληρώσει με e-banking δεν χρειάζεται κάρτα, και το αντίστροφο.

Επίσης το κτηματολόγιο δεν το ενδιαφέρει ποιος θα πληρώσει, το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να εισπράξει, να γίνει πληρωμή με τον συγκεκριμένο κωδικό πληρωμής.

Θέμα ίσως να υπάρξει με την εφορία, αν ο Νίκος κάνει πολλές πληρωμές τρίτων ίσως να τον ρωτήσει που τα βρήκε.

• Like 4
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Δηλαδή, πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί με κάρτα της Μαρίας;

Όχι

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καταρχήν άλλο η πληρωμή μέσω e-banking και άλλο η πληρωμή μέσω κάρτας, αν πληρώσει με e-banking δεν χρειάζεται κάρτα, και το αντίστροφο.

Ναι, έχεις δίκιο. Τα ψιλομπέρδεψα. Το μέσω web banking (e-banking) έχει να κάνει με το να μπει στο internet στο λογαριασμό του στην τράπεζα, να βρει την αντίστοιχη εντολή, και να κάνει πληρωμή μέσω των χρημάτων τού λογαριασμού του. Εκεί δεν θέλει κάποια χρησιμοποίηση κάρτας.

Κάρτα θα χρησιμοποιηθεί π.χ. σε ταμείο επί τόπου μέσω μηχανής POS.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Ένα πρόβλημα θα ήταν εάν κάτι τέτοιο εν γένει, δηλαδή η πληρωμή λογαριασμών άλλων, εγείρει άλλα θέματα...πχ αυξάνει τα έξοδα εκείνου που πληρώνει για την Χ Μαρία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα καλύψει με τα εισοδήματα του και να έχει πρόβλημα με την εφορία. 

Επίσης, εάν η Χ Μαρία μετά τα επιστρέφει σε κανά λογαριασμό, ίσως πάλι υπάρξει πρόβλημα εάν φαίνονται καταθέσεις από το πουθενά.

Θέλει λίγη προσοχή, περίεργοι οι καιροί που ζούμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Ένα πρόβλημα θα ήταν εάν κάτι τέτοιο εν γένει, δηλαδή η πληρωμή λογαριασμών άλλων, εγείρει άλλα θέματα...πχ αυξάνει τα έξοδα εκείνου που πληρώνει για την Χ Μαρία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα καλύψει με τα εισοδήματα του και να έχει πρόβλημα με την εφορία. 

Επίσης, εάν η Χ Μαρία μετά τα επιστρέφει σε κανά λογαριασμό, ίσως πάλι υπάρξει πρόβλημα εάν φαίνονται καταθέσεις από το πουθενά.

Θέλει λίγη προσοχή, περίεργοι οι καιροί που ζούμε.

Τώρα συζητάς για τα 30-50 ευρώ του κτηματολογίου ;

Σιγα τα ωα 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Τώρα συζητάς για τα 30-50 ευρώ του κτηματολογίου ;

Σιγα τα ωα 

Εγώ μίλησα γενικά αν είδες, όχι ειδικά και μόνο για κτηματολογίου.

Επίσης, μιας και θες και συγκεκριμένα κτηματολογιου...κάποιος μπορεί να έχει ένα οικόπεδο κάνα στρέμμα και κάποιος κάτι εκατοντάδες (σε χωριά ξέρω κάτι τέτοια), δεν θα είναι κι εκεί 30-50 ε;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Εγώ μίλησα γενικά αν είδες, όχι ειδικά και μόνο για κτηματολογίου.

Επίσης, μιας και θες και συγκεκριμένα κτηματολογιου...κάποιος μπορεί να έχει ένα οικόπεδο κάνα στρέμμα και κάποιος κάτι εκατοντάδες (σε χωριά ξέρω κάτι τέτοια), δεν θα είναι κι εκεί 30-50 ε;

Για αυτό το ποσό είπα σιγά τα ωά, για τα 30-50€

Αν μιλάμε για 3000 - 5000€ να το συζητάγαμε περαιτέρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Για αυτό το ποσό είπα σιγά τα ωά, για τα 30-50€

Αν μιλάμε για 3000 - 5000€ να το συζητάγαμε περαιτέρω

Ίσως εσύ ξέρεις καλύτερα σε τι ποσό αφορά το ερώτημα του ts και αναφέρεις νούμερα και ωά, εγώ δεν ξέρω και μιλάω γενικά.

Επεξ/σία από _Biohazard_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/5/2021 στις 1:20 ΜΜ, Joshua21 είπε

Θέμα ίσως να υπάρξει με την εφορία, αν ο Νίκος κάνει πολλές πληρωμές τρίτων ίσως να τον ρωτήσει που τα βρήκε.

Ναι, αυτό είναι μία ακόμη ερώτηση που θέλω να κάνω.

Αν υποθέσουμε ότι ο Νίκος έχει εισόδημα €5,000 (ο συγκεκριμένος αριθμός μας ενδιαφέρει), αυτό σημαίνει ότι, για να μην έχει πρόβλημε με την εφορία σχετικά με το που τα βρήκε, μπορεί να κάνει πληρωμές τρίτων μέσω web banking/κάρτα μέχρι €5,000 ;

Επεξ/σία από johnyb98
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γι ανα μην ανοίγω νέο θέμα, για να πληρώσω οφειλή στο κτηματολόγιο με κωδικό πληρωμής, στο winbank θα επιλέξω "πληρωμές->αλφαβητικά->ελληνικό κτηματολόγιο";

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...