Chrisf7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Η πρώτη μου προσπάθεια ως νέος προγραμματιστής να καλύψω την ανάγκη μου να ελέγχω τα δελτία Τζόκερ που παίζω online, με ένα κλικ. Μετά απο 10 μέρες και 2.500 γραμμές κώδικα βγήκε ένα όχι και τόσο κακό πρόγραμμα. Φτιάχτηκε εξ' ολοκλήρου στην tkinter της Python. Ακολουθούν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προγράμματος. Συνολικά μπορείς να: - Αποθηκεύσεις τα δελτία σου και να τα ελέγχεις με ένα κλικ. - Πραγματοποιείς τυχαίες κληρώσεις με όσους αριθμούς και Τζόκερ επιθυμείς. - Βλέπεις το κόστος των δελτίων που φτιάχνεις. - Πλήρης πρόσβαση στο ιστορικό κληρώσεων, όπου βλέπεις αν τα δελτία σου έχουν κερδίσεις οποτεδήποτε στο παρελθόν. Το ιστορικό κληρώσεων ανανεώνεται σε κάθε κλήρωση. - Δυνατότητα τυχαίων κληρώσεων στο ιστορικό, με όσους αριθμούς και Τζόκερ επιθυμείς. - Προσωποποιημένοι τυχεροί αριθμοί με βάση το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης σου. Σχεδιάζεται να προστεθούν σε επόμενες εκδόσεις: - Πρόβλεψη μελλοντικών αριθμών με την δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης. - Διάφορα στατιστικά στοιχεία. Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα το πρόγραμμα για: Windows 32-bit εδώ. Windows 64-bit εδώ. Ελεύθερο για προσωπική χρήση, απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση. Ιστοσελίδα προγράμματος https://mypythonjourney-ingreek.blogspot.com/ Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από Chrisf7 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Τα δελτια τα αντλεί απο τον οπαπ, ή ειναι ανεξάρτητη εφαρμογή; 1
Chrisf7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 38 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τα δελτια τα αντλεί απο τον οπαπ, ή ειναι ανεξάρτητη εφαρμογή; Τα αποτελέσματα της τελευταίας κλήρωσης στο κυρίως (πορτοκαλί) παράθυρο τα παίρνει απο την API του ΟΠΑΠ. Το ιστορικό είναι φορτωμένο σε ένα db αρχείο που μπαίνει με την εγκατάσταση και ενημερώνεται μετά απο κάθε κλήρωση με το αντίστοιχο κουμπί στο πράσινο παράθυρο του ιστορικού. Γενικά η μόνη σχέση με τον ΟΠΑΠ είναι η ενημέρωση της τελευταίας κλήρωσης μέσω API, κατά τα άλλα είναι τελείως ανεξάρτητη εφαρμογή.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Chrisf7 είπε Τα αποτελέσματα της τελευταίας κλήρωσης στο κυρίως (πορτοκαλί) παράθυρο τα παίρνει απο την API του ΟΠΑΠ. Το ιστορικό είναι φορτωμένο σε ένα db αρχείο που μπαίνει με την εγκατάσταση και ενημερώνεται μετά απο κάθε κλήρωση με το αντίστοιχο κουμπί στο πράσινο παράθυρο του ιστορικού. Γενικά η μόνη σχέση με τον ΟΠΑΠ είναι η ενημέρωση της τελευταίας κλήρωσης μέσω API, κατά τα άλλα είναι τελείως ανεξάρτητη εφαρμογή. Μάλιστα, thanks 1
adi32 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Ωραίος θα το δοκιμάσω. Μπορεί να υπάρχει κάποια επιλογή να αφαιρείς στήλες που θεωρείς ότι δε θα κληρωθούν? Πχ όλες οι προηγούμενες κληρώσεις ή όλες οι προηγούμενες +1,+2..... - 1,-2.....ή άλλες που θες 1
Chrisf7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, adi32 είπε Ωραίος θα το δοκιμάσω. Μπορεί να υπάρχει κάποια επιλογή να αφαιρείς στήλες που θεωρείς ότι δε θα κληρωθούν? Πχ όλες οι προηγούμενες κληρώσεις ή όλες οι προηγούμενες +1,+2..... - 1,-2.....ή άλλες που θες Ευχαριστω πολυ για την δοκιμη. Νομιζω δεν καταλαβα την ερωτηση. Αν εννοεις να αφαιρεις αριθμους που εχεις ηδη προσθεσει στις μπαρες, αυτο γινεται πατωντας πανω στον αριθμο που θελεις να αφαιρεθει. Αν εννοεις να μπορεις να δεις τις 100 τελευταιες κληρωσεις π.χ, δεν υπαρχει τετοια λειτουργια. Γενικα οι τυχαιοι αριθμοι σε ολα τα παραθυρα ειναι πραγματικα τυχαιοι και δεν εχουν σχεση με προηγουμενες κληρωσεις κλπ. Αλλα ο κυριος λογος που το κρεμασα εδω ειναι να παρω ιδεες για το μελλον, οποτε ειμαι ολος αυτια!.. Δεν ξερω καν αν απαντησα στην ερωτηση σου, το ελπιζω.. 1
adi32 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, Chrisf7 είπε Αν εννοεις να μπορεις να δεις τις 100 τελευταιες κληρωσεις π.χ, δεν υπαρχει τετοια λειτουργια. Γενικα οι τυχαιοι αριθμοι σε ολα τα παραθυρα ειναι πραγματικα τυχαιοι και δεν εχουν σχεση με προηγουμενες κληρωσεις κλπ. Αλλα ο κυριος λογος που το κρεμασα εδω ειναι να παρω ιδεες για το μελλον, οποτε ειμαι ολος αυτια!.. Δεν ξερω καν αν απαντησα στην ερωτηση σου, το ελπιζω.. Ναι κατι τετοιο εννοω ωστε σε αυτες που παιζεις να μη περιλαμβανονται αυτες που θεωρεις οτι δεν προκειται να ξαναβγουν πχ ιδια στηλη, ή στηλη με νουμερα +1+2+3+4....... ή -1,-2........ ή οτιδηποτε αλλο σκεφτει κανεις πχ νομιζω οτι η ιδια στηλη δεν ξανακληρωθηκε ποτε Βεβαια θα μου πεις ποσες να γλιτωσεις απο τους εκατομμυρια συνδυασμους αλλα οσο ναναι γιατι να παιζεις "αχρηστες" στηλες 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Φιλικα τωρα, να σε ρωτήσω κατι γιατί και εγω προγραμματιστής ημουν κάποτε. Προς τι ολος αυτος ο κόπος για κατι που το κανει ηδη το αππ ή η σελίδα του οπαπ; 1
Chrisf7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, adi32 είπε Ναι κατι τετοιο εννοω ωστε σε αυτες που παιζεις να μη περιλαμβανονται αυτες που θεωρεις οτι δεν προκειται να ξαναβγουν πχ ιδια στηλη, ή στηλη με νουμερα +1+2+3+4....... ή -1,-2........ ή οτιδηποτε αλλο σκεφτει κανεις πχ νομιζω οτι η ιδια στηλη δεν ξανακληρωθηκε ποτε Βεβαια θα μου πεις ποσες να γλιτωσεις απο τους εκατομμυρια συνδυασμους αλλα οσο ναναι γιατι να παιζεις "αχρηστες" στηλες Στο μελλον σκοπευω να βαλω στατιστικα στοιχεια οποτε ειμαι ανοιχτος σε ιδεες. Αν και ψαχνοντας το ιστορικο και κανοντας απειρες τυχαιες κληρωσεις διαπιστωσα οτι τελικα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι υπαρχουν "αχρηστες" στηλες. Παραδειγμα: δεν φανταζομουν οτι οι αριθμοι απο το 31 ως το 40 εχουν δωσει 3 πενταρια ως τωρα. Και ομως.. 20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Φιλικα τωρα, να σε ρωτήσω κατι γιατί και εγω προγραμματιστής ημουν κάποτε. Προς τι ολος αυτος ο κόπος για κατι που το κανει ηδη το αππ ή η σελίδα του οπαπ; Ειλικρινα το εκανα για 3 λογους: 1. Για να ελεγχω τα δελτια μου με ενα κλικ χωρις να πρεπει να παω στην ιστοσελιδα του οπαπ. 2. Για να δω αν οι αριθμοι μου εχουν κερδισει ποτε στο παρελθον και σε ποια κατηγορια. Αυτο δεν το ειχα βρει πουθενα. 3. Ο κυριοτερος ειναι για να κανω practice σε αυτα που μαθαινα στην Python. Στην πορεια εμαθα και 10 καινουρια πραγματα οποτε ολο αυτο νομιζω αξιζε τον κοπο 10 ημερων.. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από Chrisf7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα