Ukforthemoment Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 9 λεπτά πριν, JTRGamer είπε Λοιπόν ρώτησα την αδερφή μου που έχει αυτοκίνητο και μου είπε ότι και αυτή άνεργη ήταν όταν το αγόρασε με μετρητά όλο το ποσό. Τί μου λέτε εσείς τότε; Οκ.Συγνωμη που απαντήσαμε σε δικό σου πρόβλημα.Για το τεκμήριο τι σου είπε; 10
korakios Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Άσχετο ,αλλά δες την έκδοση με υγραέριο στο Clio Λογικά με το τεκμήριο δε θα έχεις πρόβλημα ,αλλά ρώτα λογιστή καλύτερα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 5 ώρες πριν, JTRGamer είπε Δεν υπάρχει κανένα θέμα , τα εχουμε ελένξει και τακτοποιήσει όλα με λογιστη Απορώ τότε για ποιο λόγο ρωτάς εδώ μέσα, εφοσων έχεις τακτοποιησει πιο σοβαρά θέματα με τον λογιστή σου, και δεν ρωτάς αυτόν που γνωρίζει ακριβώς τη δική σου συγκεκριμένη περίπτωση.
JTRGamer Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, jmmys είπε Απορώ τότε για ποιο λόγο ρωτάς εδώ μέσα, εφοσων έχεις τακτοποιησει πιο σοβαρά θέματα με τον λογιστή σου, και δεν ρωτάς αυτόν που γνωρίζει ακριβώς τη δική σου συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί δεν την βρίσκω στο τηλέφωνο μέρες τώρα
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Με την αγορά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού θα πουλήσεις αυτά που λες,και δεν θα σου πει η εφορία που τα βρήκες. Είναι και μικρό το ποσό εξάλλου. Μετά, όπως ειπώθηκε, 3.000 ευρώ ελάχιστο τεκμηριο διαβίωσης, και ότι αμάξι πάρεις τεκμηριο ανάλογα τα κυβικα και την παλαιότητα. Την λογιστρια αν δεν την βρίσκεις στο τηλέφωνο, πολύ απλά πήγαινε από εκεί. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από jmmys
AristidisZ Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 16 λεπτά πριν, JTRGamer είπε Γιατί δεν την βρίσκω στο τηλέφωνο μέρες τώρα Άλλαξέ την χτες 4
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, JTRGamer είπε Γεια σας. Είμαι άνεργος και παίρνω προνοιακό επιδομα και κληρ. συνταξη ,μένω σε σπιτι 3όροφο σπίτι της μητερας μου,και σε λίγο καιρό ίσως έχω 15.000€ από πώληση καποιων δικων μου αντικειμένων . Θα μπορέσω να αγοράσω καινουργιο αυτοκινήτο πχ το Renault Clio ;(15.000€, θα δώσω τα χρήματα απευθείας όλο το ποσό χωρίς δόσεις) Με το τεκμήριο κτλ ,τι γίνεται στην περίπτωση μου; Τα χρήματα που λαμβάνω ετησίως από επίδομα και κληρονομική σύνταξη είναι 6.312€ Έτσι όπως τα περιγράφεις τα τεκμήρια που θα σε επιβαρύνουν για το 2021 είναι τα εξής: 15.000€ τεκμήριο αγοράς αυτοκινήτου 2.000€ τεκμήριο χρήσης αυτοκινήτου (υπολογίζω 6 μήνες για αυτοκίνητο έως 1.200cc) 3.000€ ατομικό τεκμήριο Με λίγα λόγια θα φορολογηθείς σαν να είχες 20.000€ εισόδημα. 34 λεπτά πριν, jmmys είπε Με την αγορά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού θα πουλήσεις αυτά που λες,και δεν θα σου πει η εφορία που τα βρήκες. Είναι και μικρό το ποσό εξάλλου. Αν ίσχυε αυτό τότε ο καθένας θα μπορούσε να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα απλά λέγοντας ότι βρήκε τα λεφτά πουλώντας δικά του αντικείμενα, δεν ισχύει όμως. Επίσης 15.000€ δεν το λες και μικρό ποσό, δεν έχει σημασία όμως γιατί το σύστημα δεν κάθεται να σκεφτεί το ύψος του ποσού, αν δεν καλύψεις τα όποια τεκμήρια τη στιγμή που κάνεις δήλωση τότε σου βγαίνει αυτόματα φόρος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έτσι όπως τα περιγράφεις τα τεκμήρια που θα σε επιβαρύνουν για το 2021 είναι τα εξής: 15.000€ τεκμήριο αγοράς αυτοκινήτου 2.000€ τεκμήριο χρήσης αυτοκινήτου (υπολογίζω 6 μήνες για αυτοκίνητο έως 1.200cc) 3.000€ ατομικό τεκμήριο Με λίγα λόγια θα φορολογηθείς σαν να είχες 20.000€ εισόδημα. Αν ίσχυε αυτό τότε ο καθένας θα μπορούσε να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα απλά λέγοντας ότι βρήκε τα λεφτά πουλώντας δικά του αντικείμενα, δεν ισχύει όμως. Επίσης 15.000€ δεν το λες και μικρό ποσό, δεν έχει σημασία όμως γιατί το σύστημα δεν κάθεται να σκεφτεί το ύψος του ποσού, αν δεν καλύψεις τα όποια τεκμήρια τη στιγμή που κάνεις δήλωση τότε σου βγαίνει αυτόματα φόρος. Δεν είπα ότι δεν θα φορολογηθεί, είπα ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εφορία. Και αν κάποιος θέλει να ξεπλύνει χρήμα, δεν θα κάτσει να πουλήσει 5 πράγματα για μερικές χιλιάδες ευρώ. Έχουν άλλους τρόπους. Στην περίπτωση του Ts, το μόνο θέμα ειναι ο φόρος που θα πληρώσει του χρόνου , όχι η καθεαυτή αγορά του οχήματος. Πιθανόν να μην πληρώσει και τίποτα, αν έχει φόροαπαλλαγες λόγω δεν ξέρω εγώ τι. Οπότε όλα αυτά τα λύνει με τον λογιστή του. Εδώ αναφέρουμε χονδρικά και γενικά τι ισχύει, μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις, ανάλογα την περίπτωση. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από jmmys
JTRGamer Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 λολ απο που ξερεις το ονομα μου? εντωμεταξυ account μόλις πριν 5 λεπτων για να μου απαντησεις προσωπικα
dpolal Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έτσι όπως τα περιγράφεις τα τεκμήρια που θα σε επιβαρύνουν για το 2021 είναι τα εξής: 15.000€ τεκμήριο αγοράς αυτοκινήτου 2.000€ τεκμήριο χρήσης αυτοκινήτου (υπολογίζω 6 μήνες για αυτοκίνητο έως 1.200cc) 3.000€ ατομικό τεκμήριο Με λίγα λόγια θα φορολογηθείς σαν να είχες 20.000€ εισόδημα. Αν ίσχυε αυτό τότε ο καθένας θα μπορούσε να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα απλά λέγοντας ότι βρήκε τα λεφτά πουλώντας δικά του αντικείμενα, δεν ισχύει όμως. Επίσης 15.000€ δεν το λες και μικρό ποσό, δεν έχει σημασία όμως γιατί το σύστημα δεν κάθεται να σκεφτεί το ύψος του ποσού, αν δεν καλύψεις τα όποια τεκμήρια τη στιγμή που κάνεις δήλωση τότε σου βγαίνει αυτόματα φόρος. Από όσο θυμάμαι την χρονιά που θα αγοράσει το αμάξι ισχύει το τεκμήριο αγοράς και το τεκμήριο χρήσης ξεκινάει από την επόμενη, όχι και τα δύο μαζί.
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, dpolal είπε Από όσο θυμάμαι την χρονιά που θα αγοράσει το αμάξι ισχύει το τεκμήριο αγοράς και το τεκμήριο χρήσης ξεκινάει από την επόμενη, όχι και τα δύο μαζί. Λάθος κάνεις, με τεκμήριο χρήσης αρχίζεις να επιβαρύνεσαι άμεσα, δεν στο χαρίζουν. Στην δήλωση που θα κάνεις το 2021 θα σου ζητήσει μήνες κυριότητας μέσα στο 2020 (κωδικός 851), και αν βάλεις 6 τότε σε χρεώνει με το μισό τεκμήριο, έτσι το υπολόγισα 2.000€. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από Joshua21
DrFreeman Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 4 hours ago, PAXromanas said: εισαι απο τα παλιοτερα μελη εδω μεσα, γι αυτο και ξερω το ονομα.
Nabuko Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 23 ώρες πριν, tigergreg είπε Σε καποιες κατηγοριες αμεα απαγορευεται οποτε βρες την κατηγορια που ανηκεις και δες το μην τυχον βρεις κανα μπελα οπως εγω παλιοτερα. https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/atoma-me-anapiria-paroches/ 23 ώρες πριν, JTRGamer είπε Δεν υπάρχει κανένα θέμα , τα εχουμε ελένξει και τακτοποιήσει όλα με λογιστη Είσαι ΑμεΑ? Δεν έχεις κάποια προνόμια? Το αυτοκίνητο θα το οδηγείς εσύ?
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 13 ώρες πριν, DrFreeman είπε Mέλος απο το 2018 εν τω μεταξύ ο Ιάσονας
Προτεινόμενες αναρτήσεις