Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Λοιπόν ρώτησα την αδερφή μου που έχει αυτοκίνητο και μου είπε ότι και αυτή άνεργη ήταν όταν το αγόρασε με μετρητά όλο το ποσό.

Τί μου λέτε εσείς τότε;

Οκ.Συγνωμη που απαντήσαμε σε δικό σου πρόβλημα.Για το τεκμήριο τι σου είπε;

• Like 10
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Άσχετο ,αλλά δες την έκδοση με υγραέριο στο Clio

Λογικά με το τεκμήριο δε θα έχεις πρόβλημα ,αλλά ρώτα λογιστή καλύτερα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, JTRGamer είπε

Δεν υπάρχει κανένα θέμα , τα εχουμε ελένξει και τακτοποιήσει όλα με λογιστη

Απορώ τότε για ποιο λόγο ρωτάς εδώ μέσα, εφοσων έχεις τακτοποιησει πιο σοβαρά θέματα με τον λογιστή σου, και δεν ρωτάς αυτόν που γνωρίζει ακριβώς τη δική σου συγκεκριμένη περίπτωση. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jmmys είπε

Απορώ τότε για ποιο λόγο ρωτάς εδώ μέσα, εφοσων έχεις τακτοποιησει πιο σοβαρά θέματα με τον λογιστή σου, και δεν ρωτάς αυτόν που γνωρίζει ακριβώς τη δική σου συγκεκριμένη περίπτωση. 

Γιατί δεν την βρίσκω στο τηλέφωνο μέρες τώρα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την αγορά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού θα πουλήσεις αυτά που λες,και δεν θα σου πει η εφορία που τα βρήκες. Είναι και μικρό το ποσό εξάλλου. 

Μετά, όπως ειπώθηκε, 3.000 ευρώ ελάχιστο τεκμηριο διαβίωσης, και ότι αμάξι πάρεις τεκμηριο ανάλογα τα κυβικα και την παλαιότητα. 

Την λογιστρια αν δεν την βρίσκεις στο τηλέφωνο, πολύ απλά πήγαινε από εκεί. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
7 ώρες πριν, JTRGamer είπε

Γεια σας.
Είμαι άνεργος και παίρνω προνοιακό επιδομα και κληρ. συνταξη ,μένω σε σπιτι 3όροφο σπίτι της μητερας μου,και σε λίγο καιρό ίσως έχω 15.000€ από πώληση καποιων δικων μου αντικειμένων . Θα μπορέσω να αγοράσω καινουργιο αυτοκινήτο πχ το Renault Clio ;(15.000€, θα δώσω τα χρήματα απευθείας όλο το ποσό χωρίς δόσεις)
Με το τεκμήριο κτλ ,τι γίνεται στην περίπτωση μου;
Τα χρήματα που λαμβάνω ετησίως από επίδομα και κληρονομική σύνταξη είναι 6.312€

Έτσι όπως τα περιγράφεις τα τεκμήρια που θα σε επιβαρύνουν για το 2021 είναι τα εξής:

15.000€ τεκμήριο αγοράς αυτοκινήτου
2.000€ τεκμήριο χρήσης αυτοκινήτου (υπολογίζω 6 μήνες για αυτοκίνητο έως 1.200cc)
3.000€ ατομικό τεκμήριο

Με λίγα λόγια θα φορολογηθείς σαν να είχες 20.000€ εισόδημα.

34 λεπτά πριν, jmmys είπε

Με την αγορά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού θα πουλήσεις αυτά που λες,και δεν θα σου πει η εφορία που τα βρήκες. Είναι και μικρό το ποσό εξάλλου. 

Αν ίσχυε αυτό τότε ο καθένας θα μπορούσε να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα απλά λέγοντας ότι βρήκε τα λεφτά πουλώντας δικά του αντικείμενα, δεν ισχύει όμως.

Επίσης 15.000€ δεν το λες και μικρό ποσό, δεν έχει σημασία όμως γιατί το σύστημα δεν κάθεται να σκεφτεί το ύψος του ποσού, αν δεν καλύψεις τα όποια τεκμήρια τη στιγμή που κάνεις δήλωση τότε σου βγαίνει αυτόματα φόρος.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έτσι όπως τα περιγράφεις τα τεκμήρια που θα σε επιβαρύνουν για το 2021 είναι τα εξής:

2.000€ τεκμήριο χρήσης αυτοκινήτου (υπολογίζω 6 μήνες για αυτοκίνητο έως 1.200cc)
3.000€ ατομικό τεκμήριο

Αν ίσχυε αυτό τότε ο καθένας θα μπορούσε να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα απλά λέγοντας ότι βρήκε τα λεφτά πουλώντας δικά του αντικείμενα, δεν ισχύει όμως.

Επίσης 15.000€ δεν το λες και μικρό ποσό, δεν έχει σημασία όμως γιατί το σύστημα δεν κάθεται να σκεφτεί το ύψος του ποσού, αν δεν καλύψεις τα όποια τεκμήρια τη στιγμή που κάνεις δήλωση τότε σου βγαίνει αυτόματα φόρος.

Δεν είπα ότι δεν θα φορολογηθεί, είπα ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εφορία. 

Και αν κάποιος θέλει να ξεπλύνει χρήμα, δεν θα κάτσει να πουλήσει 5 πράγματα για μερικές χιλιάδες ευρώ. Έχουν άλλους τρόπους. 

Στην περίπτωση του Ts, το μόνο θέμα ειναι ο φόρος που θα πληρώσει του χρόνου , όχι η καθεαυτή αγορά του οχήματος. Πιθανόν να μην πληρώσει και τίποτα, αν έχει φόροαπαλλαγες λόγω δεν ξέρω εγώ τι.

Οπότε όλα αυτά τα λύνει με τον λογιστή του. Εδώ αναφέρουμε χονδρικά και γενικά τι ισχύει, μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις, ανάλογα την περίπτωση. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

λολ απο που ξερεις το ονομα μου?

εντωμεταξυ account μόλις πριν 5 λεπτων για να μου απαντησεις προσωπικα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

3.000€ ατομικό τεκμήριο

Από όσο θυμάμαι την χρονιά που θα αγοράσει το αμάξι ισχύει το τεκμήριο αγοράς και το τεκμήριο χρήσης ξεκινάει από την επόμενη, όχι και τα δύο μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, dpolal είπε

Από όσο θυμάμαι την χρονιά που θα αγοράσει το αμάξι ισχύει το τεκμήριο αγοράς και το τεκμήριο χρήσης ξεκινάει από την επόμενη, όχι και τα δύο μαζί.

Λάθος κάνεις, με τεκμήριο χρήσης αρχίζεις να επιβαρύνεσαι άμεσα, δεν στο χαρίζουν.

Στην δήλωση που θα κάνεις το 2021 θα σου ζητήσει μήνες κυριότητας μέσα στο 2020 (κωδικός 851), και αν βάλεις 6 τότε σε χρεώνει με το μισό τεκμήριο, έτσι το υπολόγισα 2.000€.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
4 hours ago, PAXromanas said:

εισαι απο τα παλιοτερα μελη εδω μεσα, γι αυτο και ξερω το ονομα.

images.jpg.b34121b6b0753c37e456ec401807fa73.jpg

Δημοσ.
23 ώρες πριν, tigergreg είπε

Σε  καποιες   κατηγοριες   αμεα    απαγορευεται  οποτε  βρες  την   κατηγορια  που  ανηκεις  και   δες   το   μην   τυχον

βρεις  κανα   μπελα   οπως   εγω   παλιοτερα.

https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/atoma-me-anapiria-paroches/

23 ώρες πριν, JTRGamer είπε

Δεν υπάρχει κανένα θέμα , τα εχουμε ελένξει και τακτοποιήσει όλα με λογιστη

Είσαι ΑμεΑ? Δεν έχεις κάποια προνόμια? Το αυτοκίνητο θα το οδηγείς εσύ? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...