Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.
Είμαι άνεργος και παίρνω προνοιακό επιδομα και κληρ. συνταξη ,μένω σε σπιτι 3όροφο σπίτι της μητερας μου,και σε λίγο καιρό ίσως έχω 15.000€ από πώληση καποιων δικων μου αντικειμένων . Θα μπορέσω να αγοράσω καινουργιο αυτοκινήτο πχ το Renault Clio ;(15.000€, θα δώσω τα χρήματα απευθείας όλο το ποσό χωρίς δόσεις)
Με το τεκμήριο κτλ ,τι γίνεται στην περίπτωση μου;
Τα χρήματα που λαμβάνω ετησίως από επίδομα και κληρονομική σύνταξη είναι 6.312€

Επεξ/σία από JTRGamer
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Συμφωνα  με  οσα   γραφεις   βγαζω   συμπερασμα  οτι  εισαι   αμεα  και  παιρνεις  προνοιακο   επιδομα  συν  μια   κληρονομικη

συνταξη  απο   καποιον   γονεα   που  εφυγε  απο  την  ζωη.

Αν  λοιπον  ειναι  ετσι   πρεπει  να  γνωριζεις  οτι   ειναι  100%  παρανομο  συμφωνα   με  την   προ   10ετιας  νομολογια   που

γνωριζω.  Φροντισε   να   δηλωσεις   στον  προνοιακο  φορεα   οτι  παιρνεις   κληρονομικη   συνταξη  γιατι   καποια   στιγμη

που  θα  γινει  γνωστο   μεσω   διασταυρωσεων  θα  σε  στειλουν   δικαστηριο   και  θα   σου   ζητανε   εντοκα   ολο   το  ποσο

του   επιδοματος   που   εισεπραξες   παραλληλα   με   την  συνταξη.

Επισης   απ  οσο  θυμαμαι   το   προνοιακο   επιδομα   δεν   θεωρειται    εισοδημα   αλλα   βοηθημα   και  δεν  δηλωνετε  στην

φορολογικη   δηλωση. Εκτος   και  εχει  αλλαξει   αυτο.

Καλο   θα   ειναι   να   βρεις   μεσω   εσαμεα   εναν   λογιστη   που  ασχολειται   με   αμεα  ωστε  να  γνωριζει   αυτες   τις

περιπτωσεις   και  μετα   να    μπεις   στην   διαδικασια   αγορας    αυτοκινητου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Συμφωνα  με  οσα   γραφεις   βγαζω   συμπερασμα  οτι  εισαι   αμεα  και  παιρνεις  προνοιακο   επιδομα  συν  μια   κληρονομικη

συνταξη  απο   καποιον   γονεα   που  εφυγε  απο  την  ζωη.

Αν  λοιπον  ειναι  ετσι   πρεπει  να  γνωριζεις  οτι   ειναι  100%  παρανομο  συμφωνα   με  την   προ   10ετιας  νομολογια   που

γνωριζω.  Φροντισε   να   δηλωσεις   στον  προνοιακο  φορεα   οτι  παιρνεις   κληρονομικη   συνταξη  γιατι   καποια   στιγμη

που  θα  γινει  γνωστο   μεσω   διασταυρωσεων  θα  σε  στειλουν   δικαστηριο   και  θα   σου   ζητανε   εντοκα   ολο   το  ποσο

του   επιδοματος   που   εισεπραξες   παραλληλα   με   την  συνταξη.

Επισης   απ  οσο  θυμαμαι   το   προνοιακο   επιδομα   δεν   θεωρειται    εισοδημα   αλλα   βοηθημα   και  δεν  δηλωνετε  στην

φορολογικη   δηλωση. Εκτος   και  εχει  αλλαξει   αυτο.

Καλο   θα   ειναι   να   βρεις   μεσω   εσαμεα   εναν   λογιστη   που  ασχολειται   με   αμεα  ωστε  να  γνωριζει   αυτες   τις

περιπτωσεις   και  μετα   να    μπεις   στην   διαδικασια   αγορας    αυτοκινητου.

Παίρνουμε απόλυτα νόμιμα την κληρονομικη σύνταξη από τον αποθανόντος πατέρα μου διότι προλάβαμε τον νόμο που ίσχυε μέχρι το 2007

Επίσης εχω καταθέσει όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να λαμβάνω το προνοιακό επίδομα ταυτόχρονα με την σύνταξη και έχουν εγκριθει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Παίρνουμε απόλυτα νόμιμα την κληρονομικη σύνταξη από τον αποθανόντος πατέρα μου διότι προλάβαμε τον νόμο που ίσχυε μέχρι το 2007

Δεν   διαφωνω   με   αυτο.

Σε  καποιες   κατηγοριες   αμεα    απαγορευεται  οποτε  βρες  την   κατηγορια  που  ανηκεις  και   δες   το   μην   τυχον

βρεις  κανα   μπελα   οπως   εγω   παλιοτερα.

https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/atoma-me-anapiria-paroches/

Επεξ/σία από tigergreg
Δημοσ.

μόλις πουλήσεις αυτα που λες με 15000 και εφόσον υπάρχει κάποια αποδειξη για τα εσοδα αυτα (π.χ. απο πωληση ακινητου) πας και αγοράζεις το αυτοκινητο. Παντως καλο θα ήταν να μιλήσεις και με το λογιστη σου καθως υπάρχουν κ τα τεκμηρια διαβίωσης σε συνδυασμο με του αυτοκινητου και ισως εχεις εκει κάποιο θέμα...

• Thanks 1
Δημοσ.

Σκεφτηκα κατι αλλο τώρα, αν αντι καινουργιο παρω μεταχειρισμενο απο ιδιώτη, και απλά γίνει μεταβίβαση ,θα υπαρχει πρόβλημα?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Σκεφτηκα κατι αλλο τώρα, αν αντι καινουργιο παρω μεταχειρισμενο απο ιδιώτη, και απλά γίνει μεταβίβαση ,θα υπαρχει πρόβλημα?

σαφως και θα υπάρχει... το ποσο της αγορας ειτε καινουργιου ειτε μεταχειρισμενου καταχωρειται στην εφορία. Η μόνη "διευκόλυνση" που μπορει να σου κανει ο ιδιώτης ειναι να γραψει μικρότερο ποσο στην ΥΔ μεταβίβασης (αλλα μη φανταστείς ότι μπορει να γραψει 5 για αμαξι που στην πραγματικότητα εχει 15 χιλιαδες-θα τον μαγκώσουν)

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε συμφέρει με δόσεις.Ρωτάς λογιστή να σου πει.

Με δόσεις πως; Αφού δεν μπορώ να βγάλω πιστωτική κάρτα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Με δόσεις πως; Αφού δεν μπορώ να βγάλω πιστωτική κάρτα

Δεν αγοράζεις αμάξι με κάρτα,δάνειο θα βγάλεις.

Επιμένω,ρωτα λογιστή.

Δημοσ.

Λοιπόν ρώτησα την αδερφή μου που έχει αυτοκίνητο και μου είπε ότι και αυτή άνεργη ήταν όταν το αγόρασε με μετρητά όλο το ποσό.

Τί μου λέτε εσείς τότε;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Λοιπόν ρώτησα την αδερφή μου που έχει αυτοκίνητο και μου είπε ότι και αυτή άνεργη ήταν όταν το αγόρασε με μετρητά όλο το ποσό.

Τί μου λέτε εσείς τότε;

Πρέπει να καταλάβεις λίγο πως λειτουργεί το θέμα περί κεφαλαίων, τεκμηρίων κλπ κλπ 

Εν τάχει, και χοντρικά:

Ας πούμε ότι βγάζεις 5000 το χρόνο, επί 10 χρόνια, έχεις λοιπόν εισόδημα σε αυτή την δεκαετία 50 χιλιάρικα

Μετά, έχεις και κάποια τεκμήρια, ας πάρουμε το παράδειγμα ότι δεν έχεις σπίτι ή αμάξι ή κάτι άλλο τέλος πάντων, έχεις μόνο το τεκμήριο διαβίωσης, 3000 το χρόνο

Άρα σε αυτή την δεκατία, μπορείς να δικαιολογήσεις 50 - (3*10) = 20 χιλιάδες ευρώ αγορά 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...