Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ 

Αντιμετωπίζω κάποια θέματα με το υπάρχον σύστημα μου (9100F,16ram,gtx1650) στο video editing που κάνω ερασιτεχνικά μερικά βιντεάκια 10-30 λεπτών και ο επεξεργαστής φτάνει 100% usage όταν το κάνω αυτό κάποιες φορές με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δουλέψω σωστά 

Υπάρχει περίπτωση να γίνονται αυτά τα κολλήματα επειδή τα αρχεία που βάζω για edit (video+μουσική ) βρίσκονται σε HDD 2.5 5400rpm δίσκο; Αν τα βάλω στον ssd θα υπάρχει κάποια αλλαγή ή τα ίδια πάλι; 

Αν δεν ισχύει το παραπάνω σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση κρατώντας τις μνήμες μου και πηγαίνοντας είτε σε νέο είτε σε μεταχειρισμένο σετ μητρική επεξεργαστή μέχρι τα 150€ 

Αρχικά κοιτούσα έναν 9400f αλλά επειδή είναι μόνο δύο πυρήνες παραπάνω φοβάμαι μην έχω τα ίδια θέματα 

Η άλλη εναλλακτική είναι ένας ryzen 5 2600 στα 70-100€ μεταχειρισμένος και μια καινούργια b450 μητρική 

Δεν θέλω να πάω πάνω από τα 150€ διότι έρχονται νέες γενιές hardware και δεν θέλω να σπαταλήσω χρήματα για έναν νέο 10400f και μητρική αν ένας 2600 και μια μητρική του 50αρικου κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά και ας χάσω μερικά fps στα παιχνίδια δεν πειράζει 

Δημοσ.

Για μενα μην σπαταλησεις χρηματα τωρα αλλαζοντας socket η πηγαινοντας σε amd.

Ο 9100 μια χαρα ειναι (εαν και δεν ξερω τι και πως δουλευεις και τι επεξεργαστικη ισχυ χρειαζεσαι)

Εαν μπορεις να τον πουλησεις και να πας σε 9400f η και σε 9600kf σιγουρα θα δεις βελτιωση,ετσι αξιζει να δωσεις μεχρι 150 αλλα να παρεις τα μισα απο τον 9100.

Οπωσδηποτε παρε εναν 500αρη ssd (καλα που τον θυμηθηκες τον 2.5αρη στις 5400 😄) δεν κανει για τιποτα απεσυρε τον.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

.... τα αρχεία που βάζω για edit (video+μουσική ) βρίσκονται σε HDD 2.5 5400rpm δίσκο;

Δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση τί φταίει και κολλάει το σύστημα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Για μενα μην σπαταλησεις χρηματα τωρα αλλαζοντας socket η πηγαινοντας σε amd.

Ο 9100 μια χαρα ειναι (εαν και δεν ξερω τι και πως δουλευεις και τι επεξεργαστικη ισχυ χρειαζεσαι)

Εαν μπορεις να τον πουλησεις και να πας σε 9400f η και σε 9600kf σιγουρα θα δεις βελτιωση,ετσι αξιζει να δωσεις μεχρι 150 αλλα να παρεις τα μισα απο τον 9100.

Οπωσδηποτε παρε εναν 500αρη ssd (καλα που τον θυμηθηκες τον 2.5αρη στις 5400 😄) δεν κανει για τιποτα απεσυρε τον.

Με καλυπτει ο i3 μόνο στο davinci resolve είχα θέμα 

Τον σκληρό τον έβγαλα απο ένα λάπτοπ που έβαλα ssd και τον έβαλα ως έξτρα αποθηκευτικό 

Ssd έχω θα βάλω εκεί απλώς τα αρχεία που είναι για το edit 

Σε εξωτερικό ssd αν έχω τα αρχεία θα έχω παρόμοιο θέμα ή όχι ; (400 read 400 write )

7 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση τί φταίει και κολλάει το σύστημα.

Δημοσ.

Τελικά έφταιγε ο δίσκος 

Μόλις έβαλα τα αρχεία στον ssd έστρωσε και παίζει μια χαρά 

Θα πάρω έναν εξωτερικό ssd να κάνω εκεί την δουλειά μου 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...