Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Οπως αναφερω και στον τιτλο του θεματος ψαχνω να βρω ενα τροπο προστασιας για να αποφευχθει η κλοπη οχηματος.Πριν απο καποιους μηνες προσπαθησαν να παραβιασουν το αυτοκινητο αλλα ευτυχως χωρις επιτυχια.Ειναι ενα δευτερο και παλιο οχημα που χρησιμοποιω ενα VW GOLF μοντελο 1995 για ειδικους λογους και απορω πως και προτιμησαν να το επιλεξουν επειδη ειναι παλιο.Το διατηρω σε καλη κατασταση βεβαια.Εν ολιγοις υπεστην μια ζημια σε κατι πλαστικα κατω απο το τιμονι και στη μιζα καθως και στην πορτα του οδηγου στην προσπαθεια τους να το βαλουν εμπρος προφανως και ειχαν απομονωσει και το συναγερμο που ειχα ενεργοποιησει ο οποιος κανονικα επρεπε να χτυπησει αλλα η για καποιο λογο ειχαν αποσυνδεσει την τροφοδοσια του με ρευμα και η εσωτερικη μπαταρια που εχει γι αυτο το λογο ηταν χαλασμενη αλλα δεν το ηξερα.Την εχω αντικαταστησει τωρα βεβαια την εσωτερικη μπαταρια του συναγερμου.

Οποτε σκεφτηκα  αν ξαναγινει παρομοια αποπειρα να βρω εναν τροπο που και την πορτα να ανοιξουν οπως και να προσπαθησουν να το βαλουν εμπρος με τα καλωδια απο τη μιζα να μην μπορει να παιρνει εμπρος.Υπαρχει τετοιος τροπος?

Σκεφτηκα να βγαλω και την τρομπα της βενζινας που κοβει την τροφοδοσια με καυσιμο αλλα ειναι μπελας να την βαζω και να την βγαζω καθημερινα.Θελω κατι πιο γρηγορο .Φυσικα δεν ειναι λυση επισης να βγαζω την μπαταρια του αυτοκινητου και να τη βαζω καθημερινα  για πρακτικους λογους,ειναι  βαρια οπως και να βγαζω  τους πολους παλι δεν ειναι λυση γιατι μπορουν ανετα να ανοιξουν το καπο και να τους ξαναβαλουν.

Οποτε ποιες αλλες λυσεις υπαρχουν? Αναφερομαι παντα σε αυτοκινητο VW GOLF μοντελο 1995.

Σας ευχαριστω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κρυφός διακόπτης για την τρόμπα της βενζίνης.

Κρυφός διακόπτης και για την μίζα.

τεχνικα δεν γινεται αυτο συμφωνα με δυο μαστορες που ρωτησα σημερα.Ακομη και στη μιζα διακοπτης να εμπαινε ο κλεφτης το παρακαμπτει πανευκολα γιατι το βαζει με καλωδια μπροστα ειπαν.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sonikk είπε

τεχνικα δεν γινεται αυτο συμφωνα με δυο μαστορες που ρωτησα σημερα.Ακομη και στη μιζα διακοπτης να εμπαινε ο κλεφτης το παρακαμπτει πανευκολα γιατι το βαζει με καλωδια μπροστα ειπαν.

Και στην τρόμπα βενζίνης πως θα δώσουν ρευμα;Θα ξυλώνουν καθίσματα;

Βάλε κρυφό διακόπτη στην μεγαλη ασφάλεια που είναι για τον εγκέφαλο.

Αν θελουν να στο κλέψουν οπωσδήποτε, το φορτωνουν σε φορτηγό και φευγουν .

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sonikk είπε

Τεχνικά πάντως γίνεται μια χαρά να βαλεις διακόπτη κάπου κρυφά που θα κόβει το ρευμα της τρόμπας.Το έχω κάνει σε δυο αμάξια ,το ένα του 1994 και το αλλο του 1998.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Τεχνικά πάντως γίνεται μια χαρά να βαλεις διακόπτη κάπου κρυφά που θα κόβει το ρευμα της τρόμπας.Το έχω κάνει σε δυο αμάξια ,το ένα του 1994 και το αλλο του 1998.

Συνήθως έχουν μια μικρή μπαταρία 12v και την συνδέουν απευθείας στην αντλία και γίνεται bypass ο διακόπτης. 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Συνήθως έχουν μια μικρή μπαταρία 12v και την συνδέουν απευθείας στην αντλία και γίνεται bypass ο διακόπτης. 

Αν έχουν χρόνο να ξηλώσουν καθίσματα κλπ όλα γίνονται.Τον κλέφτη που βιάζεται θες να αποθαρρύνεις. 

Αλλη λύση που είχα σκεφτεί αλλά δεν έκανα ποτέ ήταν αποσύνδεση του αισθητηρα θεσης στροφάλου.Οταν είχε χαλάσει πάντως δεν έπαιρνε μπροστά με τιποτα το αμάξι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν έχουν χρόνο να ξηλώσουν καθίσματα κλπ όλα γίνονται.Τον κλέφτη που βιάζεται θες να αποθαρρύνεις. 

Αλλη λύση που είχα σκεφτεί αλλά δεν έκανα ποτέ ήταν αποσύνδεση του αισθητηρα θεσης στροφάλου.Οταν είχε χαλάσει πάντως δεν έπαιρνε μπροστά με τιποτα το αμάξι.

Αυτό έχω σκεφτεί και εγώ. Διακόπτη-ρελε στο μάτι στροφαλου και δεν ξέρω κιόλας αν φαίνεται η βλάβη στην obd. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

Δηλαδή αν πάνε να βάλουν μπροστά και δεν παίρνει, τότε κάθονται και κάνουν troubleshooting τη βλάβη για να βρουν γιατί δεν παίρνει;

Αν πχ κόψεις αντλία ή εγκέφαλο ή ό,τι άλλο πώς θα ξέρουν τι έχεις κάνει για να πάνε να το ακυρώσουν; Ή πώς ξέρουν πχ ότι δεν έχεις απλά κάποια κανονική βλάβη;

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια καταλαβαινω τι εννοειτε και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα κατι πιο απλο δεν υπαρχει? Πχ να βγαζω τον ΄΄παπα΄΄ απο το ντιστριμπιτερ? Λογικα ολο αυτο με τους διακοπτες εχει και καποιο κοστος.Η αξια δε του αυτοκινητου λογω παλαιοτητας δεν υπερβαινει τα 500 ευρω.

Ukforthemoment αν επιτρεπεται εισαι μηχανικος αυτοκινητων?

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sonikk είπε

Ρε παιδια καταλαβαινω τι εννοειτε και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα κατι πιο απλο δεν υπαρχει? Πχ να βγαζω τον ΄΄παπα΄΄ απο το ντιστριμπιτερ? Λογικα ολο αυτο με τους διακοπτες εχει και καποιο κοστος.Η αξια δε του αυτοκινητου λογω παλαιοτητας δεν υπερβαινει τα 500 ευρω.

Ukforthemoment αν επιτρεπεται εισαι μηχανικος αυτοκινητων?

Καπάκι διανομέα λεγεται,παπάς είναι πάνω απο το καρμπυρατερ η εισαγωγη που εχει και το φίλτρο αέρα.

Και δεν το βγαζεις εκείνο. Βγάζεις  το κομμάτι που γυρνάει  μεσα στον διανομέα.

Επιτρέπεται αλλά όχι δεν είμαι.Απλα ασχολούμαι ερασιτεχνικα με τα οχηματα μου.

Το κοστος  για ένα διακοπτάκι και το καλωδιο του είναι ουτε 10€ .Απλά πρέπει να ξερεις που να κοψεις κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Καπάκι διανομέα λεγεται,παπάς είναι πάνω απο το καρμπυρατερ η εισαγωγη που εχει και το φίλτρο αέρα.

Και δεν το βγαζεις εκείνο. Βγάζεις  το κομμάτι που γυρνάει  μεσα στον διανομέα.

Επιτρέπεται αλλά όχι δεν είμαι.Απλα ασχολούμαι ερασιτεχνικα με τα οχηματα μου.

Το κοστος  για ένα διακοπτάκι και το καλωδιο του είναι ουτε 10€ .Απλά πρέπει να ξερεις που να κοψεις κλπ.

ναι καταλαβα μαλλον τι εννοεις.Ειναι μεσα στο καπακι του διανομεα  ενα μικρο στρογγυλο πλαστικο με ενα σιδερακι ενσωματωμενο επανω του και αυτο γυριζει μεσα του.Σωστα? 

Δεν ειναι το κοστος για το διακοπτακι μονο ειναι και η εργασια οπως και το να κανεις πειραματα σε παλιο αυτοκινητο ειναι ρισκο λογικα αν δεν ξερεις πού να κοψεις σωστα κτλ.Πιο ευκολο μου ακουγεται να βγει αυτο το μικρο πλαστικο που ανεφερα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtzgr είπε

Δηλαδή αν πάνε να βάλουν μπροστά και δεν παίρνει, τότε κάθονται και κάνουν troubleshooting τη βλάβη για να βρουν γιατί δεν παίρνει;

Αν πχ κόψεις αντλία ή εγκέφαλο ή ό,τι άλλο πώς θα ξέρουν τι έχεις κάνει για να πάνε να το ακυρώσουν; Ή πώς ξέρουν πχ ότι δεν έχεις απλά κάποια κανονική βλάβη;

Όταν πάνε να σηκώσουν ένα αυτοκίνητο ξέρουν από πριν τι να ψάξουν και πως και πίστεψε με η αντλία είναι ένα από τα πρώτα που τσεκαρουν. Δοκιμάζουν αυτά που ξέρουν και αν τα καταφέρουν το σηκώνουν.

22 λεπτά πριν, sonikk είπε

ναι καταλαβα μαλλον τι εννοεις.Ειναι μεσα στο καπακι του διανομεα  ενα μικρο στρογγυλο πλαστικο με ενα σιδερακι ενσωματωμενο επανω του και αυτο γυριζει μεσα του.Σωστα? 

Δεν ειναι το κοστος για το διακοπτακι μονο ειναι και η εργασια οπως και το να κανεις πειραματα σε παλιο αυτοκινητο ειναι ρισκο λογικα αν δεν ξερεις πού να κοψεις σωστα κτλ.Πιο ευκολο μου ακουγεται να βγει αυτο το μικρο πλαστικο που ανεφερα. 

Το ράουλο εννοείς. Θα το κάνεις αυτό συνεχώς?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

Όταν πάνε να σηκώσουν ένα αυτοκίνητο ξέρουν από πριν τι να ψάξουν και πως και πίστεψε με η αντλία είναι ένα από τα πρώτα που τσεκαρουν. Δοκιμάζουν αυτά που ξέρουν και αν τα καταφέρουν το σηκώνουν.

Το ράουλο εννοείς. Θα το κάνεις αυτό συνεχώς?

δυστυχως δεν εχω αλλη επιλογη.. σωστη και  η λυση που προτεινε και ο φιλος παραπανω με τους διακοπτες αλλα σε παλιο αυτοκινητο δεν κανεις πειραματισμους αν ο μαστορας δεν ειναι απολυτα εξειδικευμενος και σιγουρος.Φοβαμαι μην γινει καμια αλλη ζημια και μπλεξω.

Αν υπαρχει αλλος τροπος  παρομοιος με το ραουλο και γνωριζεις κατι παραπανω θα ηθελα να το ακουσω,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...