Προς το περιεχόμενο

Πως μπορεις να πιασεις μια Junior Project Manager θεση σε εταιρεια, στοχευοντας συγκεκριμενη θεση!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

mini bio:
Πτυχιο Παιδαγωγικου
Πτυχιο Οργανωση & Διοικηση στο ΠΑΜΑΚ
Φοίτησα 2 χρονια Ηλεκτρολόγος Μηχανικος στο ΑΠΘ ( τα παρατησα μετα )
Μεταπτυχιακο στην Διοικηση Σχολικων Μοναδων
12 χρονια δουλευω ως εκπαιδευτικος
ταυτοχρονα ως ΙΤ "freelancing" ( εχω παει και σε εργοαστασια να βοηθησω/διορθώσω στησιμο δικτυου και σερβερ )
Θελω να ασχοληθω με Project Management, Junior θεση, αλλα μεχρι και Junior-entry level
ζητανε 3+ ετη προϋπηρεσιας!!!
Γνωσεις python & wordpress ( Εχω κανει και site & ενα προγραμμα μισθοδοσιας αναπληρωτων )
και ρωταω και απορω:
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ να πιασεις μια τετοια θεση ( Junior Pr. Manager )
όταν ζητάνε όλοι 3 χρόνια προϋπηρεσια;;!!
΄Οσοι γνωρίζω να δουλευουν σε αντιστοιχη θεση μπηκανε μέσω γνωστού
αλλα σίγουρα υπάρχει και αλλος τροπος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι είναι σε όλες τις δουλειές, όχι μόνο στον ΙΤ τομέα, ζητούν απαραίτητα προϋπηρεσία πολλών ετών, για entry level ή παρόμοιου επιπέδου θέσεις!!! Και μετά παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν άτομα, οι δουλειές είναι υποστελεχωμένες κλπ...  🙄   Και κάπως έτσι καταλήγεις χρόνια άνεργος και ακούς και τα εξ αμάξης, ότι είσαι τεμπέλης, δεν πας να δουλέψεις και τα γνωστά..  🙁

• Like 2

Πας σε μια startup και αν δεν κλείσει γίνεσαι σε 1-2 χρόνια project manager. 
Την έννοια του Junior Pr. Manager δεν την έχω ακούσει ποτέ σε μεγάλη εταιρεία. 

Ο project manager τουλάχιστον στον δικό μου τομέα (software engineer) είναι carrier path που παίρνουν αυτοί που έχουν βαρεθεί να γράφουν κώδικα, και είναι μετά τη θέση του team leader. Για να γίνεις project manager πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το business κομμάτι να έχεις τρελές οργανωτικές ικανότητες και να κατέχεις την τέχνη της διαπραγμάτευσης με τους πελάτες. Το business οκ, το μαθαίνεις (αν είσαι από παρόμοιο industry το ξέρεις ήδη) αλλά από αυτά που γράφεις στο mini bio, δεν φαίνεται πουθενά να κατέχεις τα υπόλοιπα skills. Επίσης θα πρέπει να έχεις και skills team leader και διαχείρισης προσωπικού. Για να τα μάθεις αυτά, πρέπει να περάσεις από αυτές τις θέσεις. Δεν γίνεται απλά να τα διαβάσεις. 
Γενικώς είναι μια πάρα πολύ απαιτητική θέση. Αν δεν κάνει καλά τη δουλεία του ο P.M. μπορεί να φουντάρει όλη η εταιρεία (το έχω δει να συμβαίνει). Γι αυτό παίρνουν τόσα λεφτά και γι αυτό δεν υπάρχει και σαν όρος "junior".

43 λεπτά πριν, Elloy85 είπε

Έτσι είναι σε όλες τις δουλειές, όχι μόνο στον ΙΤ τομέα, ζητούν απαραίτητα προϋπηρεσία πολλών ετών, για entry level ή παρόμοιου επιπέδου θέσεις!!!

Αυτό στον IT τομέα δεν γίνεται. Σε όλες τις εταιρίες που ήμουν , όταν ζητούσαμε entry level παίρναμε παιδιά που, η μόλις είχαν παρεί το πτυχίο, η τους έμεναν 1-2 μαθήματα. Σταματήστε να λέτε ότι να ναι. Επίσης σταματήστε να μπερδεύετe τον junior με τον entry level.

• Thanks 1

ζητάν εμπειρία γιατι junior project manager δε σημαίνει κάποιος αρχάριος θα έρθει να μανατζάρει. Αν δεν έχεις σχετική εμπειρία τότε πώς να καθοδηγήσεις την ομάδα και πώς να οργανώσεις το πρότζεκτ. Junior δε σημαίνει 0 εμπειρία αλλά τουλάχιστον σε ένα πρότζεκτ εμπειρία (3-5 χρόνια)  είτε ως team lead είτε ως senior μέλος ομάδας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...