nikvlou Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα Opel Astra h του 2004 και λόγω του ότι του έχω βάλλει μια οθόνη δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στη θερμοκρασία του αυτοκινήτου, η οποία βρίσκεται στο κρυφό μενου. Η πιο καλή λύση από ό,τι μου είπαν είναι να βάλλω ένα όργανο obd το οποίο θα δείχνει και τη θερμοκρασια εκτός των άλλων. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Υπάρχει πρόβλημα αν έχω το obd μόνιμα συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο; Έχω ακούσει ότι δεν είναι καλό να είναι μόνιμα πάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 23 Μαΐου 2021 από nikvlou
ferongr Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Εγώ έχω το OBDLink LX και είτε το έχω συνδεδεμένο είτε όχι, μετράω 12 mA ρεύμα στη μπαταρία μετά από 10 λεπτά με κλειδωμένο το αμάξι. Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά είσαι σίγουρος ότι θα δουλεύει καλά και ότι δεν θα σου κάψει κανένα εγκέφαλο. Οι κινέζικοι ELM327 κλώνοι δεν ξέρει κανείς τι κάνουν.
Adrian Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Στο Focus (2006) έχω το OBD εδώ και 5 χρόνια χωρίς πρόβλημα και στο Duster (2020) εδώ και ένα χρόνο πάλι χωρίς πρόβλημα..
nikvlou Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Adrian έχεις κάποιας συγκεκριμένης μάρκας obd; Σκέφτομαι να πάρω αυτό που είναι με οθόνη, όχι αυτό που συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth. Τι λέτε;
Adrian Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 17 λεπτά πριν, nikvlou είπε Adrian έχεις κάποιας συγκεκριμένης μάρκας obd; Σκέφτομαι να πάρω αυτό που είναι με οθόνη, όχι αυτό που συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth. Τι λέτε; Αυτό είχα πάρει και είμαι ευχαριστημένος. Τώρα γι' αυτό που λες δεν το έψαξα αλλά μου φαίνεται και λίγο μη πρακτικό.. Εννοείς να τραβήξεις καλώδιο; Γιατί το βύσμα OBD συνήθως βρίσκεται σε δύσκολο σημείο να έχεις μια οθόνη εκεί.. Η εννοείς να πάρεις "διαγνωστικό" που θα το συνδέσεις μόνο όταν θες να διαγνώσεις κάτι;
meletis_m Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Στις 23/5/2021 στις 4:20 ΜΜ, nikvlou είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα Opel Astra h του 2004 και λόγω του ότι του έχω βάλλει μια οθόνη δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στη θερμοκρασία του αυτοκινήτου, η οποία βρίσκεται στο κρυφό μενου. Η πιο καλή λύση από ό,τι μου είπαν είναι να βάλλω ένα όργανο obd το οποίο θα δείχνει και τη θερμοκρασια εκτός των άλλων. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Υπάρχει πρόβλημα αν έχω το obd μόνιμα συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο; Έχω ακούσει ότι δεν είναι καλό να είναι μόνιμα πάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αφού έχεις Opel πάρε ένα Opcom , που έχει και περισσότερες λειτουργίες . Είναι διαγνωστικό για Opel/ Saab , εννοείται κλώνος , κοστίζει ~40-50€ . Χρειάζεται φορητό υπολογιστή για σύνδεση .
nikvlou Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Εννοώ να έχω μόνιμα συνδεδεμένο το όργανο, όπως αν συνδεόταν μπροστά στο κολάρο.. έχω δει αρκετούς που το έχουν έτσι
meletis_m Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, nikvlou είπε Εννοώ να έχω μόνιμα συνδεδεμένο το όργανο, όπως αν συνδεόταν μπροστά στο κολάρο.. έχω δει αρκετούς που το έχουν έτσι Εγώ προσωπικά δέν συμφωνώ για μόνιμα επάνω, έχουν ακουστεί πολλά φαινόμενα να βραχυκυκλώνει ο κύριος εγκέφαλος .
nikvlou Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δηλαδή όταν δεν είναι μόνιμα συνδεδεμένο πως γίνεται η χρήση του;
Adrian Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Κάπου πρέπει να υπάρχει κάποια παρανόηση νομίζω.. Το OBD συνδέεται στην θύρα OBD που έχει το αυτοκίνητο σου, συνήθως κάπου στην θέση του οδηγού κάτω από το ταμπλό.. Στο δικό σου από τι βλέπω πρέπει να είναι κάτω απ'το χειρόφρενο. (Αυτό με το κολλάρο δεν το έπιασα..). Αν δεν το έχεις μόνιμα συνδεδεμένο τότε το κουμπώνεις οπότε θέλεις και το συνδέεις μέσο bluetooth (αν έχεις ασύρματο) με το κινητό σου η με την οθόνη του αυτοκινήτου σου.. Τώρα στην θέση που είναι εάν σε βολεύει το βάλε βγάλε δεν ξέρω.. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω απ'την φωτο εάν γίνεται να είναι μόνιμα πάνω (αν χωράει να κλείσει το καπάκι).. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2021 από Adrian
nikvlou Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Καλημέρα παιδιά. Έβαλα σήμερα τελικα το obd της autool x50 plus. Δείχνει τα πάντα και είναι πολύ βολικό. Ελπίζω να μην έχω θεματα. *Όταν λέω αυτό με το κολάρο εννοώ αυτό που συνδέεται στο ψυγείο και όχι στη θυρα obd 1
nikvlou Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Παιδιά καλησπέρα. Επιστρέφω στο θέμα. Παρατήρησα ότι από την στιγμή που συνδεσα το obd στο αυτοκίνητο, άλλαξε η κατανάλωση στην οθόνη και από λίτρα ανά 100 χλμ έγινε λίτρα ανά ώρα. Γνωρίζει κάποιος αν αυτό μπορεί να αλλάξει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα