Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ζήτω την βοήθειά σας για να βάλω Ram & SSD σε ένα Lenovo ThinkPad Edge E531.
Επειδή δεν είμαι ειδικός δεν έχω ιδέα τι να πάρω.
Ξέρω ότι η Ram πρέπει να είναι συμβατή με αυτήν που έχει ήδη μέσα (4 GB) αλλά από κει και πέρα χρειάζομαι βοήθεια.
Για τον SSD δεν γνωρίζω τι είναι συμβατό με το συγκεκριμένο Laptop.
Επίσης θέλω να ξέρω αν μπορώ να προσθέσω τον SSD μαζί με τον HDD που έχει ήδη, ή αν δεν χωράνε και οι 2 μέσα.
Βρήκα ένα link online ελπίζω να βοηθάει.
Από χωρητικότητα ψάχνω 128GB αν παραμείνει ο HDD μέσα ή 512GB αν πρέπει να βγει.

Οποιαδήποτε βοήθεια (info και skroutz links) ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!!!

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
Δημοσ.

Κοιτα συμφωνα με το λινκ που εβαλες , ψαχνεις κατι τετοιο. Βεβαια στο manual εδω (σελιδα 69) , αφηνει να εννοηθει οτι η wifi καρτα και ο m.2 δισκος μπαινουν στην ιδια υποδοχη.
Οσο για τις μνημες , κατεβασε το cpu-z και ριξε σκρινσοτς τα tabs με τις μνημες , να δουμε τι φοραει. Εδω μιλαει για DDR3L μνημες. Δηλαδη ψαχνεις για τετοιες.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Βεβαια στο manual εδω (σελιδα 69) , αφηνει να εννοηθει οτι η wifi καρτα και ο m.2 δισκος μπαινουν στην ιδια υποδοχη.

Αν τον βάλω στην υποδοχή που βρίσκεται ο τωρινός σκληρός (και όχι στην m.2), τι πρέπει να ψάξω?

Ps: Θα στείλω screenshot από cpu-z μόλις μπορέσω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΡΙ ΑΠ είπε

Αν τον βάλω στην υποδοχή που βρίσκεται ο τωρινός σκληρός

Αν υποθεσουμε οτι ο τωρινος δισκος ειναι 2.5αρης sata , ψαχνεις εναν αναλογο ssd. Δηλαδη 2.5αρη sata.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ελα , μην βαριεσαι , βαλε και το SPD tab.

Sorry δεν ήξερα ότι χρειάζεται και η SPD καρτέλα.
Δυστυχώς θα την ανεβάσω μάλλον αύριο γτ τώρα έφυγα. 😄

Δημοσ.

E , ο,τι εγραψα για τις μνημες ισχυει. Ψαχνεις για DDR3L (σημασια στο L , δηλ μνημες στα 1.35V) και 1600αρες.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mphxths είπε

E , ο,τι εγραψα για τις μνημες ισχυει. Ψαχνεις για DDR3L (σημασια στο L , δηλ μνημες στα 1.35V) και 1600αρες.

Έχω κάπου παρατημένη μια τέτοια.
Μου κάνει ή μπα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Δειχνει να ταιριαζει. low voltage και 1600αρα. Δοκιμασε την.

Ok ευχαριστώ.
Οπότε με την Ram και έναν τέτοιο SSD είμαι κομπλέ?

Δημοσ.

Αν θες να αντικαταστησεις τον υπαρχων 2.5αρη ναι , εισαι κομπλε. Ψαξτο λιγο και με την m.2 υποδοχη μπας και γινει δουλεια. Ειναι μεγαλη υποθεση να εχεις 2 δισκους σε ενα φορητο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Αν θες να αντικαταστησεις τον υπαρχων 2.5αρη ναι , εισαι κομπλε. Ψαξτο λιγο και με την m.2 υποδοχη μπας και γινει δουλεια. Ειναι μεγαλη υποθεση να εχεις 2 δισκους σε ενα φορητο.

Όχι εντάξει και με έναν δεν έχω πρόβλημα απλά σκέφτηκα "αν είναι εύκολο να χωρέσω δύο, καλός".
Αλλά αφού δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο τότε και με έναν είμαι κομπλέ.

Μια τελευταία ερώτηση:
Αν η Ram δεν ταιριάζει για τον οποιονδήποτε λόγο, τι να περιμένω να δω?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΡΙ ΑΠ είπε

Αν η Ram δεν ταιριάζει για τον οποιονδήποτε λόγο, τι να περιμένω να δω?

Λογικα δεν θα μπουταρει το μηχανημα καν. Στην καλυτερη των περιπτωσεων θα μπουταρει αλλα δεν θα την "διαβαζει". Αν μπουταρει και το συστημα και τα windows δουν 4+4 , τοτε εισαι κομπλε. Ριχνεις εκ νεου και μια ματια στο cpu-z να δεις τι δειχνει και εκει , ετσι για την ιστορια και καλοριζικη :) 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...