Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, Gogotsa said:

Για να σταματησει η κουβεντα για δουλεια ή ubi ή MT βαζουμε. Ολα τα αλλα απλα δε κανουν.

λιγο προσοχη τι λεμε.παιζουν και hp  και  cisco meraki απλα σε αλλα κοστολογια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην θεση σου θα εσκαγα ενα καλο ποσο για ubiquity παντου σε καθε δωματιο

απο το να εχω να κανω με αγριεμενους τουριστες χωρις ιντερνετ, παράπονα και κακες αξιολογησεις...

https://youtu.be/1UrWfFWYBAQ

Επεξ/σία από Xejolontas
Δημοσ.

για την ιστορία το σύστημα που ανέφερα παραπάνω (2 κεραίες συνδεδεμένες μεταξύ τους και από εκεί ap) είναι της mikrotik και όχι της ubitiqui τελικά μιας και πήγα και το είδα από κοντά

τέλος θα ήθελα να πω στο φίλο @ikorolis ότι από όσο ξέρω στα forums όλοι συμμετέχουν αμισθί και η συμμετοχή σε αυτό είναι εθελοντική, αυτά περί ποιανού δουλειά είναι το κάθε τι κτλ 🙂

επειδή όμως ξεφεύγουμε από το θέμα θα επανέλθω ρωτώντας το εξής απλό

μπορώ με κάποια συσκευή ΑΣΥΡΜΑΤΗ, χωρίς ethernet, να κάνω τη δουλειά μου ή όχι; Και αν ναι ποια είναι αυτή η συσκευή;

Ευχαριστώ 🙂

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, vasilisga είπε

για την ιστορία το σύστημα που ανέφερα παραπάνω (2 κεραίες συνδεδεμένες μεταξύ τους και από εκεί ap) είναι της mikrotik και όχι της ubitiqui τελικά μιας και πήγα και το είδα από κοντά

τέλος θα ήθελα να πω στο φίλο @ikorolis ότι από όσο ξέρω στα forums όλοι συμμετέχουν αμισθί και η συμμετοχή σε αυτό είναι εθελοντική, αυτά περί ποιανού δουλειά είναι το κάθε τι κτλ 🙂

επειδή όμως ξεφεύγουμε από το θέμα θα επανέλθω ρωτώντας το εξής απλό

μπορώ με κάποια συσκευή ΑΣΥΡΜΑΤΗ, χωρίς ethernet, να κάνω τη δουλειά μου ή όχι; Και αν ναι ποια είναι αυτή η συσκευή;

Ευχαριστώ 🙂

Αγαπητέ μου φίλε @vasilisga ναι δεν είναι η δουλειά μου (δεν είμαι πλέον πληροφορικός άρα δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις της αγοράς όπως ένας πληροφορικός που είναι το επάγγελμα του και βγάζει μεροκάματο από αυτό)

Οι συμβουλές μέσω φόρουμ είναι δωρεάν όπως πολύ σωστά αναφέρεις και η συμμετοχή είναι εθελοντική

Πάμε τώρα στο "πρόβλημα σου" αναφέρεις για Mikrotik ακόμα καλύτερα θα σου έλεγα εγώ καθώς αυτός που έβαλε εξοπλισμό της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνει ότι γνωρίζει το αντικείμενο του

Άρα αν βάλει επιπλέον εξοπλισμό της Mikrotik θα καλύψει τις ανάγκες σου

Αυτό βέβαια εξαρτάται με το τι είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις όπως είπε ο φίλος @poulinos καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί και το αποτέλεσμα της παρέμβασης

Πάντως οι καλύτερες λύσεις για το πρόβλημα σου είναι Mikrotik - Ubitiqui

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις καλλιστα να βαλεις ενα hap ac2 για να εχεις και 5Ghz, με κοστος κατω του κατοσταρικου και επειδη εχουν βαλει και κουμπακι repeater, μπορεις να το στησεις και μονος σου σα repeater, βλεποντας κανα-δυο videos στο utube.

Φθηνη επαγγελματικη λυση και καθαρισες εφ ορου, μιας και τα μικροτικ δουλευουν τελεια με τιμες οικιακου καταναλωτη.

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ.

με repeater οποιασδήποτε μάρκας δεν θα κανεις δουλειά και στο λέω γιατι ειναι η δουλειά μου. Βρες ενα τρόπο να ρίξεις καλώδιο οι ηλεκτρολόγοι κανουν παπαδες δεν θα φαίνεται τίποτα. Μην παρεις τζάμπα repeater. Αν για παράδειγμα το ιντερνετ στο 5ο διαμέρισμα φτάνει στα 30Μbit στο 1ο που θα παιρνει το repeater δεν θα πιάσεις ούτε 10 και ειδικά αν μπουν 2-3 στο repeater θα σερνεται.- στο υπογράφω γιατί τοχω κανει...

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poihths είπε

με repeater οποιασδήποτε μάρκας δεν θα κανεις δουλειά και στο λέω γιατι ειναι η δουλειά μου. Βρες ενα τρόπο να ρίξεις καλώδιο οι ηλεκτρολόγοι κανουν παπαδες δεν θα φαίνεται τίποτα. Μην παρεις τζάμπα repeater. Αν για παράδειγμα το ιντερνετ στο 5ο διαμέρισμα φτάνει στα 30Μbit στο 1ο που θα παιρνει το repeater δεν θα πιάσεις ούτε 10 και ειδικά αν μπουν 2-3 στο repeater θα σερνεται.- στο υπογράφω γιατί τοχω κανει...

θα συμφωνήσω σε αυτό που λέει ο φίλος που είναι και η δουλειά του άλλωστε

επίσης παίζει ρόλο και τι σύνδεση (τύπος και ταχύτητα) έχει ο φίλος μας

Δημοσ.

Στο μυαλό μου είχα ένα repeater το οποίο θα έκανε τη δουλειά του, όχι τέλεια, αλλά θα υπήρχε δίκτυο για browsing, emails κτλ

Βέβαια μετά από όσα διάβασα εδώ και από ότι έψαξα και εγώ λίγο έχω μπει σε ενδυασμους ακόμη και για το ένα αυτό repeater

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 25/05/2021 at 09:59, vasilisga said:

Πρώτα από όλα θέλω να ηρεμήσεις 😂

Έπειτα, είπα από την αρχή ότι γενικά δεν έχω γνώσεις και για αυτό ρώτησα αν μπορεί να γίνει δουλειά με κάποιο repeater και έθεσα ένα budget όπως λέω χωρίς να γνωρίζω περισσότερα γύρω στα 100 ευρώ το οποίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 150 αν ήταν ανάλογα τα αποτελέσματα

Επίσης είπα ότι στα δωμάτια στέλνω σήμα από αλλού, μεταξύ 2 κεραιών ubitiqui και έπειτα μοιράζει το δίκτυο στα δωμάτια ένα ap, οι κεραίες αυτές το ap τα εργατικά (γιατί προφανώς δεν το έστησα εγώ) κτλ μου έχουν πάει γύρω στο 200αρι από όσο θυμάμαι

Οπότε ένα 200αρι οι κεραίες, ένα 150αρι κάποιο άλλο ap η repeater πιάνουμε τα 300-350 ευρώ, ποσό το οποίο δε θεωρώ αμελητέο

Τέλος αν είναι να καταφύγω σε λύσεις οι οποίες φτάνουν στο 500αρι, βάζω μια γραμμή στα δωμάτια, μοιράζω με powerline και τελείωσε το πανηγύρι

Απλά εδώ που έχω φτάσει, ρωτάω, αν μπορεί να γίνει κάτι έχοντας υπόψη τα χρήματα που έχω ήδη δώσει, με μια λύση στα 100-150 ευρώ 

Τέλος τις λύσεις tplink δεν τις πρότεινα εγώ παρ όλα αυτά είμαι πρόθυμος να συζητήσω γιατί όπως είπα και στην αρχή αυτού του post, δεν γνωρίζω

Επίσης αυτό περί factory default κτλ δε βρίσκω το λόγο γιατί να μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία

Ευχαριστώ

ηρεμος ειμαι. powerline σε ξενοδοχειο??? error.  δεν θα επαιζα με repeater δεν θα επαιζα με access points που δεν ειναι poe για να εχω κεντρικη διαχειριση.απο εκει και περα για καποιον που νοικιαζει χ δωματια(δεν αναφερομαι μονο σε σενα) και θεωρει τα 500 ευρω πολλα για κατι που ειναι βασικο και θα μεινει για πολυ καιρο τοτε δεν μπορω να πω κατι.

On 25/05/2021 at 13:28, Gogotsa said:

tplink μονο στο σπιτι και αυτο και αν.......

Ποσο αληθεια.

για τον Ts το τι θα εκανα εγω με βαση το πως εχω καταλαβει οτι ειναι στημενος ο χωρος.

vdsl modem router(κατι σωστο αλλιως θα περναγα την κινηση σε controller ). to link που λες για να μεταφερει το internet 300 μετρα μακρυα.απο εκει με καλωδιο ethernet σε ενα switch poe.απο το Poe switch στα 1,2,3 οσα access point χρειαζεται για να καλυφτει ο χωρος. το switch managed για να μπορεις να κανεις Reboot Μια κεραια αν χρειαστει χωρις να πας εκει. οχι Repeater,οχι Powerlines,οχι extenders ,οχι tp link ,οχι router του κιτσου.

• Like 1
Δημοσ.

βρε χριστιανε ο τεχνικος ηρθε και σου εβαλε καλα πραγματα ...  ?? θεωρεις οτι δεν εκανε καλη δουλεια?σου πηρε πολλα χρηματα ?? η δεν ξερω τι αλλο 

και αφου σε κατατοπισαν τα παιδια για αρκετα πραγματα,καταλαβαινω οτι τωρα θελεις να κανεις μονος σου δουλεια ......ενταξει δεν ειναι πυρηνικη φυσικη 

αλλα αν τα κανεις σαλατα μετα θα φωναξεις το τεχνικο ???

μην κανεις το λαθος που κανουν πολλοι επαγγελματιες του χωρου..... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...