vasilisga Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Καλησπέρα στη παρέα, Τα δεδομένα έχουν ως εξής, υπάρχουν 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια στη σειρά, και στο Νο5 υπάρχει router Μέχρι το νούμερο 3 η κάλυψη είναι οκ, αλλά για το Νο2 και 1 όχι, στο 2 είναι οριακά στο 1 δε συνδέεται καν Η απόσταση από το ρουτερ μέχρι το πρώτο δωμάτιο είναι γύρω στα 50 μέτρα σύνολο και κάθε δωμάτιο φυσικά τα χωρίζει και τοίχος Η λύση του powerline για διάφορους λόγους δεν είναι δυνατή Δίπλα από το router η ταχύτητα μου είναι γύρω στα 22mbps και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός ως προς τη χρήση Μπορεί να γίνει δουλειά με κάποιο repeater? Και αν ναι ποιο προτείνετε? Γενικά έχω μαύρα μεσάνυχτα από routers, δίκτυα κτλ Χωρίς να γνωρίζω τιμές κτλ ένα ποσό γύρω στο 100αρι+- θα μπορούσα να το διαθέσω για αξιοπρεπή αποτελέσματα Ευχαριστώ!
bill27 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Θα μπορουσες στο 3ο δωματιο να βαλεις αυτο https://www.skroutz.gr/s/23798111/TP-LINK-TL-WA801N-v6.html ,το εχω και εγω και εχει καλη εμβελεια wifi.Απλα το σεταρεις ως wifi ext και παιζει out of the box
vasilisga Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Θα είναι καλύτερο από ένα repeater αντίστοιχου κόστους? Ρωτάω από άποψη μεγέθους καθώς το router πέρα από πρίζα θελει τραπεζάκι καλώδια κτλ
vasilllis Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 https://www.skroutz.gr/s/14881547/TP-LINK-EAP110-v4.html Ethernet καλωδιο θελει.πληρη παραμετροποιηση
bill27 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 58 λεπτά πριν, vasilisga είπε Θα είναι καλύτερο από ένα repeater αντίστοιχου κόστους? Ρωτάω από άποψη μεγέθους καθώς το router πέρα από πρίζα θελει τραπεζάκι καλώδια κτλ Δεν ειναι ρουτερ φιλε μου αυτο ειναι AP.Μονο ρευμα χρειαζεται τιποτα αλλο για να δουλεψει ως wifi ext
vasilisga Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, bill27 είπε Δεν ειναι ρουτερ φιλε μου αυτο ειναι AP.Μονο ρευμα χρειαζεται τιποτα αλλο για να δουλεψει ως wifi ext Ναι το ίδιο λέμε, access point Το ap συνδεδεμένο με wifi και όχι με ethernet έχει κάποιο πλεονέκτημα έναντι ενός repeater?
verylife78 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Με ενα access point που μπορεις να το βαλεις στον τοιχο οπως αυτο https://www.skroutz.gr/s/14881547/TP-LINK-EAP110-v4.html που σου ειπαν πιο πανω, δεν θα εχεις θεματα ταχυτητας και κινησης. Αν επιλεξεις την λυση του repeater να ξερεις οτι χανεις περιπου το 50% της ταχυτητας μιας και θα πρεπει να μιλαει συνεχως και προς τις δυο κατευθυνσεις, δηλαδη και προς την συσκευη και προς το router. Επειδη πιθανον θα εχεις καποιο router απο τις εταιρειες και πιθανο ΟΤΕ, οι πιθανοτητες να κολλαει ειναι μεγαλες μιας και θα εχεις τουλαχιστον 10 συσκευες (5δωματια * 2 κινητα -ανθρωποι). Για εμενα γνωμη μου, βαζεις ενα καλωδιο στην μεση απο τα σπιτια (Νο3 σπιτι) και εκει τοποθετεις το access point. Θα εχεις την ιδια ταχυτητα και χωρις αλλα προβληματα ΥΓ. δες στα ξενοδοχεια πχ εχουν ap και οχι repeaters.... ΥΓ2. συνηθως με το repeater θα εχεις και αλλο ονομα δικτυου, με το ap οχι, πολυ βασικο στο δωματιο Νο3 και Νο2 που πιανει και δεν πιανει ΥΓ3 το παραπανω ap εχει POE δες αν το Modem σου υποστηριζει τετοια λειτουργια αλλιως δες καποιο αλλο που θα χρειαζεται και παροχη ρευματος
vasilisga Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Εγώ θα ξανά ρωτήσω για αποφυγή παρεξηγήσεων και για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα σωστά Έστω ότι βάζω το ap και το συνδέω ασύρματα με το router ως extender και όχι με ethernet, θα έχει διαφορά στη λειτουργία του σε σχέση με ένα ασύρματο repeater? Το κεντρικό router/ap (δε ξέρω πως δουλεύει παίρνει ίντερνετ από απομακρυσμένο δίκτυο μέσω κεραιών ubitiqui) δεν είναι του ote, είναι αγορασμενο, αλλά δε θυμάμαι τι μάρκα, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είναι outdoor και είναι dual band Δυστυχώς η σύνδεση με καλώδιο του ap με το κεντρικό φαντάζει αρκετά δύσκολη
poulinos Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 On 23/05/2021 at 15:15, vasilisga said: Καλησπέρα στη παρέα, Τα δεδομένα έχουν ως εξής, υπάρχουν 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια στη σειρά, και στο Νο5 υπάρχει router Μέχρι το νούμερο 3 η κάλυψη είναι οκ, αλλά για το Νο2 και 1 όχι, στο 2 είναι οριακά στο 1 δε συνδέεται καν Η απόσταση από το ρουτερ μέχρι το πρώτο δωμάτιο είναι γύρω στα 50 μέτρα σύνολο και κάθε δωμάτιο φυσικά τα χωρίζει και τοίχος Η λύση του powerline για διάφορους λόγους δεν είναι δυνατή Δίπλα από το router η ταχύτητα μου είναι γύρω στα 22mbps και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός ως προς τη χρήση Μπορεί να γίνει δουλειά με κάποιο repeater? Και αν ναι ποιο προτείνετε? Γενικά έχω μαύρα μεσάνυχτα από routers, δίκτυα κτλ Χωρίς να γνωρίζω τιμές κτλ ένα ποσό γύρω στο 100αρι+- θα μπορούσα να το διαθέσω για αξιοπρεπή αποτελέσματα Ευχαριστώ! 100 ευρω για αξιοπρεπη αποτελεσματα? νοικιαζεις 5 δωματια και αντι να δωσεις χ λεφτα να το φτιαξεις σωστα λες μαξ 100 που ειναι ουτε τα λεφτα απο δυο δωματια για δυο μερες.και απο κατω λυσεις tp link. μετα μην παραπονιεστε οταν στα σχολια βλεπετε να λενε προβληματα στο ιντερνετ. χαστε πελατες αντι να φτιαξετε ενα σωστο ιντερνετ.σορρυ αν γινομαι κακος αλλα ειναι η αληθεια.βαρεθηκα να βλεπω tp link και repeaters και ιντερνετ να μην πιανει στα μισα δωματια. κυριακη wifi σε hotel.καλυψη στο δωματιο ελαχιστη. tp link router για access point. ουτε καν poe.login με admin admin. ελεγα να τους κανω κανα firmware update ή κανα factory defaults 2
vasilisga Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, poulinos είπε 100 ευρω για αξιοπρεπη αποτελεσματα? νοικιαζεις 5 δωματια και αντι να δωσεις χ λεφτα να το φτιαξεις σωστα λες μαξ 100 που ειναι ουτε τα λεφτα απο δυο δωματια για δυο μερες.και απο κατω λυσεις tp link. μετα μην παραπονιεστε οταν στα σχολια βλεπετε να λενε προβληματα στο ιντερνετ. χαστε πελατες αντι να φτιαξετε ενα σωστο ιντερνετ.σορρυ αν γινομαι κακος αλλα ειναι η αληθεια.βαρεθηκα να βλεπω tp link και repeaters και ιντερνετ να μην πιανει στα μισα δωματια. κυριακη wifi σε hotel.καλυψη στο δωματιο ελαχιστη. tp link router για access point. ουτε καν poe.login με admin admin. ελεγα να τους κανω κανα firmware update ή κανα factory defaults Πρώτα από όλα θέλω να ηρεμήσεις 😂 Έπειτα, είπα από την αρχή ότι γενικά δεν έχω γνώσεις και για αυτό ρώτησα αν μπορεί να γίνει δουλειά με κάποιο repeater και έθεσα ένα budget όπως λέω χωρίς να γνωρίζω περισσότερα γύρω στα 100 ευρώ το οποίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 150 αν ήταν ανάλογα τα αποτελέσματα Επίσης είπα ότι στα δωμάτια στέλνω σήμα από αλλού, μεταξύ 2 κεραιών ubitiqui και έπειτα μοιράζει το δίκτυο στα δωμάτια ένα ap, οι κεραίες αυτές το ap τα εργατικά (γιατί προφανώς δεν το έστησα εγώ) κτλ μου έχουν πάει γύρω στο 200αρι από όσο θυμάμαι Οπότε ένα 200αρι οι κεραίες, ένα 150αρι κάποιο άλλο ap η repeater πιάνουμε τα 300-350 ευρώ, ποσό το οποίο δε θεωρώ αμελητέο Τέλος αν είναι να καταφύγω σε λύσεις οι οποίες φτάνουν στο 500αρι, βάζω μια γραμμή στα δωμάτια, μοιράζω με powerline και τελείωσε το πανηγύρι Απλά εδώ που έχω φτάσει, ρωτάω, αν μπορεί να γίνει κάτι έχοντας υπόψη τα χρήματα που έχω ήδη δώσει, με μια λύση στα 100-150 ευρώ Τέλος τις λύσεις tplink δεν τις πρότεινα εγώ παρ όλα αυτά είμαι πρόθυμος να συζητήσω γιατί όπως είπα και στην αρχή αυτού του post, δεν γνωρίζω Επίσης αυτό περί factory default κτλ δε βρίσκω το λόγο γιατί να μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 εγώ ως "παλιός πληροφορικάριος" θα συμφωνήσω με τον φίλο @poulinos και θα πω στον φίλο που ψάχνει λύση για να καλύψει με διαθεσιμότητα παροχής σύνδεσης με το διαδίκτυο (5) πέντε δωμάτια ότι εξ αρχής θα έπρεπε να έχει απευθυνθεί σε ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο και να τους έχει πει ξεκάθαρα τι θέλει και φυσικά ποια είναι τα χρήματα που διαθέτει εκτός αν πάρει προσφορά.? καθώς με αυτά που διαβάζω για κεραίες ubitigui , tp-link router/access points/repeaters/extenders/powerlines ειλικρινά θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω χωρίς παρεξήγηση γιατί τα λέω αυτά για τον απλό λόγο (δεν ξέρω ποια είναι η περιοχή σου αλλά) όταν μου βάζεις κεραίες της ubitigui θυμίζω ότι υπάρχουν και access points της συγκεκριμένης εταιρείας άρα θα είχες αυτό που θες εξ αρχής αρκεί αυτός που ασχολήθηκε να ξέρει και φυσικά να ήταν μέσα στην τιμή.
vasilisga Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 βρε άνθρωπέ μου @ikorolis το γράφω ότι για να στείλω ίντερνετ στα δωμάτια ήρθε άνθρωπος που αυτή είναι η δουλειά του του είπα ότι έχω ιντερνετ σε ένα σημείο 300 μέτρα σε ευθεία από τα δωμάτια με οπτική επαφή και τον ρώτησα άμα μπορώ να στείλω ιντερνετ εκεί και μου είπε ναι σύνδεσε λοιπόν το router (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι tp link) που υπάρχει η γραμμή με μια κεραία της ubitiqui η οποία κεραία το στέλνει σε μια άλλη κεραία ubitiqui πάλι και από εκεί ο διαμοιρασμός γίνεται με ένα acces point (ubitiqui) από ότι έχω καταλάβει Δυστυχώς η λύση αυτή είναι οριακά ΟΚ για τα 4 από τα 5 δωμάτια και του είπα αν μπορούμε να βάλουμε μια πιο μεγάλη κεραία, κάτι τέλος πάντων με μεγαλύτερη εμβέλεια και η απάντηση του ήταν αρνητική Επειδή όμως θέλω να καλύψω και το πρώτο δωμάτιο που δεν φτάνει το σήμα πήρα πάλι τον άνθρωπο αυτό και του είπα αν με κάποιου είδους repeater θα κάνουμε δουλειά και μου είπε φυσικά, του είπα να έρθει να βάλει κάτι το οποίο ο ίδιος έχει δοκιμάσει και μου λέει μπορώ να βάλω και μόνος ένα, είναι απλό, του λέω έλα καλύτερα εσύ να πάμε σε κάτι το οποίο αποδεδειγμένα δουλεύει και μου είπε πάλι για κάποιο ap/repeater δε κατάλαβα, της ubitiqui το οποίο θα είναι οκ Αλλά επειδή γενικά η όλη φάση με τους μάστορες θέλει παρακάλια και ακόμη περιμένω και επειδή έχω βαρεθεί είπα να ρωτήσω εδώ πέρα, αν με κάτι απλό τύπου repeater θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου Οπότε αγαπητέ δε μπορείς να με προτρέπεις να μιλήσω σε κάποιον σχετικό γιατί το έχω ήδη κάνει, τώρα αν έγινε σωστή δουλειά η όχι, ή αν βρέθηκε η βέλτιστη λύση είναι άλλο θέμα Τα powerlines τα ανέφερα σε περίπτωση που δεν είχε γίνει όλη αυτή η ιστορία με τις κεραίες κτλ, είναι κάτι απλό, δοκιμασμένο και θα το έκανα μόνος μου δεν καταλαβαίνω τι σε μπερδεύει
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, vasilisga είπε βρε άνθρωπέ μου @ikorolis το γράφω ότι για να στείλω ίντερνετ στα δωμάτια ήρθε άνθρωπος που αυτή είναι η δουλειά του του είπα ότι έχω ιντερνετ σε ένα σημείο 300 μέτρα σε ευθεία από τα δωμάτια με οπτική επαφή και τον ρώτησα άμα μπορώ να στείλω ιντερνετ εκεί και μου είπε ναι σύνδεσε λοιπόν το router (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι tp link) που υπάρχει η γραμμή με μια κεραία της ubitiqui η οποία κεραία το στέλνει σε μια άλλη κεραία ubitiqui πάλι και από εκεί ο διαμοιρασμός γίνεται με ένα acces point (ubitiqui) από ότι έχω καταλάβει Δυστυχώς η λύση αυτή είναι οριακά ΟΚ για τα 4 από τα 5 δωμάτια και του είπα αν μπορούμε να βάλουμε μια πιο μεγάλη κεραία, κάτι τέλος πάντων με μεγαλύτερη εμβέλεια και η απάντηση του ήταν αρνητική Επειδή όμως θέλω να καλύψω και το πρώτο δωμάτιο που δεν φτάνει το σήμα πήρα πάλι τον άνθρωπο αυτό και του είπα αν με κάποιου είδους repeater θα κάνουμε δουλειά και μου είπε φυσικά, του είπα να έρθει να βάλει κάτι το οποίο ο ίδιος έχει δοκιμάσει και μου λέει μπορώ να βάλω και μόνος ένα, είναι απλό, του λέω έλα καλύτερα εσύ να πάμε σε κάτι το οποίο αποδεδειγμένα δουλεύει και μου είπε πάλι για κάποιο ap/repeater δε κατάλαβα, της ubitiqui το οποίο θα είναι οκ Αλλά επειδή γενικά η όλη φάση με τους μάστορες θέλει παρακάλια και ακόμη περιμένω και επειδή έχω βαρεθεί είπα να ρωτήσω εδώ πέρα, αν με κάτι απλό τύπου repeater θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου Οπότε αγαπητέ δε μπορείς να με προτρέπεις να μιλήσω σε κάποιον σχετικό γιατί το έχω ήδη κάνει, τώρα αν έγινε σωστή δουλειά η όχι, ή αν βρέθηκε η βέλτιστη λύση είναι άλλο θέμα Τα powerlines τα ανέφερα σε περίπτωση που δεν είχε γίνει όλη αυτή η ιστορία με τις κεραίες κτλ, είναι κάτι απλό, δοκιμασμένο και θα το έκανα μόνος μου δεν καταλαβαίνω τι σε μπερδεύει Να στο ξεδιαλύνω (αν και δεν είναι η δουλειά μου) Αυτός ο άνθρωπος (οποίος φαίνεται ότι ξέρει καλά την δουλειά του) οποίος ήρθε και σου έκανε εγκατάσταση τις κεραίες ubitiqui οι οποίες είναι κορυφαίες στο είδος τους θα μπορούσε πολύ απλά να σου βάλει access point/repeater/extender της ubitiqui και να έχεις πλήρη έλεγχο/διαχείριση μέσω ενός προγράμματος και δεν θα χρειαζόσουν τίποτα άλλο. τόσο απλά από την στιγμή που επέλεξε αυτός που γνωρίζει να σου βάλει UBITIQUI όλος ο δικτυακός σου εξοπλισμός θα έπρεπε να είναι αυτής της εταιρείας και πίστεψε με δεν θα είχες το παραμικρό πρόβλημα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από ikorolis
Gogotsa Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Για να σταματησει η κουβεντα για δουλεια ή ubi ή MT βαζουμε. Ολα τα αλλα απλα δε κανουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα