LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Λευτέρη αν δεν έχεις άλλα προβλήματα μην παιδεύεσαι. Χρόνο και χρήμα θα χαλάς. Έχω το vectra του 2005 με υγραέριο. Έχει φτάσει τα 322.000 χιλιόμετρα τα 194.000 με υγραέριο. Παλιά το ψείριζα συνεχώς , το ένα το άλλο και όλο νόμιζα ότι κάτι φταίει. Πλέον τα βασικά ούτε μετρήσεις κάνω τίποτε και εμένα το ένα μπεκ βενζίνης μου έχουν πει ότι έχει κάποιο προβληματάκι (μάλλον κατουράει που είπες και συ) αλλά δεν επηρεάζει την απόδοση. Δεν επισκευάζεται μπεκιέρα είναι πανάκριβη οπότε το αφήνω ως έχει. Μια χαρά πάει λαδάκια που είναι το βασικό δεν καίει οπότε κρατάω τα λεφτά αν κάποια στιγμή τα παίξουν οι βαλβίδες από το υγραέριο να πάω για επισκευή.😁 Εχω προβλημα καταναλωσης δεν ειναι δυνατον 1200 αμαξι να βγαζει με 20 ευρω βενζινη 110 αντε καμια φορα με το ζορι 120 χιλιομετρα.
nik0laus Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 πως μετρας την κατανάλωση ; αν βάζεις 20 ευρω μόλις αναψει το λαμπακι και μετρας τα χλμ μεχρι να ξανααναψει τότε τη μετρας λάθος .... πάντως με τη βενζινη στα 1,5-1,6 ευρω/λίτρο και με λίγο βαρύ ποδαρακι, a/c και εντος πολης κατανάλωση γυρω στα 10 λιτρα /100 χλμ θα έχεις .... Οπότε με το εικοσαρικο μη περιμένεις και πολλά παραπάνω..... 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, nik0laus είπε πως μετρας την κατανάλωση ; αν βάζεις 20 ευρω μόλις αναψει το λαμπακι και μετρας τα χλμ μεχρι να ξανααναψει τότε τη μετρας λάθος .... πάντως με τη βενζινη στα 1,5-1,6 ευρω/λίτρο και με λίγο βαρύ ποδαρακι, a/c και εντος πολης κατανάλωση γυρω στα 10 λιτρα /100 χλμ θα έχεις .... Οπότε με το εικοσαρικο μη περιμένεις και πολλά παραπάνω..... Ναι καπως ετσι δηλαδη μολις αναψει μηδενιζω κοντερ γιατι μπορει να βαλω μετα απο 3-5 χιλιομετρα και βλεπω ποσα θα γραψει οταν αναψει ξανα. Κλιματιστικο δεν βαζω και αν θα βαλω στην πολυ ζεστη να φυγει η καψα απο την καμπινα. Ποδαρακι δεν ξερω αν εχω βαρυ αλλα οδηγαω το αμαξι οπως οδηγουσα την μηχανη τις περισσοτερες φορες πρωτα στριβω και μετα σκεφτομαι οτι ηθελα να στριψω. Οπως λεει και η γυναικα μου με χειροφρενο θα μπεις; 😂
nik0laus Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Λαθος μετρας την καταναλωση με αυτο τον τροπο.... ετσι μπορει να σου "φεύγουν" ανετα 3-4 λίτρα στα 100 χλμ 1
lasithi12 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 7 λεπτά πριν, nik0laus είπε Λαθος μετρας την καταναλωση με αυτο τον τροπο.... ετσι μπορει να σου "φεύγουν" ανετα 3-4 λίτρα στα 100 χλμ και πως μετράς;
nik0laus Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Γεμιζεις φουλ το ρεζερβουαρ οσο παιρνει... κανεις χιλιομετρα (100 - 150 όσα θες ... όσο πιο πολλά κάνεις τόσο καλύτερη μετρηση θα πάρεις) και ξαναφουλαρεις... βλέπεις ποσα λίτρα σου έκαψε και διαιρεις με τα χλμ που έκανες ....
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Το κουφο ειναι οτι ειπα σε αυτον που μου καθαρισε τα μπεκ οτι ο δευτερος λαμδα δεν κουνιεται καθολου ειναι μια ευθεια γραμμη και μου ειπε ετσι πρεπει να ειναι ο δευτερος αν διορθωνει σωστα ο πρωτος μονο τα volt αλλαζουν τιμες. Εγω θυμαμαι οταν αλλαξα εγκεφαλο και τους δυο να κανουν σαν καρδιογραφημα.
meletis_m Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Εχω προβλημα καταναλωσης δεν ειναι δυνατον 1200 αμαξι να βγαζει με 20 ευρω βενζινη 110 αντε καμια φορα με το ζορι 120 χιλιομετρα. Μήν ξοδεύεις τα επιπλέον χρήματα σε 100 αρα βενζίνη . Με το ίδιο αμάξι του έχω κάνει και Service το φέρνει 7 λτ/100 . Το μετράω να δώ που κυμαίνεται , γιατί θα του βάλω υγραέριο σε λίγο καθώς καθημερινά θα κάνει 80-100 χιλιόμετρα . 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Λευτέρη αν δεν έχεις άλλα προβλήματα μην παιδεύεσαι. Χρόνο και χρήμα θα χαλάς. Έχω το vectra του 2005 με υγραέριο. Έχει φτάσει τα 322.000 χιλιόμετρα τα 194.000 με υγραέριο. Παλιά το ψείριζα συνεχώς , το ένα το άλλο και όλο νόμιζα ότι κάτι φταίει. Πλέον τα βασικά ούτε μετρήσεις κάνω τίποτε και εμένα το ένα μπεκ βενζίνης μου έχουν πει ότι έχει κάποιο προβληματάκι (μάλλον κατουράει που είπες και συ) αλλά δεν επηρεάζει την απόδοση. Δεν επισκευάζεται μπεκιέρα είναι πανάκριβη οπότε το αφήνω ως έχει. Μια χαρά πάει λαδάκια που είναι το βασικό δεν καίει οπότε κρατάω τα λεφτά αν κάποια στιγμή τα παίξουν οι βαλβίδες από το υγραέριο να πάω για επισκευή.😁 Ρίξτου ένα καθαριστικό Tunap 979 είναι για τα μπέκ βενζίνης . Φθηνό είναι . Εγω το έριξα προληπτικά στο Opel Corsa μετά το Service. Σαν το καθαρισμό στο μηχάνημα δέν είναι αλλά κάτι κάνει πιστεύω . Προληπτικά το έριξα . 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Βγήκα έξω για ψώνια πάλι το STFT1 πάλι πάει στο ρελαντί - 25% τα νεύρα μου τζάμπα τα 50 για καθαρισμό μπεκ.
meletis_m Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε Βγήκα έξω για ψώνια πάλι το STFT1 πάλι πάει στο ρελαντί - 25% τα νεύρα μου τζάμπα τα 50 για καθαρισμό μπεκ. Κάντο μια καλή βολτά να ζεσταθούν και οι αισθητήρες και παρακολουθήσε το .
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 32 λεπτά πριν, meletis_m είπε Μήν ξοδεύεις τα επιπλέον χρήματα σε 100 αρα βενζίνη . Με το ίδιο αμάξι του έχω κάνει και Service το φέρνει 7 λτ/100 . Το μετράω να δώ που κυμαίνεται , γιατί θα του βάλω υγραέριο σε λίγο καθώς καθημερινά θα κάνει 80-100 χιλιόμετρα . Ρίξτου ένα καθαριστικό Tunap 979 είναι για τα μπέκ βενζίνης . Φθηνό είναι . Εγω το έριξα προληπτικά στο Opel Corsa μετά το Service. Σαν το καθαρισμό στο μηχάνημα δέν είναι αλλά κάτι κάνει πιστεύω . Προληπτικά το έριξα . Μα αφού τα πήγα για καθάρισμα απλά μάλλον το ένα που έτρεχε τρέχει πάλι θα πρέπει να το αλλάξω.
meletis_m Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Μα αφού τα πήγα για καθάρισμα απλά μάλλον το ένα που έτρεχε τρέχει πάλι θα πρέπει να το αλλάξω. Υπάρχει και ποσοστό αποτυχίας στο καθαρισμό , έπρεπε να σε προειδοποιήσει . βρές μια μεταχειρισμένη μπεκιέρα αλλιώς δέν ξέρω εάν καλό να βαλεις μονο ενα καινούργιο μπέκ και τα υπόλοιπα να μήν είναι καινούργια.
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, meletis_m είπε Υπάρχει και ποσοστό αποτυχίας στο καθαρισμό , έπρεπε να σε προειδοποιήσει . βρές μια μεταχειρισμένη μπεκιέρα αλλιώς δέν ξέρω εάν καλό να βαλεις μονο ενα καινούργιο μπέκ και τα υπόλοιπα να μήν είναι καινούργια. Μου είπε να μην βάλω ένα καινούργιο αλλά αν βάλω καινούριο να τα βάλω και τα τέσσερα δηλαδή 200 ευρώ, βρήκα μεταχειρισμένη με 40 ευρώ όλη την βάση με τα μπεκ θα την πάρω και θα του τα πάω να τα μετρήσει. Πάντως είμαι σίγουρος πως ο κάτω ο λάμδα δεν μετράει γιατί στο Torque όταν ένας αισθητήρας δουλεύει έχει μια πράσινη τελιτσα που ανάβει. Είμαι περίεργος να βάλω πάνω τον παλιό εγκέφαλο που δεν διάβαζε τον πρώτο λάμδα να δω αν αυτός διαβάζει τον δεύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα