Morosana Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Άρα κάθονται στις πιάτσες όλοι μαζί και μοιρολατρουν για να μην φάνε καμία αδέσποτη αν βγουν μόνοι τους 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbras Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Ελευθερη αγορα και προσπαθει ο ενας να κλεψει τον αλλον! Τι λες μωρε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Η Αθήνα έχει περισσότερα ταξί από τη Νέα Υόρκη 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, gbras είπε Τι λες μωρε? Τιποτα αστο... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από PLACEBO_89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 να ρωτησω κατι γιατι καποια στιγμη ειχα κολλησει και ηθελα να δουλεψω ταξι (βεβαια φιλολογικα το κοιταζα δεν εκανα καποια κινηση) τι ειναι η καρτα που ζητανε απο τους οδηγους οι ιδιοκτητες; εχω ακουσει οτι για συγκεκριμμενες πιατσες υπαρχει ενα ειδος ομερτα και δε μπορει να παει ο οποιοδηποτε ταξιτζης, ισχυει; Μπορει ταξι να ειναι σε ραδιοταξι και διαδικτυακη πλατφορμα ή υπαρχει καποιου ειδους αποκλειστικοτητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pj2501 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Στις 26/5/2021 στις 9:58 ΠΜ, vamvakoolas είπε να ρωτησω κατι γιατι καποια στιγμη ειχα κολλησει και ηθελα να δουλεψω ταξι (βεβαια φιλολογικα το κοιταζα δεν εκανα καποια κινηση) τι ειναι η καρτα που ζητανε απο τους οδηγους οι ιδιοκτητες; εχω ακουσει οτι για συγκεκριμμενες πιατσες υπαρχει ενα ειδος ομερτα και δε μπορει να παει ο οποιοδηποτε ταξιτζης, ισχυει; Μπορει ταξι να ειναι σε ραδιοταξι και διαδικτυακη πλατφορμα ή υπαρχει καποιου ειδους αποκλειστικοτητα; Η κάρτα είναι η ειδική άδεια ταξι που πρέπει να βγάλεις από μια σχολή οδηγού. για τις συγκεκριμένες πιάτσες με κλίκες είναι μύθος κανείς δεν μπορεί να σου κάνει η πει τίποτα… πας όπου θες όποτε θες. οχι δεν μπορείς να είσαι σε ράδιο ταξι και εφαρμογή ταυτόχρονα δεν το επιτρέπουν οι ίδιοι… για σένα αυτό θα ήταν το τέλειο combo! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Στις 26/5/2021 στις 9:58 ΠΜ, vamvakoolas είπε να ρωτησω κατι γιατι καποια στιγμη ειχα κολλησει και ηθελα να δουλεψω ταξι (βεβαια φιλολογικα το κοιταζα δεν εκανα καποια κινηση) τι ειναι η καρτα που ζητανε απο τους οδηγους οι ιδιοκτητες; εχω ακουσει οτι για συγκεκριμμενες πιατσες υπαρχει ενα ειδος ομερτα και δε μπορει να παει ο οποιοδηποτε ταξιτζης, ισχυει; Μπορει ταξι να ειναι σε ραδιοταξι και διαδικτυακη πλατφορμα ή υπαρχει καποιου ειδους αποκλειστικοτητα; Τοτε που ειχε δουλεια καπως ετσι ηταν για καποιες πιατσες.. Τωρα αφου δεν εχει δουλεια δεν τους νοιαζει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hduhahehrnfm Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Γεια και χαρά! Γνωρίζει κανείς αν ένας οδηγός ταξί μπορεί να έχει "πειραγμένο" ταξίμετρο, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να εκδώσει νόμιμες αποδείξεις; Κατά καιρούς, έχω λάβει ως πελάτισσα συνήθιστα υψηλές χρεώσεις για την ίδια διαδρομή, αλλά πάντοτε (και αφότου το έχω ζητήσει), μου έχει δοθεί και η αντίστοιχη απόδειξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, Hduhahehrnfm είπε Γεια και χαρά! Γνωρίζει κανείς αν ένας οδηγός ταξί μπορεί να έχει "πειραγμένο" ταξίμετρο, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να εκδώσει νόμιμες αποδείξεις; Κατά καιρούς, έχω λάβει ως πελάτισσα συνήθιστα υψηλές χρεώσεις για την ίδια διαδρομή, αλλά πάντοτε (και αφότου το έχω ζητήσει), μου έχει δοθεί και η αντίστοιχη απόδειξη. Φανταζομαι πως γινεται, απο που κι ως που να "ξερει" ο μηχανισμος εκδοσης αποδειξεων οτι το ταξιμετρο ειναι πειραγμενο; Το θεμα ειναι οτι δεν πληρωνουμε ποτε ταξιτζη αν η ταριφα μας φαινεται ασυνηθιστα υψηλη (δε μιλαμε για διαφορες 1-2 ευρω αλλα κατι που κανει μπαμ) και αν ο ταξιτζης εχει προβλημα με αυτο του λεμε να καλεσει την αστυνομια. Το ιδιο κανουμε και αν ο ταξιτζης "ξεχασει" να βαλει το ταξιμετρο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/9/2022 στις 1:47 ΠΜ, Hduhahehrnfm είπε Γεια και χαρά! Γνωρίζει κανείς αν ένας οδηγός ταξί μπορεί να έχει "πειραγμένο" ταξίμετρο, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να εκδώσει νόμιμες αποδείξεις; Κατά καιρούς, έχω λάβει ως πελάτισσα συνήθιστα υψηλές χρεώσεις για την ίδια διαδρομή, αλλά πάντοτε (και αφότου το έχω ζητήσει), μου έχει δοθεί και η αντίστοιχη απόδειξη. Ναι και μαλιστα με επιλεκτικο τροπο..! Δηλαδη αν δουν οτι η γκομενα ειναι στον κοσμο της, μιλα στα κινητα.. με το πατημα ενος κουμπιου αρχιζει και τρεχει περισσοτερο! Απλα οτι ειπε και ο απο πανω αμα ξερεις το δρομολογιο πληρωνεις κατ εκτιμηση και αν ειναι ανενδοτος απλα του λες παρε την αστυνομια! Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από PLACEBO_89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Να ρωτήσω κάτι που μου έτυχε πρόσφατα και το είχα απορία. Μπαίνω στο ταξί με μια άλλη κυρία, ξεκινάει να γράφει το ταξίμετρο από τα 1.80€, φτάνει πρώτα η κυρία, είναι 5€. Συνεχίζουμε για το δικό μου προορισμό, ξανά ξεκινάει το ταξίμετρο από τα 1.80€, στο τέλος είναι 7€, οπότε συνολικά δίνω 12€. Επειδή είχα καιρό να μπω σε ταξί και δε το θυμόμουν, το ταξίμετρο δε ξεκινάει από το 0? Επίσης το ότι χρεώθηκα 2 φορές τα 1.80€ είναι η φυσιολογική διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dimitris156 είπε Να ρωτήσω κάτι που μου έτυχε πρόσφατα και το είχα απορία. Μπαίνω στο ταξί με μια άλλη κυρία, ξεκινάει να γράφει το ταξίμετρο από τα 1.80€, φτάνει πρώτα η κυρία, είναι 5€. Συνεχίζουμε για το δικό μου προορισμό, ξανά ξεκινάει το ταξίμετρο από τα 1.80€, στο τέλος είναι 7€, οπότε συνολικά δίνω 12€. Επειδή είχα καιρό να μπω σε ταξί και δε το θυμόμουν, το ταξίμετρο δε ξεκινάει από το 0? Επίσης το ότι χρεώθηκα 2 φορές τα 1.80€ είναι η φυσιολογική διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση? Το ταξιμετρο δεν ξεκιναει απο το 0, ξεκιναει απο ενα ελαχιστο ποσο, το 1,80, το οποιο παρεμπιπτοντως ειναι χαμηλοτερο απο την ελαχιστη χρεωση (δεν ξερω ποση ειναι τωρα ακριβως). Αυτο που δεν ειναι φυσιολογικη (και νομιμη) διαδικασια στην περιπτωση σου ειναι οτι πηγες διπλοκουρσα. Ακομα κι αν ηθελες να το ανεχθεις αυτο, οταν κατεβηκε η κυρια δε θα επρεπε να ξεκινησει το ταξιμετρο ξανα, θα επρεπε να συνεχισει απο κει που ηταν, κι εσυ να πληρωνες οσο εγραφε στον προορισμο σου. Ουσιαστικα ο ταριφας σου εφαγε το επιπλεον 1,80. Αυτο που επρεπε να κανεις (εχε το νου σου αν σου ξανατυχει) ειναι οτι, αν υποθεσουμε οτι τυχαινει η ιδια περιπτωση, στον προορισμο σου θα γραφει 7€ οποτε θα δωσεις 7€, και αν αρχισει ο απατεωνας να σου λεει μα και μου, οπως ειπαμε και παραπανω, του λες να καλεσει την αστυνομια αν εχει προβλημα. EDIT: Επειδη δεν ειναι σαφες, την κυρια την ηξερες; Μαζι μπηκατε; Αν ειναι ετσι, και απλα αυτη κατεβηκε στα μισα της διαδρομης, δεν εχουμε μεν διπλοκουρσα, αλλα και παλι δεν επρεπε να μηδενισει ο τυπος οταν κατεβηκε εκεινη. Γενικα πρεπει να ειμαστε της νοοτροπιας οτι ενας ταριφας ειναι απατεωνας μεχρι αποδειξεως του εναντιου οποτε πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από lector 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hduhahehrnfm Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 27/9/2022 στις 7:32 ΜΜ, lector είπε Φανταζομαι πως γινεται, απο που κι ως που να "ξερει" ο μηχανισμος εκδοσης αποδειξεων οτι το ταξιμετρο ειναι πειραγμενο; Το θεμα ειναι οτι δεν πληρωνουμε ποτε ταξιτζη αν η ταριφα μας φαινεται ασυνηθιστα υψηλη (δε μιλαμε για διαφορες 1-2 ευρω αλλα κατι που κανει μπαμ) και αν ο ταξιτζης εχει προβλημα με αυτο του λεμε να καλεσει την αστυνομια. Το ιδιο κανουμε και αν ο ταξιτζης "ξεχασει" να βαλει το ταξιμετρο. Στις 27/9/2022 στις 7:32 ΜΜ, lector είπε Φανταζομαι πως γινεται, απο που κι ως που να "ξερει" ο μηχανισμος εκδοσης αποδειξεων οτι το ταξιμετρο ειναι πειραγμενο; Το θεμα ειναι οτι δεν πληρωνουμε ποτε ταξιτζη αν η ταριφα μας φαινεται ασυνηθιστα υψηλη (δε μιλαμε για διαφορες 1-2 ευρω αλλα κατι που κανει μπαμ) και αν ο ταξιτζης εχει προβλημα με αυτο του λεμε να καλεσει την αστυνομια. Το ιδιο κανουμε και αν ο ταξιτζης "ξεχασει" να βαλει το ταξιμετρο. @lector @PLACEBO_89 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Θεωρούσα ότι ο μηχανισμός έκδοσης αποδείξεων συνδέεται και λειτουργεί αυτομάτως κατ' αντιστοιχία με το μηχανισμό του ταξίμετρου, καθώς στην απόδειξη αναγράφεται αναλυτικά η χρέωση, δηλαδή χρόνος αναμονής, σημαία και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι, έτσι ώστε να συμπληρώνεται το τελικό ποσό. Δηλαδή πίστευα ότι αφού καταγράφονται όλα αναλυτικά, είναι και νόμιμη η διαδικασία, και δε μπορεί το ταξίμετρο να είναι πειραγμενο. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις φερεγγυότητα. Γιατί και το 1-2 ευρώ παραπάνω μπορεί να είναι κλοπή τελικά, ακόμα κι αν κοπεί απόδειξη, αλλά άντε να μπεις στη διαδικασία να το αποδείξεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις