daredevil92 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Θέλω τη γνώμη όποιων γνωρίζουν. Γιατί είναι ξεχωριστή η ειδικότητα από της παθαν; Θεωρώ πως διαφέρει ελάχιστα από την παθαν και πως δεν έχει και πολύ νόημα σαν ειδικότητα. Φυσικά και είναι σημαντικές οι κυτταρολογικές εκπαιδεύσεις αλλά είναι όντως απαραίτητο κάποιος να εκπαιδεύεται για να κάνει μόνο αυτό; Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει ενωθεί με την παθαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 για να υπάρχει προφανως είναι σημαντική ειδικότητα και εχει διαφορές με την παθολογοανατομία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daredevil92 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 12 λεπτά πριν, velociraptoras είπε για να υπάρχει προφανως είναι σημαντική ειδικότητα και εχει διαφορές με την παθολογοανατομία Για αυτό έκανα την ερώτηση, γιατί δε θεωρώ ότι αποκλίνει τόσο. Και η υπερηχοτομογραφία διαφέρει πολύ από την αξονική αλλά στην ακτινοδιαγωστική ανήκουν και οι 2. Και έχω την αίσθηση στο εξωτερικό είναι μια ειδικότ-ητα, εδώ τις χώρισαν (κλασικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, daredevil92 είπε Για αυτό έκανα την ερώτηση, γιατί δε θεωρώ ότι αποκλίνει τόσο. Και η υπερηχοτομογραφία διαφέρει πολύ από την αξονική αλλά στην ακτινοδιαγωστική ανήκουν και οι 2. Και έχω την αίσθηση στο εξωτερικό είναι μια ειδικότ-ητα, εδώ τις χώρισαν (κλασικά). αυτο που εχω παρατηρησει σε μενα είναι οτι οι βιοψίες μου ειχαν υπογραφη παθαν ενώ τα τεστ παπ τα βγαζει κυτταρολόγος. τι ακριβως ξεχωριστό κανουν δεν γνωρίζω. ισως για να γινονται πιο ευκολα φωτογραφικές προσλήψεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daredevil92 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε αυτο που εχω παρατηρησει σε μενα είναι οτι οι βιοψίες μου ειχαν υπογραφη παθαν ενώ τα τεστ παπ τα βγαζει κυτταρολόγος. τι ακριβως ξεχωριστό κανουν δεν γνωρίζω. ισως για να γινονται πιο ευκολα φωτογραφικές προσλήψεις... Στην ουσία ο κυτταρολόγος βλέπει κύτταρα ενώ ο παθολογοανατόμος ιστούς. Να το πω χοντρικά όταν αφαιρείται κομμάτι (βιοψία) την βλέπει παθολογοανατόμος, ενώ όταν αφαιρούνται κύτταρα (πχ τεστ παπ και πτύελλα) τα βλέπει ο κυτταρολόγος. Κατ'ουσίαν κάνουν το ίδιο πράγμα, βλέπουν κύτταρα (είτε οργανωμένα σε ιστούς όπως ο παθαν) είτε διάσπαρτα στο μικροσκόπιο και προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα που καταλήγουν σε κάποια διάγνωση. Προφανώς και είναι σημαντικό (ξέρουμε όλη τη σπουδαιότητα του τεστ παπ). Αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κάνεις 5 χρόνια ειδικότητα για να κάνεις μόνο αυτό και να μην είναι μια η ειδικότητα μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Και τι πειράζει αν είναι μία μια ειδικότητα ή ξεχωριστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daredevil92 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Και τι πειράζει αν είναι μία μια ειδικότητα ή ξεχωριστά; Αφενός το χω απορία γιατί μπορεί κάπου να κάνω λάθος οπότε αν ξέρει κάποιος σε με διαφωτίσει, αφετέρου θα μπορούσαμε να είχαμε στη θέση τους άτομα που να ναι της παθαν και όχι γιατρούς με τόσο περιορισμένο εύρος. Και σε επίπεδο ιδιωτικού ιατρείου δεν ξέρω τι παίζει, απλά κοιτάνε πλακάκια απο τεστ ΠΑΠ. Υπερεξειδίκευση χωρίς λόγο μου φαίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 21 ώρες πριν, daredevil92 είπε Αφενός το χω απορία γιατί μπορεί κάπου να κάνω λάθος οπότε αν ξέρει κάποιος σε με διαφωτίσει, αφετέρου θα μπορούσαμε να είχαμε στη θέση τους άτομα που να ναι της παθαν και όχι γιατρούς με τόσο περιορισμένο εύρος. Και σε επίπεδο ιδιωτικού ιατρείου δεν ξέρω τι παίζει, απλά κοιτάνε πλακάκια απο τεστ ΠΑΠ. Υπερεξειδίκευση χωρίς λόγο μου φαίνεται. πιστευω κι εγω οτι θα έπρεπε να είναι ειδικευση βιολόγων και όχι μονο ιατρων αλλά οκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα