Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή ότι είναι νέα γενιά είναι δυνατό και όλα τα υπόλοιπα παλτά δεν κάνουν για τίποτα , αυτό λες . Αν ήταν έτσι θα αλλάζαμε cpu mobo gpu κάθε 1-2 χρόνια αφού θα σερνόταν το σύστημα μας

12 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

μιλαω για r1600 , r2600 

Τον 4300ge τον θεωρώ μια χαρά άλλωστε και ο Ι3 είναι "τσιμπημένος"

• Like 2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

Δηλαδή ότι είναι νέα γενιά είναι δυνατό και όλα τα υπόλοιπα παλτά δεν κάνουν για τίποτα , αυτό λες . Αν ήταν έτσι θα αλλάζαμε cpu mobo gpu κάθε 1-2 χρόνια αφού θα σερνόταν το σύστημα μας

Είναι παλτά αν τα συγκρίνεις με έναν σημερινό Ι3 10100

Ειναι διαφορετικό να αγοράζεις σήμερα ένα cpu 4ετίας (R1600) και διαφορετικό να λες σε ένα κάτοχο που το πήρε στην ώρα του ότι πάλιωσε και πρέπει να το αλλάξει με το ζόρι και ας κάνει την δουλειά του.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
Στις 22/5/2021 στις 8:31 ΜΜ, variemai είπε

Εκανα μια προχειρη ερευνα και για την ωρα εχω αυτα:

GPU: MSI GeForce GT 1030 2GB

CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF Box

PSU: Be Quiet System Power 9 600W Full Wired 80 Plus Bronze

Motherboard: MSI B450

Κουτί: Deepcool Matrexx 30 Black

SSD: Kingston A400 SSD 240GB

Νομίζω είναι μια καλή αρχή. Δεν έβαλα ραμ όμως μέσα. Δε κατάλαβα αυτό που είπες ότι καλύτερα είναι να τις πουλήσω. Δε μπορώ να τις χρησιμοποιήσω με αυτό το setup?

Μετά από τις απαντήσεις σας, άλλαξα την μητρική σε MSI B450M, το τροφοδοτικο σε Corsair CV Series CV550, τον SSD σε Kingston A2000 SSD 250GB και προσθεσα για RAM την Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MH.

Μονο το κουτι με αγχωνει λιγο γιατι δεν εχω δουλεψει ξανα με mini, αλλα το budget με πιεζει.

Επισης ξεχασα να πω οτι ολα πρεπει να ειναι ετοιμοπαραδοτα.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας, αμα θελετε να προτεινετε κατι αλλο ειστε ευπροσδεκτοι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, variemai είπε

Μονο το κουτι με αγχωνει λιγο γιατι δεν εχω δουλεψει ξανα με mini, αλλα το budget με πιεζει.

To κουτί είναι μια χαρά από χώρους και γενικά φαίνεται να έχει καλή ροή αέρα. Μην το φοβάσαι. Εφόσον είσαι πολύ σφιχτός στο budget, γιατί δε σου αρέσει ο 4300ge; Συγνώμη που επιμένω αλλά μιλάμε για επεξεργαστή πολύ νεώτερο, με πολύ καλύτερο single core το οποίο παρόλο που έχει λιγότερους πυρήνες φτάνει τον 1600af. Τα γραφικά του είναι εφάμιλλα της gt1030.  Κερδίζεις περίπου 50 ευρώ και τα ρίχνεις σε ακόμη μια 8αρα όπου θα απογειώσει το όλο σύστημα.

youtube, matrexx review

https://www.skroutz.gr/s/28509122/AMD-Ryzen-3-4300GE-Wraith-Stealth.html 173,5 σπίτι σου, ετοιμοπαράδοτο

4300ge vs 1600

4300ge igpu vs Gt 1030

Aν όχι προχώρα όπως είσαι.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, nickol-us είπε

To κουτί είναι μια χαρά από χώρους και γενικά φαίνεται να έχει καλή ροή αέρα. Μην το φοβάσαι. Εφόσον είσαι πολύ σφιχτός στο budget, γιατί δε σου αρέσει ο 4300ge; Συγνώμη που επιμένω αλλά μιλάμε για επεξεργαστή πολύ νεώτερο, με πολύ καλύτερο single core το οποίο παρόλο που έχει λιγότερους πυρήνες φτάνει τον 1600af. Τα γραφικά του είναι εφάμιλλα της gt1030.  Κερδίζεις περίπου 50 ευρώ και τα ρίχνεις σε ακόμη μια 8αρα όπου θα απογειώσει το όλο σύστημα.

youtube, matrexx review

https://www.skroutz.gr/s/28509122/AMD-Ryzen-3-4300GE-Wraith-Stealth.html 173,5 σπίτι σου, ετοιμοπαράδοτο

4300ge vs 1600

4300ge igpu vs Gt 1030

Aν όχι προχώρα όπως είσαι.

Αν κατάλαβα καλά προτείνεις να χρησιμοποιήσω τα intergrated γραφικά του cpu που μου εστειλες και να βγάλω την κάρτα, σωστά;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, variemai είπε

Αν κατάλαβα καλά προτείνεις να χρησιμοποιήσω τα intergrated γραφικά του cpu που μου εστειλες και να βγάλω την κάρτα, σωστά;

Σωστά, είναι ισοδύναμα περίπου με την gt1030 - rx550. Αυτά που θες θα τα παίζει άνετα

Google 4300ge tested at games

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Σωστά, είναι ισοδύναμα περίπου με την gt1030 - rx550. Αυτά που θες θα τα παίζει άνετα

Google 4300ge tested at games

Κατάλαβα. Εψαξα λιγο να βρω specs αλλα το μονο που βρισκω είναι Graphics Model: Radeon™ Graphics

Και επειδη ειμαι τελειως ασχετος λεω να ρωτησω, η 1030 εχει 2gb vram, τι ισχυει με αυτη;

Επισης, οταν επαιζα sims με την rx 550 χρησιμοποιουσα το software της AMD για να ρυθμιζω vsync, frame rate κλπ, φανταζομαι μπορω να κανω τα ιδια και με αυτην.

Αν το κανω παντως βλεπω να παιρνω τις 16αρες RAM.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου.

Επεξ/σία από variemai
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, variemai είπε

Κατάλαβα. Εψαξα λιγο να βρω specs αλλα το μονο που βρισκω είναι Graphics Model: Radeon™ Graphics

Και επειδη ειμαι τελειως ασχετος λεω να ρωτησω, η 1030 εχει 2gb vram, τι ισχυει με αυτη;

Αν το κανω παντως βλεπω να παιρνω τις 16αρες RAM.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου.

Σαφώς θα χρειαστείς 16gb ραμ, για dual channel και για να είσαι άνετος με τα ενσωματωμένα. Καλύτερη ακόμα επιλογή

https://www.skroutz.gr/s/22162116/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3200MHz-BL2K8G32C16U4B.html

Oι περισσότερες radeon (ενσωματωμένα) συνήθως κατοχυρώνουν 2gb από το σύστημα. Περίπου σε δυνατότητες είναι οτι οτι και η gt 1030/rx 550. Δηλαδή θα πιάνεις περίπου ίδια fps στα ίδια settings

• Like 2
Δημοσ.
Στις 25/5/2021 στις 6:06 ΜΜ, nickol-us είπε

Σαφώς θα χρειαστείς 16gb ραμ, για dual channel και για να είσαι άνετος με τα ενσωματωμένα. Καλύτερη ακόμα επιλογή

https://www.skroutz.gr/s/22162116/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3200MHz-BL2K8G32C16U4B.html

Oι περισσότερες radeon (ενσωματωμένα) συνήθως κατοχυρώνουν 2gb από το σύστημα. Περίπου σε δυνατότητες είναι οτι οτι και η gt 1030/rx 550. Δηλαδή θα πιάνεις περίπου ίδια fps στα ίδια settings

Ευχαριστω παρα πολυ, η παραγγελια εγινε και πρωτα ο θεος αυριο θα τα εχω ολα!!

Απλα μια ερωτηση. Το πλανο ηταν να εχω τον καινουριο ssd και τον hdd απο το παλιο μου pc, αλλα δεν τσεκαρα αν θα χωραει στο κουτι! Ο παλιος μου hdd ειναι αυτος εδω.

Αν οντως χωραει και ολα πανε καλα, τι πιθανοτητες εχω να καταφερω να bootαρω απο αυτον στην αρχη και να σωσω οτι σωζεται πριν του κανω format?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, variemai είπε

Ευχαριστω παρα πολυ, η παραγγελια εγινε και πρωτα ο θεος αυριο θα τα εχω ολα!!

Απλα μια ερωτηση. Το πλανο ηταν να εχω τον καινουριο ssd και τον hdd απο το παλιο μου pc, αλλα δεν τσεκαρα αν θα χωραει στο κουτι! Ο παλιος μου hdd ειναι αυτος εδω.

Αν οντως χωραει και ολα πανε καλα, τι πιθανοτητες εχω να καταφερω να bootαρω απο αυτον στην αρχη και να σωσω οτι σωζεται πριν του κανω format?

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για τον δίσκο αν χωράει, αφού το κουτί έχει 3 θέσεις για 3.5" δισκους. Μπαίνει κανονικά.

Τελικά πήρες τον 4300ge με την Mortar Max; Aν ναι έχε υπόψιν οτι πρέπει να φοράει bios πάνω από το 7B89v2C. Aν η μητρική έρχεται με νεότερο bios όλα καλά, αν οχι μην ανησυχείς γίνεται flash το bios από usb stick

Τώρα για τα αρχεία... δεν γνωρίζω αν θα καταφέρεις να bootάρεις με όλο το hardware αλλαγμένο. Νομίζω οτι εφόσον κάνεις install τα windows στον νέο δίσκο, μπορείς να τον συνδέσεις σαν δεύτερο δίσκο στο σύστημα και να μπεις να πάρεις οτι θέλεις. Τώρα αν σκαλώσει κάνα boot manager και δεν σε αφήσει να κάνεις boot τότε ίσως να τον συνδέσεις με usb, είτε με καλώδια, είτε με κάποιο dock station.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για τον δίσκο αν χωράει, αφού το κουτί έχει 3 θέσεις για 3.5" δισκους. Μπαίνει κανονικά.

Τελικά πήρες τον 4300ge με την Mortar Max; Aν ναι έχε υπόψιν οτι πρέπει να φοράει bios πάνω από το 7B89v2C. Aν η μητρική έρχεται με νεότερο bios όλα καλά, αν οχι μην ανησυχείς γίνεται flash το bios από usb stick

Τώρα για τα αρχεία... δεν γνωρίζω αν θα καταφέρεις να bootάρεις με όλο το hardware αλλαγμένο. Νομίζω οτι εφόσον κάνεις install τα windows στον νέο δίσκο, μπορείς να τον συνδέσεις σαν δεύτερο δίσκο στο σύστημα και να μπεις να πάρεις οτι θέλεις. Τώρα αν σκαλώσει κάνα boot manager και δεν σε αφήσει να κάνεις boot τότε ίσως να τον συνδέσεις με usb, είτε με καλώδια, είτε με κάποιο dock station.

Αρα προτεινεις να στησω το pc στην αρχη μονο με ssd, να περασω τα windows και μετα να βαλω τον hdd?

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια συγνωμη για το πριξιμο αλλα εχω ενα προβλημα. Τα κουτια συνηθως δεν ερχονται με βιδες για να βαλεις τη motherboard πανω; Αυτο δεν ειχε τιποτα μεσα και τωρα δε ξερω πως να τη βαλω...

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, variemai είπε

Παιδια συγνωμη για το πριξιμο αλλα εχω ενα προβλημα. Τα κουτια συνηθως δεν ερχονται με βιδες για να βαλεις τη motherboard πανω; Αυτο δεν ειχε τιποτα μεσα και τωρα δε ξερω πως να τη βαλω...

Τα pc case έχουν ένα σωρό βίδες σε σακουλάκι είτε έξω από το κουτί είτε μέσα είτε ξεχωριστά 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Τα pc case έχουν ένα σωρό βίδες σε σακουλάκι είτε έξω από το κουτί είτε μέσα είτε ξεχωριστά 

Θα με πιστεψεις αμα σου πω οτι δεν υπαρχει σακουλακι για δειγμα και τιποτα μεσα στο case? Τα εβγαλα ολα πολυ προσεκτικα... Το κουτι ηταν απλα σκετο.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...