Warlord1981 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Συντομα προκειται να αλλάξω μητρική ΜΟΝΟ (οκ και κουτι). Ολα τα υπολοιπα θα παραμείνουν ιδια. Θα παω απο αυτην της υπογραφης σε B550 Aorus Pro V2. Λογω του οτι αυτη τη στιγμη εχω πανω πολλα software/games αλλα και γενικα εχει πεσει τρελλο configuration, customization και optimization στα win10 και σε λοιπες εφαρμογες θελω οπωσδηποτε να αποφυγω το φορματ/re-installation των windows. Ποιες ειναι οι καλυτερες κινησεις πριν την αλλαγη ωστε ολα να πανε οσο πιο smooth κατα την μεταβαση ? Uninstall απο Programs/Device Manager οτι εχει να κανει με motherboard? Chipset drivers? Sound/Lan Drivers? PCI Drivers? USB Controller Drivers? Επισης οταν στησω το pc με το νεο mobo ποια ειναι η καλυτερη επιλογη για εγκατασταση των driver του νεου mobo? Να αφησω τα windows αυτοματα να εγκαταστησουν οτι καλυτερο βρουν, να κατεβασω και να βαλω οδηγους απτο site του manufacturer της νεας μητρικης ή να βαλω να ψαξει κ να βαλει ο,τι πιο τελευταιο βρει το Snappy Driver Installer Origin ? Επεξ/σία 22 Μαΐου 2021 από Warlord1981
Warlord1981 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Υπενθύμιση παιδια, κανεις? 🙂 Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2021 από Warlord1981
ICE-T Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε Υπενθύμιση παιδια, κανεις? 🙂 σε στικάκι τους driver's της μητρικής , ειδικά για το lan driver όταν μπεις windows ξεφόρτωσε τους παλιούς με uninstall και περνά τους καινούργιους η φτιάξε ένα φάκελο με τους driver της καινούργιας σε ένα SSD/HD εννοείται ξαναπέρασε της AMD αφού τους κάνεις uninstall πρωτα από το site μαζί με το ryzen master Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2021 από ICE-T 1
Trelloneritis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Στις 22/5/2021 στις 5:23 ΜΜ, Warlord1981 είπε Καλησπέρα παιδιά, Συντομα προκειται να αλλάξω μητρική ΜΟΝΟ (οκ και κουτι). Ολα τα υπολοιπα θα παραμείνουν ιδια. Θα παω απο αυτην της υπογραφης σε B550 Aorus Pro V2. Λογω του οτι αυτη τη στιγμη εχω πανω πολλα software/games αλλα και γενικα εχει πεσει τρελλο configuration, customization και optimization στα win10 και σε λοιπες εφαρμογες θελω οπωσδηποτε να αποφυγω το φορματ/re-installation των windows. Ποιες ειναι οι καλυτερες κινησεις πριν την αλλαγη ωστε ολα να πανε οσο πιο smooth κατα την μεταβαση ? Uninstall απο Programs/Device Manager οτι εχει να κανει με motherboard? Chipset drivers? Sound/Lan Drivers? PCI Drivers? USB Controller Drivers? Επισης οταν στησω το pc με το νεο mobo ποια ειναι η καλυτερη επιλογη για εγκατασταση των driver του νεου mobo? Να αφησω τα windows αυτοματα να εγκαταστησουν οτι καλυτερο βρουν, να κατεβασω και να βαλω οδηγους απτο site του manufacturer της νεας μητρικης ή να βαλω να ψαξει κ να βαλει ο,τι πιο τελευταιο βρει το Snappy Driver Installer Origin ? Πριν λίγες 2 βδομάδες άλλαξα MoBo, CPU, RAM, SSD NVMe στο PC της μικρής. Κούμπωσα τον παλιό SSD που είχε προγράμματα, παιχνίδια, drivers, Win10 κλπ. Το PC μπούταρε κανονικά και όλα δούλεψαν απροβλημάτιστα. Το πρόβλημα ήρθε 5-7 μέρες αργότερα με τα Win10 να ζητάνε ενεργοποίηση λόγω αλλαγής hardware. Να σημειώσω ότι ακόμα ΔΕΝ έχω περάσει κανέναν οδηγό της μητρικής γιατί θα κάνω format και εγκατάσταση του λειτουργικού στον NVMe. Ακόμα και έτσι το PC λειτουργεί άψογα. Δε λέω ότι είναι ο σωστός τρόπος μου, αλλά έχε το στο μυαλό σου και μη προβληματίζεσαι τόσο πολύ. 1
Warlord1981 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 22 ώρες πριν, ICE-T είπε σε στικάκι τους driver's της μητρικής , ειδικά για το lan driver όταν μπεις windows ξεφόρτωσε τους παλιούς με uninstall και περνά τους καινούργιους η φτιάξε ένα φάκελο με τους driver της καινούργιας σε ένα SSD/HD εννοείται ξαναπέρασε της AMD αφού τους κάνεις uninstall πρωτα από το site μαζί με το ryzen master Τους chipset drivers τι ειναι προτιμοτερο, uninstall με το παλιο mobo πριν κουμπωσω το νεο ή αφου κουμπωσω το νεο και μετα re-install ? (οι ιδιοι ειναι ετσι κιαλλιως, απο Χ370 σε Β550) 1
ICE-T Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 σε 3900Χ και μετά σε 5900Χ μετά τα έκανα χωρίς προβλήματα αλλά η μητρική Β550 ήταν ίδια Asus δεν ξέρω αν έχει θέμα η gigabyte και φάει σκάλωμα για να απαντήσω με σιγουριά φίλε μου,δεν είναι ίδιοι φίλε μου οι driver της μητρικής 1
epersidi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Άλλαξα και εγώ πρόσφατα motherboard και μνήμες, κρατώντας το υπόλοιπο hardware ίδιο και δεν είχα κανένα θέμα με ενεργοποιήσεις κ.τ.λ. Από Asus B350 πήγα σε MSI X470. Η αλήθεια είναι ότι το θυμήθηκα τελευταία στιγμή ότι ίσως να μου βγάλει κάποιο θέμα με ενεργοποίηση, αναγνώριση κ.τ.λ. αλλά τέλος καλό όλα καλά. Δεν είχα κάνει απεγκατάσταση κανένα driver από το παλιό.
bekerel Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Έχω βάλει σκληρό με win 10 αλλά και 7 σε διάφορα μηχανήματα σταθερα-λαπτοπ. Παίζει χωρίς πρόβλημα. Το πρωτο πράγμα που εκανα με driver booster απεγκατασταση αποσυνδεμενων συσκευών καί έπειτα update των νέων συσκευών που έχει εντοπίσει.
nickk0kkav Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Λογικά θα δουλεψουν όλα χωρίς format αλλά και unistall τα παντα να κάνεις σχετικά με τη μητρική καποιος driver θα μείνει που ίσως να έχει κατέβει και από τα windows Update πχ driver USB 3, κάρτας δικτυου / οτιδήποτε και μπορεί να κλωτσήσει στο μέλλον. Ή και να μην εχεις απτα θέματα αλλά να μη δουλευουν όλα εντελώς τέλεια Ας πουμε εγώ είχα την ίδια εγκατάσταση windows 7 από fx 6300 σε ryzen 3600 (με είχε βοηθήσει καποιος θεωρητικά θα περναγε drivers της νέας μητρικής αν κ δε νομίζω ότι έκανε κάτι τελικά χωρίς να ειμαι σίγουρος) Οκ ξέρω πολυ πιο ακραίο από το δικό σου παραδειγμα Δουλευαν όλα σωστά αλλά έσκαγαν που και που κάποια μηνυματα λαθους στα windows χωρίς να έχω crashes. Όταν καθισα να ψάξω τι παιζει κατάλαβα ότι σε κάθε εκκίνηση τα windows φόρτωναν πολυ σκουπίδι που ειχε μείνει πχ τους usb3 drivers της παλιας μητρικής που βέβαια εσκαγαν (ευτυχώς δε γινόταν conflict με τους σωστούς drivers) και ένα σωρό άλλα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα