αmike12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Χαίρεται. Μετά από μισό περίπου χρόνο που έχω δίπλωμα οδήγησης, ήρθε η στιγμή να πάρω ένα νέο αυτοκίνητο(μέχρι τώρα οδηγώ ένα Ford Focus Mk2 2006 1.4 βενζίνη manual). Τα κριτήριά μου είναι τα εξής: -Μέχρι 5000 ευρώ -Ωραία sport εμφάνιση -Σχετικά γρήγορο(όχι κάτι τρελό αλλά για παράδειγμα το 1.4 που έχω τώρα είναι πολύ αδύνατο.Σκέφτομαι κάτι σε 1.6) αλλά να μην είναι τελείως κουβάς, να μπορει να στριψει λίγο αν χρειαστεί -Χειροκίνητο κιβώτιο -Όχι πολύ παλιό για λόγους ασφάλειας, ζημιών, οικονομίας κτλ(δηλαδή όχι πριν το 2006 για παράδειγμα) -Σχετικά οικονομικό Επίσης είμαι Κύπρο άρα κάποια αυτοκίνητα που παίζουν στο car.gr μπορεί να μην τα βρίσκω εδώ. Επίσης λογικά θα του κάνω κάποιες μικρές μετατροπές(φίλτρο,πρόγραμμα,εξάτμιση), ζάντες κτλ. Μέχρι τώρα σκέφτομαι για: Ford Fiesta 1.6 Zetec S 2010 - https://www.automobile-catalog.com/car/2010/979955/ford_fiesta_1_6_ti-vct_zetec-s.html Suzuki Swift Sport 1.6 2007 - https://www.auto-data.net/gr/suzuki-swift-ii-1.6-i-16v-125hp-sport-16526 Ποια η άποψή σας. Τι άλλο έχεται να προτείνεται;
Nabuko Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Άμα είναι να πας από 2006 σε 2007 και 2010 άστο καλύτερα. Κράτα αυτό που έχεις, βάλε καμιά ζάντα, κανένα σπόιλερ και κανένα πρόγραμμα κλπ να ζωντανέψει λίγο. Και όταν μάθεις να οδηγάς καλά παίρνεις κάτι καινούριο
αmike12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 7 λεπτά πριν, Nabuko είπε Άμα είναι να πας από 2006 σε 2007 και 2010 άστο καλύτερα. Κράτα αυτό που έχεις, βάλε καμιά ζάντα, κανένα σπόιλερ και κανένα πρόγραμμα κλπ να ζωντανέψει λίγο. Και όταν μάθεις να οδηγάς καλά παίρνεις κάτι καινούριο Φίλε, το θέμα είναι ότι πρέπει να αγοράσω άλλο αυτοκίνητο γιατί αυτό δεν αρκεί ένα αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια.
Georgram Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Τα μέχρι 5000 είναι πολύ λίγα για αυτά που θες και αν σκέφτεσαι ζάντες προγράμματα κτλπ θες 1-2κ ακόμα! Κάτσε με το φοκους μάζεψε αλλά τόσα για να έχεις πολύ περισσότερες επιλογές! Στην ουσία τώρα θα πήγαινες σε ισάξιο αυτοκίνητο! Επεξ/σία 22 Μαΐου 2021 από Georgram
αmike12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, Georgram είπε Τα μέχρι 5000 είναι πολύ λίγα για αυτά που θες και αν σκέφτεσαι ζάντες προγράμματα κτλπ θες 1-2κ ακόμα! Κάτσε με το φοκους μάζεψε αλλά τόσα για να έχεις πολύ περισσότερες επιλογές! Στην ουσία τώρα θα πήγαινες σε ισάξιο αυτοκίνητο! 5000 είναι χωρίς μετατροπές. Αυτές θα γίνουν αργότερα όταν και αν μαζέψω χρήματα. Η αγορά του αυτοκινήτου θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Οι μετατροπές αργότερα και σιγά σιγά όταν θα έχω χρήματα να ξοδέψω
Georgram Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Αφού πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις αυτοκίνητο και από ότι καταλαβαίνω είσαι και λίγο μικρός και θες να βγάλεις τις καυλες σου με μετατροπές και λίγο ταχύτητα τότε το Mazda Mx-5 είναι μονόδρομος! edit: ορίστε ένα παράδειγμα https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29691385-mazda-mx-5 Επεξ/σία 22 Μαΐου 2021 από Georgram 1
αmike12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 43 λεπτά πριν, Georgram είπε Αφού πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις αυτοκίνητο και από ότι καταλαβαίνω είσαι και λίγο μικρός και θες να βγάλεις τις καυλες σου με μετατροπές και λίγο ταχύτητα τότε το Mazda Mx-5 είναι μονόδρομος! edit: ορίστε ένα παράδειγμα https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29691385-mazda-mx-5 Η αλήθεια αυτό είναι το ιδανικό που θα ήθελα αλλά αν και ξέχασα να το αναφέρω χρειάζομαι και τα πίσω καθίσματα μιας και θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που θα έχω. Δηλαδή δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι βολικό το mx5.
nik0laus Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Εδώ δεν έμαθες ακόμα να στρίβεις το τιμόνι θελεις και αλόγατα καθαρόαιμα αραβικά και δε σου φτάνουν τα 1400 κεκ του focus mk2 ... 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 22 ώρες πριν, αmike12 είπε Χαίρεται. Μετά από μισό περίπου χρόνο που έχω δίπλωμα οδήγησης, ήρθε η στιγμή να πάρω ένα νέο αυτοκίνητο(μέχρι τώρα οδηγώ ένα Ford Focus Mk2 2006 1.4 βενζίνη manual). Τα κριτήριά μου είναι τα εξής: -Μέχρι 5000 ευρώ -Ωραία sport εμφάνιση -Σχετικά γρήγορο(όχι κάτι τρελό αλλά για παράδειγμα το 1.4 που έχω τώρα είναι πολύ αδύνατο.Σκέφτομαι κάτι σε 1.6) αλλά να μην είναι τελείως κουβάς, να μπορει να στριψει λίγο αν χρειαστεί -Χειροκίνητο κιβώτιο -Όχι πολύ παλιό για λόγους ασφάλειας, ζημιών, οικονομίας κτλ(δηλαδή όχι πριν το 2006 για παράδειγμα) -Σχετικά οικονομικό Επίσης είμαι Κύπρο άρα κάποια αυτοκίνητα που παίζουν στο car.gr μπορεί να μην τα βρίσκω εδώ. Επίσης λογικά θα του κάνω κάποιες μικρές μετατροπές(φίλτρο,πρόγραμμα,εξάτμιση), ζάντες κτλ. Μέχρι τώρα σκέφτομαι για: Ford Fiesta 1.6 Zetec S 2010 - https://www.automobile-catalog.com/car/2010/979955/ford_fiesta_1_6_ti-vct_zetec-s.html Suzuki Swift Sport 1.6 2007 - https://www.auto-data.net/gr/suzuki-swift-ii-1.6-i-16v-125hp-sport-16526 Ποια η άποψή σας. Τι άλλο έχεται να προτείνεται; Κατι που θα σου προσεξει πολυ την τσεπη σου σε σχεση με αυτα που κοιτας ειναι αυτο https://www.car.gr/classifieds/cars/view/37225975-toyota-corolla Αξιοπιστο-οικονομικο-γρηγορο! Επισης εχει πιο χαμηλη καταναλωση σε σχεση με αυτα που κοιτας! Το swift με τα 125 δεν ξερει τι καιει!!! Μην βασιζεσαι στα αλογα.. Γιατι μπορει να οδηγησεις το corolla με τα 110 και να σου αρεσει καλυτερα το γκαζι που εχει πχ απο το swift με τα 125!!! Εχει να κανει με την ροπη.. ποσο μεγαλη ειναι και σε ποιες στροφες την αποδιδει!!! Αν κανεις test drive πολλα αυτοκινητα θα καταλαβεις οτι δεν μπορεις να βασιστεις στα χαρτια του αυτοκινητου!!!
αmike12 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, nik0laus είπε Εδώ δεν έμαθες ακόμα να στρίβεις το τιμόνι θελεις και αλόγατα καθαρόαιμα αραβικά και δε σου φτάνουν τα 1400 κεκ του focus mk2 ... Εντάξει ρ φίλε νομίζω υπερβάλλεις. Δεν θα πάρω και κανένα gtr 1000 άλογα. Απλώς επειδή θα αγοράσω που θα αγοράσω άλλο θέλω κάτι λίγο πιο δυνατό 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Κατι που θα σου προσεξει πολυ την τσεπη σου σε σχεση με αυτα που κοιτας ειναι αυτο https://www.car.gr/classifieds/cars/view/37225975-toyota-corolla Αξιοπιστο-οικονομικο-γρηγορο! Επισης εχει πιο χαμηλη καταναλωση σε σχεση με αυτα που κοιτας! Το swift με τα 125 δεν ξερει τι καιει!!! Μην βασιζεσαι στα αλογα.. Γιατι μπορει να οδηγησεις το corolla με τα 110 και να σου αρεσει καλυτερα το γκαζι που εχει πχ απο το swift με τα 125!!! Εχει να κανει με την ροπη.. ποσο μεγαλη ειναι και σε ποιες στροφες την αποδιδει!!! Αν κανεις test drive πολλα αυτοκινητα θα καταλαβεις οτι δεν μπορεις να βασιστεις στα χαρτια του αυτοκινητου!!! Εντάξει φίλε, θα ψάξω να δω αν υπάρχουν διαθέσιμα στην περιοχή μου και σε τι τιμές
NickTG Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 6 hours ago, nik0laus said: Εδώ δεν έμαθες ακόμα να στρίβεις το τιμόνι θελεις και αλόγατα καθαρόαιμα αραβικά και δε σου φτάνουν τα 1400 κεκ του focus mk2 ... Δεν είναι βέβαια τα κυβικά το θέμα στο συγκεκριμένο αλλά ότι έχει 80 άλογα για αμάξι που πιθανώς φτάνει τα 1400 κιλά με 2 επιβάτες. 2 hours ago, PLACEBO_89 said: Το swift με τα 125 δεν ξερει τι καιει!!! Με μια γρήγορη αναζήτηση στο spritmonitor βλέπω μέση κατανάλωση μισό λίτρο παραπάνω για το Swift. Λογική διαφορά αν σκεφτούμε το προφίλ και το κοινό που στοχεύουν τα 2 αυτοκίνητα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 7 λεπτά πριν, NickTG είπε Με μια γρήγορη αναζήτηση στο spritmonitor βλέπω μέση κατανάλωση μισό λίτρο παραπάνω για το Swift. Λογική διαφορά αν σκεφτούμε το προφίλ και το κοινό που στοχεύουν τα 2 αυτοκίνητα. Οταν φρεσκο πουλησε στην Ελλαδα ολοι ελεγαν για το ποσο βενζινοβορο ειναι..!!! Το αναφερει και μελος μας!
αmike12 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Οκ, η αληθεια το swift το ειχα ως 2η επιλογη μιας και ειναι πιο παλιο και τα περισσοτερα εχουν πολλα χιλιομετρα. Περισσοτερο σκεφτομουν το fiesta η και καποιο focus 1.6 125hp του 2011. Τωρα για toyota βρισκω κυριως καποια auris αλλα σε αυτες τις τιμες εχουν πολλα χιλιομετρα. Για το φιεστα που αναφερα πιο πανω ξερει κανεις κατι; Το εχει ή το εχει οδηγησει; Γενικα τι λέει; Αλλη μια επιλογη ειναι mazda 2 sport και καλα με 105hp 1600cc αλλα δεν ειμαι σιγουρος ακομη. Επισης ειδα seat leon 1600 κοντα στο 07-08 Το αυτοκινητο θα το κρατησω 4 χρονια σιγουρα μεχρι να τελιωσω τις σπουδες Επεξ/σία 23 Μαΐου 2021 από αmike12
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα