Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω έναν υπολογιστή (αρκετά χρονια βεβαία) που ομως ηταν λειτουργικός χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Η χρήση εξάλλου που του έκανα δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Το θέμα είναι ότι μετά από μια διακοπή ρεύματος νέκρωσε..(Ναι είχα ειδικό  πολυμπριζο🤷‍♀️) Το πήγα σε τεχνικό στο πλαίσιο και μου πε ότι κάηκε η κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό. Επίσης μου πρότεινε να αγοράσω νέο και ότι δεν αξίζει να αντικαταστήσω τα χαλασμένα μέρη. Ποια η γνώμη σας;Θα μου βγει πιο φτηνά  να πάρω μια απλη καρτα γραφικων και ενα τροφοδοτικο ώστε να είναι και πάλι λειτουργικός;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά "πρόβλημα από επαναφορά ρεύματος".

Όταν λέτε αρκετά χρόνια, είναι πάνω από 13; Από τι αποτελείται ακριβώς;

50 λεπτά πριν, elenmp είπε

Ναι είχα ειδικό  πολυμπριζο

Ούτε αυτά δεν είναι να εμπιστεύεται κανείς...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, elenmp είπε

Καλησπέρα!

Έχω έναν υπολογιστή (αρκετά χρονια βεβαία) που ομως ηταν λειτουργικός χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Η χρήση εξάλλου που του έκανα δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Το θέμα είναι ότι μετά από μια διακοπή ρεύματος νέκρωσε..(Ναι είχα ειδικό  πολυμπριζο🤷‍♀️) Το πήγα σε τεχνικό στο πλαίσιο και μου πε ότι κάηκε η κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό. Επίσης μου πρότεινε να αγοράσω νέο και ότι δεν αξίζει να αντικαταστήσω τα χαλασμένα μέρη. Ποια η γνώμη σας;Θα μου βγει πιο φτηνά  να πάρω μια απλη καρτα γραφικων και ενα τροφοδοτικο ώστε να είναι και πάλι λειτουργικός;

Γράψε απο τι αποτελείται το σύστημα που είχες και ποιές οι εργασίες που κάνεις πάνω σε αυτό για να σου πούμε αν αξίζει ή όχι η επαναφορά του.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Βασικά "πρόβλημα από επαναφορά ρεύματος".

Όταν λέτε αρκετά χρόνια, είναι πάνω από 13; Από τι αποτελείται ακριβώς;

Ούτε αυτά δεν είναι να εμπιστεύεται κανείς...

Περίπου 5 χρόνια και έχει τροφοδοτικό, μητρική, σκληρό δίσκο κάρτα γραφικών,επεξεργαστή και μια ram 😕 

8 ώρες πριν, nickol-us είπε

Γράψε απο τι αποτελείται το σύστημα που είχες και ποιές οι εργασίες που κάνεις πάνω σε αυτό για να σου πούμε αν αξίζει ή όχι η επαναφορά του.

Τα βασικά, μητρική ,επεξεργαστή,σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών τροφοδοτικό και μια ram. Και γενικότερα η χρηση που εκανα στο pc είναι να το χρησιμοποιώ για να παρακολουθώ κάποιες διαλέξεις τις σχολής μου,όχι κάτι απαιτητικό. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elenmp είπε

Περίπου 5 χρόνια και έχει τροφοδοτικό, μητρική, σκληρό δίσκο κάρτα γραφικών,επεξεργαστή και μια ram 😕 

Ναι.δεν ρώτησε αυτό ακριβώς.Τι μοντέλα είναι αυτά .Ειναι σαν να σε ρωτάνε τι αμάξι έχεις και να λες ένα με 4 ροδες πορτες και παράθυρα.Και ένα τιμόνι.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ναι.δεν ρώτησε αυτό ακριβώς.Τι μοντέλα είναι αυτά .Ειναι σαν να σε ρωτάνε τι αμάξι έχεις και να λες ένα με 4 ροδες πορτες και παράθυρα.Και ένα τιμόνι.

Αα οκ οκ τώρα το κατάλαβα, είμαι λίγο άσχετη και αυτό φαίνεται 😅

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

🤷‍♀️

IMG_20210522_232601_179.jpg

IMG_20210522_232651_054.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν έχεις κανένα "σάπιο" celeron θα έλεγα αξίζει να το επισκευάσεις. Για κάρτα γραφικών είναι δύσκολα τα πράγματα, αφού λόγω ελλείψεων οι τιμές είναι στο θεό, όμως δεν σε "κόβω" να έχεις τρελές απαιτήσεις οπότε μπορεί να συμβιβαστείς και με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή(επισκευή χωρίς αντικατάσταση κάρτας). Ένα τροφοδοτικό, έστω force, θα κάνει δουλειά και κοστίζει 25 ευρώ οπότε αξίζει η επισκευή για  Intel 4ης γενιάς. Αν βάλεις και έναν ssd για το λειτουργικό να ξέρεις θα έχεις άλλο μηχάνημα, δυστυχώς αν στα χρεώσει αυτά τέτοιο επώνυμο μαγαζί θα "τσούξει" λιγάκι.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, elenmp είπε

Το πήγα σε τεχνικό στο πλαίσιο και μου πε ότι κάηκε η κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό.

Να ξέρεις ότι παίζει να σου κάηκε η κάρτα γραφικών απο το κακής ποιότητας τροφοδοτικό. Γιατί το χαρτάκι που αναγράφει την μάρκα και το μοντέλο απο το τροφοδοτικό είναι σκισμένο;

Όσο για το πλαίσιο ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο να δεις πως κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Επειδή έχω εμπειρία απο γνωστό μου που επίσης ήταν άσχετος και του πασάραν στο πλαίσιο προϊόντα turbox, μείνε μακριά για το καλό το δικό σου και του υπολογιστή σου. Ειδικά αν είναι turbox τροφοδοτικό όπου είναι σκέτη χειροβομβίδα και μπορεί να σκάσει ανα πάσα στιγμή.

Δημοσ.

Αυτός ο υπολογιστής είναι haswell(και αν κρίνω από ανεμιστήρα πρέπει να είναι i3) . Εγώ αμφιβάλλω ότι έχει καεί η κάρτα γραφικών (πρέπει να είναι η amd 6450) αλλά και να έχει καεί μπορεί απλά να την βγάλει και να ενεργοποιηθεί η onboard. Με ένα τροφοδοτικό των 40 ευρώ σαν τo corsair cv450 είσαι οκ.

• Like 2
Δημοσ.

και ενας σταθεροποιητής τάσεως της amarad για να μην καίγεται το pc μια χαρά είναι για το σπίτι σώζουμε συχνά και περιμένουμε να έρθει το ρεύμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...