ioannis112 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Καλησπερα, είμαι 22 χρονών και ζω στην Αθήνα.παιρνω το δίπλωμα μου σε λίγο καιρό και σκέφτομαι να παρωενα μεταχειρισμένο προφανως αυτοκίνητο. Πιστευετε μπορώ να βρω κάτι καλό σε αυτά τα χρήματα και ξερετε καθολου μοντελα να προτεινετε; Ευχαριστω!
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Με τοσα λιγα μαλλον θα δωσεις πιο πολλα για επισκευες . Ανεβα καπου στα 5000+ και κοιτα για Yaris
PLACEBO_89 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 35 λεπτά πριν, ioannis112 είπε Καλησπερα, είμαι 22 χρονών και ζω στην Αθήνα.παιρνω το δίπλωμα μου σε λίγο καιρό και σκέφτομαι να παρωενα μεταχειρισμένο προφανως αυτοκίνητο. Πιστευετε μπορώ να βρω κάτι καλό σε αυτά τα χρήματα και ξερετε καθολου μοντελα να προτεινετε; Ευχαριστω! Εσυ τι κοιταζεις?
ioannis112 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Εσυ τι κοιταζεις? Κοιτα,βλεπω καποια Yaris του 99-2004 κοντα στα 3000.Εχω δει και ενα Citroen c4 του 05 που μου αρεσε καθως και μερικα Hyundai coupe 02-04.Το τελευταιο δεν φαινεται οικονομικο στην καταναλωση του προφανως και δεν ξερω πως ειναι απο αποψη reliability αλλα μου αρεσει εμφανισιακα. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2021 από ioannis112
nik0laus Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Σε αυτά τα χρήματα σίγουρα θα βρεις καποιο μοντέλο τουλάχιστον δεκαπενταετίας ... οπότε μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή καθεαυτή η κατάσταση του προς αγορά οχήματος παρά η όποια φήμη έχει σαν μοντέλο γενικά.... Οπλίσου με υπομονή και μην πάρεις το πρώτο που θα σου γυαλίσει η τιμή... Βλέπω κοιτάς διάφορα και ξεκινάς λάθος.... Δες πρώτα πόσα κυβικά θα είναι , τι πάγια έξοδα θα έχει (τελη-ασφαλεια-πιθανα τεκμηρια- καταναλώσεις κ.α) , αν θες τρίθυρο/πενταθυρο, τι μέγεθος(μικρό- μεσαίο κλπ). Μην παρεις με τη μία το φθηνότερο καθώς σχεδόν σίγουρα θα αποδειχθει πολύ ακριβότερο στο εγγύς μέλλον. Εχε υπόψιν σου ότι πιθανότατα θα χρειασθεις περί τα 500-1000 ευρώ (όσο πιο φθηνα το πάρεις τόσο πιο πολλα θα δώσεις σχετικά γρηγορότερα) μέσα στο πρώτο χρόνο για ένα μεγάλο σερβις (για να ξέρεις τι σου γίνεται και να το βάλεις σε μια σειρά) , ελαστικά (99,999% θα θέλουν αλλαγή) καποια μικροβλάβη καθώς μιλάμε για όχημα παλιό που όλο και κάτι θα βγάλει λόγω της ηλικίας του, μια πιθανή αλλαγή συμπλέκτη σύντομα καθώς θα είναι πιθανότατα ταλαιπωρημένος κι εσυ σα νεος οδηγός ίσως να τον κουράσεις περισσότερο. Πριν πάρεις το οτιδήποτε να το ελεγξεις με μηχανικό της δικής σου εμπιστοσύνης και αν δεις ότι ο πωλητής δεν δέχεται κάτι τέτοιο το αφήνεις αμέσως και κοιτας το επόμενο... Μεταχειρισμένα υπάρχουν χιλιάδες. 1
Nabuko Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, ioannis112 είπε ξερετε καθολου μοντελα να προτεινετε; Αυτά?
PLACEBO_89 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, ioannis112 είπε Κοιτα,βλεπω καποια Yaris του 99-2004 κοντα στα 3000.Εχω δει και ενα Citroen c4 του 05 που μου αρεσε καθως και μερικα Hyundai coupe 02-04.Το τελευταιο δεν φαινεται οικονομικο στην καταναλωση του προφανως και δεν ξερω πως ειναι απο αποψη reliability αλλα μου αρεσει εμφανησιακα. Αυτα τα yaris δεν δινουν καλη αισθηση στα κρατηματα.. και γενικα τα περισσοτερα ειναι ταλαιπωρημενα γιατι εχουν πολλα χλμ! Να ξερεις ολα τα αυτοκινητα καπου πασχουν(ζημιες) οποτε αναλογα τα οικονομικα σου πρεπει να ξερεις ποια αυτοκινητα μπορει να αντιπροσωπευσει το πορτοφολι σου! Στα χρηματα που δινεις το μονο σιγουρο θα ζηταει service αρκετα συχνα.. Και για να εχεις μια εικονα αλλο να μαζεψεις εναν ιαπωνα και αλλο εναν γερμανο! Επισης υπαρχουν και κακοτοπιες οπως με το c4 που αναφερεις! Δες στο 2:43
meletis_m Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, ioannis112 είπε Καλησπερα, είμαι 22 χρονών και ζω στην Αθήνα.παιρνω το δίπλωμα μου σε λίγο καιρό και σκέφτομαι να παρωενα μεταχειρισμένο προφανως αυτοκίνητο. Πιστευετε μπορώ να βρω κάτι καλό σε αυτά τα χρήματα και ξερετε καθολου μοντελα να προτεινετε; Ευχαριστω! Επειδή και εγώ χρειάστηκα για μέσα στήν πόλη αμάξι , θα σου πώ να κάνεις υπομονή . Πρώτα από όλα αποφεύγεις εμπόρους . Και αρκετοί δέ τα φέρνουν σε συνεργείο επειδή ξέρουν τι έχει το αμάξι . Εννοείται το πάς σε συνεργείο να το δεί στη ράμπα σε περίπτωση που έχει χτυπήσει και να του κάνει ένα γενικό έλεγχο . Ο έλεγχος σε συνεργείο κυμαίνεται 20-30€ . Το πάς σε δικό σου συνεργείο εννοείται . Αφού το κλείσεις , καλό είναι να γίνει ένα γενικό Service δηλαδή : Λάδια Κινητήρα , Φίλτρα , Μπουζί ( σε περίπτωση βεννζίνης ) , αντιψυκτικό , και ότι άλλο αναλώσιμο θέλει . Σε αυτά τα λεφτά εγω κοίταζα Corsa C, D , Hyundai Getz , Yaris (99-03) αλλά όλα τα Yaris είχαν από 250,000+ χιλιόμετρα , Panda , Cintroen C2,C3. Τελικά κατέληξα σε Opel Corsa C που το αμάξι για τήν ηλίκια ήταν πολύ καθαρό και μηχανολογικά και με πραγματικά χιλιόμετρα (ελέγχθηκε) . 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Με τοσα λιγα μαλλον θα δωσεις πιο πολλα για επισκευες . Ανεβα καπου στα 5000+ και κοιτα για Yaris Υπάρχουν και εξαιρέσεις , αλλά θέλει υπομονή και τύχη. Δέ σημαίνει οτι εάν ανέβει σε χρήματα θα είναι και καλύτερο . Κυκλοφορεί και αρκετό ποσοστό εταιρικών ή Leasing .
PLACEBO_89 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, meletis_m είπε Επειδή και εγώ χρειάστηκα για μέσα στήν πόλη αμάξι , θα σου πώ να κάνεις υπομονή . Πρώτα από όλα αποφεύγεις εμπόρους . Και αρκετοί δέ τα φέρνουν σε συνεργείο επειδή ξέρουν τι έχει το αμάξι . Εννοείται το πάς σε συνεργείο να το δεί στη ράμπα σε περίπτωση που έχει χτυπήσει και να του κάνει ένα γενικό έλεγχο . Ο έλεγχος σε συνεργείο κυμαίνεται 20-30€ . Το πάς σε δικό σου συνεργείο εννοείται . Αφού το κλείσεις , καλό είναι να γίνει ένα γενικό Service δηλαδή : Λάδια Κινητήρα , Φίλτρα , Μπουζί ( σε περίπτωση βεννζίνης ) , αντιψυκτικό , και ότι άλλο αναλώσιμο θέλει . Σε αυτά τα λεφτά εγω κοίταζα Corsa C, D , Hyundai Getz , Yaris (99-03) αλλά όλα τα Yaris είχαν από 250,000+ χιλιόμετρα , Panda , Cintroen C2,C3. Τελικά κατέληξα σε Opel Corsa C που το αμάξι για τήν ηλίκια ήταν πολύ καθαρό και μηχανολογικά και με πραγματικά χιλιόμετρα (ελέγχθηκε) . Υπάρχουν και εξαιρέσεις , αλλά θέλει υπομονή και τύχη. Δέ σημαίνει οτι εάν ανέβει σε χρήματα θα είναι και καλύτερο . Κυκλοφορεί και αρκετό ποσοστό εταιρικών ή Leasing . Αυτα δεν εβγαζαν κρεμαγιερα?
meletis_m Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Αυτα δεν εβγαζαν κρεμαγιερα? Έβγαζαν και τήν έφτιαξα με το κατάλληλο κίτ που δίνει η Opel 40€ + ευθυγράμμιση . Όπως και όλοι ιδιοι κινήτηρες στα Corsa , Astra βγάζουν φλάντζα καθρέφτη λόγω μη σωστού τύπου αντιψυκτικού . Εγώ τα άλλαξα όλα τα αναλώσιμα . Πρός το παρόν το αμάξι κάνει 120 χιλιόμετρα καθημερινώς και σύντομα θα μπεί και σύστημα υγραερίου . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα