Haldol Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Στο νέο σπίτι (μετακομίζω σε ιδιόκτητο) θα στήσω ένα μικρό rack που θα φιλοξενήσει όόόλα τα δικτυο-server-οειδή μου. Αυτή τη στιγμή, έχω ένα ThinkCentre που παίζει το ρόλο development server για διάφορες ανάγκες. Θέλω όμως να το αποσύρω, μιας και μου βρίσκεται ένα κουτάκι 1U και να μπει και ο server στο rack, τακτοποιημένα! Πλέον, εκτός από development server, θα φιλοξενήσει την προσωπική μου σελίδα, αλλά και διάφορες υπηρεσίες "του σπιτιού" (NAS, cameras, κ.λπ). Με ενδιαφέρει αρκετά η κατανάλωση και η αντοχή στο χρόνο. Το κουτί παίρνει Mini ITX, οπότε περιοριζόμαστε σ' αυτό το μέγεθος. Σκέφτομαι να πάω σε πιο παλιό hardware, ώστε να εκμεταλλευτώ κομμάτια που ήδη έχω. Φυσικά, εάν κάτι τέτοιο είναι "κακή" λύση (για οποιοδήποτε λόγο) δεν έχω πρόβλημα να πάρω καινούρια 'εξαρτήματα'. Τα υλικά που υπάρχουν είναι 1x Core i5-2500S, 1x Pentium G620, 2x 4GB DDR3 (SO-DIMM), 2x 4GB DDR3 (κλασικό μέγεθος) και φυσικά... το κουτί . Σκέφτομαι για μία Intel DQ77KB, με low-profile backplate ώστε να χωρέσει στο κουτάκι. Τις βρίσκω γύρω στα 100-120 ευρώ. Είναι καλή ιδέα; Εάν όχι, γιατί, και τι θα προτείνατε;
atheatos Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις από τον επεξεργαστή ο οποίος θα πρέπει να είναι χαμηλής κατανάλωσης. Αυτή την στιγμή ιδανικός για αυτή την δουλειά είναι ο 10400Τ στα 35w 1
Haldol Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 20 ώρες πριν, atheatos είπε Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις από τον επεξεργαστή ο οποίος θα πρέπει να είναι χαμηλής κατανάλωσης. Αυτή την στιγμή ιδανικός για αυτή την δουλειά είναι ο 10400Τ στα 35w Για όλη μέρα, κάθε μέρα, ίσως να αξίζει να πάρω και πιο χαμηλά, π.χ. στα 25W; Αλλά εάν τα watt αυτά μου κοστίσουν για παράδειγμα +150 ευρώ, θα τα αποσβέσω ποτέ; Δε με απασχολούν τόσο αυτά τα ευρώ ως ποσό (μη σώσω και τα αποσβέσω δηλαδή) αλλά το να μη "ψυρίζω τη μαϊμού" χωρίς να δω αποτέλεσμα. Βλέπω και κάτι Supermicro ITX στα ~250 καινούριες (με 1151 socket). Εάν είναι πιο ασφαλής επιλογή από την άποψη να "μη ψοφήσει ξαφνικά" μετά από 1-2 χρόνια, νομίζω ότι θα πρέπει να πάω προς τα 'κει. Αλλά δεν έχω ιδέα εάν οι "desktop" μητρικές αντέχουν χρήση 24/7 και αν εν τέλει αξίζει να πάω σε server hardware.
dpolal Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 15 λεπτά πριν, Haldol είπε Για όλη μέρα, κάθε μέρα, ίσως να αξίζει να πάρω και πιο χαμηλά, π.χ. στα 25W; Αλλά εάν τα watt αυτά μου κοστίσουν για παράδειγμα +150 ευρώ, θα τα αποσβέσω ποτέ; Δε με απασχολούν τόσο αυτά τα ευρώ ως ποσό (μη σώσω και τα αποσβέσω δηλαδή) αλλά το να μη "ψυρίζω τη μαϊμού" χωρίς να δω αποτέλεσμα. Βλέπω και κάτι Supermicro ITX στα ~250 καινούριες (με 1151 socket). Εάν είναι πιο ασφαλής επιλογή από την άποψη να "μη ψοφήσει ξαφνικά" μετά από 1-2 χρόνια, νομίζω ότι θα πρέπει να πάω προς τα 'κει. Αλλά δεν έχω ιδέα εάν οι "desktop" μητρικές αντέχουν χρήση 24/7 και αν εν τέλει αξίζει να πάω σε server hardware. Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις ακριβή μητρική παλιάς τεχνολογίας επειδή το κουτί που ήδη έχεις είναι «περίεργο». Σε rack χωράει σχεδόν οποιοδήποτε κουτί κανονικού μεγέθους οπότε προτείνω κανονικό atx κουτί με σωστό airflow από 120 & 140ρηδες ανεμιστήρες που θα τους ρυθμίζεις εσύ. 1
Haldol Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, dpolal είπε Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις ακριβή μητρική παλιάς τεχνολογίας επειδή το κουτί που ήδη έχεις είναι «περίεργο». Σε rack χωράει σχεδόν οποιοδήποτε κουτί κανονικού μεγέθους οπότε προτείνω κανονικό atx κουτί με σωστό airflow από 120 & 140ρηδες ανεμιστήρες που θα τους ρυθμίζεις εσύ. "Κουτί κανονικού μεγέθους" εννοείς απλό κουτί, όχι για rack; Αυτό το αποκλείω. Τα θέλω τακτοποιημένα και όμορφα, δε θέλω να πετάξω έναν "πύργο" πάνω σ' ένα ράφι. Να φανταστείς και το modem-router του παρόχου μου "ξινίζει" που δεν είναι για rack. Φυσικά, το να βάλω ένα άλλο (πάντα όμως rack-mountable) κουτί, λίγο μεγαλύτερο, είναι συζητήσιμο. Αυτό που έχω τώρα είναι 1U με 28,5cm βάθος, οπότε είναι αρκετά μικρό (εξού και η ανάγκη για Mini-ITX).
atheatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Haldol είπε Για όλη μέρα, κάθε μέρα, ίσως να αξίζει να πάρω και πιο χαμηλά, π.χ. στα 25W; Αλλά εάν τα watt αυτά μου κοστίσουν για παράδειγμα +150 ευρώ, θα τα αποσβέσω ποτέ; Δε με απασχολούν τόσο αυτά τα ευρώ ως ποσό (μη σώσω και τα αποσβέσω δηλαδή) αλλά το να μη "ψυρίζω τη μαϊμού" χωρίς να δω αποτέλεσμα. Βλέπω και κάτι Supermicro ITX στα ~250 καινούριες (με 1151 socket). Εάν είναι πιο ασφαλής επιλογή από την άποψη να "μη ψοφήσει ξαφνικά" μετά από 1-2 χρόνια, νομίζω ότι θα πρέπει να πάω προς τα 'κει. Αλλά δεν έχω ιδέα εάν οι "desktop" μητρικές αντέχουν χρήση 24/7 και αν εν τέλει αξίζει να πάω σε server hardware. Έχω 8700Τ δουλεύει απρόσκοπτα 2 χρόνια τώρα σε μια νορμάλ μητρική της gigabyte και κάνει τα πάντα, server κτλ. Από την στιγμή που βάλεις ένα μικρό σε κατανάλωση επεξεργαστή οποιαδήποτε μητρική θα τον αντέξει για πολλά χρόνια. Γενικά σε επεξεργαστές δεν πέφτω κάτω από 12 thread και ο συγκεκριμένος είναι λουκούμι για την δουλειά αυτή . Δεν τον ανέφερα το συγκεκριμένο μόνο από πλευράς κατανάλωσης γιατί σαφώς υπάρχουν μικρότεροι αλλά είναι ψοφίμια μπροστά του και θα σε ταλαιπωρήσουν... Υγ. Σχετικά με την ψύξη του τον έχω με την ψυκτρα αυτή της intel και ουδέποτε σήκωσε θερμοκρασίες σε φουλ φορτίο. Και πώς να σηκώσει , αφού τέτοιους βάζει η intel στα λάπτοπ της... Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα