Cde Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Γειά σας... Λοιπόν σκεφτόμουν πολύ να κάνω το επάγγελμα του συμβολαιογράφου μελλοντικό μου επάγγελμα... Απλώς έχω πολλές ερωτήσεις, και άγνοια, λόγω του ότι κανείς στον οικογενειακό μου περίγυρο δεν είχε ποτέ τέτοια προϋπηρεσία... Δηλαδή αν ξεκινήσω, θα ξεκινήσω μόνη μου, από το μηδέν... Άραγε όλοι αυτοί που δίνουν εξετάσεις για να γίνουν συμβολαιογραφοι ειχαν προκάτοχο απο πίσω τους? Για να μπω στην ουσία, θα σας γραψω απο κάτω κάποιες απο τις ερωτήσεις μου : Θέσεις για νεους συμβολαιογραφους προκηρύσσονται όπου προκύψουν κενές θέσεις. Αυτό θα πει οτι είναι ανάλογα με τις συνταξιοδοτησεις? Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς, σε κάθε περιφέρεια είναι και ενας συμβολαιογραφοσ? Δηλαδή ο κάθε συμβολαιογραφοσ μπορούμε να πούμε ότι έχει το μονοπώλιο μιας μικρής περιοχής, της περιοχής στην οποία ανήκει? Επίσης, ας μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ότι ο συμβολαιογραφοσ είναι δημόσιος λειτουργος, εφόσον εργάζεται σε δικό του χώρο? Κάπου διάβασα ότι ο νέος συμβολαιογραφοσ διατηρεί τα συμβόλαια άλλων συμβολαιογραφων που έχουν αποχωρήσει από το επάγγελμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγώ με το καλό πετύχω στις εξετάσεις και πάρω την κενή θέση που προέκυψε από συνταξιοδοτηση(?) θα έχω υπό την ευθύνη μου και τα συμβόλαια του επαγγελματικου μου προκατόχου ή αυτό γίνεται μεταξύ γνωστών συμβολαιογραφων? Όπως καταλαβαίνετε αυτό που με απασχολεί είναι αν υπάρχει αυτό που λέμε η ευγενής άμιλλα όταν μπαίνει στο χώρο ένας νέος αλλά ντροπαλός ας το πούμε συμβολαιογραφοσ... Αλλά σίγουρα αγαπάω το διάβασμα και θα μου αρεζε αυτό το επάγγελμα, που έχει και συγκεκριμένο ωράριο. Σκεφτόμουν ή συμβολαιογραφοσ ή ειρηνοδίκησ... Στον ειρηνοδικη δεν έχεις το πρόβλημα της πελατείας αλλά ο συμβολαιογραφοσ μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις απαντήσεις σας για να συζητήσουμε για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα... Αν μπορείτε ρωτήστε και τους γνωστούς σας, μπορεί να γνωρίζουν κάτι περισσότερο... Ευχαριστώ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos30 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, Cde είπε Γειά σας... Λοιπόν σκεφτόμουν πολύ να κάνω το επάγγελμα του συμβολαιογράφου μελλοντικό μου επάγγελμα... Απλώς έχω πολλές ερωτήσεις, και άγνοια, λόγω του ότι κανείς στον οικογενειακό μου περίγυρο δεν είχε ποτέ τέτοια προϋπηρεσία... Δηλαδή αν ξεκινήσω, θα ξεκινήσω μόνη μου, από το μηδέν... Άραγε όλοι αυτοί που δίνουν εξετάσεις για να γίνουν συμβολαιογραφοι ειχαν προκάτοχο απο πίσω τους? Για να μπω στην ουσία, θα σας γραψω απο κάτω κάποιες απο τις ερωτήσεις μου : Θέσεις για νεους συμβολαιογραφους προκηρύσσονται όπου προκύψουν κενές θέσεις. Αυτό θα πει οτι είναι ανάλογα με τις συνταξιοδοτησεις? Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς, σε κάθε περιφέρεια είναι και ενας συμβολαιογραφοσ? Δηλαδή ο κάθε συμβολαιογραφοσ μπορούμε να πούμε ότι έχει το μονοπώλιο μιας μικρής περιοχής, της περιοχής στην οποία ανήκει? Επίσης, ας μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ότι ο συμβολαιογραφοσ είναι δημόσιος λειτουργος, εφόσον εργάζεται σε δικό του χώρο? Κάπου διάβασα ότι ο νέος συμβολαιογραφοσ διατηρεί τα συμβόλαια άλλων συμβολαιογραφων που έχουν αποχωρήσει από το επάγγελμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγώ με το καλό πετύχω στις εξετάσεις και πάρω την κενή θέση που προέκυψε από συνταξιοδοτηση(?) θα έχω υπό την ευθύνη μου και τα συμβόλαια του επαγγελματικου μου προκατόχου ή αυτό γίνεται μεταξύ γνωστών συμβολαιογραφων? Όπως καταλαβαίνετε αυτό που με απασχολεί είναι αν υπάρχει αυτό που λέμε η ευγενής άμιλλα όταν μπαίνει στο χώρο ένας νέος αλλά ντροπαλός ας το πούμε συμβολαιογραφοσ... Αλλά σίγουρα αγαπάω το διάβασμα και θα μου αρεζε αυτό το επάγγελμα, που έχει και συγκεκριμένο ωράριο. Σκεφτόμουν ή συμβολαιογραφοσ ή ειρηνοδίκησ... Στον ειρηνοδικη δεν έχεις το πρόβλημα της πελατείας αλλά ο συμβολαιογραφοσ μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις απαντήσεις σας για να συζητήσουμε για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα... Αν μπορείτε ρωτήστε και τους γνωστούς σας, μπορεί να γνωρίζουν κάτι περισσότερο... Ευχαριστώ.. Xωρίς να ξέρω τα διαδικαστικά, απλά επειδή τυχαίνει στον στενό οικογενειακό μου κύκλο να έχω 2 συμβολαιογράφους, συμβολαιογράφος και "ντροπαλός" δεν πάνε μαζί. Θέλει να σαι συγκεκριμένης πάστας άνθρωπος, πάντως σίγουρα όχι "ντροπαλός" ή "συνεσταλμένος". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 δεν γνωρίζω καθόλου, απλά να είσαι προσεκτική και να μη μπλέξεις με κομπίνες. στην περιοχή μου η προηγούμενη εκανε πολλές παρατυπίες και πήγε κατηγορούμενη, δεν ξέρω αν επιβλήθηκε καποια ποινή παντως εφυγε από το επάγγελμα. τωρα είναι αλλη κοπέλα και εχει ολα τα συμβολαια υπό τον έλεγχο της. σε λίγο καιρό ομως κλείνει και θα μεταφερθεί στο κεντρο του δημου μας αλλά δεν ξέρω αν θα παραμείνει κι εκείνη. για ειρινοδίκης παντως δεν ξερω αν θα έχει ενδιαφέρον σιγουρα ομως θα ρίχνεις γελιο με πολλές υποθέσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cde Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 12 ώρες πριν, tasos30 είπε Xωρίς να ξέρω τα διαδικαστικά, απλά επειδή τυχαίνει στον στενό οικογενειακό μου κύκλο να έχω 2 συμβολαιογράφους, συμβολαιογράφος και "ντροπαλός" δεν πάνε μαζί. Θέλει να σαι συγκεκριμένης πάστας άνθρωπος, πάντως σίγουρα όχι "ντροπαλός" ή "συνεσταλμένος". Μμ... Μάλλον ο ειρηνοδικης μου ταιριάζει περισσότερο λες.. Εκεί δεν έχεις πρόβλημα με πελάτες, αρκεί να έχεις καθαρή κρίση και να ξέρεις τους νόμους... Πάντως για συμβολαιογραφοσ σκεφτόμουν ότι εντάξει, είμαι ντροπαλή αλλά είμαι πάρα πολύ υπεύθυνη και εχεμυθη, οπότε οι άνθρωποι το εκτιμούν αυτό.. Πάντως εκτιμώ βαθύτατα την άποψή σου και σ ευχαριστώ που μας μοιράστηκες μια δική σου εμπειρία. Καλή συνέχεια. 11 ώρες πριν, velociraptoras είπε δεν γνωρίζω καθόλου, απλά να είσαι προσεκτική και να μη μπλέξεις με κομπίνες. στην περιοχή μου η προηγούμενη εκανε πολλές παρατυπίες και πήγε κατηγορούμενη, δεν ξέρω αν επιβλήθηκε καποια ποινή παντως εφυγε από το επάγγελμα. τωρα είναι αλλη κοπέλα και εχει ολα τα συμβολαια υπό τον έλεγχο της. σε λίγο καιρό ομως κλείνει και θα μεταφερθεί στο κεντρο του δημου μας αλλά δεν ξέρω αν θα παραμείνει κι εκείνη. για ειρινοδίκης παντως δεν ξερω αν θα έχει ενδιαφέρον σιγουρα ομως θα ρίχνεις γελιο με πολλές υποθέσεις Μμ... Ναι υπάρχουν αυτά, συμβαίνουν σε όλους τους κλάδους... Δεν ξέρω... Στον ειρηνοδικη δεν έχεις πρόβλημα με πελάτες, αρκεί να έχεις καθαρή κρίση και να ξέρεις τους νόμους... Να σου πω κι αυτό όσο το σκέφτομαι μου αρέσει από μια οπτική, θα είναι σαν να βλέπω ταινίες δράσης να εκτυλίσσονται μπροστά μου... Οι δικαστές νομίζω δεν μιλάνε και πολύ, πιο πολυ ακούνε.. και έχουν πολλές γνώσεις... Μόνο αν είσαι ανακριτικος υπάλληλος καμιά φορά, αλλά ανάκριση νομίζω οι ειρηνοδικες δεν κάνουν... Σ ευχαριστώ πολύ κι εσένα για την απάντησή σου και φυσικά για την καλοπροαιρετη προτροπή σου... Να είσαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 συμβολαιογραφος και ειρηνοδικεις πας από νομική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 ειναι ξεκαθαρο, για νομικη δεν κανεις γενικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
txcellas Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Και εγώ νομική νομίζω πρέπει να τελειώσεις πρώτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 https://esymvolaio.gr/gr/symbolaiografos/i-sumbolaiografos/ti-einai-o-sumbolaiografos-a-93.html Τι είναι ο συμβολαιογράφος; Ο συμβολαιογράφος είναι ο απόφοιτος της νομικής σχολής που με ειδικό διαγωνισμό εντάσσεται στην συμβολαιογραφία. Ένας συμβολαιογράφος συντάσσει έγγραφα τα οποία έχουν σκοπό να αποδεικνύουν την εγκυρότητα συμφωνιών που σχετίζονται με τρεις τομείς δικαίου: την πολεοδομική και οικοδομική νομοθεσία (ακίνητα, μεταβιβάσεις ακινήτων, πλειστηριασμοί, γονική παροχή) , το οικογενειακό δίκαιο(σύμφωνο συμβίωσης, Πράξεις αναγνώρισης τέκνου, Συμβόλαια κοινοκτημοσύνης) καθώς και το εμπορικό δίκαιο(σύσταση εταιριών)και συμβουλεύει τους πελάτες του για όλα τα θέματα για τα οποία είναι αρμόδιος χωρίς να πρέπει απαραίτητα να καταρτιστεί μία πράξη ή μία σύμβαση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Στις 21/5/2021 στις 3:11 ΜΜ, Cde είπε Γειά σας... Λοιπόν σκεφτόμουν πολύ να κάνω το επάγγελμα του συμβολαιογράφου μελλοντικό μου επάγγελμα... Απλώς έχω πολλές ερωτήσεις, και άγνοια, λόγω του ότι κανείς στον οικογενειακό μου περίγυρο δεν είχε ποτέ τέτοια προϋπηρεσία... Δηλαδή αν ξεκινήσω, θα ξεκινήσω μόνη μου, από το μηδέν... Άραγε όλοι αυτοί που δίνουν εξετάσεις για να γίνουν συμβολαιογραφοι ειχαν προκάτοχο απο πίσω τους? Για να μπω στην ουσία, θα σας γραψω απο κάτω κάποιες απο τις ερωτήσεις μου : Θέσεις για νεους συμβολαιογραφους προκηρύσσονται όπου προκύψουν κενές θέσεις. Αυτό θα πει οτι είναι ανάλογα με τις συνταξιοδοτησεις? Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς, σε κάθε περιφέρεια είναι και ενας συμβολαιογραφοσ? Δηλαδή ο κάθε συμβολαιογραφοσ μπορούμε να πούμε ότι έχει το μονοπώλιο μιας μικρής περιοχής, της περιοχής στην οποία ανήκει? Επίσης, ας μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ότι ο συμβολαιογραφοσ είναι δημόσιος λειτουργος, εφόσον εργάζεται σε δικό του χώρο? Κάπου διάβασα ότι ο νέος συμβολαιογραφοσ διατηρεί τα συμβόλαια άλλων συμβολαιογραφων που έχουν αποχωρήσει από το επάγγελμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγώ με το καλό πετύχω στις εξετάσεις και πάρω την κενή θέση που προέκυψε από συνταξιοδοτηση(?) θα έχω υπό την ευθύνη μου και τα συμβόλαια του επαγγελματικου μου προκατόχου ή αυτό γίνεται μεταξύ γνωστών συμβολαιογραφων? Όπως καταλαβαίνετε αυτό που με απασχολεί είναι αν υπάρχει αυτό που λέμε η ευγενής άμιλλα όταν μπαίνει στο χώρο ένας νέος αλλά ντροπαλός ας το πούμε συμβολαιογραφοσ... Αλλά σίγουρα αγαπάω το διάβασμα και θα μου αρεζε αυτό το επάγγελμα, που έχει και συγκεκριμένο ωράριο. Σκεφτόμουν ή συμβολαιογραφοσ ή ειρηνοδίκησ... Στον ειρηνοδικη δεν έχεις το πρόβλημα της πελατείας αλλά ο συμβολαιογραφοσ μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις απαντήσεις σας για να συζητήσουμε για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα... Αν μπορείτε ρωτήστε και τους γνωστούς σας, μπορεί να γνωρίζουν κάτι περισσότερο... Ευχαριστώ.. 2/10, ξαναπροσπαθησε με κάποια άλλη φαεινή ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 22/5/2021 στις 10:29 ΠΜ, Cde είπε Μμ... Μάλλον ο ειρηνοδικης μου ταιριάζει περισσότερο λες.. Εκεί δεν έχεις πρόβλημα με πελάτες, αρκεί να έχεις καθαρή κρίση και να ξέρεις τους νόμους... Πάντως για συμβολαιογραφοσ σκεφτόμουν ότι εντάξει, είμαι ντροπαλή αλλά είμαι πάρα πολύ υπεύθυνη και εχεμυθη, οπότε οι άνθρωποι το εκτιμούν αυτό.. Πάντως εκτιμώ βαθύτατα την άποψή σου και σ ευχαριστώ που μας μοιράστηκες μια δική σου εμπειρία. Καλή συνέχεια. Μμ... Ναι υπάρχουν αυτά, συμβαίνουν σε όλους τους κλάδους... Δεν ξέρω... Στον ειρηνοδικη δεν έχεις πρόβλημα με πελάτες, αρκεί να έχεις καθαρή κρίση και να ξέρεις τους νόμους... Να σου πω κι αυτό όσο το σκέφτομαι μου αρέσει από μια οπτική, θα είναι σαν να βλέπω ταινίες δράσης να εκτυλίσσονται μπροστά μου... Οι δικαστές νομίζω δεν μιλάνε και πολύ, πιο πολυ ακούνε.. και έχουν πολλές γνώσεις... Μόνο αν είσαι ανακριτικος υπάλληλος καμιά φορά, αλλά ανάκριση νομίζω οι ειρηνοδικες δεν κάνουν... Σ ευχαριστώ πολύ κι εσένα για την απάντησή σου και φυσικά για την καλοπροαιρετη προτροπή σου... Να είσαι καλά. Ακυρο. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2021 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα