asfodelus Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Αχ που είναι αυτές οι εποχές οι τρελές της νιότης που η κουβέντα ήταν ποιος την έχει μεγαλύτερη την συχνότητα του επεξεργαστή ...
mphxths Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Oxygene είπε Μπορεί να έχουμε το 1/10 των ταχυτήτων που έχουν στην Σουηδία, αλλά μια χαρά επαρκούν για εβδομαδιαία updates. Δεν ειπα ποτε το αντιθετο. Για το θεμα των συνδεσεων ειπα οτι στην Ελλαδα δεν επαρκουν (οταν μιλαμε για adsl) για κατεβασματα μεγαλων αρχειων , ειτε αυτα ειναι παιχνιδια , προγραμματα distro iso , ταινιες , κλπ. Και οταν λεω οτι δεν επαρκουν , εννοω , οτι σου παιρνει καποιο αξιοσημειωτο χρονο για να κατεβουν. Αν πας σε vdsl τα πραγματα βελτιωνονται. Και για να ειμαστε και εντος θεματος στο συγκεκριμενο σημειο , αυτο που ειπωθηκε ειναι οτι οταν μια διανομη εχει προεγκαταστησει ενα σωρο ιστοριες οι οποιες αναγκαστικά θα ενημερωνονται σε καθε system update , τοτε σπαταλας χρονο χωρις λογο. Αρα αναγκαζεσαι να ξηλωνεις εφαρμογες που δεν χρησιμοποιεις... Αν θα παρει 1-2-3 ωρες κατι να κατεβει , δεν ειναι τοσο ο χρονος (που ειναι εδω που τα λεμε) , αλλα ειναι οτι εκεινες τις ωρες δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο που απαιτει bandwidth... 1 ώρα πριν, Oxygene είπε Και γώ θα γούσταρα να χωράνε όλα μου τα προγράμματα σε μια δισκέτα, αλλά είναι μαλακία να έχεις απαιτήσεις 20ετίας και 30ετίας σε σύγχρονο λογισμικό, δεν νομίζεις; Το παραδειγμα με την δισκετα ηταν απλα για να δειξω ποσο εχουν αλλαξει οι αναγκες και οι απαιτησεις σε αποθηκευτικο χωρο κατι το οποιο συμπαρασυρει και τις ταχυτητες του ιντερνετ. Προφανως και δεν ηταν κατι που αναζηταω στις μερες μας... Αυτο που λεω για μια ακομα φορα πανω σε αυτο το θεμα ειναι οτι η ραγδαια αυξηση σε bandwidth/συνδεσεις και χωρητικοτητων σε αποθηκευτικα μεσα , οδηγησε σε bloating πρακτικες... ειτε μιλαμε για προγραμματισμο , ειτε για distro iso , ειτε το οτιδηποτε. Επαψαν τα παντα να γινονται με τον βελτιστο τροπο (που θα σημαινε και πιο συμμαζεμενο μεγεθος) και ολα γινονται πιο ... χαλαρα. Προσωπικα δεν το βλεπω ως "ψηφιακη τσιγγουνια" , απο μερους μου τουλαχιστον , αλλα ως μια ελιτιστικη ψυχαναγκαστικη ματια των πραγματων που θελω να ειναι ολα βελτιστα και τελεια. Ειμαι ψυχαναγκαστικος τυπος γενικοτερα , σε λογικα πλαισια παντα 1 ώρα πριν, Oxygene είπε Πάω τώρα να τσεκάρω το λογαριασμό του τηλεφώνου για χρονοχρεώσεις ίντερνετ. Κανε μια βολτα και απο το λογαριασμο του κινητου σου , να δεις ογκοχρεωσεις...ναι ακομα. Εν ετει 2021... παροχες με το σταγονομετρο και σε γελοιωδως υψηλες (συγκριτικα με αλλες χωρες) τιμες. Αλλη κουβεντα και αυτη... 1 ώρα πριν, asfodelus είπε Αχ που είναι αυτές οι εποχές οι τρελές της νιότης που η κουβέντα ήταν ποιος την έχει μεγαλύτερη την συχνότητα του επεξεργαστή ... Θυμαμαι αρθρο σε περιοδικο της εποχης που ελεγε κατι περιπου σαν "60MHz , φτασαμε στα ορια . Δεν παει αλλο παραπανω". Που ειναι ο αρθρογραφος αυτη την στιγμη να παρει την σελιδα με το αρθρο του να την μασησει κανονικα Επεξ/σία 26 Μαΐου 2021 από mphxths
nick0lis Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 48 λεπτά πριν, asfodelus είπε Αχ που είναι αυτές οι εποχές οι τρελές της νιότης που η κουβέντα ήταν ποιος την έχει μεγαλύτερη την συχνότητα του επεξεργαστή ... Ε! τώρα έχουν μετατραπεί σε ελιτιστής του αρτς (😂) και σαολίν της τζεντου. 1
jemadux Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 κατι ακόμα .. προσωπικά κάνω αναβαθμίση ολο το συστημα οταν πρέπει να ανανεώσω τον browser ή το discord και που και που τον πυρήνα
mphxths Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 7 λεπτά πριν, jemadux είπε κατι ακόμα .. προσωπικά κάνω αναβαθμίση ολο το συστημα οταν πρέπει να ανανεώσω τον browser ή το discord και που και που τον πυρήνα Εγω κανω αναβαθμιση ολο το συστημα στις διανομες που παιζω , οταν βλεπω ενημερωσεις Αυτο με τις ενημερωσεις και την αρνηση μερικων να τις κανουν..ειναι κατι που με ξεπερνα. Στα windows , απο την μια κλαιγομαστε οταν η microsoft σταματαει την υποστηριξη σε παλιες εκδοσεις και φοβομαστε οτι θα ειναι το συστημα σουρωτηρι και οταν ερχονται τα 10αρια και σου επιβαλλουν τις ενημερωσεις ξεροντας οτι οι χρηστες ειναι βλακες , κλαιγομαστε γιατι μας τις επιβαλλει. Στο λινουξ , που μιλαμε για ψαγμενους χρηστες , που αναζητουν το καινουργιο , το καλυτερο και τα νεα features/δυνατοτητες κλπ γιατι μην κρυβομαστε επεται το λινουξ σε αυτα σε σχεση με τα windows , εχουμε χρηστες που δεν ψηνονται να κανουν ενημερωσεις. Αααα δεν θα παω σε αυτο το point release...δεν ειναι LTS...δεν βιαζομαι...Ααα αναβαθμιζω το συστημα μονο οταν αναβαθμιζω τον browser και το discord...ααα debian stable...το καλυτερο!! και αλλα τετοια γελοια... και μενουν και δουλευουν σε συστηματα με 20 εκδοσεις πισω στο λογισμικο και μετα εχουμε προβληματα ή missing features..ωωω γιατι δεν δουλευει αυτο , γιατι δεν δουλευει το αλλο...γιατι εισαι στο 4.x κερνελ ακομα !!! Οποιος βαριεται να κανει ενημερωσεις , να στησει ssh , να μπαινω εγω να τις κανω..δεν βαριεμαι καθολου 3
Oxygene Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 26 minutes ago, mphxths said: Δεν ειπα ποτε το αντιθετο. Για το θεμα των συνδεσεων ειπα οτι στην Ελλαδα δεν επαρκουν (οταν μιλαμε για adsl) για κατεβασματα μεγαλων αρχειων , ειτε αυτα ειναι παιχνιδια , προγραμματα distro iso , ταινιες , κλπ. Και οταν λεω οτι δεν επαρκουν , εννοω , οτι σου παιρνει καποιο αξιοσημειωτο χρονο για να κατεβουν. Αν πας σε vdsl τα πραγματα βελτιωνονται. Και για να ειμαστε και εντος θεματος στο συγκεκριμενο σημειο , αυτο που ειπωθηκε ειναι οτι οταν μια διανομη εχει προεγκαταστησει ενα σωρο ιστοριες οι οποιες αναγκαστικά θα ενημερωνονται σε καθε system update , τοτε σπαταλας χρονο χωρις λογο. Αρα αναγκαζεσαι να ξηλωνεις εφαρμογες που δεν χρησιμοποιεις... Αν θα παρει 1-2-3 ωρες κατι να κατεβει , δεν ειναι τοσο ο χρονος (που ειναι εδω που τα λεμε) , αλλα ειναι οτι εκεινες τις ωρες δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο που απαιτει bandwidth... Το παραδειγμα με την δισκετα ηταν απλα για να δειξω ποσο εχουν αλλαξει οι αναγκες και οι απαιτησεις σε αποθηκευτικο χωρο κατι το οποιο συμπαρασυρει και τις ταχυτητες του ιντερνετ. Προφανως και δεν ηταν κατι που αναζηταω στις μερες... Αυτο που λεω για μια ακομα φορα πανω σε αυτο το θεμα ειναι οτι η ραγδαια αυξηση σε bandwidth/συνδεσεις και χωρητικοτητων σε αποθηκευτικα μεσα , οδηγησε σε bloating πρακτικες... ειτε μιλαμε για προγραμματισμο , ειτε για distro iso , ειτε το οτιδηποτε. Επαψαν τα παντα να γινονται με τον βελτιστο τροπο (που θα σημαινε και πιο συμμαζεμενο μεγεθος) και ολα γινονται πιο ... χαλαρα. Προσωπικα δεν το βλεπω ως "ψηφιακη τσιγγουνια" , απο μερους μου τουλαχιστον , αλλα ως μια ελιτιστικη ψυχαναγκαστικη ματια των πραγματων που θελω να ειναι ολα βελτιστα και τελεια. Ειμαι ψυχαναγκαστικος τυπος γενικοτερα , σε λογικα πλαισια παντα Κανε μια βολτα και απο το λογαριασμο του κινητου σου , να δεις ογκοχρεωσεις...ναι ακομα. Εν ετει 2021... παροχες με το σταγονομετρο και σε γελοιωδως υψηλες (συγκριτικα με αλλες χωρες) τιμες. Αλλη κουβεντα και αυτη... Κι όμως μια χαρά φτάνει η ταχύτητα για να κατεβάσεις και παιχνίδια και προγράμματα και ότι σου κάνει κέφι... Με την παλιά μου ADSL και το ZTE θυμάμαι είχα κατεβάσει σε 1,5 μήνα 2TB... Γενικά όρεξη να υπάρχει... Το σίγουρο είναι ότι αν έχεις ίντερνετ από την κινητή ΔΕΝ το χρησιμοποιείς για να κάνεις updates έτσι κι αλλιώς είτε έχεις Linux είτε Win. Τώρα τα περί "αξιοσημείωτου χρόνου" είναι όπως καταλαβαίνεις περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... Για σένα οι 2 ή 3 ώρες είναι υπερπολύτιμος χρόνος για τον Χ ή Ψ λόγο, για μένα περνάνε εκεί που δεν το καταλαβαίνω.
mphxths Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Oxygene είπε Κι όμως μια χαρά φτάνει η ταχύτητα για να κατεβάσεις και παιχνίδια και προγράμματα και ότι σου κάνει κέφι... Με την παλιά μου ADSL και το ZTE θυμάμαι είχα κατεβάσει σε 1,5 μήνα 2TB... Γενικά όρεξη να υπάρχει... Το σίγουρο είναι ότι αν έχεις ίντερνετ από την κινητή ΔΕΝ το χρησιμοποιείς για να κάνεις updates έτσι κι αλλιώς είτε έχεις Linux είτε Win. Τώρα τα περί "αξιοσημείωτου χρόνου" είναι όπως καταλαβαίνεις περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... Για σένα οι 2 ή 3 ώρες είναι υπερπολύτιμος χρόνος για τον Χ ή Ψ λόγο, για μένα περνάνε εκεί που δεν το καταλαβαίνω. Κοιτα να δεις. Οταν λες θελω να κατεβασω την ταδε ταινια ή το ταδε παιχνιδι , συνηθως θες να κατεβει σε ευλογο χρονικο διαστημα... οχι σε 1.5 μηνα. Αλλιως ναι ο χρονος δεν με ενδιαφερει οταν μιλαμε για κατι που εχω αποδεχτει οτι δεν θα το χρησιμοποιησω αμεσα. Το βαζω το βραδυ που πεφτω για υπνο και αστο να κατεβαινει και ας κανει και 24 ωρες. Αλλα οταν θελω να κατεβασω μια ταινια και θελει 20 λεπτα ή και παραπανω ή κανα παιχνιδι που ειναι 10γιγα το λιγοτερο και θελει 2-3 ωρες..και οσο κατεβαινει και τα περιμενω ολα αυτα να κατεβουν δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο..και βασικα η ορεξη σου ειναι να το εχεις αμεσα για να παιξεις το παιχνιδι ή να δεις την ταινια...ειναι μαλακια φαση και το ξερεις Με adsl εβλεπα 1.7mb/s στην καλυτερη των περιπτωσεων...κανε πραξεις... ζουσα σε slow motion .. τωρα με vdsl αν και δεν πιανω φουλ ταχυτητα της γραμμης (θα μαθουμε αυριο γιατι ) , ζω πλεον με αλλα νουμερα και χρονους. Το συναισθημα ηταν το ιδιο οταν απο CRT οθονη , που παλευες με την εικονα να την κεντραρεις...πηγα σε LCD... πολιτισμικο σοκ Επεξ/σία 26 Μαΐου 2021 από mphxths
Oxygene Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, mphxths said: Κοιτα να δεις. Οταν λες θελω να κατεβασω την ταδε ταινια ή το ταδε παιχνιδι , συνηθως θες να κατεβει σε ευλογο χρονικο διαστημα... οχι σε 1.5 μηνα. Αλλιως ναι ο χρονος δεν με ενδιαφερει οταν μιλαμε για κατι που εχω αποδεχτει οτι δεν θα το χρησιμοποιησω αμεσα. Το βαζω το βραδυ που πεφτω για υπνο και αστο να κατεβαινει και ας κανει και 24 ωρες. Αλλα οταν θελω να κατεβασω μια ταινια και θελει 20 λεπτα ή και παραπανω ή κανα παιχνιδι που ειναι 10γιγα το λιγοτερο και θελει 2-3 ωρες..και οσο κατεβαινει και τα περιμενω ολα αυτα να κατεβουν δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο..και βασικα η ορεξη σου ειναι να το εχεις αμεσα για να παιξεις το παιχνιδι ή να δεις την ταινια...ειναι μαλακια φαση και το ξερεις Με adsl εβλεπα 1.7mb/s...κανε πραξεις... ζουσα σε slow motion .. τωρα με vdsl αν και δεν πιανω φουλ ταχυτητα της γραμμης (θα μαθουμε αυριο γιατι ) , ζω πλεον με αλλα νουμερα και χρονους. Το συναισθημα ηταν το ιδιο οταν απο CRT οθονη , που παλευες με την εικονα να την κεντραρεις...πηγα σε LCD... πολιτισμικο σοκ Στις περιπτώσεις που περιγράφεις απλά δεν κάνεις ταυτόχρονα updates Το κάνεις μια φορά την εβδομάδα, κάτι που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι απόλυτα αποδεκτό ακόμα και για χρήστες bleeding edge διανομών. Όπως και να χει, εδώ δεν σχολιάζουμε το πόσο θα σου πάρει να κατεβάσεις μια ταινία ή updates για φρέσκα ΑΑΑ games, αλλά το πόσο χρόνο θα σου πάρει να ενημερώσεις όλα τα πακέτα που έχεις εγκατεστημένα... Και σε αυτό το σημείο σου απαντάω ότι ακόμα και οι ADSL φτάνουν και περισεύουν να αναβαθμίσεις σε εύλογο σχετικά χρόνο, ακόμα και 1000 πακέτα. Στο λέω εγώ που όταν ξεκίνησα με Arch το 2010 είχα στην καλύτερη 8 Mbps και άφηνα ώρες το laptop να κάνει αναβάθμιση, ειδικά αν το είχα αφήσει για πολύ καιρό ανενημέρωτο. Ακούω συχνά-πυκνά χρήστες εδώ μέσα να λένε "δεν βάζω το τάδε πρόγραμμα, γιατί κουβαλάει ένα κάρο εξαρτήσεις"... Βρε αθεόφοβε, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι με τις ίδιες ακριβώς εξαρτήσεις θα μπορείς να τρέχεις πλειάδα άλλων προγραμμάτων και ότι πάνω από μια ώρα δεν θα σου πάρει να τις κατεβάσεις και να τις εγκαταστήσεις; Θέλεις να ζήσεις μόνο με GTK εφαρμογές; Fine. Θέλεις να ζήσεις μόνο με QT εφαρμογές; Και πάλι fine. Μετά όμως μην απορείς αν έχεις ένα ανάπηρο λειτουργικό για να κοκορεύεσαι μετά ότι γλύτωσες 500 ΜΒ downloadings σε μια εποχή που τόσο παίρνουν κάθε βδομάδα τα updates ακόμα και στο "ταπεινό" Android... Επεξ/σία 26 Μαΐου 2021 από Oxygene
mphxths Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Oxygene είπε αλλά το πόσο χρόνο θα σου πάρει να ενημερώσεις όλα τα πακέτα που έχεις εγκατεστημένα Ελαχιστο. Οι rolling διανομες ενημερωνονται συχνα , οποτε δεν μαζευονται πολλα πακετα. Οι point release διανομες , εχουν ελαχιστες ενημερωσεις και η full system ενημερωση γινεται μια φορα το 6μηνο ξερωγω..χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι δηλ. Η μονη διανομη που μαζευει πολλα πακετα (και αρα μεγαλα μεγεθη) ενημερωσεων σε συντομο χρονικο διαστημα ειναι το opensuse TW. Για πλακα ομως.Μερικες βδομαδες αν την αφησεις αυτην την διανομη , σου μαζευει 3-4ψηφιο αριθμο πακετων. 15 λεπτά πριν, Oxygene είπε Ακούω συχνά-πυκνά χρήστες εδώ μέσα να λένε "δεν βάζω το τάδε πρόγραμμα, γιατί κουβαλάει ένα κάρο εξαρτήσεις"... Βρε αθεόφοβε, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι με τις ίδιες ακριβές εξαρτήσεις θα μπορείς να τρέχεις πλειάδα άλλων προγραμμάτων Κοιτα εδω , αυτο το θεμα εχει πολλες συνιστωσες. Πολλες φορες οι πολλες εξαρτησεις ειναι κακο πακεταρισμα. Αλλες φορες ειναι outdated libs. Δηλαδη για παραδειγμα υπαρχουν προγραμματα που ακομα στηριζονται στο gtk2. Αρα μιλαμε για devs που δεν ασχοληθηκαν να εκσυγχρονισουν την εφαρμογη τους. Αλλες περιπτωσεις ειναι η "ευκολη οδος". Δηλαδη βρηκαμε electron και go και τους βγαλαμε τα ματια. Η εφαρμογη κατανταει να ειναι μικροτερη σε μεγεθος απο τις εξαρτησεις. Το οτι οι εξαρτησεις θα χρησιμοποιηθουν απο πλειαδα αλλων προγραμματων δεν ισχυει παντα. Οπως για παραδειγμα με τα flatpaks. Εκει οι εξαρτησεις ειναι κοινες. Δηλαδη πας να περασεις ενα flatpak , κατεβαζει και 1γιγα εξαρτησεις και αν καποιο επομενο flatpak τις χρειαστει...θα τις χρησιμοποιησει. Αν δεν βαλεις ομως αλλο flatpak , εχεις 1γιγα εξαρτησεις..για μια μονο εφαρμογη. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει το θεμα "χωρος". Ας πιασει η εφαρμογη οσο πρεπει να πιασει. Δεν εχω τετοια κωλυματα. Απλα σαν ψυχαναγκαστικο ον , θελω να βλεπω τα πραγματα να γινονται με τον πιο βελτιστο τροπο και στο θεμα εξαρτησεις , αυτο δεν γινεται παντα... Και μην ξεχναμε , οτι τα παντα ενημερωνονται θελοντας και μη... οταν μαζευεται εγκατεστημενη σαβουρα για τον χ,ψ λογο , αυτη θα ενημερωνεται σε καθε ενημερωση. Αρα επιπλεον χρονος , χωρος κλπ... Τεσπα το θεμα bloat , οπως εχουμε πει και προηγουμενως ειναι ολιγον υποκειμενικο και απτεται πολλων θεματων... Επεξ/σία 26 Μαΐου 2021 από mphxths
Oxygene Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 10 minutes ago, mphxths said: Ελαχιστο. Οι rolling διανομες ενημερωνονται συχνα , οποτε δεν μαζευονται πολλα πακετα. Οι point release διανομες , εχουν ελαχιστες ενημερωσεις και η full system ενημερωση γινεται μια φορα το 6μηνο ξερωγω..χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι δηλ. Η μονη διανομη που μαζευει πολλα πακετα (και αρα μεγαλα μεγεθη) ενημερωσεων σε συντομο χρονικο διαστημα ειναι το opensuse TW. Για πλακα ομως.Μερικες βδομαδες αν την αφησεις αυτην την διανομη , σου μαζευει 3-4ψηφιο αριθμο πακετων. Κοιτα εδω , αυτο το θεμα εχει πολλες συνιστωσες. Πολλες φορες οι πολλες εξαρτησεις ειναι κακο πακεταρισμα. Αλλες φορες ειναι outdated libs. Δηλαδη για παραδειγμα υπαρχουν προγραμματα που ακομα στηριζονται στο gtk2. Αρα μιλαμε για devs που δεν ασχοληθηκαν να εκσυγχρονισουν την εφαρμογη τους. Αλλες περιπτωσεις ειναι η "ευκολη οδος". Δηλαδη βρηκαμε electron και go και τους βγαλαμε τα ματια. Η εφαρμογη κατανταει να ειναι μικροτερη σε μεγεθος απο τις εξαρτησεις. Το οτι οι εξαρτησεις θα χρησιμοποιηθουν απο πλειαδα αλλων προγραμματων δεν ισχυει παντα. Οπως για παραδειγμα με τα flatpaks. Εκει οι εξαρτησεις ειναι κοινες. Δηλαδη πας να περασεις ενα flatpak , κατεβαζει και 1γιγα εξαρτησεις και αν καποιο επομενο flatpak τις χρειαστει...θα τις χρησιμοποιησει. Αν δεν βαλεις ομως αλλο flatpak , εχεις 1γιγα εξαρτησεις..για μια μονο εφαρμογη. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει το θεμα "χωρος". Ας πιασει η εφαρμογη οσο πρεπει να πιασει. Δεν εχω τετοια κωλυματα. Απλα σαν ψυχαναγκαστικο ον , θελω να βλεπω τα πραγματα να γινονται με τον πιο βελτιστο τροπο και στο θεμα εξαρτησεις , αυτο δεν γινεται παντα... Και μην ξεχναμε , οτι τα παντα ενημερωνονται θελοντας και μη... οταν μαζευεται εγκατεστημενη σαβουρα για τον χ,ψ λογο , αυτη θα ενημερωνεται σε καθε ενημερωση. Αρα επιπλεον χρονος , χωρος κλπ... Τεσπα το θεμα bloat , οπως εχουμε πει και προηγουμενως ειναι ολιγον υποκειμενικο και απτεται πολλων θεματων... Δεν χρησιμοποιώ ούτε OpenSuse TW ούτε flatpaks... Τα flatpaks, όπως και τα snaps, ούτως ή άλλως πιάνουν αρκετό χώρο και το γνωρίζεις, σε σχέση πάντα με τα παραδοσιακά πακέτα. Αυτό που γνωρίζω πολύ καλά όμως είναι πως όσο περισσότερες εξαρτήσεις έχεις εγκατεστημένες, τόσο πιο πολύ πιάνεις "ταβάνι" και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις καινούργιες, παρά μόνο να ενημερώσεις τις υπάρχοντες. Έχω αυτές τις εξαρτήσεις εγκατεστημένες; Τις περισσότερες ναι... Αλλά με αυτές τρέχω το 99% των gui εφαρμογών που έχω εγκατεστημένες ή πρόκειται να εγκαταστήσω. Partial updates αποφεύγω να κάνω και έτσι κάθε update μπορεί να μου πάρει εώς και 2-3 ώρες ΑΚΟΜΑ κι αν έχω αφήσει το λειτουργικό ανενημέρωτο για μήνες... Τι να μουν πουν αυτές τις οι 2-3 ώρες; Αφήνω το laptop στην τελικη να ενημερώνεται το βραδάκι, ξυπνάω κι όλα είναι έτοιμα :) 1
jcd313 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 22 ώρες πριν, mphxths είπε Bαλε ram , τουλαχιστον 64 γιγα να γλυτωσεις χωρο απο τα swapfiles. Εδώ έχει 16GB RAM + zswap 20% + 32GB SWAP σε HDD. Το κάνω σωστά? (μολις γεμίσω 10 GB από τα 32 του swap τετέλεσται)
mphxths Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jcd313 είπε Εδώ έχει 16GB RAM + zswap 20% + 32GB SWAP σε HDD. Το κάνω σωστά? (μολις γεμίσω 10 GB από τα 32 του swap τετέλεσται) Λιγο swap εχεις βαλει. Μην λεμε τα ιδια Δεν υπαρχει bloating στο swap !! Επεξ/σία 26 Μαΐου 2021 από mphxths 1
headbanger Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 σας παρακολουθώ εδώ και μέρες να τρώγεστε. να πω και γω ότι απλά δεν με ενδιαφέρει. με τα specifications Που έχουν οι σημερινές συνθέσεις απλά δεν με νοιάζει/απασχολεί τι χώρο θα πιάσει κάτι και πόσους πόρους, από την ώρα που κάνω την δουλειά μου. Έτσι κι αλλιώς αλλάζω συστημα κάθε 2-3 χρόνια παλιά ίσως, πλέον δεν ασχολούμαι. ενας ακόμα User. τώρα για Power δεν ξέρω πλέον. 1
jemadux Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Στις 26/5/2021 στις 12:42 ΠΜ, mphxths είπε Εγω κανω αναβαθμιση ολο το συστημα στις διανομες που παιζω , οταν βλεπω ενημερωσεις Αυτο με τις ενημερωσεις και την αρνηση μερικων να τις κανουν..ειναι κατι που με ξεπερνα. Στα windows , απο την μια κλαιγομαστε οταν η microsoft σταματαει την υποστηριξη σε παλιες εκδοσεις και φοβομαστε οτι θα ειναι το συστημα σουρωτηρι και οταν ερχονται τα 10αρια και σου επιβαλλουν τις ενημερωσεις ξεροντας οτι οι χρηστες ειναι βλακες , κλαιγομαστε γιατι μας τις επιβαλλει. Στο λινουξ , που μιλαμε για ψαγμενους χρηστες , που αναζητουν το καινουργιο , το καλυτερο και τα νεα features/δυνατοτητες κλπ γιατι μην κρυβομαστε επεται το λινουξ σε αυτα σε σχεση με τα windows , εχουμε χρηστες που δεν ψηνονται να κανουν ενημερωσεις. Αααα δεν θα παω σε αυτο το point release...δεν ειναι LTS...δεν βιαζομαι...Ααα αναβαθμιζω το συστημα μονο οταν αναβαθμιζω τον browser και το discord...ααα debian stable...το καλυτερο!! και αλλα τετοια γελοια... και μενουν και δουλευουν σε συστηματα με 20 εκδοσεις πισω στο λογισμικο και μετα εχουμε προβληματα ή missing features..ωωω γιατι δεν δουλευει αυτο , γιατι δεν δουλευει το αλλο...γιατι εισαι στο 4.x κερνελ ακομα !!! Οποιος βαριεται να κανει ενημερωσεις , να στησει ssh , να μπαινω εγω να τις κανω..δεν βαριεμαι καθολου λοιπον σου έχω νέα ... πριν κάνεις αναβαθμίση θα πρέπει να κοιτάς τα νεα απο το archlinux.org
mphxths Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, jemadux είπε λοιπον σου έχω νέα ... πριν κάνεις αναβαθμίση θα πρέπει να κοιτάς τα νεα απο το archlinux.org Σιγα μην βαζω και τις ειδησεις και παιρνω και τις εφημεριδες απο το περιπτερο. Αυτα ειναι για τους λιγοψυχους
Προτεινόμενες αναρτήσεις