jemadux Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Oxygene είπε Όλοι εσείς που κρίνετε μια διανομή απο το μέγεθος και μόνο του iso καταλαβαίνετε ότι ζούμε σε μια εποχή που τα 4-8 TB είναι η στάνταρ χωρητικότητα δίσκων και οι συνδέσεις 8-24 Mbps οι στάνταρντ ταχύτητες του ίντερνετ, έτσι; ναι αλλα τα λαπτοπ ερχονται σε χωρητικοτήτα 256 GB SSD αντε πες οτι εχει εξτρα δισκο Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από jemadux 1
mphxths Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Oxygene είπε Όλοι εσείς που κρίνετε μια διανομή απο το μέγεθος και μόνο του iso καταλαβαίνετε ότι ζούμε σε μια εποχή που τα 4-8 TB είναι η στάνταρ χωρητικότητα δίσκων και οι συνδέσεις 8-24 Mbps οι στάνταρντ ταχύτητες του ίντερνετ, έτσι; Η εποχη που περιγραφεις υφισταται σε αλλες χωρες. Που εχουν 200αρες και 1000αρες γραμμες στο σπιτι τους. Αν εισαι τυχερος και κλειδωνεις στα 24 στην adsl σου... τοτε μιλαμε ιδανικα για 3mb/s που σημαινει οτι iso των 13gb θελει 74 λεπτα... και στα 74 αυτα λεπτα τα υπολοιπα ολα παγωνουν. Στα λεω εγω , που μεταπηδησα σε vdsl προσφατα , ενω οσο ημουν σε adsl κλειδωνα στα 16 και κατεβαζα με 1.7mb/s. Απο την αλλη οι χωρητικοτητες που περιγραφεις , εχουν οδηγησει σε bloating μεγεθων σε ολους τους τομεις. Και το τελευταιο παιχνιδι , θελει καμμια 10αρια γιγα. Κατι fps , θελουν 20-30γιγα μονο να τα κατεβασεις... Καποτε τα παιχνιδια μας ηταν σε μια δισκεττα και ειχαν τρελο gameplay και βαθος και πιστες και ουσια...Τωρα μονο γραφικα βλεπουμε. Τωρα σου λεει εχουμε τοσα γιγα διαθεσιμα , και τοσες ταχυτητες ιντερνετ...γραψτε κωδικα οπως ναναι...τι και αν βγει διπλασιο σε μεγεθος το προγραμμα/παιχνιδι..δεν γαμιεται... Αν ημουν σε καμμια Σουηδια , με μισθους σουηδιας και ιντερνετ σουηδιας , ναι θα ημουν κλαιν ..ας ειναι και 1ΤΒ το παιχνιδι...σε 5 λεπτα θα χει κατεβει....οχι στην Ελλαδα ομως. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από mphxths 1
Oxygene Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 5 minutes ago, jemadux said: ναι αλλα τα λαπτοπ ερχονται σε χωρητικοτήτα 256 GB αντε πες οτι εχει εξτρα δισκο Και έτσι ακόμα... Μιλαμε για εγκατάσταση που μαζί με όλα τα πακέτα καταλαμβάνει περίπου το 10% της χωρητικότητας του δίσκου.. Στο αντίπαλο δέος (Win) έχεις φάει αυτό το χώρο με το καλημέρα... 1
jemadux Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Oxygene είπε Και έτσι ακόμα... Μιλαμε για εγκατάσταση που μαζί με όλα τα πακέτα καταλαμβάνει περίπου το 10% της χωρητικότητας του δίσκου.. Στο αντίπαλο δέος (Win) έχεις φάει αυτό το χώρο με το καλημέρα... 19 GB στο laptop μου ( /root file system) ... με το ποιo minimal εγκατασταση ... +3GB ειναι το swapfile Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από jemadux
mphxths Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, jemadux είπε +3GB ειναι το swapfile Bαλε ram , τουλαχιστον 64 γιγα να γλυτωσεις χωρο απο τα swapfiles.
jemadux Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Bαλε ram , τουλαχιστον 64 γιγα να γλυτωσεις χωρο απο τα swapfiles. λαπτοπ εχω ... το maximun ειναι 32 .... αλλα απλα το εχω .. για ωρα αναγκης ... εχω 16GB ram
mphxths Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, jemadux είπε λαπτοπ εχω ... το maximun ειναι 32 .... αλλα απλα το εχω .. για ωρα αναγκης ... εχω 16GB ram Δεν κανεις δουλεια με 16 και 32....θες 64. Ρωτα τον @rhtoras να σε ενημερωσει σχετικα με το θεμα. 1
jemadux Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Δεν κανεις δουλεια με 16 και 32....θες 64. Ρωτα τον @rhtoras να σε ενημερωσει σχετικα με το θεμα. τα 6 GB λεει οτι διαθεσιμα .. και 0 % . με ανοικτα πολλα προγραμματα... η μανα μου εχει στο προηγουμένο λάπτοπ mx linux .. και εχει 4 GB ram
Oxygene Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) <delete this message> Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από Oxygene
tritonas00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, jemadux είπε 19 GB στο laptop μου ( /root file system) ... με το ποιo minimal εγκατασταση ... ο ορισμος του bloat Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από tritonas00
jemadux Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, tritonas00 είπε ο ορισμος του bloat http://ix.io/3nRp
Lanike71 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Στις 24/5/2021 στις 10:12 ΜΜ, mphxths είπε Αρχικα αν το gimp κανει 20 δευτερα να ανοιξει , τοτε εχουμε αλλα προβληματα πιο σημαντικα ! Η εντολη στο τερματικο δεν ειναι αυτη που γραφεις... Ειναι καπως ετσι ... cd /dir1/dir2/dir3 convert mitsos.png mitsos.jpg Μεχρι να τα πληκτρολογησει καποιος που πληκτρολογει με μεση ταχυτητα , η μια η αλλη ερχεται με το gui Βασικά, όταν χρησιμοποίησα για λίγο καιρό μία διανομή, το δύσκολο ήταν να θυμάμαι όλα τα -d, -r, -f, -k κλπ που συνόδευαν τις εντολές. Η διεύθυνση ήταν το λιγότερο.
mphxths Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Βασικά, όταν χρησιμοποίησα για λίγο καιρό μία διανομή, το δύσκολο ήταν να θυμάμαι όλα τα -d, -r, -f, -k κλπ που συνόδευαν τις εντολές. Η διεύθυνση ήταν το λιγότερο. Kοιτα μπορεις να κανεις την ζωη σου συντομη στο τερματικο ... tabs για autocomplete , aliases για τις πιο συχνα χρησιμοποιουμενες εντολες κλπ. Αν υπαρχει gui προγραμμα που μπορει να κανει την ιδια δουλεια , ειτε πιο γρηγορα , ειτε πιο αργα , ειτε στον ιδιο χρονο , προσωπικα θα το χρησιμοποιησω...
tritonas00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, jemadux είπε http://ix.io/3nRp minimal εγκατασταση με xorg, wm, και 10 βασικα προγραμματα ειναι ~4 gb, 19 με τιποτα
Oxygene Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 47 minutes ago, mphxths said: Η εποχη που περιγραφεις υφισταται σε αλλες χωρες. Που εχουν 200αρες και 1000αρες γραμμες στο σπιτι τους. Αν εισαι τυχερος και κλειδωνεις στα 24 στην adsl σου... τοτε μιλαμε ιδανικα για 3mb/s που σημαινει οτι iso των 13gb θελει 74 λεπτα... και στα 74 αυτα λεπτα τα υπολοιπα ολα παγωνουν. Στα λεω εγω , που μεταπηδησα σε vdsl προσφατα , ενω οσο ημουν σε adsl κλειδωνα στα 16 και κατεβαζα με 1.7mb/s. Απο την αλλη οι χωρητικοτητες που περιγραφεις , εχουν οδηγησει σε bloating μεγεθων σε ολους τους τομεις. Και το τελευταιο παιχνιδι , θελει καμμια 10αρια γιγα. Κατι fps , θελουν 20-30γιγα μονο να τα κατεβασεις... Καποτε τα παιχνιδια μας ηταν σε μια δισκεττα και ειχαν τρελο gameplay και βαθος και πιστες και ουσια...Τωρα μονο γραφικα βλεπουμε. Τωρα σου λεει εχουμε τοσα γιγα διαθεσιμα , και τοσες ταχυτητες ιντερνετ...γραψτε κωδικα οπως ναναι...τι και αν βγει διπλασιο σε μεγεθος το προγραμμα/παιχνιδι..δεν γαμιεται... Αν ημουν σε καμμια Σουηδια , με μισθους σουηδιας και ιντερνετ σουηδιας , ναι θα ημουν κλαιν ..ας ειναι και 1ΤΒ το παιχνιδι...σε 5 λεπτα θα χει κατεβει....οχι στην Ελλαδα ομως. Και γώ είμαι ελιτιστής, αλλιώς δεν θα χρησιμοποιούσα Arch... Συμφωνώ μαζί σου ότι η αύξηση των μεγεθών έχει οδηγήσει σε bloated μεγέθη στα πάντα, από παιχνίδια μέχρι προγράμματα. Κάποτε έπαιζα το Lemmings το πρώτο και κατευχαριστιόμουν όχι μία ούτε δύο, αλλά 120 (!) πίστες... Μου πήρε βδομάδες να το τερματήσω στον ταπεινό μου Amstrad PC1640. Πλέον τα παιχνίδια καταλαμβάνουν όχι 10 GB που λες, αλλά 50 και βάλε, και από gameplay είναι πάρ' το αυγό και κούρευ' το. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που είμαι κατά κύριο λόγο retro gamer και δεν θα πάψω ούτε στιγμή να είμαι. ΑΛΛΑ όταν μιλάμε για προγράμματα τα πράγματα αλλάζουν άρδην... Πλέον μπορεί ο καθένας να διαλέξει ότι εργαλειοθήκη γουστάρει, ότι γλώσσα προγραμματισμού γουστάρει, high level ή low level και να κάνει παπάδες με τα εργαλεία που του προσφέρονται. Τα πάντα σχεδόν γίνονται με GUI... Αλλά και στις συνδέσεις τα πράγματα δεν πάνε πίσω... Μπορεί να έχουμε το 1/10 των ταχυτήτων που έχουν στην Σουηδία, αλλά μια χαρά επαρκούν για εβδομαδιαία updates. Άντε να χρειαστείς κάποια μέρα 2-3 ώρες να ολοκληρώσεις ένα update. So fucking what? Είσαι τόσο bleeding edge user που θες να κάνεις κάθε μέρα updates και να σου παίρνει μερικά λεπτά; By the way για να συσωρευτούν updates της τάξεως των μερικών GB σε όλα τα πακέτα θα πρέπει να έχεις αφήσει ανενημέρωτο το λειτουργικό για τουλάχιστον ένα μήνα... Οι solid state πράγματι δεν έχουν τόσο μεγάλες χωρητικότητες στην ίδια τιμή με τους αντίστοιχους μηχανικούς (ένα χάσμα που συνεχώς όμως μικραίνει), αλλά ούτως ή άλλως δεν προορίζονται για αποθήκευση σε όσους ολημερίς και οληνυχτίς κατεβάζουν torrents. Και γώ θα γούσταρα να χωράνε όλα μου τα προγράμματα σε μια δισκέτα, αλλά είναι μαλακία να έχεις απαιτήσεις 20ετίας και 30ετίας σε σύγχρονο λογισμικό, δεν νομίζεις; Πραγματικά αισθάνομαι ώρες-ώρες ότι στον κόσμο της πληροφορικής δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι "ψηφιακοί τσιγκούνηδες" από συγκεκριμένη μερίδα λινουξάδων, που δυστυχώς όσο πάει και αυξάνεται. Και μετά σου λέει γιατί δεν βγαίνουν εμπορικά προγράμματα/παιχνίδια για Linux, όταν η νόρμα είναι να βγεί ο άλλος και να πεί "Σιγά μην εγκαταστήσω πρόγραμμα/παιχνίδι που πιάνει τόσο χώρο όσο το λειτουργικό". Καλό το ricing, αλλά δεν ζούμε πλέον στο 2000, ούτε χρειάζεται να γίνουμε Gentooάδες για να γλυτώσουμε μερικά MB στον δίσκο και μερικούς μεγάκυκλους στον επεξεργαστή. Α, και μερικά MB στην μνήμη. Πάω τώρα να τσεκάρω το λογαριασμό του τηλεφώνου για χρονοχρεώσεις ίντερνετ. Oh wait, η τελευταία φορά που τό 'κανα ήταν πριν από 15 χρόνια... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις