snowflake99 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, jemadux είπε firefox ... αμα εσυ χρήσιμοποείς ακόμα firefox και δεν ξέρεις τι έγινε το 2017 . εναλακτική λύση είναι ο brave Ο Firefox έχει πάρει κακές αποφάσεις για privacy oriented browser, αλλά το να βάζεις αυτό το link σαν αιτία για να μην τον χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς, είναι παραπλανητικό και υπερβολικό. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προτείνεις τον Brave σαν εναλλακτική, ο οποίος πιάστηκε να κάνει αυτό πέρυσι. Ή το γεγονός ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να πας σε onion links, ενώ το Tor Project δεν προτείνει κανένα browser για αυτό πέρα από το δικό του, και καταλήγουν να γίνονται κάτι τέτοια. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα για να σε κάνουν τουλάχιστον σκεπτικό απέναντι στο project, και το γεγονός ότι σε πολλές διαδικτυακές κοινότητες παρουσιάζεται σαν πανάκεια για τους privacy-minded το βρίσκω λίγο προβληματικό. Επίσης, 9 ώρες πριν, jemadux είπε IE εχει πεθάνει ... και η microsoft το αντικατέστησε με τον chromium based based browser egde που ειναι κρομοειδές αποβλήτο αποκαλείς τον Edge "chrome-οειδές απόβλητο". Ο Brave ξέρεις πού είναι βασισμένος; Θες να δεις μόνος σου στη σελίδα τους; 3 1
jemadux Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, snowflake99 είπε Ο Firefox έχει πάρει κακές αποφάσεις για privacy oriented browser, αλλά το να βάζεις αυτό το link σαν αιτία για να μην τον χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς, είναι παραπλανητικό και υπερβολικό. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προτείνεις τον Brave σαν εναλλακτική, ο οποίος πιάστηκε να κάνει αυτό πέρυσι. Ή το γεγονός ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να πας σε onion links, ενώ το Tor Project δεν προτείνει κανένα browser για αυτό πέρα από το δικό του, και καταλήγουν να γίνονται κάτι τέτοια. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα για να σε κάνουν τουλάχιστον σκεπτικό απέναντι στο project, και το γεγονός ότι σε πολλές διαδικτυακές κοινότητες παρουσιάζεται σαν πανάκεια για τους privacy-minded το βρίσκω λίγο προβληματικό. Επίσης, αποκαλείς τον Edge "chrome-οειδές απόβλητο". Ο Brave ξέρεις πού είναι βασισμένος; Θες να δεις μόνος σου στη σελίδα τους; o brave ειναι απλά free software .... και ειναι πιο ασφαλής απο το chrome . 2
becoming_I Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, jemadux είπε o brave ειναι απλά free software OXI OXI OXI Το free software μπορεί να είναι και proprietary (το γνωστό μας freeware). Σε παρακαλώ ξεκαθάρισε τα αυτά στο μυαλό σου. Ο Brave είναι FOSS (Free Open Source Software). ΥΓ. O Brave ΕΙΝΑΙ Chromium-based. ΥΓ2. Τώρα που ηρεμεί ο ρήτορας θες να του φας τη θέση Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από becoming_I 1
snowflake99 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 10 ώρες πριν, jemadux είπε πιο ασφαλής απο το chrome [citation needed] 2
jemadux Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, becoming_I είπε OXI OXI OXI Το free software μπορεί να είναι και proprietary (το γνωστό μας freeware). Σε παρακαλώ ξεκαθάρισε τα αυτά στο μυαλό σου. Ο Brave είναι FOSS (Free Open Source Software). ΥΓ. O Brave ΕΙΝΑΙ Chromium-based. ΥΓ2. Τώρα που ηρεμεί ο ρήτορας θες να του φας τη θέση οταν λέω free software εννοώ πρώτον free as free speech not free as free beer όπως οριζέτε απο το FSF και να έχει τις 4 ελεθερίες Ελευθερία 0: Ελευθερία χρήσης του προγράμματος για οποιονδήποτε σκοπό. Ελευθερία 1: Ελευθερία μελέτης και τροποποίησης του προγράμματος. Ελευθερία 2: Ελευθερία αντιγραφής του προγράμματος. Ελευθερία 3: Ελευθερία βελτίωσης του προγράμματος και επανέκδοσης του, προς το συμφέρον της κοινότητας των χρηστών. 1
tsofras Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Χωρίς κακία αλλά bloatware έχει καταλήξει το συγκεκριμένο ποστ. Μπαίνω μήπως και γίνει καμία σοβαρή κουβέντα επί του θέματος αλλά χλωμό το κόβω 4
mphxths Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, tsofras είπε Χωρίς κακία αλλά bloatware έχει καταλήξει το συγκεκριμένο ποστ. Μπαίνω μήπως και γίνει καμία σοβαρή κουβέντα επί του θέματος αλλά χλωμό το κόβω Ενταξει , κάνεις λες και προσγειωθηκες χτες στο ινσομνια - λινουξ υποφορουμ Το υποφορουμ εχει καταντησει καφενειο ! Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από mphxths 2 1
tsofras Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Ενταξει , κάνεις λες και προσγειωθηκες χτες στο ινσομνια - λινουξ υποφορουμ Το υποφορουμ εχει καταντησει καφενειο ! Ναι μωρέ εντάξει δίκιο έχεις όλοι ξεφεύγουμε αλλά έτσι για τα μάτια του κόσμου έστω ανα 3 σελίδες κάτι σχετικό με το ποστ
mphxths Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, tsofras είπε κάτι σχετικό με το ποστ Θυμαμαι κατι acer φορητα που αγοραζα πριν χρονια και ειχαν μεσα τρελο bloatware ... τραβουσαμε uninstall με τις ωρες. Οριστε για να μην κλαιγεστε , εγραψα κατι σχετικο με το θεμα 1
tsofras Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Θυμαμαι κατι acer φορητα που αγοραζα πριν χρονια και ειχαν μεσα τρελο bloatware ... τραβουσαμε uninstall με τις ωρες. Οριστε για να μην κλαιγεστε , εγραψα κατι σχετικο με το θεμα Δεν είχε linux αυτό οπότε άκυρο 🤣
mphxths Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν είχε linux αυτό οπότε άκυρο 🤣 To θεμα μιλαει για τον "μεσο λινουξ χρηστη" . Ενας λινουξ χρηστης πηρε ενα acer φορητο και αυτο ειχε windows ... με bloatware. Ειμαι εντος θεματος !! Περα απο την πλακα , στον χωρο του λινουξ bloatware ειναι δυο ειδων. 1. bloatware διανομες , οπως ειπε και ο @tritonas00 . Οι παραγωγες διανομες που οντως εχουν σοβαρο λογο υπαρξης ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου. 2. bloatware εγκαταστασεις διανομων. Τελευταιο παραδειγμα που ειδα με τα ματια μου ηταν η εγκατασταση του mx linux. Περνας μια βολτα απο τα μενου και εχει εγκαταστησει την μανα του και τον πατερα του. Διαλεξε 1-2 softwares για καθε κατηγορια και τελος. Μην το γαμας ... Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από mphxths 2
tsofras Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 24 λεπτά πριν, mphxths είπε To θεμα μιλαει για τον "μεσο λινουξ χρηστη" . Ενας λινουξ χρηστης πηρε ενα acer φορητο και αυτο ειχε windows ... με bloatware. Ειμαι εντος θεματος !! Περα απο την πλακα , στον χωρο του λινουξ bloatware ειναι δυο ειδων. 1. bloatware διανομες , οπως ειπε και ο @tritonas00 . Οι παραγωγες διανομες που οντως εχουν σοβαρο λογο υπαρξης ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου. 2. bloatware εγκαταστασεις διανομων. Τελευταιο παραδειγμα που ειδα με τα ματια μου ηταν η εγκατασταση του mx linux. Περνας μια βολτα απο τα μενου και εχει εγκαταστησει την μανα του και τον πατερα του. Διαλεξε 1-2 softwares για καθε κατηγορια και τελος. Μην το γαμας ... Προσωπικά επειδή είμαι με Ubuntu το τελευταίο διάστημα (λόγω συγκεκριμένης βιβλιοθήκης για το vpn της δουλειάς ) αν εξαιρέσουμε τo Amazon Prime που είχε προ εγκατεστημένο δεν θεωρώ ότι έχει κάτι απο πλευράς bloatware . Όταν άνοιξε το θέμα προβληματίστηκα κάπως και είπα ας ρίξω μία ματιά γιατί δεν με είχε απασχολήσει ιδιαίτερα όπως γίνεται σε εγκαταστάσεις windows σε laptops ή σε android συσκευές που πετάει η κάθε εταιρεία ότι γουστάρει. Οπότε η προσωπική μου άποψη τουλάχιστον για Ubuntu (κάνω distro hoping σε VMs αλλά δεν με απασχόλησε ποτέ το bloatware οπότε δεν έχω άποψη για mint,pop os, arch, manjaro που τα έχω δουλέψει τώρα τελευταία) είναι ότι εκτός Amazon Prime δεν θεωρώ ότι έχει κάτι περιτό και ας μην έχω ανοίξει ποτέ την πασιέντζα 1
jemadux Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Προσωπικά για μένα bloatware είναι . Όταν μια εφαρμογή έχει και γραφικό περιβάλλον. Δηλαδή χρησιμοποιώ το transmission daemon και το tremc ( transmission remote curses) μπορώ και με το transmission remote , αλλά προτιμώ curses . Δεν μου χρειάζεται το transmission-gtk . Ακόμα ένα είδος bloat είναι element desktop όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το gomuks . Για τα emails μου χρησιμοποιώ neomutt και RSS reader έχω το newsboat Πριν χρησιμοποιουσα το sylpheed και το thunderbird . Το πρώτο δεν είχε RSS reader και λειτουργικότητο . Το δεύτερο είχε βάλει αυτόματα το να χρησιμοποιήσει gpg key μέσα στο thunderbird directory ( άσε που όταν έκανες export το RSS feed ή import τα αλλάζε εντελώς ) και να φτιάχνεις ειδικό font config για τo thunderbird. Παλιότερα στο thunderbird υπήρχε χρήση του enigmail καλές χρυσές εποχές. Πριν χρόνια είχα βρει έτοιμο muttrc για το Gmail ( έχω να χρησιμοποιήσω Gmail χρόνια εδώ και μια 5ετια ) οπότε να πάω στο neomutt ήταν πολύ εύκολο . Editor , προτιμώ κυρίως vim . Εδώ και χρόνια . Πρίν 9 χρόνια είχα ρωτήσει έδω για το .vimrc και ο αγαπητός @imitheos έδωσε το vimrc του [0] Όταν είχα μεταβεί στο kde για ένα διάστημα χρησιμοποιήσα Kate . Βολικος editor o Kate αλλά δεν με καλύπτ όσο είχα μάθει το vim . Πολλές φορές προτίμησα έναν gui editor αλλά πλέον είμαι με τον neovim .
imitheos Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, jemadux είπε Προσωπικά για μένα bloatware είναι . Όταν μια εφαρμογή έχει και γραφικό περιβάλλον. "Μερικές γραμμές αργότερα" Meme 20 λεπτά πριν, jemadux είπε Πολλές φορές προτίμησα έναν gui editor αλλά πλέον είμαι με τον neovim . Edit: Nitpick: Το νήμα δεν θα έπρεπε να λέγεται "για ένα power user"; Ο πιο "dilettante χρήστης" θα είναι αυτός που απλά χρησιμοποιεί κάτι χωρίς να έχει ιδέα τι υπάρχει από κάτω (πχ αυτός που απλά μπαίνει στο ίντερνετ). Ο "μέσος χρήστης" δεν θα είναι αυτός που είναι ένα κλικ πάνω δηλαδή που έχει απλά μια ιδέα για το τι υπάρχει από κάτω; Δεν θα είναι οπότε λογικό ο "μέσος χρήστης" να μην έχει ακούσει καν τον όρο bloatware πόσο μάλλον να μπορεί να κρίνει ποιο software είναι bloatware για αυτόν; Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από imitheos 2
mphxths Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 @jemadux Ενταξει εσυ εισαι τρελος power user , hacker και γκουρου. Εφτυσες ολα τα guis στα μουτρα και κατουρησες ολα τα γραφικα προγραμματα... Τετοιο πετσοκομμα ουτε ο Καραμανης δεν εχει κανει !
Προτεινόμενες αναρτήσεις