Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, asfodelus είπε

είχε γραφεί σε κάποιο κείμενο πρόγονο του Γαλλικού Μάη

...περισσότερο από μισόν αιώνα πριν, όταν ο κόσμος δεν είχε ιδέα για τη δύναμη των ψηφιακών μέσων. Σήμερα κάποιοι πλουτίζουν ακριβώς επειδή άλλοι αναπαράγουν το «προϊόν» τους. Αν ο αξιότιμος κύριος πρόγονος ζούσε σήμερα, θα κοιτούσε τον κόσμο κουνώντας το κεφάλι του και θα σκεφτόταν «τι μ... έλεγα τότε» .

Δεν ξέρω για εσάς όμως αλλά εγώ δυσκολεύομαι να πάρω στα σοβαρά έναν άνθρωπο που το παίζει ειδήμων αλλά δε μπορεί να γράψει δύο συνεχόμενες σωστές προτάσεις. Ειδικά, δε, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι είναι και γνώστης του Arch Linux αλλά χρησιμοποιεί τη φράση «pacman helpers» (δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα) και μάλιστα για να περιγράψει δυο γραφικές εφαρμογές. Και όχι, δε μιλάω για τον γνωστό ανίδεο εδώ αλλά για αυτόν που νομίζει ότι δεν του το παίζει guru και πως έχει ιδιαίτερη γνώση.

Υ.Γ. Το να προσπαθεί κάποιος να σπιλώσει την εικόνα ανθρώπων και ιστοτόπων οι οποίοι έχουν κάποιο κύρος και σεβαστή πορεία στον χρόνο είναι textbook αχρεία τακτική για να εμφανιστεί ο ίδιος ως πραγματικός γνώστης και να κερδίσει δημοφιλία ο δικός του ιστότοπος. Μόνο που αυτό γινόταν 20+ χρόνια πριν.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν και χειρότερα. Κάποια στιγμή ζήλεψε που το systemd έχει ΟΟΜ killer. Και κάθισε και έγραψε ένα. Και έφερε με αυτό τον θάνατο του systemd. Και το διαφήμιζε παντού. (Διόρθωση έγραψε κάποια services αλλά το ίδιο δεν είναι στην τελική;) Έτσι και αλλιώς αν δεις τον κώδικα του θα δεις ότι το 90% είναι αποθετήρια που έχει πειράξει (η αναφορές αρχικού δημιουργού είναι για τις λινάτσες) να γράφουν ArtiX  και να αλλάζει και 2-3 γραμμές.

Βγαίνει μετά και το διαφημίζει πως απελευθερώνει μνήμη και προσθέτει πως έτσι θα έχεις περισσότερη μνήμη και θα μπορείς να τρέχεις περισσότερες εφαρμογές. (Υπάρχουν screenshoots)  Και καλά αυτός τόσα ξέρει τόσα λέει. Οι άλλοι δεν το κατάλαβαν πως λέει μεγάλες παπαριές; Ούτε ένας να τον διορθώσει; Παρενέργεια μάλλον του αυτό που λέω εγώ είναι και τέλος. Καλά ρε φιλαράκι έκανες τον κόπο που έκανες τον κόπο δεν καταλαβαίνεις τουλάχιστον τι κάνει αυτό που διαφημίζεις; Και μετά θέλεις να πάρουμε στα σοβαρά αυτήν την διανομή;

ΥΓ1: Για όσους δεν ξέρουν τι είναι ένας ΟΜΜ killer είναι ένα υποσύστημα που τερματίζει εφαρμογές όταν υπάρχει πίεση στο υποσύστημα της μνήμης.  Δεν θέλεις να το κάνει ο πυρήνας γιατί θέλεις έλεγχο. Δεν είναι κάτι που αφορά ένα χρήστη mint αυτός είτε mint τρέχει είτε windows το ίδιο και το αυτό (σικ). Αφορά μόνο διαχειριστές συστημάτων. Οπότε στην πράξη δεν έχει μνήμη να ανοίξει το vlc τερματίζει  το σύστημα το Firefox και έχεις μνήμη. ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ !!!

ΥΓ2: Και φάνηκε και ποιος είναι αυτός που φανατίζει κάτι άμυαλους και άβουλους που ψάχνουν για αρχηγό και τους στέλνει έξω σαν το Γέρο του Βουνού στο Αλλαμούτ. Τρώνε οι άλλοι την ξεφτίλα και αυτός μένει κρυμμένος στο καβούκι του εκ του ασφαλούς και μοιράζει δηλητήριο.

«Να κάνουμε το αίσχος ακόμα πιο επαίσχυντο, αναδεικνύοντάς το»

Επεξ/σία από asfodelus
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μη γίνεσαι είρωνας. Ο άνθρωπος κατέχει σπάνια γνώση. Γνωρίζει ότι αν ένα σύστημα δεν έχει ελεύθερη μνήμη πρέπει να τερματιστεί κάποια διεργασία που καταναλώνει μεγάλη ποσότητα μνήμης ώστε αυτή να γίνει διαθέσιμη. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξίσου σπάνια γνώση ότι για 32 GB συνολικής RAM χρειαζόμαστε 64 GB swap που ανέφερε ένας άλλος μύστης, θα γραφτεί στα βιβλία του μέλλοντος.

Για την πλέμπα που δεν έχει λεφτά για RAM αλλά ούτε και υψηλές τεχνικές γνώσεις σαν τους προαναφερθέντες κυρίους, υπάρχει λύση: https://downloadmoreram.com/

Δημοσ.
3 ώρες πριν, asfodelus είπε

Και ας απολαύσουμε κάποια λόγια σοφών ανδρών. Εσύ θα μένεις σε φόρουμ της συμφοράς;  ή θα πάς κάπου που θα σου πουν  "Λεω αυτό και τέλος".

https://unchained-gnu.gr/index.php/topic,59.msg200.html#msg200

Άσχετο αλλά μπήκα να χαζέψω και πάτησα καταλάθος δεξί κλικ και σκάει pop up "Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή!".

Τελικά ανακάλυψα ότι μπορείς:

1) Με Ctrl+C (και Ctrl+V για επικόλληση).

2) Με απλή επιλογή κειμένου (και μεσαίο κλικ για επικόλληση).

Όλα αυτά μετά τη γραπτή συγκατάθεση του Ρήτορα, προφανώς.

Μήπως είναι κάποιο θέμα ασφαλείας του forum; Ρήτορα θες να το αναφέρεις; Μπορούν να μού δώσουν κι ένα e-mail να στείλω βίντεο με proof of concept.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, snowflake99 είπε

Μήπως είναι κάποιο θέμα ασφαλείας του forum;

Το popup είναι δική τους επιλογή, για να μη μπορεί κανένας (νομίζουν) να αντιγράψει την αστείρευτη γνώση, όπως το ότι εν έτει 2021 κάποιος ανακάλυψε το sox και πιστεύει ότι τώρα έχει τον "έλεγχο" στην αναπαραγωγή ήχου και δεν είναι απαραίτητο πουθενά ούτε το PulseAudio ούτε το PipeWire ούτε το JACK.

Το ότι παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις αντιγραφή είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν λέμε διανομή linux εννούμε στην ουσία διανομή gnu / linux . αγαπητέ @rhtoras 
γιατι σε είπαμε να πας στο σην διανομή gnu+linux η οποία  λεγέτε linux mint ετσι ώστε να μάθεις 

να δουλεύεις το τερματικό . και όποτε θέλεις πας σε όποια διανομή θέλεις . είναι δικαιώμα σου να 

είσαι σε οποια διανομή θέλεις είτε αυτή έχει openrc είτε εχει runnit ειτε εχει s6 .ή systemd  

αμα θέλεις να πας στο arch linux πρέπει να δείς το manual ... το οποίο είναι στο arch wiki βεβαίως βεβαίως . 

κάνεις δεν σου είπε μείνε στο linux mint .. απλά για τον αρχάριο και αδαή χρήστη σαν εσένα
(ασχέτως  οτι περάσε στο artix  ) πρέπει να μάθεις να προγραμματιζεις στο linux mint ή στο ubuntu ή στο manjaro ... 

θέλεις να αποτινάξεις το systemd και να βάλεις αλλο init . ποιος ειναι ο λόγος σου ;;; για μας τα κάνεις τσουρέκια 
οτι να παμε στο artix ή void ? οκ πηγάμε ... αμα θέλω να τα logs στο systemd θα το κάνω μεσω journalctl 

στα άλλα inits πως θα το κάνω;;; ξέρεις να απαντήσεις ή ειμάστε αλλά λόγια να αγιαπιώμαστε ?

Επεξ/σία από jemadux
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

Στις 8/5/2021 στις 2:38 ΜΜ, rhtoras είπε

oss1.jpg.9632908b3f0b2c9d324ed91328b0b23

κατσε ρε ρητόρα γιατί θα μας τρελάνεις ..σε αρχάριο χρήστη λές να βάλει το artix  , εδώ εμπείροι χρήστες φοβούνται να πάνε στο arch και συ μας προπαγαδήζεις για το artix το οποίο δεν έχει systemd . . καλυτέρα να πάει στο linux mint . 
open office  ... όλη η κοινότητα του open office το 2011 επειδή δεν συμφώνησε με την oracle δημιουργήσε το libre office .. 
gimp .. συμφώνα με το suckless.org αναφέρει οτι το gimp είναι bloat 
IE εχει πεθάνει ... και η microsoft το αντικατέστησε με τον chromium based based browser egde που ειναι κρομοειδές αποβλήτο 
firefox ... αμα εσυ χρήσιμοποείς ακόμα firefox και δεν ξέρεις τι έγινε το 2017 .  εναλακτική λύση είναι ο brave   
vlc ... το vlc κάποτε ηταν ο βασιλιάς .. .τώρα αμα θέλεις κάτι αντοιστοίχο το bsplayer θα μπας στο smplayer και το front-end του θα ειναι ο mpv . ή αμα μπορεί ο                αλλος να πάει μόνο στο mpv . 
calibre = στον δίσκο μου θέλει 500MB  . μαζι με τις εξαρτησεις  ενώ αλλη εναλατική ειναι το zathura . 10 MB και κανεις δουλειά 

τώρα γιατί αναφέρω το suckless και χρησιμοποιώ systemd στο συστήμα μου ;;; 
επειδή το artix εχει ακόμα γερό προβλήμα με το dbus για τον brave σε standalone wm
και scritps του φίλου σου του linuxer . 
οταν οι φίλοι σου μάθουν να προγραμματίζουν σωστά και να χρειαστεί εγώ ή ο κάθε εγώ να
κάνει debugging στα δικά σας χάλια ίσως να μεταβώ στο artix . μέχρι νεοτέρας θα κάτσω στο arch μου 

Επεξ/σία από jemadux
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, jemadux είπε

επειδή το artix εχει ακόμα γερό προβλήμα με το dbus για τον brave σε standalone wm

Εδώ όμως γίνεται συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι bloat. Ο σωστός ο linux power user o ορθόδοξος εφόσον έχει διαπιστώσει το πρόβλημα και αυτό είναι reproducible τότε να ανοίξεις ένα issue να βοηθήσεις τη διανομή να γίνει καλύτερη.

29 λεπτά πριν, jemadux είπε

οταν οι φίλοι σου μάθουν να προγραμματίζουν σωστά και να χρειαστεί εγώ ή ο κάθε εγώ να
κάνει debugging στα δικά σας χάλια

Σε προσκαλώ στο δικό μου github να μου κάνεις debugging στα δικά μου χάλια. Εγώ δεν είμαι προγραμματιστής, ένας ταπεινός μπετατζής είμαι. Θα χαρώ να δω τα λάθη μου και να μάθω από αυτά.

Τα λέω σε σένα προσωπικά @jemadux γιατί εσύ είσαι ο TS και αν μη τι άλλο πρέπει να είσαι on topic, όχι να βρεις την ευκαιρία να την μπεις στο @rhtoras και τον όψιμο dev του Artix.

Αν από τη μια κατακρίνουμε συμπεριφορές που δε μας αρέσουν και από την άλλη τις αναπαράγουμε αφενός χάνουμε το δίκιο μας, αφετέρου χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πραγματικά πολιτισμένη κουβέντα.

Θα έχει και 35άρια σήμερα

Επεξ/σία από becoming_I
Εισαγωγή github link :P
  • Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Σε προσκαλώ στο δικό μου github να μου κάνεις debugging στα δικά μου χάλια.

Κατσε να αναφερθουμε και στα δικα σου χαλια :) Αυτο εδω τι ειναι ? Εργαλειο για να ακουμε τον ραδιοφωνικο σταθμο του ρητορα απο την κονσολα μας ? Σοβαρα τωρα ? Δινεις βημα στην φωνη του ? Δεν σε ειχα για τετοιον :) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, becoming_I είπε

ΥΓ. Δες ποιον είχα την τιμή να έχω contributor

1 commit. Απορω τι συμβολη ειχε. Εσυ που σιγουρα ξερεις καλυτερα απο εμενα τα κατατοπια στο github , διαφωτισε μας τι ηταν αυτο που συνεβαλλε :) 

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να πω κάτι, με βοήθησε και τον ευχαριστώ. Έτσι πρέπει να γίνεται σε open source προγράμματα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...