Haldol Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Την καλησπέρα μου συνinsomniacs. Ψάχνω μία οθόνη για το MBP της υπογραφής. Έχω σκοπό δηλαδή, να κρατήσω το ίδιο το MBP σαν "2η οθόνη" (λόγω μικρού μεγέθους) και να πάρω μία μεγαλύτερη για κύρια. Τώρα εξυπηρετούμαι από μία Dell U2515H. Δεν έχω παράπονο, αλλά θα ήθελα περισσότερο screen real estate και γιατί όχι, ανάλυση. Κοιτάω πάλι για Dell (είμαι φαν!). Το budget είναι έως 1000, δε θα 'θελα ν' ανέβω πιο ψηλά. Οι ασχολίες είναι κατά κύριο λόγο προγραμματιστικές και σχεδιαστικές (web design), αλλά υπάρχει και η σποραδική επεξεργασία φωτογραφίας (ερασιτεχνικά), παρακολούθηση video, ή/και διάβασμα / research. Δε με ενδιαφέρουν ηχεία, ή χαμηλά ms, δεν παίζω. Οι σκέψεις είναι... 27" ή 32"; Σε 27" πάω εύκολα. Οι 32" μήπως είναι πολλές και δε με βολέψουν; Μετά.. . curved ή flat; Μήπως με δυσκολέψει η curved, ή αν πάω στις 32" θα είναι must λόγω του μεγέθους; Να το παίξω εκ του ασφαλούς και να πάρω την U2720; Ν' ανέβω και να δοκιμάσω την τύχη μου με μία U3219; Δυσκολεύομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Αφού δουλεύεις κώδικα και σελίδες θα έλεγα να δουλέψεις 2-3πλο setup. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα 32" 4K όταν σε αυτή την τιμή μπορείς να χωρέσεις 2 αντίστοιχες 27" 2Κ. Τελικά το laptop θα είναι ένα host για τις οθόνες και θα είσαι με ένα Thunderbolt να λύσεις όλο το θέμα με 1 καλώδιο σε hub. Μέσα στην καραντίνα δοκίμασα την S2721D που είναι η μικρή έκδοση των P27 - U27. Σε χρώματα είναι πολύ πιο ακριβής από ότι περίμενα. Το μόνο που έχει να ζηλέψει από την U είναι να τρέξεις ένα Xrite ή Spyder5, με αυτά τα νούμερα που έχω δει ένα 5% διαφορά θα καταλήξουν να έχουν στην πιστότητα του DCIP3. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Καλημέρα, σε παρομοια φαση ημουν και εγω, κυριως development work from home. Επισης δουλευα με την U2515H + μια 22' Samsung. Μετα απο πολυ σκεψη και κατεληξα σε 38 Ultrawide curver, πραγματικα το real estate βοηθαει αρκετα στην δουλεια. Σκεψου και το ενδεχομενο της ultrawide , νομιζω απο ενα σημειο και μετα η 16/9 αναλογια σε μεγαλο μεγεθος θα σε κουρασει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Μια αρκετά δοκιμασμένη λύση είναι η 3220DGF. Πολύ ξεκούραστη και με πολύ καλό πάνελ. Αν η απόσταση είναι κλασσικό γραφείο έως 80πόντους θέαση θα είσαι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Ναι, η απόσταση θα είναι στα 80 εκατοστά. Το γραφείο δεν υπάρχει ακόμα (θα γίνει custom παραγγελία) αλλά για τέτοιο βάθος σκέφτομαι. Ο @Dr.Tesla μ' έβαλε σε προβληματισμό σχετικά με το 2Κ vs 4K. Όντως, στα 1000 ευρώ χωράνε 2 καλές 2Κ, αλλά όχι 2 καλές 4Κ. Από την άλλη, το triple setup δεν "παραείναι"; Γιατί αν πάρω 2 οθόνες, συν του laptop, θα'χω να κοιτάω σε 3 μεριές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bazzil Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Εφόσον θες παραπάνω χώρο μια 32άρα νομίζω ειναι οκ π.χ. https://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-ultrasharp-32-4k-usb-c-monitor-u3219q/apd/210-aqzz/monitors-monitor-accessories Εξάλλου μια 4Κ = 4 24άρες Εγω αυτή τι στιγμή π.χ. είμαι με 4 οθόνες 24'' https://onedrive.live.com/?cid=97BABC7CFC6A867D&id=97BABC7CFC6A867D!439014&parId=97BABC7CFC6A867D!105&o=OneUp και σκέφτομε το ενδεχόμενο για 2 dell 3219 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Για μία 4Κ σε 32άρα στους 80 πόντους θα πρέπει να έχεις καλή όραση. Δε το συνιστώ. Προτιμότερο 2 32άρες στα 2Κ κάθε μία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δεν έχει νόημα να υπολογίσεις το λάπτοπ ως οθόνη. Άντε κανένα resource monitoring να κάνεις, τσάμπα θα είναι ανοιχτή. Προσωπικά στην 27αρα με απόσταση κάτω από 1 μέτρο δουλεύω τουλάχιστον 2 παράθυρα και αν χρειαστεί έχω δίπλα το λάπτοπ για να έχει κάτι σε Fullscreen 15". Η U25 σε έχει περισσότερο καλομαθημένο από όσο περιμένεις και δεν είναι εύκολο να κάνεις δεις αλλαγή πέρα από το χώρο. Σκέψου λίγο τι απαιτήσεις σε χώρο έχει η δουλειά σου και με ποιο τρόπο θα άλλαζε αν είχες μία 2η οθόνη στη θέση του λάπτοπ. Θα σου έλεγα να δεις σε 32αρα και την 25αρα vertical, αλλά λυπάμαι την ultrasharp. Αφού στήνεις γραφείο φρόντισε να δεις και καλό Monitor arm, να έχεις την καλύτερη δυνατή ευελιξία. Άσχετα με αυτά στα οποία θα καταλήξεις. 27-32 main + 1 vertical 27-32 + 1 horizontal Πρόσεξε κυρίως το πόσο ανοίγεις το χώρο οριζόντια. Αν φύγει από το οπτικό σου πεδίο θα κάνεις μεγάλες κινήσεις με το κεφάλι σε πολύωρη χρήση μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μπορείς σε αυτό το budget να πάρεις 2 BenQ 32αρες ew3270u που είναι πολύ καλές για coding. Ούτε να το σκέφτεσαι να πας παρακάτω στις ίντσες για κώδικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Διαβάζω με ενδιαφέρον το post και όλες τις απόψεις. Εγώ προσωπικά εδώ και 10 χρόνια έχω στο γραφείο μου και στο σπίτι μου 2 * 27inch, παλαιότερα είχα τη μία vertical αλλά τελικά αποφάσισα ότι για τη δουλειά μου πιο πολλές φορές είναι καλύτερο να τις έχω και τις δύο horizontal. Οι μεγαλύτερες οθόνες δεν μου αρέσουν τόσο, με δύο 32άρες όλη την ώρα πρέπει να ρυθμίζω την φωτεινότητα και πάλι το βράδυ είναι ενοχλητικές αν δεν έχεις το δωμάτιο φωτισμένο σαν να είναι μέρα. Επίσης αν δεν τις έχω αρκετά μακρυά και τέλεια τοποθετημένες αμέσως με πιάνει ο αυχένας μου. Οι μικρότερες οθόνες τοποθετημένες στη σωστή απόσταση με εξυπηρετούν εξίσου καλά με τις 27άρες όταν κάθομαι σωστά στην καρέκλα. Όμως επειδή λόγο ηλικίας δεν έχω την όραση που είχα παλαιότερα μόλις κάνω λίγο πίσω να χαλαρώσω νοιώθω τα μάτια μου να πιέζονται για να καταφέρω να διαβάσω από τη μεγαλύτερη απόσταση. Όταν πρέπει να ασχοληθώ αποκλειστικά με coding (όχι πως κάνω τίποτα σπουδαίο, κυρίως plugins για πλατφόρμες ecommerce ή απλές windows εφαρμογές για εξειδικευμένες ανάγκες πελατών) ή web design ή photo editing τότε το setup έχει πολύ μικρή σημασία για μένα. Με ένα 14άρι laptop δουλεύω λίγο πιο αργά από ότι στο γραφείο μου και έχω το πλεονέκτημα να συνδυάζω τη δουλειά με καφεδάκι σε κάποιο μαγαζί πάνω από τη θάλασσα και να απολαμβάνει και ο μικρός την παραλία. Το main setup μου σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που με έχει βοηθήσει να δουλέψω αισθητά πιο γρήγορα από το laptop αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες για αυτό η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω (αν και το σέβομαι) πως για κάποιους το ελάχιστο minimum είναι 2 * 32inch ή 3 οθόνες. Συνέχεια μπαίνω στη διαδικασία να αγοράζω νέες οθόνες, να αναβαθμίζω τα PC μου και να αγοράζω ένα κάρο mech keyboards, mouse και άλλα gadgets όμως το κάνω από χόμπι δεν θεωρώ ότι είναι ανάγκη για τη δουλειά μου, ακριβώς όπως όταν παίρνω νέα ηχεία/ενισχυτές/ακουστικά και κάμερες. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 curved ειναι λιγο περιεργες, ειδικα οταν κοιτας χαμηλα, η καμπυλη ειναι εντονη..αν κανεις scrolling αριστερα-δεξια φενεται περιεργο το οτι δεν ειναι ευθεια γραμμη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Εχω παρει εδω και 1 μηνα curved 38'' για κωδικα δουλεια κλπ, κανενα μα κανενα προβλημα, με scrolling κλπ δεν ενοχλει πουθενα ουτε παραμορφωνει. Δεν το εχω μετανιωσει καθολου, νομιζω για productivity το ultrawide ειναι η καλυτερη επιλογη, εννοειται εχω κρατηηει και την U2515H για διπλα, παντα ειναι χρησιμα τα μπολικα παράθυρα Οσο για τον φιλο τον @elpenor καταλαβαινω τον προβληματισμό σου / σου φαινεται υπερβολικο πολλες φορες οι αναγκη 2-3 οθονων, αλλα σε αρκετες περιπτωσεις σου γλιτωνει παρα πολυ χρονο . Εγω σε καθημερινη βαση χρειαζομαι ταυτοχρονα, browser, visual studio, couchbase, sqlserver χωρια email/slack και τα σχετικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Αρχίζω να κατευθύνομαι προς την επιλογή 27άρας 4Κ (όπως έλεγα αρχικά). Με όσα διαβάζω, τις curved τις έβγαλα απ' το μυαλό μου. Μιας και ασχολούμαι και με design δε θα 'θελα οι ίσιες γραμμές να φαίνονται με καμπύλη, πιστεύω ότι θα με δυσκόλευε κάτι τέτοιο. Vertical είχα δοκιμάσει μία εποχή, δε με βόλεψε. Κατέληξε η οθόνη να φιλοξενεί μόνιμα το Spotify. Σκέφτομαι λοιπόν γι' αρχή να μπει μία 27" 4Κ σαν κύρια οθόνη πάνω στο MBP, και όταν με το καλό αλλάξω υπολογιστή (δε παίρνω πάλι laptop - οπότε τότε θα απαιτηθεί περισσότερο έξτρα screen real estate) να μπει μία ίδια, 2η. Ίσως τον πρώτο καιρό να δυσκολευτώ λίγο με 1 μόλις μεγάλη οθόνη, αλλά πάντα μπορώ να συνδέω και μία από τις U2515H όταν μου χρειάζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Γειά σας και πάλι! Τελικά, καταλήγω σε 1x 32" 4K, flat. Είμαι ανάμεσα σε LG 32UL950 και ViewSonic VP3268-4K. Υπέρ της πρώτης, τα χρώματα (έχει 98% DCI-P3 και 100% sRGB) και η φωτεινότητα (μέχρι 450 cd/m^2). Αλλά είναι σχεδόν 50% πιο ακριβή (400 ευρώ πάνω!). Υπέρ της δεύτερης, η τιμή και η καλύτερη διαθεσιμότητα. Μπήκα στο τρυπάκι να ψάξω οθόνες ... χωρίς λογότυπο στη μπροστινή όψη, ώστε να έχω όσο το δυνατόν πιο καθαρό / φιλικό γραφείο γίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που απέρριψα τις Dell (ενώ έχω αγάπη γι' αυτές γενικά)! Ναι, ξέρω, βλακεία, αλλά μου καρφώθηκε. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2021 από Haldol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα