Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω έναν windows server σε ρόλο domain controller με ip 192.168.1.3.

Τον έχω ορίσει και ως dns server με αυτή την ip. Στους υπολογιστές που μπαίνουν στο domain έχω επίσης την 192.168.1.3 ως dns στις ρυθμίσεις δικτύου. 

Είναι σωστή αυτή η ρύθμιση;

Πρόσφατα είχα κάποια προβλήματα, έβλεπα σε όλους τους υπολογιστές του τοπικού δικτύου την παλιά έκδοση μιας ιστοσελίδας για 2 μέρες αντί για την καινούργια. κάνοντας ping μου έβγαζε την παλιά ip της ιστοσελίδας.

Εκανα flushdns στον σερβερ, έκανα και τοπικά στους υπολογιστές αλλά τίποτα. Μόνο με επανεκίνηση του σερβερ και κάθε υπολογιστή χωριστά κατάφερα να λύσω το πρόβλημα.

Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση για πιο γρήγορο dns resolution;

Παλιότερα είχα το open dns στους forwarders αλλά και αυτό μου προκαλούσε παρόμοια προβλήματα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

χαζές ερωτήσεις αλλά να φανταστώ είχε αλλάξει records. επίσης το TTL πόσο ήταν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η συγκεκριμένη ιστοσελίδα; ναι είχε γίνει μεταφορά από έναν cloud server σε άλλο οπότε και αλλαγή ip/records κλπ.

Σε υπολογιστές εκτός του τοπικού δικτύου ή και σε κινητά, εμφανιζόταν κανονικά η νέα έκδοση, στο τοπικό δίκτυο με ping μου έβγαζε την παλιά ip της ιστοσελίδας και έκανε timeout.

Το TTL στον δικό μου DNS είναι 1 ώρα, refresh interval 15 λεπτα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να σου πω την αληθεια μπερδεύτηκα λίγο. η σελίδα ειναι hosted εσωτερικά και ειναι διαθέσιμη και εκτός δικτύου;

Εκτός απο τον DC/DNS υπάρχει και κάποιος public dns που χρησιμοποιεις;

Πολλές φορές σε πολύ μικρά TTL υπάρχουν τέτοια glitches-bugs-caching issues.

Επεξ/σία από gapito
Δημοσ.

είναι hosted σε cloud τελείως άσχετο με το εσωτερικό δίκτυο.

απλά μου έκανε εντύπωση που παντού φαινόταν η νεα ιστοσελίδα (σε pc στο σπίτι και σε κινητά) και στο δίκτυο της δουλειάς όλοι οι υπολογιστές έβλεπαν την παλιά ιστοσελίδα αλλά και τον παλιό μέιλ σέρβερ...

Δημοσ.

θεωρώ πως ειναι bug στο propagation. αν ψαξεις λιγο θα δεις οτι σε configuration με πολύ μικρα TTL συμβαίνει...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο και δεν ειμαι και expert. 

:(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...