Dinos_12345 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Καλησπέρα! Ζω στην Αθήνα τα τελευταία 6 χρόνια και δουλεύω σε εταιρία που είναι πολύ remote friendly, σε σημείο που μπορώ να δουλεύω όπου θέλω όλο τον χρόνο. Παρουσιάστηκε μία ευκαιρία να πάω Χίο με την κοπέλα μου (Χιώτισσα που δεν μεγάλωσε εκεί όμως) και έχουμε μέρος να μείνουμε παρέα με καλή τιμή. Δεν ψάχνουμε να μείνουμε για πολλά χρόνια, σκεφτόμαστε για 1-2 για να κάνουμε ένα διάλειμμα από την Αθήνα και να σκεφτούμε τι θέλουμε να κάνουμε μετά. Έχω κάνει διακοπές εκεί, μου άρεσε πάρα πολύ η πόλη και όπου πήγα στο νησί αλλά δεν έχω αυτοκίνητο ακόμα, άρα περιορίζομαι στην ζωή στην πόλη. Οι κύριες ανησυχίες μου είναι ότι θέλω γρήγορο internet σπίτι και νομίζω πως εκτός από VDSL 50 Cosmote, δεν έχει κάτι άλλο και ότι το κόστος ζωής μπορεί να είναι κοντά στης Αθήνας, επειδή είναι Νησί και έχει λιγότερο ανταγωνισμό/εναλλακτικές από την Αθήνα. Επιπλέον, δεν έχω ιδέα πως είναι η αγορά εργασίας για την κοπέλα μου, η οποία είναι interior designer αλλά δεν δουλεύει στον κλάδο της τώρα. Σε πιο γενικές δουλειές (πώληση για παράδειγμα), είναι οκ τα πράγματα ή ψάχνουν ΧΙώτες μόνο/γνωστούς γνωστών; Ευχαριστώ
pontez2 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Καλησπέρα! Ζω στην Αθήνα τα τελευταία 6 χρόνια και δουλεύω σε εταιρία που είναι πολύ remote friendly, σε σημείο που μπορώ να δουλεύω όπου θέλω όλο τον χρόνο. Παρουσιάστηκε μία ευκαιρία να πάω Χίο με την κοπέλα μου (Χιώτισσα που δεν μεγάλωσε εκεί όμως) και έχουμε μέρος να μείνουμε παρέα με καλή τιμή. Δεν ψάχνουμε να μείνουμε για πολλά χρόνια, σκεφτόμαστε για 1-2 για να κάνουμε ένα διάλειμμα από την Αθήνα και να σκεφτούμε τι θέλουμε να κάνουμε μετά. Έχω κάνει διακοπές εκεί, μου άρεσε πάρα πολύ η πόλη και όπου πήγα στο νησί αλλά δεν έχω αυτοκίνητο ακόμα, άρα περιορίζομαι στην ζωή στην πόλη. Οι κύριες ανησυχίες μου είναι ότι θέλω γρήγορο internet σπίτι και νομίζω πως εκτός από VDSL 50 Cosmote, δεν έχει κάτι άλλο και ότι το κόστος ζωής μπορεί να είναι κοντά στης Αθήνας, επειδή είναι Νησί και έχει λιγότερο ανταγωνισμό/εναλλακτικές από την Αθήνα. Επιπλέον, δεν έχω ιδέα πως είναι η αγορά εργασίας για την κοπέλα μου, η οποία είναι interior designer αλλά δεν δουλεύει στον κλάδο της τώρα. Σε πιο γενικές δουλειές (πώληση για παράδειγμα), είναι οκ τα πράγματα ή ψάχνουν ΧΙώτες μόνο/γνωστούς γνωστών; Ευχαριστώ Καλησπέρα. Αν μένεις στο κέντρο της πόλης, το αυτοκίνητο δεν ειναι απαραίτητο. Βέβαια περιορίζεσαι για βόλτες, μπάνια κτλ. Η συγκοινωνία δεν ειναι κακή. Υπάρχουν αστικά και υπεραστικά λεωφορεία (θα σου προτεινα μηχανάκι για αρχη αλλά να να προσέχεις πάρα πολύ...το τονίζω αυτο.) Η αγορά εργασίας ειναι δυσκολη. Ναι παίζει πολύ ο γνωστός. Μη ξεχνάμε πως πρόκειται για νησί με μεγάλο πλυθησμό να ασχολείται με τη Θάλασσα, είτε με αγροτικές εργασίες. Στους νέους υπάρχει προβλημα οπως στα περισσότερα νησιά. Aρκετοι εργαζόντουσαν σε μπαρ, ταβέρνες κτλ. Πωλητές πάντα θα ζητάνε και παντού αν και η αγορά περιορίζεται στην Απλωταριά. Μη φανταστείς κάτι τεράστιο δηλαδή. Για το ιντερνετ δεν έχω πληροφόριση να σου πω αλλά αν θέλεις μπορω να ρωτησω. Δε ξέρω πάντως κανέναν να έχει πρόβλημα. Αν ειχα την δυνατότητα να ξαναμείνω εκει 1-2 χρόνια θα το έκανα ασυζητητή (βέβαια εγω συνδέομαι συναισθηματικά με το νησί, έχω κουμπάρους, φιλους κτλ κτλ) Γενικά η Χίος ειναι μια κατηγορία από μόνη της και αν άρχιζα να γράφω δε θα τελείωνα ποτέ Επεξ/σία 20 Μαΐου 2021 από pontez2
Menelaos83 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Εχω παει πολλες φορες καλοκαιρι και χειμωνα οποτε εχω γενικα καλη εικονα.Σε γενικες γραμμες ειναι οπως τα ειπε ο φιλος παραπανω. Η αγορα εργασιας ειναι αρκετα δυσκολη οποτε δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να βρεις κατι καλο. Απο ιντερνετ ναι εχει 50αρι αποσο ξερω απο φορθνετ σιγουρα. Προσωπικα αν ειχα μια αξιοπρεπη δουλεια με καλες αποδοχες θα εμενα για παντα. Το κοστος ζωης ειναι πιο φτηνο σιγουρα σε σχεση με την Αθηνα.
3DJIN Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 εχω αρκετους φιλους το το νησι και εφοσον εχεις την δυνατοτητα για remote εργασια συστηνω να παςτο ιντ,ερνετ ειναι αναλογα με την περιοχη οπως και στην αθηνα 1
DrLo Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Χιο έκανα σρατό. Εμενα στη πόλη (όχι στο στρατοπεδο). Σαν μέρος μου φάνηκε μάλλον αδιάφορο. Όπως μου τα πειργράφεις, βίτσια είναι αυτά βέβαια, αλλά το ότι η κοπέλα σου είναι Χιώτισσα και μόνο αυτό (χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλο ιδιαίτερος λόγος, , όταν μάλιστα όπως λες δεν έχει ιδαίτερη σχέση με το νησί) για μένα θα με κάνει να σου πρώτεινα να το ξανασκεφτείς. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να θες να ζήσεις για κάποιο καιρό σε μια πιο μικρή και ύσηχη πόλη, αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα σου πρότεινα να σκεφτείς κάποια άλλη πόλη στην ηπειρώτική Ελλάδα σχετικά κοντά σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο (αν έιναι κοντά και σε θάλασσα ακόμα καλύτερα για τα γούστα μου) αλλά όχι σε μαρκινό νησί. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2021 από DrLo
Dinos_12345 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, pontez2 είπε Καλησπέρα. Αν μένεις στο κέντρο της πόλης, το αυτοκίνητο δεν ειναι απαραίτητο. Βέβαια περιορίζεσαι για βόλτες, μπάνια κτλ. Η συγκοινωνία δεν ειναι κακή. Υπάρχουν αστικά και υπεραστικά λεωφορεία (θα σου προτεινα μηχανάκι για αρχη αλλά να να προσέχεις πάρα πολύ...το τονίζω αυτο.) Η αγορά εργασίας ειναι δυσκολη. Ναι παίζει πολύ ο γνωστός. Μη ξεχνάμε πως πρόκειται για νησί με μεγάλο πλυθησμό να ασχολείται με τη Θάλασσα, είτε με αγροτικές εργασίες. Στους νέους υπάρχει προβλημα οπως στα περισσότερα νησιά. Aρκετοι εργαζόντουσαν σε μπαρ, ταβέρνες κτλ. Πωλητές πάντα θα ζητάνε και παντού αν και η αγορά περιορίζεται στην Απλωταριά. Μη φανταστείς κάτι τεράστιο δηλαδή. Για το ιντερνετ δεν έχω πληροφόριση να σου πω αλλά αν θέλεις μπορω να ρωτησω. Δε ξέρω πάντως κανέναν να έχει πρόβλημα. Αν ειχα την δυνατότητα να ξαναμείνω εκει 1-2 χρόνια θα το έκανα ασυζητητή (βέβαια εγω συνδέομαι συναισθηματικά με το νησί, έχω κουμπάρους, φιλους κτλ κτλ) Γενικά η Χίος ειναι μια κατηγορία από μόνη της και αν άρχιζα να γράφω δε θα τελείωνα ποτέ Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Έχω ποδήλατο που θα χρησιμοποιώ στην πόλη και μένουν εκεί και φίλοι με αμάξια κλπ, άρα σίγουρα θα έχουμε και μεταφορικό σε φάση που μπορεί να χρειαστούμε κάτι για πιο έξω. Το πλάνο είναι να πάρω αμάξι μέχρι το τέλος του 21/αρχές 22. Η απλωταριά έχει πολλά μαγαζιά, σίγουρα θα ζητάνε κάπου πωλήτριες, ειδικά αν μιλάμε για μαγαζιά με eshop που νομίζω η Χίος έχει. 3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε Εχω παει πολλες φορες καλοκαιρι και χειμωνα οποτε εχω γενικα καλη εικονα.Σε γενικες γραμμες ειναι οπως τα ειπε ο φιλος παραπανω. Η αγορα εργασιας ειναι αρκετα δυσκολη οποτε δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να βρεις κατι καλο. Απο ιντερνετ ναι εχει 50αρι αποσο ξερω απο φορθνετ σιγουρα. Προσωπικα αν ειχα μια αξιοπρεπη δουλεια με καλες αποδοχες θα εμενα για παντα. Το κοστος ζωης ειναι πιο φτηνο σιγουρα σε σχεση με την Αθηνα. Και εγώ ότι έχω δει είναι καλοκαίρι και γιαυτό ρωτάω, για να πάρω πολλές απόψεις. Συνολικά έχω δει το νησί για περίπου 1.5 μήνα ως τουρίστας αλλά μέναμε στο χωριό της κοπέλας μου και γυρίσαμε αρκετά την ανατολική πλευρά του νησιού. Από θέμα θάλασσας και διακοπών γενικά, πολύ μου άρεσε. Μου άρεσε ιδιαίτερα η πόλη και με ηρεμούσαν οι ρυθμοί της. Έχω μεγαλώσει επαρχία και μου έβγαζε αυτό το αίσθημα του να είσαι σε νορμάλ ρυθμούς αλλά να μην είσαι απομονωμένος. 1 ώρα πριν, salazar1991 είπε Για ενοικίαση σπιτιών δεν έχω ιδέα τι παίζει αλλά προσωπικά θα κοιτούσα και κανένα χωριό ειδικά στα νότια του νησιού. Θα θέλει κανένα 30-35λεπτο με το αμάξι αλλά φαντάζομαι τα ενοίκια θα είναι χαμηλότερα. Επίσης θα είσαστε κοντά στις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Αν έχεις συγκεκριμένες ερωτήσεις, στείλε μήνυμα να τα πούμε Έχουμε σπίτι να μείνουμε με πολύ φθηνό ενοίκιο, αυτό εννούσα ότι παρουσιάστηκε ευκαιρία. Το σπίτι που θα μείνουμε αν πάμε, είναι κεντρικά στην πόλη. 50 λεπτά πριν, DrLo είπε Χιο έκανα σρατό. Εμενα στη πόλη (όχι στο στρατοπεδο). Σαν μέρος μου φάνηκε μάλλον αδιάφορο. Όπως μου τα πειργράφεις, βίτσια είναι αυτά βέβαια, αλλά το ότι η κοπέλα σου είναι Χιώτισσα και μόνο αυτό (χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλο ιδιαίτερος λόγος, , όταν μάλιστα όπως λες δεν έχει ιδαίτερη σχέση με το νησί) για μένα θα με κάνει να σου πρώτεινα να το ξανασκεφτείς. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να θες να ζήσεις για κάποιο καιρό σε μια πιο μικρή και ύσηχη πόλη, αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα σου πρότεινα να σκεφτείς κάποια άλλη πόλη στην ηπειρώτική Ελλάδα σχετικά κοντά σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο (αν έιναι κοντά και σε θάλασσα ακόμα καλύτερα για τα γούστα μου) αλλά όχι σε μαρκινό νησί. Εκπλήσσομαι με αυτά που διαβάζω καθώς όσοι έχουν πάει, μου λένε ότι τους άρεσε πολύ. Την Χίο την γνώρισα λόγω της κοπέλας μου και κάθε φορά που πηγαίναμε, μου φαινόταν ότι ήθελα να ζω εκεί. Έχω φάει την Αθήνα με το κουτάλι αλλά έρχομαι από μικρή επαρχειακή πόλη, πιο μικρή από την πόλη της Χίου. Μου φάνηκε ότι δεν λείπει τίποτα από αυτά που μπορείς να θες στην καθημερινότητα σου και σίγουρα βοηθάει που έχει αεροδρόμιο με πτήσεις προς εξωτερικό, ώστε να μην χρειάζεται να πετάω πρώτα Αθήνα. Λόγω δουλειάς μπορεί να χρειαστώ ταξίδια στην ΕΕ και ΗΒ. Ούτως ή άλλως, δεν το παντρεύομαι το νησί, πιο πολύ για πείραμα πάμε μιας και θα μετακομίζαμε έτσι και αλλιώς σε νέο σπίτι.
Menelaos83 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Παντως δεν εχετε να χασετε τιποτα αξιζει μια δοκιμη και που ξερεις μπορει να βγει και σε καλο. Εγω στα τοσα χρονια(20) που πηγαινω στο νησι εκτος απο τους φιλους που ειχα απο την αρχη εχω κανει πολλες παρεες. Γενικα ο κοσμος μου αρεσε και ειναι αρκετα ανοιχτος.
DrLo Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε Εκπλήσσομαι με αυτά που διαβάζω καθώς όσοι έχουν πάει, μου λένε ότι τους άρεσε πολύ. Την Χίο την γνώρισα λόγω της κοπέλας μου και κάθε φορά που πηγαίναμε, μου φαινόταν ότι ήθελα να ζω εκεί. Έχω φάει την Αθήνα με το κουτάλι αλλά έρχομαι από μικρή επαρχειακή πόλη, πιο μικρή από την πόλη της Χίου. Μου φάνηκε ότι δεν λείπει τίποτα από αυτά που μπορείς να θες στην καθημερινότητα σου και σίγουρα βοηθάει που έχει αεροδρόμιο με πτήσεις προς εξωτερικό, ώστε να μην χρειάζεται να πετάω πρώτα Αθήνα. Λόγω δουλειάς μπορεί να χρειαστώ ταξίδια στην ΕΕ και ΗΒ. Ούτως ή άλλως, δεν το παντρεύομαι το νησί, πιο πολύ για πείραμα πάμε μιας και θα μετακομίζαμε έτσι και αλλιώς σε νέο σπίτι. Εξαρτάται τι ζητά κάποιος. Προσωπικά θεωρώ τεράστιο αρνητικό το "δυσπρόσιτο". Αυτό το "δε χρειάζεται να πετάω Αθηνα" μου ακούγεται εντελώς κουλό. Ναι , αν το συκγρίνεις ξερωγώ με κάποιο "ξερονήσι" ίσως έχει κάποια καλύτερη "σύνδεση" με τον κόσμο. Αλλά δεν ήταν αυτό το point μου. Σίγουρα πχ δεν είναι το ίδιο με το να πεις ότι μένεις σε μια μικρή επαρχειακή πόλη τύπου Χαλκίδα, ή Καβάλα (δεν έχω μείνει, τυχαία παραδείγμτα). Το τι θα σου λήψει στην καθημερονότητα δε θα το μάθεις ... μέχρι να σου λείψει. Επίσης άλλο είναι να πας Αυγουστο 10 μέρες στη Χίο ή στη Μυτιλήνη ή ακόμα και στη Λήμνο, και άλλο Δεκέμβρη. Το τι αρέσει στον καθένα είναι εντελώς υποκειμενικό. Αν η Χίος ήταν ας πούμε σε ένα σημείο τύπου "Βόλος" (κοντά σχετικά σε μεγάλες πόλεις, πχ Θεσσαλονίκη) θα το έβλεπα πολύ καλύτερη περίπτωση. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2021 από DrLo
*nenya* Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Ντινοοοοο! Μην πατε! Σκεψου τις συναυλιες εδω ρε συ 😕
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, *nenya* είπε Ντινοοοοο! Μην πατε! Σκεψου τις συναυλιες εδω ρε συ 😕 Χαχαχα 😂 Σκέφτομαι τις συναυλίες, σκέφτομαι και τα burgers που δε θα φάμε με τους insomniacs αν φύγω. Ένα αεροπλάνο δρόμος είναι, σιγά. 1
pontez2 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Συναυλίες γινονται και στη Χίο λεμεεεεε Ντινος, καφέ στο splash (ξέρω έχει αλλάξει όνομα) και πάρτυ μπύρας της Κυριακές στη Κώμη. Και το χειμώνα θα τα πίνετε στο παλιό Ρεμέτζο (σορρυ δε θυμάμαι τις νέες ονομασίες, λογω του ιου έχω να πάω 2 χρόνια)
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 32 λεπτά πριν, pontez2 είπε Συναυλίες γινονται και στη Χίο λεμεεεεε Ντινος, καφέ στο splash (ξέρω έχει αλλάξει όνομα) και πάρτυ μπύρας της Κυριακές στη Κώμη. Και το χειμώνα θα τα πίνετε στο παλιό Ρεμέτζο (σορρυ δε θυμάμαι τις νέες ονομασίες, λογω του ιου έχω να πάω 2 χρόνια) Εγώ βλέπω τον εαυτό μου να ξυπνάει κάθε πρωί για ποδήλατο, μετά σπίτι, ντουζ, λάπτοπ δουλειάς και καφέ στο pura vida, εκεί στο μπαλκονάκι που έχει ένα τραπέζι για δύο άτομα. :p 1
*nenya* Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 1 hour ago, pontez2 said: Συναυλίες γινονται και στη Χίο λεμεεεεε Ντινος, καφέ στο splash (ξέρω έχει αλλάξει όνομα) και πάρτυ μπύρας της Κυριακές στη Κώμη. Και το χειμώνα θα τα πίνετε στο παλιό Ρεμέτζο (σορρυ δε θυμάμαι τις νέες ονομασίες, λογω του ιου έχω να πάω 2 χρόνια) Καταλαβε ο Ντινος τι είδους συναυλιες λεω (και οχι, δυστυχώς δεν γινονται στη Χιο...) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα