Προς το περιεχόμενο

απαραίτητες γνώσεις στο internet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω αναλάβει μέσω γνωστού να κάνω κάποια μαθήματα σχετικά με τη χρήση του Internet σε 2-3 άτομα ηλικίας 40+.

Απ ότι έμαθα τα συγκεκριμένα άτομα παίζει να μην έχουν καμια επαφή με την τεχνολογία αλλά τους ενδιάφερει (ελπίζω).

Προσπαθώ να σκεφτώ τι θα έπρεπε να τους δείξω. Εννοείται στο πρόγραμμα έχω:

• τη δημιουργία και χρήση mail.
  • Πως να χειρίζονται τους browsers (ιστορικό, αγαπημένα, κάποια plugins ίσως)
  • Κάποια πράγματα για να μη την πατήσουν με συναλλαγές-phishing, χρήση κάρτας στο ιντερνετ.

Από εκεί και πέρα τι έχετε να προτείνετε; Τι θεωρείτε σημαντικό;

Να σημειώσω πως δε θέλουν να μάθουν για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Ο στόχος είναι να μπορούν να σερφάρουν και να χρησιμοποιούν το ιντερνετ για καθημερινές δουλειές τους. Τι θα τους διευκόλυνε;

Κάποια συγκεκριμένα sites ίσως που θα έπρεπε να αναφέρω και δε μου έρχονται στο νου; Και συναλλαγές ebanking θα ήθελα αλλά είναι λίγο δύσκολο-μη πρακτικό. Ή και το πως να τυπώσουν ένα εκκαθαριστικό αλλά και αυτό πρακτικά δε γίνεται

Ακόμα και κάποιο site που είναι scam αν ξέρετε να τους το δείξω σαν παράδειγμα αποφυγής για να μη πηγαίνουν και αγοράζουν απ όπου βρούνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Άνοιγμα / Κλείσιμο υπολογιστή - Από τι αποτελείται ο υπολογιστής
  • Χρήση πληκτρολογίου και mouse
  • Περιήγηση στα Windows, τι είναι οι φάκελοι και τύποι κοινών αρχείων
  • Επιλογή browser για περιήγηση στο internet
  • Πως χρησιμοποιούμε τον browser και τις μηχανές αναζήτησης
  • Πως περιηγούμαστε σε sites
  • Αποθήκευση εικόνων, σελιδοδείκτες κτλ
  • Παρακολούθηση Βίντεο μέσω youtube

Επίσης, ΚΑΛΗ υπομονή γιατί θα σε πρήξουν....😄 και καλό θα ήταν όλα αυτά τα βήματα για κάθε μια περίπτωση να τα έχεις γραπτά, έτσι ώστε όταν θα πάνε να κάνουν κάτι να το μελετούν. Αν έχουν ενδιαφέρον και υπομονή μετά από μερικές φορές θα τα μάθουν.

• Like 1

3 minutes ago, fmarulezkd said:

- Όχι, δεν υπάρχουν καυτά νεανικά κορίτσια στη γειτονιά σου που ψάχνουν να σε γνωρίσουν. 

Επίσης όχι δεν είσαι ο υπερτυχερός νικητής, ΜΗΝ συμπληρώσεις εδώ το αριθμό σου!

• Like 1

1 λεπτό πριν, ppaio είπε

40+ και δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν υπολογιστή...

καθολου περιεργο, ειδικα για επαρχια οπου δεν υπηρχε και αναγκη στις δουλειες.

• Like 1

9 λεπτά πριν, ppaio είπε

Μη κρίνετε με βάση τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Κι εγώ έτσι έλεγα. Πράγματα που θεωρούσα δεδομένα, τελικά δεν είναι καθόλου δεδομένα. Κι αυτοί που υποτίθεται ότι ξέρουν, αυτό που ξέρουν είναι να κάνουν κανένα like στο facebook και να δούνε κανένα video στο youtube.

Τα βασικά για τους υπολογιστές είναι μέσα, απλά δε τα ανέφερα. Εξάλλου το internet ενδιαφέρει όλους. Λίγοι ασχολούνται με κάτι άλλο όταν ανοίγουν τον υπολογιστή. Δε λέω γι αυτούς που δουλεύουν με τον υπολογιστή. Αν δεν υπήρχε το internet, οι μισοί και πάνω δε θα είχαν ακουμπήσει υπολογιστή

• Thanks 2

1 ώρα πριν, ppaio είπε

¨εκανα μαθήματα σε 25χρονους που δεν ήξεραν να στέλνουν email... μόνο Facebook ήξεραν...

• Like 3
  • Sad 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς να κάνουν αναζήτηση στο google.

Πώς να κάνουν copy paste.

Σε ποιό φάκελοβρίσκουν αυτά που μπορεί να κατεβάσουν απο το internet.

Πώς να σέρνουν φακέλους και αρχεία απο τον ένα φάκελο στον άλλο.

Φτιάξε ένα email και δείξε τους πώς να στέλνουν.

Μάθε τους να μπαίνουν στο skroutz.

Να μην πιστεύουν τα διάφορα στο internet που λέει μάθε πώς να κερδίζεις 5000€ το μήνα και τέτοια και πουθενά δεν δίνουν την κάρτα τους.

Κάποια απο αυτά τα έχω αντιμετωπίσει στη δουλεία μου. Θα σου έλεγα και για βασικά πράγματα στο word και excel αλλά νομίζω είναι πολύ προχωρημένα.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1

Δεν ειναι πολυ σχετικο, αλλα καλυτερα για αρχη στα sites που θα μπαινουν (ιδιαιτερα αν ειναι για e-banking) να ειναι απο bookmarks που θα τους εχεις κανει εσυ και να τους πεις να μπαινουν μονο απο αυτα ακομα και αν ερθει email απο το "facebook" οτι εχει προβλημα ο λογαριασμος τους ξερω 'γω. Απο το να μαθουν περι phising νομιζω ειναι πιο ευκολο και πιο σιγουρο. Εχω δει πολλα ατομα που εψαχναν καθε φορα στο google πχ για youtube και κατεληγαν σε site τυπου you.tuber.рф.

• Like 1

6 ώρες πριν, onelonelystar είπε

¨εκανα μαθήματα σε 25χρονους που δεν ήξεραν να στέλνουν email... μόνο Facebook ήξεραν...

Είναι οι ίδιοι που νομίζουν οτι facebook= όλο το internet.Οτι δεν υπάρχει κατι άλλο.

• Like 3
  • Confused 1

Please, μην ξεχασεις να τους αναφερεις τη διαφορα μεταξυ copy/paste και cut/paste! (εδω ουτε νεα παιδια δεν γνωριζουν...Και ενα αλλο που μου'ρθε τωρα: τις προαλλες μαθητες μου που πανε Α' Λυκειου με ρωτουσαν πως κανουμε screenshot σε υπολογιστη. Κατα καιρους με εχουν ρωτησει διαφορα πολυ απλα πραγματα. Και κατα τ'αλλα το 'παίζουν' οτι ξερουν απο υπολογιστες και ίντερνετ 🤣 νομιζουν οτι εχουν φτάσει expert level επειδή χρησιμοποιουν το discord.) 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...