Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο θείος είναι μονόφθαλμος και έχει χάσει το χέρι σε εργατικό ατύχημα; Για αυτόν το θείο μιλάμε;

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, yazidis είπε

Σε πολλά πράγματα σου απαντήσανε και τα άλλα παιδιά, αλλά ας ακούσεις άλλη μία άποψη.

Πολλά πράγματα κρίνονται και από την "ανάγκη" σου για ομορφιά, και θα εξηγήσω παρακάτω το σκεπτικό μου.

Αν έχεις ήδη οθόνη, από κάποιον σταθερό υπολογιστή τον οποίο ήδη έχεις, μπορείς να αγοράσεις ένα Mac Mini. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στο Amazon οι τιμές του είναι:

- Mac mini m1 256GB = 719€

- Mac mini m1 512GB = 917,21€

Σε περίπτωση που έχεις και επαγγελματικό ΑΦΜ, μπορείς να τα αγοράσεις και χωρίς ΦΠΑ, οπότε πέφτει και άλλο η τιμή. (αρκεί να έχεις ή σκοπεύεις να ενεργοποιήσεις τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές). Το μόνο μειονέκτιμα είναι πως δεν έχει την επιλογή να επιλέξεις το μοντέλο με τα 16GB, αν είχες σκοπό να πας προς τα εκεί.

Το θετικό είναι πως με ελάχιστα χρήματα, με βάση αυτών που προσφέρει, μπορείς να μεταπηδήσεις σε ένα οικοσύστημα το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς για χρόνια. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω έναν iMac 2010, όπου έχω βάλει 16GB Ram, και SSD δίσκο, και δουλεύω ανετότατα Photoshop και Lightroom, χωρίς να μου σπάει τα νεύρα με καθυστερήσεις κτλ.

Τώρα, εάν σε ενδιαφέρει και το αισθητικό κομμάτι, μπορείς να πας στους καινούριους iMac. Σε γενικές γραμμές οι οθόνες που προσφέρει η Apple είναι πολύ καλές, και στο συγκεκριμένο μοντέλο μιλάμε για 4,5Κ οθόνη. Το μόνο κακό είναι πως η τιμή του ξεφεύγει, διότι για το μοντέλο με τα 8GB και τα 512GB δίσκο, βγαίνει στα 2100+, και για το μοντέλο που έχει και τα 16GB ram, θα χρειαστεί να δαπανήσεις πάνω από 2300€.

Γνώμη μου είναι πως η καλύτερη επιλογή για beginner είναι το Mac Mini m1 και η αγορά μίας οθόνης των γούστων μας. Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα σου μείνει η οθόνη αν στο μέλλον θελήσεις να γυρίσεις προς Microsoft.
Επίσης στα θετικά είναι πως δε θα χρειαστείς να αγοράσεις αναγκαστικά κάποιο hub, διότι έχει και usb-c αλλά και usb-a υποδοχές, όπως και hdmi, και sd-card reader!

Btw όσον αφορά και το θέμα των προγραμμάτων, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο https://isapplesiliconready.com/ όπου δείχνει ποια προγράμματα είναι έτοιμα καθαρά για M1 μηχανήματα. Για όλα τα άλλα υπάρχει και το Rosetta όπως είπαν και τα παιδιά, και όσον αφορά προγράμματα του θείου, απλά δεν βρίσκεις όσο εύκολα θα τα έβρισκες για Microsoft, αλλά υπάρχουν.

Μια μικρή διόρθωση στο φίλο. Το Mac Mini δεν διαθέτει SD card reader. Λεπτομέρεια βέβαια, αλλά πρέπει να το αναφέρουμε. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, brx είπε

Μια μικρή διόρθωση στο φίλο. Το Mac Mini δεν διαθέτει SD card reader. Λεπτομέρεια βέβαια, αλλά πρέπει να το αναφέρουμε. 

Αμάν, ναι! Έχεις δίκαιο, μπερδεύτηκα! Έβλεπα εχθές κάτι τέτοιο και είχα και την εικόνα αυτή στο μυαλό μου..

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, yazidis είπε

Αμάν, ναι! Έχεις δίκαιο, μπερδεύτηκα! Έβλεπα εχθές κάτι τέτοιο και είχα και την εικόνα αυτή στο μυαλό μου..

Αυτή η συσκευή πλάκα πλάκα, αν δουλεύει σωστά, είναι τρομερά χρήσιμη 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, brx είπε

Αυτή η συσκευή πλάκα πλάκα, αν δουλεύει σωστά, είναι τρομερά χρήσιμη 

Έχω βρει και αυτό, το οποίο παίρνει και σκληρό δίσκο μέσα απλά δε γνωρίζω αν είναι καλό ή όχι σε σχέση με το άλλο που είναι πιο ευρέως γνωστή μάρκα..

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, GreeKar98K είπε

Ο θείος είναι μονόφθαλμος και έχει χάσει το χέρι σε εργατικό ατύχημα; Για αυτόν το θείο μιλάμε;

Ακριβώς, και από τη στεναχώρια του, το έχει ρίξει στο ρούμι! 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, yazidis είπε

Έχω βρει και αυτό, το οποίο παίρνει και σκληρό δίσκο μέσα απλά δε γνωρίζω αν είναι καλό ή όχι σε σχέση με το άλλο που είναι πιο ευρέως γνωστή μάρκα..

Η satechi θα κυκλοφορήσει στο επόμενο διάστημα νέο μοντέλο του συγκεκριμένου HUB, με βελτιώσεις και ενσωματωμένο enclosure για σκληρό δίσκο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Και για να σχολιάσω και λίγο και την κανονική είδηση, είναι ο μόνος που τουλάχιστον απ'τα βιντεάκια που είδα που ασχολήθηκε και σχολίασε το γεγονός πως αντί να είναι 11-12mm θα προτιμούσε να είναι άντε 20 για να μπούνε όλα από πίσω. Γιατί όντως, θα κάνουμε το unboxing, θα εντυπωσιαστούμε, και θα τοποθετηθεί στο γραφείο. Τι και αν είναι χαρτί σε πάχος, τι να ήταν 20mm. Το ίδιο και το αυτό. Επίσης, αυτό που το audiojack πρέπει να μπαίνει από τα πλάγια μου κάθεται πολύ στραβά. Όλα τα άλλα όσο τα βλέπω τα συνιθίζω, και άρχισα να ζαχαρώνω πάρα πολύ το Green χρώμα, που βγάζει παρόμοια απόχρωση και με το γυάλινο γραφείο μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το άσπρο bezel τα σπάει, θυμίζει τα παλιά white Macbooks. Το chin, not so much αλλά τρώγεται. Γενικά στο target group που έχει θα αρέσει πολύ.

Τα ports βέβαια απογοητεύουν, και κυρίως επειδή συνήθως αυτά τα designs μένουν για καιρό και μάλλον έτσι θα είναι και με M2. Σε αναμονή των MacBook Pro στα οποία θα επιστρέψουν ports που φύγανε το 2016, η απόφαση που πάρθηκε εδώ φαίνεται είναι από κάποιον που επιμένει να επιβάλλει το USB-C ως one port to rule them all. Από την μία το ethernet στο power brick για να μην κρέμονται άχρηστα καλώδια (τέλειο) από την άλλη σχεδόν σίγουρη η χρήση κάποιου hub.

Ωραίο γενικά, ίσως too much flexing τύπου "δείτε πόσο λεπτό μπόρεσε να γίνει τώρα με τον Apple M1" και ας ελπίσουμε να ωριμάσει κάπως ή τουλάχιστον να υπάρξει κάποιο πιο Pro μοντέλο και στα iMac.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, yazidis είπε

Και για να σχολιάσω και λίγο και την κανονική είδηση, είναι ο μόνος που τουλάχιστον απ'τα βιντεάκια που είδα που ασχολήθηκε και σχολίασε το γεγονός πως αντί να είναι 11-12mm θα προτιμούσε να είναι άντε 20 για να μπούνε όλα από πίσω. Γιατί όντως, θα κάνουμε το unboxing, θα εντυπωσιαστούμε, και θα τοποθετηθεί στο γραφείο. Τι και αν είναι χαρτί σε πάχος, τι να ήταν 20mm. Το ίδιο και το αυτό. Επίσης, αυτό που το audiojack πρέπει να μπαίνει από τα πλάγια μου κάθεται πολύ στραβά. Όλα τα άλλα όσο τα βλέπω τα συνιθίζω, και άρχισα να ζαχαρώνω πάρα πολύ το Green χρώμα, που βγάζει παρόμοια απόχρωση και με το γυάλινο γραφείο μου.

Γενικοτερα απο βιντεακια που ειδα, θεωρουν οτι το chin εμεινε για λογους μαρκετινγκ. Μολις το δεις θα καταλαβεις οτι ειναι Apple κατευθειαν ρε παιδι μου.

Δημοσ.

Να τα πάρουμε λίγο μετά σειρά.....

Είμαι κάτοχος 3 intel Macs και εδω και 2 μηνες ενος base 8gb Mac mini με 32αρι 4k monitor.  Για όποιον έχει αμφιβολίες λόγω μνήμης, να πώ ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει το πράγμα . Σε ότι αφορά την ταχύτητα του setup να πω οτι ειναι blazing fast και απλα το μειονέκτημα είναι οτι στο τέλος της ημέρας διαπιστώνεις οτι στα 6 desktop σου έχεις ανοικτές άνετα 20 εφαρμογές χωρίς να έχεις καταλάβει καποιο bottleneck. Σε οτι αφορά τα προγράμματα , σχεδόν όλα τα κυρίως προγράμματα είναι πλέον native σε Μ1 και επιπρόσθετα μέσω Rosseta 2 τρέχουν απλά τα πάντα. Νομίζω οτι στα 780 ευρώ που έδωσα δεν θα μπορούσα να πλησιάσω σε αλλο pc για την απόδοση και μάλιστα σε καταναλώσεις τύπου....15 εως 75 watts...!!!!

Τώρα σε ότι αφορά το Mac Mini vs iMac η κάθε λύση έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Νομίζω ότι το Mac Mini σου δίνει πολύ flexibility σε οτι αφορά τα περιφερειακά. Εγώ ας πούμε παρότι έχω πληκτρολόγια , τώρα περιμένω ένα Κ2 Keychron με μπλε διακόπτες και βέβαια μπορείτε να δείτε το απίστευτο ΜΧ3 της Logitech με το οποίο αντικατέστησα το Magic Mouse το οποίο 10 χρόνια πλέον με έχει κουράσει (όπως και το Magic Keyboard). Αρα δεν θα ήθελα να εχω αυτα τα περιφερειακά που ειναι bundled στο iMac. Το monitor καμια σχέση.....10 κλα΄σεις τουλάχιστον ανώτερο αυτό του iMac αλλά σε 24 ιντεςσ δεν πήγαινα με τίποτα όταν 10 χρόνια είμαι σε 27 και μου φαίνονται και λίγες για την δουλειά μου. 

Τέλος να πώ ότι στα 1600 ευρώ το base model θεωρώ οτι ειναι πολύ ακριβό με 7 cores, 2 ports και το απλό πληκτρολόγιο χωρίς το Ethernet brick.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν θεωρώ ότι το iMac τόσο μέσω του σχεδιασμού αλλά και τόσο λόγω του configuration ειναι περισσότερο consumer oriented content consumption pc ενω το Mac mini σου δίνει την δυνατότητα κάποιου pimping έστω σε περιφερειακα και με δεδομένη την ακταμάχητη τιμή του για εμένα αποτελεί μονόδρομο. IMG_8498.jpg.087f43d2d5d7c3a6d9dc83c161f2b846.jpg

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγινε ρε παιδιά; κανείς δε βρίζει την Apple και τα ακριβά της;

Ωριμάσαμε και σαν forum;

Και να θέλω τώρα να τη βρίσω ντρέπομαι.

Επεξ/σία από dchatz
Επισκέπτης
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dasimo είπε

Το monitor καμια σχέση.....10 κλα΄σεις τουλάχιστον ανώτερο αυτό του iMac αλλά σε 24 ιντεςσ δεν πήγαινα με τίποτα όταν 10 χρόνια είμαι σε 27 και μου φαίνονται και λίγες για την δουλειά μου. 

Ψήνομαι αφενός μεν συμφωνώ αφετέρου  μαζί σου  δε ...πες τι μονιτόρε έχεις που έιναι 10 κλάσεις καλύτερo εrο από imac?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, userino είπε

Ψήνομαι αφενός μεν συμφωνώ αφετέρου  μαζί σου  δε ...πες τι μονιτόρε έχεις που έιναι 10 κλάσεις καλύτερo εrο από imac?

10 κλάσεις χειρότερο εννοώ είναι το δικό μου! 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, dasimo είπε

Να τα πάρουμε λίγο μετά σειρά.....

Είμαι κάτοχος 3 intel Macs και εδω και 2 μηνες ενος base 8gb Mac mini με 32αρι 4k monitor.  Για όποιον έχει αμφιβολίες λόγω μνήμης, να πώ ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει το πράγμα . Σε ότι αφορά την ταχύτητα του setup να πω οτι ειναι blazing fast και απλα το μειονέκτημα είναι οτι στο τέλος της ημέρας διαπιστώνεις οτι στα 6 desktop σου έχεις ανοικτές άνετα 20 εφαρμογές χωρίς να έχεις καταλάβει καποιο bottleneck. Σε οτι αφορά τα προγράμματα , σχεδόν όλα τα κυρίως προγράμματα είναι πλέον native σε Μ1 και επιπρόσθετα μέσω Rosseta 2 τρέχουν απλά τα πάντα. Νομίζω οτι στα 780 ευρώ που έδωσα δεν θα μπορούσα να πλησιάσω σε αλλο pc για την απόδοση και μάλιστα σε καταναλώσεις τύπου....15 εως 75 watts...!!!!

Τώρα σε ότι αφορά το Mac Mini vs iMac η κάθε λύση έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Νομίζω ότι το Mac Mini σου δίνει πολύ flexibility σε οτι αφορά τα περιφερειακά. Εγώ ας πούμε παρότι έχω πληκτρολόγια , τώρα περιμένω ένα Κ2 Keychron με μπλε διακόπτες και βέβαια μπορείτε να δείτε το απίστευτο ΜΧ3 της Logitech με το οποίο αντικατέστησα το Magic Mouse το οποίο 10 χρόνια πλέον με έχει κουράσει (όπως και το Magic Keyboard). Αρα δεν θα ήθελα να εχω αυτα τα περιφερειακά που ειναι bundled στο iMac. Το monitor καμια σχέση.....10 κλα΄σεις τουλάχιστον ανώτερο αυτό του iMac αλλά σε 24 ιντεςσ δεν πήγαινα με τίποτα όταν 10 χρόνια είμαι σε 27 και μου φαίνονται και λίγες για την δουλειά μου. 

Τέλος να πώ ότι στα 1600 ευρώ το base model θεωρώ οτι ειναι πολύ ακριβό με 7 cores, 2 ports και το απλό πληκτρολόγιο χωρίς το Ethernet brick.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν θεωρώ ότι το iMac τόσο μέσω του σχεδιασμού αλλά και τόσο λόγω του configuration ειναι περισσότερο consumer oriented content consumption pc ενω το Mac mini σου δίνει την δυνατότητα κάποιου pimping έστω σε περιφερειακα και με δεδομένη την ακταμάχητη τιμή του για εμένα αποτελεί μονόδρομο. IMG_8498.jpg.087f43d2d5d7c3a6d9dc83c161f2b846.jpg

Κοίταξε, δεν έχεις άδικο για τη διαχείρηση μνήμης. Ίσα ίσα, ότι review είδα ακόμη και για το macbook air που είναι χωρίς fan, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο λόγος που προσωπικά θα πρότεινα σε κάποιον να μην πάει σε base model στο θέμα της μνήμης, είναι καθαρά γιατί μετά το παντρεύεσαι και αν στο μέλλον σκουρύνουν τα πράγματα από θέμα απαιτήσεων, θα χρειάζεσαι αλλαγή μηχανήματος. Όσο μπορούσες να κάνεις αναβάθμιση, είτε μόνος σου με το plug n play που είχαν ορισμένα μοντέλα iMac, είτε έστω πηγαίνοντας σε κάποιο service για να στο ανοίγανε και να σου βάλουν μεγαλύτερες μνήμες, ήταν μια κάποια λύση.

Τώρα με το M1 chip που τα έχει όλα επάνω, δυστυχώς θα πρέπει κάποιος να υπολογίσει και το μέλλον. Ξαναλέω βέβαια, εγώ μιλάω για όσους θεωρούν πως θα κρατήσουν τους υπολογιστές τους 5+ χρόνια (εγώ όπως ξαναείπα έχω μοντέλο του 2010 και ακόμη είναι σκυλί του πολέμου)

44 λεπτά πριν, louromanosjr είπε

Γενικοτερα απο βιντεακια που ειδα, θεωρουν οτι το chin εμεινε για λογους μαρκετινγκ. Μολις το δεις θα καταλαβεις οτι ειναι Apple κατευθειαν ρε παιδι μου.

Ομολογουμένως δεν έχεις άδικο. Πραγματικά παρατηρώ πχ σε διαφημίσεις ακόμα και τα εικονίδια που υποδηλώνουν ιστοσελίδες κτλ να έχει μικρογραφείες iMac με το chin κτλ. Το Chin δε με χαλάει εμένα προσωπικά. Απλά κολλάω τρελά στο ότι είναι στα πλαϊνά το audiojack. Χρησιμοποιώ βλέπεις 5.1 ηχεία οπότε εμένα μου είναι απαραίτητη η θύρα, και με χαλάει να το βλέπω συνδεδεμένο από τα πλάγια.
Επίσης, θα ήθελα πάρα πολύ το logo μπροστά. Έχω απορία να δω αν κανείς απ'όλους αυτούς που κάνουν τα unboxing και τις δοκιμές αν θα κολλήσει κανένα από τα ασορτί σε χρώμα αυτοκόλλητα που δίνει μέσα στη συσκευασία, και αν θα είναι ωραίο ή αίσχος 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...