JohnVani18 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι εντυπωσιακά γρήγοροι και επιτέλους άλλαξε ο σχεδιασμός τους Με το εμπάργκο των νέων iMac 24 ιντσών να έφτασε στο τέλος του, οι κριτικοί μοιράζονται τις εντυπώσεις τους από το νέο iMac που έρχεται με το νέο M1 chip, το οποίο αρχικά είδαμε στο MacBook Pro 13 ιντσών, MacBook Air και Mac Mini. Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του νέου iMac είναι ο πολυαναμενόμενος ανασχεδιασμός του, με ένα πολύ λεπτό σασί στα 11,5 χιλιοστά και διαθεσιμότητα σε διάφορα χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί. Η Monica Chin του The Verge είπε πως τα νέα χρώματα έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών στο TikTok και είναι μεγάλη επιτυχία σε συγκεκριμένο κοινό: "Δεν είμαι σίγουρη αν τα ανασχεδιασμένα μοντέλα θα ταιριάζουν σε συγκεκριμένα σπίτια ή γραφεία. Αλλά θα πω πως δεν έχω ξαναδεί τόσους πολλούς φίλους μου ή κοινό στο TikTok να ενδιαφέρονται για ένα νέο προϊόν όπως γίνεται με τα νέα iMac. Τα χρώματα είναι μια ευχάριστη αλλαγή, δεν είναι αντιπαθητικά και σίγουρα είναι επιτυχία σε συγκεκριμένο κοινό." Από άποψη επιδόσεων, το νέο iMac έχει πολλά προτερήματα από το νέο M1 chip, με τη Monica Chin να υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καλύτερο iMac για απλές, καθημερινές εργασίες. "Το νέο μοντέλο iMac είχε υψηλότερο single-core score στο Geekbench 5 από οποιοδήποτε άλλο Mac μέχρι τώρα, ξεπερνώντας και το iMac Pro. Αν ψάχνετε μια συσκευή για απλές καθημερινές εργασίες που δεν εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες (το οποίο είναι το μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών όπου προσπαθεί να πουλήσει η Apple), δεν υπήρξε μέχρι τώρα κάποιο καλύτερο iMac." Από τα αποτελέσματα των benchmark, μάθαμε πως το νέο M1 iMac είναι έως και 56% γρηγορότερο από το προηγούμενο high-end μοντέλο της σειράς, το iMac 21,5 ιντσών με Intel Core i7 επεξεργαστή. Ο Jason Snell του Six Colors αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο bezel γύρω από την οθόνη: "Το bezel γύρω από την οθόνη έχει γκρι χρώμα, με την περιφερειακή όραση αρχικά να προσέχει το έντονο χρώμα, αλλά σταδιακά δεν το προσέχεις όταν δίνεις έμφαση στο περιεχόμενο της οθόνης. Συνολικά λειτουργεί πολύ καλά, αν και φαντάζομαι κάποιος που έχει προτίμηση να χρησιμοποιεί Dark Mode σε ένα φωτεινό δωμάτιο, θα έχει μεγάλη αντίθεση. Προσωπικά χρησιμοποιώ Light Mode και βρίσκω μια αρμονία στο ολικό αποτέλεσμα. Από την άλλη βέβαια, το γραφείο μου είναι πορτοκαλί." Τέλος έχουμε και τον Samuel Gibbs του The Guardian, ο οποίος είπε πως το νέο iMac είναι η καλύτερη all-in-one λύση διαθέσιμη αυτή τη στιγμή: "Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το νέο iMac είναι η καλύτερη all-in-one λύση διαθέσιμη και ένα από τα καλύτερα Mac που μπορείτε να αγοράσετε. Αλλά δεν είναι τέλειο. Η έλλειψη USB-A και SD card slot απαιτεί οι χρήστες να έχουν περιφερειακά, αλλά ακόμη πιο εκνευριστικό είναι το γεγονός πως η Apple δεν έκανε ρυθμιζόμενο το ύψος του νέου iMac. Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε ένα VESA mount και να το ρυθμίσετε στα μέτρα σας. Όπως φαίνεται, θα συνεχίζουμε να βασιζόμαστε σε βάσεις τρίτων εταιρειών για να ρυθμίζουμε το ύψος των iMac για αρκετά χρόνια ακόμα." Οι προπαραγγελίες των νέων iMac ξεκίνησαν 30 Απριλίου και θα ξεκινήσουν να φτάνουν στα χέρια καταναλωτών από 21 Μαΐου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Cell_7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Ένα Mac mini m1, μαζί με μια Dell Ultrathin θα είναι πολύ πιο όμορφο combo. 14 3
charalampos21 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Για το κοινό που απευθύνεται είναι κάτι παραπάνω από καλό. Όσον αφορά το σχεδιασμό, ειναι υποκειμενικό. Εμένα μου αρέσει το white bezel απλά θα προτιμούσα να μην υπήρχε το chin και ας ήταν η συσκευή 3πλάσια σε πάχος. 2
fytotech Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Ως κάποιος που ψάχνει να αγοράσει υπολογιστή και δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά, τι θα με συμβούλευε η κοινότητα των Apple fans; Με ενδιαφέρει η επεξεργασία 4k video κυρίως. Όχι από κάποιο τρελό αρχείο. Από drone, action camera και το Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Να πάω σε αυτήν εδώ τη λύση; Σε MacBook; Σε iMac mini με κάποια 4k οθόνη; Επίσης, επειδή είναι για καθαρά προσωπική χρήση, υπάρχει τρόπος για προγράμματα από τον θείο ή θα πρέπει να τα παίρνω όλα;
White_Cat Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Καλημέρα Δυστυχώς το άρθρο αναφέρεται κυρίως στα αισθητικά χαρακτηριστικά του iMac. Δεν μας λέει ούτε ποιες εφαρμογές έχουν μεταφερθεί στο M1 chip, ούτε αν υπάρχουν εφαρμογές που ακόμα λείπουν. Ας πούμε Libre Office, MS Office, Gimp μπορείς να τρέξεις ; Ευχαριστώ, Ο Άσπρος Γάτος 1
AtiX Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, White_Cat είπε Καλημέρα Δυστυχώς το άρθρο αναφέρεται κυρίως στα αισθητικά χαρακτηριστικά του iMac. Δεν μας λέει ούτε ποιες εφαρμογές έχουν μεταφερθεί στο M1 chip, ούτε αν υπάρχουν εφαρμογές που ακόμα λείπουν. Ας πούμε Libre Office, MS Office, Gimp μπορείς να τρέξεις ; Ευχαριστώ, Ο Άσπρος Γάτος Φίλε μου, σχεδόν όλες οι εφαρμογές δουλεύουν είτε native είτε μέσω Rosetta… ίσως και για αυτό δεν αναφέρεται μέσα στο άρθρο, πιθανών στο δεύτερο βίντεο να κάνει κάποια αναφορά αλλά δεν το είδα… Επεξ/σία 20 Μαΐου 2021 από AtiX 1
nikosgnr Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 15 λεπτά πριν, fytotech είπε Ως κάποιος που ψάχνει να αγοράσει υπολογιστή και δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά, τι θα με συμβούλευε η κοινότητα των Apple fans; Με ενδιαφέρει η επεξεργασία 4k video κυρίως. Όχι από κάποιο τρελό αρχείο. Από drone, action camera και το Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Να πάω σε αυτήν εδώ τη λύση; Σε MacBook; Σε iMac mini με κάποια 4k οθόνη; Επίσης, επειδή είναι για καθαρά προσωπική χρήση, υπάρχει τρόπος για προγράμματα από τον θείο ή θα πρέπει να τα παίρνω όλα; Αν έχεις πάρει απόφαση να μπείς στο οικόσυστημα της Apple, να το κάνεις. Αν απο την άλλη θα είναι η πρώτη σου Apple συσκευή, χωρίς να έχεις σκέψεις να επεκταθείς (iPh, AW κτλ) τη δουλειά σου τη κάνεις και με τα Windows της Μικρομαλακής. Αρκετός κόσμος ξενίζεται απο τη μετάβαση και τελικώς δε προσαρμόζεται ποτέ. Προσωπικά περιμένω τα νέα MacBook με M2, διαφορετικά θα πήγαινα στη λύση του Mac Mini. 1 1
NotAliki177 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Γιατί συνεχίζουν με τόσο μεγάλο bottom bezel? έχουν κάποιο hardware (από πίσω) και δεν μπορούν να το μειώσουν?
Leo360 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Για το κοινό στο οποίο απευθύνετε, ειναι τρομερή λύση! Ένα AIO με πολύ καλές επιδόσεις, τρομερή εικόνα και ήχο και σε εξαιρετική τιμή. Βέβαια, ελπίζουμε και σε μία πιο pro έκδοση με καλύτερη GPU που θα απευθύνετε στους Pro χρήστες (ίσως και με μεγαλύτερη οθόνη). 4
makridis Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, nikosgnr είπε Αν έχεις πάρει απόφαση να μπείς στο οικόσυστημα της Apple, να το κάνεις. Αν απο την άλλη θα είναι η πρώτη σου Apple συσκευή, χωρίς να έχεις σκέψεις να επεκταθείς (iPh, AW κτλ) τη δουλειά σου τη κάνεις και με τα Windows της Μικρομαλακής. Αρκετός κόσμος ξενίζεται απο τη μετάβαση και τελικώς δε προσαρμόζεται ποτέ. Προσωπικά περιμένω τα νέα MacBook με M2, διαφορετικά θα πήγαινα στη λύση του Mac Mini. Και εγώ έλεγα να περιμένω για m2 αλλά τελικά πήρα το pro και έχω μείνει απίστευτα ικανοποιημένος στο βίντεο editing και recording-mixing σε final cut και logic αντίστοιχα (πρώην κάτοχος iMac 5k). Ειλικρινά είναι πολύ πιο γρήγορο στα πάντα έναντι του iMac που είχα.
Akanthos! Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Επιτέλους, έγινε ανασχεδιασμός!! Υψηλές επιδόσεις και όμορφη εμφάνιση με πολύ σημαντικό το ότι η Apple ξαναέβαλε χρώματα στην ζωή των χρηστών!! Πολύ καλή κίνηση που είχε πετύχει κατά το παρελθόν με τα iMac G3. 1
CheOnWeb Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 25 minutes ago, fytotech said: Με ενδιαφέρει η επεξεργασία 4k video κυρίως. Όχι από κάποιο τρελό αρχείο. Από drone, action camera και το Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Ανεξαρτήτως μηχανήματος, τα 4K από Drone, Action cam και κινητά, είναι τρελά αρχεία. Εξαρτάται βέβαια απ' το τι θες να κάνεις με αυτά και φυσικά από το software που θα χρησιμποιήσεις και αν αυτό σου δίνει δυνατότητα να δουλέψεις με optimized media. 29 minutes ago, fytotech said: Επίσης, επειδή είναι για καθαρά προσωπική χρήση, υπάρχει τρόπος για προγράμματα από τον θείο ή θα πρέπει να τα παίρνω όλα; Εξαρτάται για ποια προγράμματα μιλάς. Υπάρχουν και αρκετές free λύσεις. 1
AtiX Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε Γιατί συνεχίζουν με τόσο μεγάλο bottom bezel? έχουν κάποιο hardware (από πίσω) και δεν μπορούν να το μειώσουν? Όλα είναι στο chin φίλε μου… πίσω από την οθόνη ουσιαστικά τρέχει μόνο το καλώδιο της web camera…
fytotech Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ανεξαρτήτως μηχανήματος, τα 4K από Drone, Action cam και κινητά, είναι τρελά αρχεία. Εξαρτάται βέβαια απ' το τι θες να κάνεις με αυτά και φυσικά από το software που θα χρησιμποιήσεις και αν αυτό σου δίνει δυνατότητα να δουλέψεις με optimized media. Εξαρτάται για ποια προγράμματα μιλάς. Υπάρχουν και αρκετές free λύσεις. Ήθελα να πω δεν είναι RAW αρχεία από επαγγελματικές κάμερες. Προφανώς μιλάμε για βαριά αρχεία, γι'αυτό ψάχνω νέο υπολογιστή. Adobe suite με ενδιαφέρει. Όλα μέσα. Εννοείται αν υπάρχει κάποια τίμια free εφαρμογή, δε με καίει να κάνω κάτι περίεργο. Απλό editing. 20 λεπτά πριν, nikosgnr είπε Αν έχεις πάρει απόφαση να μπείς στο οικόσυστημα της Apple, να το κάνεις. Αν απο την άλλη θα είναι η πρώτη σου Apple συσκευή, χωρίς να έχεις σκέψεις να επεκταθείς (iPh, AW κτλ) τη δουλειά σου τη κάνεις και με τα Windows της Μικρομαλακής. Αρκετός κόσμος ξενίζεται απο τη μετάβαση και τελικώς δε προσαρμόζεται ποτέ. Προσωπικά περιμένω τα νέα MacBook με M2, διαφορετικά θα πήγαινα στη λύση του Mac Mini. Δεν έχω κάποιο κόλλημα να πάω στο οικοσύστημα της Apple αν και μου αρέσει η ευελιξία του Android στα κινητά. Δεν μπορεί να συνδυαστεί θεωρείς; Τα Μ2 πότε τα αναμένουμε;
brx Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 19 λεπτά πριν, fytotech είπε Ως κάποιος που ψάχνει να αγοράσει υπολογιστή και δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά, τι θα με συμβούλευε η κοινότητα των Apple fans; Με ενδιαφέρει η επεξεργασία 4k video κυρίως. Όχι από κάποιο τρελό αρχείο. Από drone, action camera και το Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Να πάω σε αυτήν εδώ τη λύση; Σε MacBook; Σε iMac mini με κάποια 4k οθόνη; Επίσης, επειδή είναι για καθαρά προσωπική χρήση, υπάρχει τρόπος για προγράμματα από τον θείο ή θα πρέπει να τα παίρνω όλα; Καταρχάς, να ξεκινήσουμε από το γεγονός του ότι πρέπει να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για να εξοικειωθείς με το λειτουργικό. Όταν το συνηθίσεις, δεν θα κοιτάξεις ξανά προς windows πλευρά. Τουλάχιστον αυτό συνέβη με μένα. Τώρα, για τις δουλειές που το χρειάζεσαι, σε καλύπτει και με το παραπάνω. Αν είσαι από αυτούς που χρειάζονται ένα laptop συνέχεια μαζί τους, πας σε MacBook και όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, το συνδέεις με μία οθόνη της αρεσκείας σου, χρησιμοποιώντας το σαν Desktop. Αν δεν χρειάζεται συνέχεια να έχεις φορητό υπολογιστή πάνω σου, τότε πας σε μία από τις άλλες δύο λύσεις. Προσωπικά μιλώντας, εμένα δεν με καλύπτουν οι 23.5 ίντσες σαν μέγεθος, επομένως θα πήγαινα σε MacMini, ή θα περίμενα τα επόμενα iMac με τη μεγαλύτερη οθόνη. Το Mac Mini μοιάζει πιο φτηνή λύση, αλλά έχει υπόψη σου και τα έξοδα για τα περιφερειακά που χρειάζεται (πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία, κάμερα, μικρόφωνο και οθόνη) Αν το μέγεθος της οθόνης σε καλύπτει, πας για iMac (τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα). Όμως, θα σου πρότεινα να διαλέξεις το ακριβότερο μοντέλο, γιατί έχει δύο θύρες παραπάνω, touch ID στο πληκτρολόγιο που το συνοδεύει, θύρα ethernet και έναν επιπλέον πυρήνα στην GPU. Η διαφορά στην τιμή των δύο μοντέλων είναι 250 €. Θεωρώ ότι αξίζει να τα δώσεις, μόνο και μόνο για τις επιπλέον θύρες. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα