Προς το περιεχόμενο

Έχω ένα θέμα με το άνοιγμα των Windows

NickAsima

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι αρχάριος και δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αλλά πέρσι τον χειμώνα αγόρασα ένα έτοιμο desktop το οποίο μου παρουσίασε το εξής πρόβλημα: αρκετές φορές με το που άνοιγε έφτανε μέχρι το logo της εταιρίας με αποτέλεσμα να μην ανοίγει ποτέ. Έτσι και γω του έκανα εξαναγκασμένη απενεργοποίηση (ή όπως αλλιώς λέγεται). Μετά τις 2,3 ή καμιά φορά και τέσσερις φορές μου ανοίγει και προσπερνάει αυτό το σημείο και μου λέει ότι υπάρχει θέμα με τα Windows και ότι ο υπολογιστής πρέπει να κάνει επανεκκίνηση για να διαγνώσει το πρόβλημα. Το περίεργο είναι πως αυτήν την στιγμή ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά και χωρίς κάποιο πρόβλημα. Όχι για το ότι κάνει την δουλειά του το καθιστά περίεργο, αλλά για τα δύο πράγματα που παρατήρησα ότι συνέβαιναν κάθε φορά που είχα αυτό το πρόβλημα. Κατ αρχήν να πω ότι η αγορά του έγινε για τα διαδικτυακά μαθήματα. Το 1ο λοιπόν πράγμα ήταν ότι ήταν χειμώνας. Οκ, μπορεί να ακούγεται άσχετο και να φαίνεται ότι είμαι άσχετος, αλλά το παρατήρησα, μπορεί να είναι άσχετο, μπορεί όμως να είναι και σχετικό. Το 2ο που παρατήρησα ήταν ότι αυτό συνέβαινε αποκλειστικά και μόνο στο 1ο άνοιγμα της ημέρας, δηλαδή αν έκλεινα τον υπολογιστή και μετά από κάνα δίωρο αποφάσιζα να τον ξανανοίξω, δεν θα μου παρουσιαζόταν αυτό το πρόβλημα. Ξανά πάλι δεν έχω κάποιο θέμα μετά από τον φεβρουαρη-μαρτη

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι, μήπως φταίει ο υπολογιστής ή είναι πρόβλημα κάποιου μέρους του υπολογιστή όπως πχ το τροφοδοτικό ή ο επεξεργαστής αργούν να πάρουν μπρος? (Αν θυμάμαι καλά είχα ψάξει το τροφοδοτικό του υπολογιστή μου και δεν ήταν και ότι καλύτερο, τα υπόλοιπα μέρη του είναι μια χαρά απ όσο θυμάμαι) 

Παρακαλώ μην με κράξετε, είμαι φουλ άσχετος, πρώτο desktop στην κατοχή μου μετά από ένα Laptop που είχα γύρω στα 7 χρόνια και γύρω στα 350€, για τέτοιο επίπεδο ασχετοσύνης μιλάμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει καλές πιθανότητες να δημιουργείται όλο αυτό απο το τροφοδοτικό μας χωρίς έλεγχο - δοκιμές κάνεις δεν θα μπορούσε να πει με σιγουριά τι φταίει. Ακόμη και η σκόνη μπορεί να δημιουργήσει τέτοια θέματα. Αν το τροφοδοτικό είναι πολύ κακό, ακόμη και αν δεν οφείλεται το πρόβλημα εκεί, μόνο καλό θα κάνεις να το αντικαταστήσεις.

• Like 1

@hp8 Η εγγύηση δεν έχει λήξει αλλά το έχω ως τελευταία λύση, γι αυτό ήρθα εδώ στο forum αν φταίει κάτι συγκεκριμένο να το αλλάξω αλλιώς αναγκαστικά αυτό θα κάνω 

Στις 20/5/2021 στις 1:32 ΠΜ, NickAsima είπε

Το 2ο που παρατήρησα ήταν ότι αυτό συνέβαινε αποκλειστικά και μόνο στο 1ο άνοιγμα της ημέρας,

-Ποιο είναι το τροφοδοτικό σου που είναι και ο κύριος ύποπτος?

-Κάνε χρήση της εγγύησης, θα κερδίσεις χρόνο και χρήμα, πριν κάνεις οτιδήποτε μόνος σου και την χάσεις.

Στις 25/5/2021 στις 9:20 ΠΜ, STRS1992 είπε

Ποιο είναι το τροφοδοτικό σου που είναι και ο κύριος ύποπτος?

-Κάνε χρήση της εγγύησης, θα κερδίσεις χρόνο και χρήμα, πριν κάνεις οτιδήποτε μόνος σου και την χάσεις.

Το τροφοδοτικό μου είναι το Supercase DR8500BTX Full Wired, αλλά ακόμα και να μου το αλλάξουν πολύ αμφιβάλω αν το καινούργιο δεν θα κάνει λες και πετάω αεροπλάνο, είναι πολυ θορυβώδες, σε έως και ενοχλητικά επίπεδα,  μιας και δεν έχω πολύ χώρο από κάτω και έτσι το τοποθέτησα πάνω στο γραφείο. Γι αυτό αν φταίει αυτό σκέφτομαι να πάω κατευθείαν στην αγορά ενός από αυτά τα be quiet ή της corsair που έχουν πολύ καλές κριτικές και σε λογική -πιστεύω- τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι  πολύ πιθανό να φταίει αυτό. Δεν είναι και από  τα αξιόπιστα. 

Άλλαξε το αν δεν επηρεάζει την εγγύηση. 

*Ενημέρωσε όταν βγάλεις άκρη,  ίσως είναι χρήσιμο για κάποιον. 

Επεξ/σία από STRS1992
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...