tanagra Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, τους τελευταίους μήνες πηγαινα στο chrome και ανά διαστήματα μου έκανε κάτι ''lags'' να το πω ; χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποιο θέμα αλλο πρόγραμμα, όπως κάποιο παιχνίδι ή από microsoft office κλπ. Οπότε σκεφτηκα ότι το chrome εχει θέμα και είπα να εγκαταστήσω το microsoft edge μήπως και λυθεί το προβλημα, αλλά και εκεί τα ίδια ! Μερικές φορες, πολύ πολύ σπάνια (1 φορά στους 3 μήνες ) ο υπολογιστής μπορει να μην ανοίγει κανονικά και κατά την διάρκεια της έναρξης να πρεπει να πατάω F7 και στη συνέχεια κανονική εκκίνηση. Άλλη μια φορά χθες μου έκανε κάτι που δεν το είχε ξανακάνει : πατάω το κουμπί για να ανοίξει ο υπολογιστής και δεν ανοιγε η οθόνη, κάνω επανεκκίνηση με το κουμπί αλλά τα ίδια και ακούστηκε ένας ήχος από το κουτί 3 φορες, το έκλεισα, έβγαλα το καλώδιο της οθόνης το ξαναέβαλα και μετά στην εκκίνηση ολα καλά. ( δεν ξέρω αν αυτα έχουν σχέση με τις μηχανές αναζήτησης, απλά είπα να τα αναφέρω μήπως και.. ) οποτε αν ξέρει κάποιος μια κι εγώ δεν ξέρω από αυτα, ας μου πει τι φταιει, όπως πχ να αλλάξω κάρτα γραφικών έχω και έναν σύνδεσμο για να καταλάβετε καλύτερα : https://1drv.ms/u/s!Aloxh5bLtaND9yw0bThqr9d3nHg4?e=eg56LK
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, tanagra είπε πχ να αλλάξω κάρτα γραφικών Παίζετε παιχνίδια; Έχει ζοριστεί γενικά; Με άλλο καλώδιο οθόνης δοκιμάσατε;
XristosSp Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έκανε "beep" 3 φορές και σταμάτησε? Σαν να είχε πρόβλημα με τα bios μου ακούγεται εκτός και αν ο ήχος επαναλαμβανόταν. Αν και βέβαια υποθέσεις κάνουμε προς το παρόν και χωρίς να μπορούμε να το δούμε προσωπικά. Μετά από την τελευταία επανεκκίνηση που έκανε τα 3 "beep" , συνεχίζεις να έχεις κάποιο πρόβλημα? Αν όχι τότε μάλλον bios και αν σου ξανακάνει κάτι στο μέλλον θα χρειαστείς μητρική για να ξεμπλέξεις. Λειτουργούσε κανονικά για πολύ καιρό και πρόσφατα άρχισε να έχει πρόβλημα? Ή από τότε που στήθηκε είχε παρουσιάσει περίεργες συμπεριφορές? Δώσε μερικές πληροφορίες, τι χρήση έχει γίνει, από πότε, αν έχεις δοκιμάσει κάποιες λύσεις. Και μαζί και με άλλες γνώμες από συμφορουμίτες πιστεύω θα το εντοπίσουμε το πρόβλημα. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2021 από XristosSp 1
tanagra Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Σας ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον που δείξατε, μια και θέλω να δω, αν είναι κάτι απλό μήπως δεν χρειαστεί να τον πάω σε τεχνικό. Τον υπολογιστή τον έχω 3,5 χρόνια και λειτουργούσε άψογα μέχρι πριν από μισό χρόνο. Τότε άρχισε να δημιουργεί το πρόβλημα στο Chrome. Αυτό με το F7 και την ασφαλή εκκίνηση μου το έχει κάνει συνολικά δύο φορές μέχρι στιγμής. Το συμβάν με τις δύο οθόνες που δεν άνοιγαν συνέβη πρώτη φορά χθες. Συγκεκριμένα έκανε τρεις φορές beep και μετά σταμάτησε ο ήχος. Στη συνέχεια απενεργοποίησα τον υπολογιστή, έβγαλα τα καλώδια των οθονών, τα ξαναέβαλα, τον άνοιξα και όλα καλά. Σήμερα άνοιξε κανονικά και δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Δεν έχω κάνει βαριά χρήση του υπολογιστή, επειδή τον χρησιμοποιώ κυρίως για τις σπουδές μου. Περιστασιακά είχα παίξει κάποια παιχνίδια, όπως Fortnite και GTA5, αλλά δεν μου δημιουργούσε κανένα πρόβλημα τότε. Εξάλλου έχω πολύ καιρό να παίξω παιχνίδια από αυτόν τον υπολογιστή. Προς το παρόν το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχει ο υπολογιστής είναι με το Chrome και τις μηχανές αναζήτησης, γιατί πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικό. 1
XristosSp Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 20 λεπτά πριν, tanagra είπε Σήμερα άνοιξε κανονικά και δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. 20 λεπτά πριν, tanagra είπε Προς το παρόν το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχει ο υπολογιστής είναι με το Chrome και τις μηχανές αναζήτησης, γιατί πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικό. Ανοίγει κανονικά κλπ αλλά το πρόβλημα με το Chrome παραμένει ακόμα? Πήγαινε στα fonts/γραμματοσειρά από τον πίνακα ελέγχου όπως στην φωτογραφία και επέλεξε "ναι" σε ότι σου βγάλει και μετά κάνε restart το pc και πες μας αν έφτιαξε. Όσο για το πρόβλημα με τα 3 beep, μάλλον αυτό που σου είπα είναι αλλά τα 3 beep σημαίνουν ότι έγινε restore/επαναφορά των bios, άρα προς το παρόν πρέπει να είσαι εντάξει. Αν αρχίσει πάλι τα περίεργα κάποια στιγμή, με αλλαγή μητρικής θα το λύσεις. Βέβαια εγώ σου λέω την γνώμη μου με βάση τις πληροφορίες που μας έδωσες, δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος αλλιώς θα έφτιαχνα pc και στην Αμερική από το σπίτι μου! Καλό θα ήταν να πάρεις και άλλες γνώμες αν έχει κάποιος να προσθέσει κάτι.
tanagra Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, XristosSp είπε Ανοίγει κανονικά κλπ αλλά το πρόβλημα με το Chrome παραμένει ακόμα? Πήγαινε στα fonts/γραμματοσειρά από τον πίνακα ελέγχου όπως στην φωτογραφία και επέλεξε "ναι" σε ότι σου βγάλει και μετά κάνε restart το pc και πες μας αν έφτιαξε. Όσο για το πρόβλημα με τα 3 beep, μάλλον αυτό που σου είπα είναι αλλά τα 3 beep σημαίνουν ότι έγινε restore/επαναφορά των bios, άρα προς το παρόν πρέπει να είσαι εντάξει. Αν αρχίσει πάλι τα περίεργα κάποια στιγμή, με αλλαγή μητρικής θα το λύσεις. Βέβαια εγώ σου λέω την γνώμη μου με βάση τις πληροφορίες που μας έδωσες, δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος αλλιώς θα έφτιαχνα pc και στην Αμερική από το σπίτι μου! Καλό θα ήταν να πάρεις και άλλες γνώμες αν έχει κάποιος να προσθέσει κάτι. Έκανα αυτό που μου έγραψες και πιστεύω ότι έφτιαξε το πρόβλημα του υπολογιστή μου. Θα το δω και στην πορεία πώς θα πάει και θα σε ενημερώσω. Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, να είσαι καλά! 1
XristosSp Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, tanagra είπε Έκανα αυτό που μου έγραψες και πιστεύω ότι έφτιαξε το πρόβλημα του υπολογιστή μου. Θα το δω και στην πορεία πώς θα πάει και θα σε ενημερώσω. Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, να είσαι καλά! Χαίρομαι! Ελπίζω να λύθηκε τελείως το πρόβλημα, αν όχι ότι χρειαστείς εδώ είμαστε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Καλό βράδυ!
lector Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Στις 19/5/2021 στις 11:11 ΜΜ, XristosSp είπε Χαίρομαι! Ελπίζω να λύθηκε τελείως το πρόβλημα, αν όχι ότι χρειαστείς εδώ είμαστε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Καλό βράδυ! Για εγκυκλοπαιδικους λογους, επειδη πρωτη φορα το βλεπω αυτο, θα μπορουσες να εξηγησεις τι ακριβως εγινε με τη λυση που προτεινες;
XristosSp Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, lector είπε Για εγκυκλοπαιδικους λογους, επειδη πρωτη φορα το βλεπω αυτο, θα μπορουσες να εξηγησεις τι ακριβως εγινε με τη λυση που προτεινες; Καλημέρα. Το ClearType είναι ένα πρόγραμμα της microsoft το οποίο βελτιώνει την ανάλυση των γραμμάτων στα pixel της οθόνης. Είναι κυρίως για LCD οθόνες και βοηθάει στο να είναι λιγότερο "κουραστικό" να διαβάζεις από την οθόνη για πολλές ώρες. Όσο για το πρόβλημα του Tanagra υπέθεσα ότι κάποια ενημέρωση windows ή ίσως και του chrome (παλιά είχε βγάλει το chrome ένα τέτοιο θέμα) επηρέασε την γραμματοσειρά και την έκανε να μην εμφανίζεται σωστά, όποτε με την χρήση του ClearType υπήρχε περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2021 από XristosSp 1
elpenor Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 @tanagra Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα σου δεν έχει λυθεί, ότι είναι 90% hardware και συγκεκριμένα ή PSU ή GPU ή RAM. Το πρώτο πράγμα που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να κατεβάσω στο HWInfo και να παρακολουθήσω τις θερμοκρασίες. 1
XristosSp Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, elpenor είπε @tanagra Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα σου δεν έχει λυθεί, ότι είναι 90% hardware και συγκεκριμένα ή PSU ή GPU ή RAM. Το πρώτο πράγμα που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να κατεβάσω στο HWInfo και να παρακολουθήσω τις θερμοκρασίες. Σίγουρα έχει ακόμα πρόβλημα το pc, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν safe boot και θα του πέταγε beep code. Αλλά το θέμα με την γραμματοσειρά μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το άλλο πρόβλημα. Προφανώς και δεν "φτιάξαμε" το pc απλά προσπάθησα να του βρω μια εύκολη λύση για το πρόβλημα που τον ενοχλούσε περισσότερο. Αν τον ενδιαφέρει να δουλεύει σωστά σε όλα το σύστημα, σίγουρα πρέπει να το κοιτάξει περισσότερο. 1
tanagra Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Όχι δύστυχος δεν έφτιαξε Δεν φταίει η ενημέρωση του chrome γιατι το εχω απεγκαταστησει και το ξανά εγκατέστησα αλλα τίποτα. Απλο το μόνο κουφό σε ολο αυτο ειναι οτι μου το κάνει μονο στις μηχανές αναζήτησης ! Μίλησα και με εναν τεχνικό και μου είπε οτι μαλλον πρέπει να κάνω update τους drivers της κάρτας γραφικών ή απεγκατασταση σε λειτουργία safe mode και μετα να τους ξανά κατεβάσω. Όπως είπε και ο lector απο Πανω που δεν εχει ξαναδεί κατι παρόμοιο πραγματικά βλέπω και εγω οτι μαλλον ειναι αρκετα σπάνιο αφου και στο youtube οσο και αν εχω ψάξει δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Οτι ενέργεια κάνω για να λύσω το πρόβλημα θα το κανω σε λίγο καιρό γιατί αυτην την περίοδο δεν με παίρνει καθόλου να κάνω τίποτα γιατί τον δουλεύω στο φουλ τον υπολογιστή για κατι παρουσιάσεις.
tanagra Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 https://1drv.ms/v/s!Aloxh5bLtaNDgYcI67r6RRHsPLQq6g?e=eCAfeC
XristosSp Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/5/2021 στις 1:21 ΠΜ, tanagra είπε Όχι δύστυχος δεν έφτιαξε Δεν φταίει η ενημέρωση του chrome γιατι το εχω απεγκαταστησει και το ξανά εγκατέστησα αλλα τίποτα. Απλο το μόνο κουφό σε ολο αυτο ειναι οτι μου το κάνει μονο στις μηχανές αναζήτησης ! Μίλησα και με εναν τεχνικό και μου είπε οτι μαλλον πρέπει να κάνω update τους drivers της κάρτας γραφικών ή απεγκατασταση σε λειτουργία safe mode και μετα να τους ξανά κατεβάσω. Όπως είπε και ο lector απο Πανω που δεν εχει ξαναδεί κατι παρόμοιο πραγματικά βλέπω και εγω οτι μαλλον ειναι αρκετα σπάνιο αφου και στο youtube οσο και αν εχω ψάξει δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Οτι ενέργεια κάνω για να λύσω το πρόβλημα θα το κανω σε λίγο καιρό γιατί αυτην την περίοδο δεν με παίρνει καθόλου να κάνω τίποτα γιατί τον δουλεύω στο φουλ τον υπολογιστή για κατι παρουσιάσεις. Καλησπέρα και πάλι, συγνώμη κάνω μετακόμιση αυτή την περίοδο και δεν είδα πιο νωρίς την απάντηση σου. Κρίμα που δεν λύθηκε αυτό το πρόβλημα, τουλάχιστον διαβάζονται τα γράμματα τώρα με βάση το βιντεάκι σου. Μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι άλλο και μετά αν δεν είναι και αυτό ναι, επανεγκατάσταση τους drivers της GPU. Πήγαινε στα settings/ρυθμίσεις του chrome και μετά "advanced/σύνθετες" κάτω κάτω , βρες το "system/ σύστημα" και απενεργοποίησε το "hardware accelaration/επιτάχυνση υλικού". Και δες αν στο κάνει ακόμα στο chrome. Αν στο κάνει, μετά ξανακατέβασε τους drivers όπως σου είπε ο τεχνικός. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από XristosSp
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Στις 21/5/2021 στις 2:26 ΜΜ, elpenor είπε @tanagra Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα σου δεν έχει λυθεί, ότι είναι 90% hardware και συγκεκριμένα ή PSU ή GPU ή RAM. Το πρώτο πράγμα που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να κατεβάσω στο HWInfo και να παρακολουθήσω τις θερμοκρασίες. Στις 21/5/2021 στις 11:46 ΜΜ, XristosSp είπε Σίγουρα έχει ακόμα πρόβλημα το pc, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν safe boot και θα του πέταγε beep code. @tanagra Πιστευω και εγω οτι δεν ειχε σχεση η λυση του Χρηστου. Τα beep μου ακουγονται σαν καρτα γραφικων. Για μενα δοκιμασε drivers σαν πρωτη λυση,εφοσον δεν εχει onboard. Αν ειναι αυτη η onboard,δοκιμασε αλλη καρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα