foniki_melitzana Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Έχω vdsl εδώ και αρκετά χρόνια (3-4), 50mbps από forthnet/nova. Μέχρι τώρα, κανένα πρόβλημα, 50mbps πλήρωνα, 50 έπαιρνα, χωρίς αποσυνδέσεις ή άλλα προβλήματα. Attainable είχα >80mbps, οπότε σκεφτόμουν και να κάνω μια αναβάθμιση για 100άρα (περισσότερο τα 10mbps up με ενδιέφεραν) Όλον τον καιρό, έχω ένα ZXHN H168N σε bridge mode πάνω σε ένα mikrotik router. Τον τελευταίο καιρό, όμως, είχα κάποιες αποσυνδέσεις, και έκτοτε μια σταδιακή υποβάθμιση της γραμμής. Το attainable έπεφτε σταδιακά (αυτή τη στιγμή που γράφω, π.χ. Attainable Rate(Up/Down) 25351/49868 kbps), και η ταχύτητα συγχρονισμού έχει πέσει κι αυτή: Actual Rate(Up/Down) 5503/40750 kbps. Αυτή είναι και η εικόνα μέσα από το pihole: Πριν πάρω τον πάροχο, επειδή με εκνευρίζει η αναμονή στα τηλέφωνα, τι μπορώ να κάνω ώστε, τουλάχιστον, να βρω που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Αρχικά ανέβασε στατιστικά της γραμμής σου να πάρουμε μια ιδέα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 τσεκάρισμα μπρίζες και τηλεφωνικά καλώδια οπωσδήποτε. 13.600 λάθη FEC σε 37 λεπτά είναι πάρα πολλά και είσαι οριακά με 9 SNR. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Τα FEC είναι τα διορθωμένα, δε μας ενδιαφέρουν Τα CRC δημιουργούν θέματα, κάποιες χιλιάδες σε μικρό χρόνο.. Είσαι σε πολυκατοικία; Έχεις το ρούτερ απευθείας στη τηλεφωνική πρίζα; Πόσες πρίζες έχεις; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2021 από Kozanitis1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 σε interleaved με line attenuation 10 VDSL2 δε θα έπρεπε να έχει τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 8 ώρες πριν, greekfragma είπε τσεκάρισμα μπρίζες και τηλεφωνικά καλώδια οπωσδήποτε. Τσεκάρισμα; Τι να κάνω δηλαδή; 7 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Είσαι σε πολυκατοικία; Ναι, σε πολυκατοικία 11 διαμερίσματα. Δεν είμαι σίγουρος πόσοι έχουν adsl και πόσοι vdsl 7 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Έχεις το ρούτερ απευθείας στη τηλεφωνική πρίζα; φεύγει ένα utp cat 5e από την πρίζα (η σύνδεση έχει γίνει εσωτερικά) ως το σημείο που έχω modem κλπ εξοπλισμό, κι εκεί πάνω ένα πριζάκι. Το είχε κάνει προ αμνημονεύτων ετών ένας τεχνικός του ΟΤΕ για να έχουμε το netmod εκεί 7 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Πόσες πρίζες έχεις; 3 αλλά μόνο το modem είναι πάνω σε κάποια από αυτές. Στην κεντρική εξ αυτών. Γενικά, ξέρω ότι πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα την αλλαγή όλης της τηλεφωνικής εγκατάστασης, αλλά επειδή δεν ξέρω καθόλου κόστος, το αποφεύγω. Άλλωστε μέχρι πριν 1 μήνα έπαιζε απροβλημάτιστα για 3-4 χρόνια, άρα οκ, καταλαβαίνω ότι μπορεί να φταίει η εγκατάστασή μου, αλλά 12mbps κάτω σε μερικές μέρες μου φαίνεται κάπως περίεργο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα