gkar206 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Καλησπέρα. Ποια είναι η σωστη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος αν νιώσει αδιάθετος εκτος χώρου εργασίας? Ενημερώνει και δεν παει στην δουλειά την επόμενη μέχρι να κανει το τεστ? Κανει το τεστ και αν ειναι αρνητικο παει κανονικά χωρίς να πει τιποτα? Υπάρχει καποιο πρωτοκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε?(ασχετως τι θα πει το εκαστοτε αφεντικό) Εγώ πχ δουλευω σε μια εταιρεία που μας νοικιάζει σε μια αλλη εταιρεία.Self test δεν μας έχουν πει να κανουμε. Είναι λίγο απροσωπα τα πραγματα δλδ.
xsterg Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 ακολουθεις το προτοκολλο του εοδυ. παρε τους τηλεφωνο και θα σου πουνε αυτοι.
gianniz_k Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Για πολλές εταιρίες τα self test είναι υποχρεωτικά και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα. Με αρνητικό test πας στην εργασία σου. Με θετικό test για αρχή πας να κάνεις ένα επαναληπτικό σε σημεία που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ ή μοριακό αν θες να το πληρώσεις ή αν το πληρώνει ο εργοδότης σου. Αν είσαι θετικός κλειδώνεσαι για δέκα μέρες και θα σε πάρει και ένα τηλεφωνάκι η πολιτική προστασία για περαιτέρω διευκρινήσεις. Επίσης θα σου στείλει μια βεβαίωση να δώσεις στον εργοδότη. Πιθανότατα ο εργοδότης θα σου ζητήσει χαρτί παθολόγου που θα επιβεβαιώνει τα συμπτώματα. Φυσικά μπορείς να μιλήσεις με γιατρό με βιντεοκλήση μέσω του doctoranytime. Σε αυτή την περίπτωση ακολουθείται μια διαδικασία σαν της αναρρωτικής άδειας και πληρώνεσαι κάποιες μέρες από τον εργοδότη και τις υπόλοιπες από το ασφαλιστικό ταμείο. Δεν χρειάζεσαι αρνητικό τεστ για επιστροφή στην εργασία,όταν περάσουν οι 10 μέρες επιστρέφεις. Αν είσαι στενή επαφή κρούσματος μπαίνεις σε καραντίνα για 14 ημέρες. Και σε αυτή την περίπτωση η πολιτική προστασία θα σου στείλει βεβαίωση για την εργασία σου. Δεν χρειάζεται να βγάλεις θετικό τεστ,δεν χρειάζεται καν να κάνεις τεστ. Ως στενή επαφή το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις κολλήσει,εκτός αν έχετε καταφέρει να απομονωθείτε μέσα στο ίδιο σπιτι. Όταν περάσουν οι 14 μέρες επιστρέφεις στην εργασία σου. Θα καλύψεις τις χαμένες ώρες με υπερεργασία. Πχ μια ώρα παραπάνω κάθε μέρα μέχρι να συμπληρώσεις τις ώρες που απουσίασες. Αυτή ακριβώς ήταν η δική μου εμπειρία με την σύζυγο πριν κάνα μήνα. Δουλεύουμε στην ίδια εταιρεία και το hr λειτουργεί by the book, οπότε κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Αν έχει κάποιος κάτι διαφορετικό να προσθέσει ας μας πει. Σε κάθε περίπτωση αν νιώθεις ότι σε περιτριγυρίζουν συμπτώματα ενημέρωσε εργοδότη και πολύ μεγάλη προσοχή στους δικούς σου και τους συναδέλφους σου. Η εμπειρία μου λέει πως αυτό το πράγμα κολλάει πολύ εύκολα, γιατί εμείς προσέχαμε και δεν έχουμε ιδέα από που το τσιμπήσαμε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα