ppaio Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ουφ!!Και έλεγα ότι εγω είμαι ο περίεργος.Εχω κλείσει 2 χρόνια πλέον,οι μονες μου επαφες με Ελληνες του ΗΒ είναι απο viber και τηλέφωνο.Συνάδελφοι που είναι σε άλλες περιοχές.Καμία άλλη επαφή.Περπατάω στο Cambridge και ακούω να μιλάνε ελληνικά συχνά πυκνά αλλά δεν πλησιάζω για γνωριμίες κλπ. Και ναι έχω μετανιώσει που δεν το αποφάσισα νωρίτερα.Μεγάλο μου λάθος. Aκουγεται λυπηρο το γεγονος οτι δεν εχεις κανεις φιλιες κυριως με Αγγλους...και το εχω ακουσει και αλλους οτι ειναι κλειστοι στις συναναστροφές τους με αλλοδαπους...αλλα μηπως αυτο ισχυει και για εμας την ιδια στιγμη...? Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από ppaio
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 26 λεπτά πριν, ppaio είπε Aκουγεται λυπηρο το γεγονος οτι δεν εχεις κανεις φιλιες κυριως με Αγγλους...και το εχω ακουσει και αλλους οτι ειναι κλειστοι στις συναναστροφές τους με αλλοδαπους...αλλα μηπως αυτο ισχυει και για εμας την ιδια στιγμη...? Δεν καταλαβαίνω πως εφτασες σε αυτο το συμπερασμα.Για επαφές με Ελληνες έχω γράψει και σε ανάλογο ποστ έκανα παράθεση. Δεν αναφέρω πουθενά για φιλίες με ντόπιους. 1
nik0laus Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Ακόμα να κλειδωθει το τοπικ ; Τι κάνουν αυτοι οι μοντερέιτορς ; Από τη δουλεια στο public που ρώτησε ο κατακαημένος ο TS φτάσαμε στις φιλίες του κάθε μετανάστη στο ΗΒ και την κοινοπολιτεια....
ppaio Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Να πω οτι μακροπρόθεσμα ολοι obselete ειμαστε...Πχ η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης κάνει τα περισσότερα επαγγέλματα ανασφαλή...Ο Tesla έφτιαξε αυτοοδηγουμενα αμαξια αυτο δεν απειλει τους εκπαιδευτες οδηγησης...στο μελλον? Δειτε τους τραπεζικους με την μεταβαση στο Cloud και την ΑΙ σιγα σιγα εξαφανιζονται...Και αλλα πολλα παραδειγματα... Δυστυχως η ευτυχως ειμαστε σε ΦΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ σε μια νεα εποχη και συνηθως υπαρχουν θυματα ...αυτα θα ειναι οι "κλασικοι" εργαζομενοι... 1
nik0laus Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Αν το καλοσκεφτεις είναι παταγώδης αποτυχία του ανθρωπινου ειδους το να πρέπει να δουλευεις στον 21ο μ.Χ. αιώνα για να επιβιώνεις (να φας βασικά) 4
ppaio Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, nik0laus είπε Αν το καλοσκεφτεις είναι παταγώδης αποτυχία του ανθρωπινου ειδους το να πρέπει να δουλευεις στον 21ο μ.Χ. αιώνα για να επιβιώνεις (να φας βασικά) Αρα να μας συντηρει το κρατος...? Αυτο ηταν ο κομμουνισμός ο οποιος απετυχε παταγωδώς...
nik0laus Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Μη σκεφτεσαι τοσο ρηχα σαν νεοελληνας .... Δεν μιλάω για παροχημένες ιδέες.... Φαντάσου κάτι σε Star Trek NG.... Φαντάσου να είχαμε όλοι στο σπίτι μας ένα duplicator... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2021 από nik0laus
Ntinaras Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 27 λεπτά πριν, ppaio είπε Αρα να μας συντηρει το κρατος...? Αυτο ηταν ο κομμουνισμός ο οποιος απετυχε παταγωδώς... Εννοει πως η τεχνολογικη προοδος ειναι τοσο μεγαλη, αλλα παει χαμενη. 4 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 54 λεπτά πριν, nik0laus είπε Μη σκεφτεσαι τοσο ρηχα σαν νεοελληνας .... Δεν μιλάω για παροχημένες ιδέες.... Φαντάσου κάτι σε Star Trek NG.... Φαντάσου να είχαμε όλοι στο σπίτι μας ένα duplicator... Universal basic income. Δεν νομίζω πάντως να το προλάβουμε εμείς, ειδικά αν σκεφτείς πως η χώρα στην οποία ζούμε έχει οπισθοδρομικές αντιλήψεις και απουσία τεχνολογίας/αυτοματοποίησης. Σίγουρα η μετάβαση στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (ψηφιακή εποχή, τεχνητή νοημοσύνη, εξελιγμένοι αλγόριθμοι) επιταχύνθηκε με τον COVID. Το ερώτημα είναι πόσοι από εμάς θα μείνουμε πίσω ανίκανοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες ή αρνούμενοι ως σύγχρονοι Λουδίτες να αποδεχτούμε τη νέα κατάσταση. 3
ppaio Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 16 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Universal basic income. Δεν νομίζω πάντως να το προλάβουμε εμείς, ειδικά αν σκεφτείς πως η χώρα στην οποία ζούμε έχει οπισθοδρομικές αντιλήψεις και απουσία τεχνολογίας/αυτοματοποίησης. Σίγουρα η μετάβαση στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (ψηφιακή εποχή, τεχνητή νοημοσύνη, εξελιγμένοι αλγόριθμοι) επιταχύνθηκε με τον COVID. Το ερώτημα είναι πόσοι από εμάς θα μείνουμε πίσω ανίκανοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες ή αρνούμενοι ως σύγχρονοι Λουδίτες να αποδεχτούμε τη νέα κατάσταση. Universal basic income ποσο και για ποιους...? Πχ θα το λαμβανει η οικογενεια η καθε ατομο..? Στην Ελλαδα εχουμε 3.500.000 οικονομικα ανενεργούς...Μπορουμε να δινουμε στο καθενα πχ 1000 ευρω καθε μηνα...? Αμφιβαλω...
nik0laus Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Πάλι μιλάτε για λεφτά και basic income και 1000 ευρώ το μήνα κλπ... Παπαριές καμαρωτες... Είτε είσαι άστεγος είτε μένεις σε δυάρι στα Πατήσια είτε στη βίλα του Καριγκτον από τη Δυναστεία (ναι είμαι παλιόγερος το ξερω) είτε έχεις εκατομμύρια καταθέσεις είτε οδηγείς παπάκι είτε μερσεντε το θέμα είναι ότι κάθε δέκα ώρες το στομάχι γουργουριζει και είναι πολύ ενοχλητικό αυτό ... Μια ψυχή κάποτε μίλησε για αντιστοιχία ενέργειας και μάζας... Αν λοιπόν τιθασευσεις την ενέργεια και μπορείς να την μετατρέπεις σε μάζα κατα το δοκούν (ορα duplicator του star trek) όλα τα άλλα θα αρχίσουν να λύνονται από μόνα τους... Δε θα χρειάζεται να εργαστείς/κάνεις κάτι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλεις και γουστάρεις και θα το κάνεις αν θέλεις και όταν θέλεις... Και θα θέλεις (ότι θέλει ο καθένας) να το κάνεις επειδή κάτι πρέπει να κάνεις για να περνάς την ώρα σου... Και αφού θα κάνεις ότι σε ευχαριστεί θα το κάνεις και πιο αποδοτικά ... Α και δε θα χρειάζεσαι χρήματα.... Θα είναι άχρηστα ... Χώρια που θα μπορείς να φτιάξεις όσα θες με τον duplicator....
dtzgr Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, nik0laus είπε Πάλι μιλάτε για λεφτά και basic income και 1000 ευρώ το μήνα κλπ... Παπαριές καμαρωτες... Είτε είσαι άστεγος είτε μένεις σε δυάρι στα Πατήσια είτε στη βίλα του Καριγκτον από τη Δυναστεία (ναι είμαι παλιόγερος το ξερω) είτε έχεις εκατομμύρια καταθέσεις είτε οδηγείς παπάκι είτε μερσεντε το θέμα είναι ότι κάθε δέκα ώρες το στομάχι γουργουριζει και είναι πολύ ενοχλητικό αυτό ... Μια ψυχή κάποτε μίλησε για αντιστοιχία ενέργειας και μάζας... Αν λοιπόν τιθασευσεις την ενέργεια και μπορείς να την μετατρέπεις σε μάζα κατα το δοκούν (ορα duplicator του star trek) όλα τα άλλα θα αρχίσουν να λύνονται από μόνα τους... Δε θα χρειάζεται να εργαστείς/κάνεις κάτι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλεις και γουστάρεις και θα το κάνεις αν θέλεις και όταν θέλεις... Και θα θέλεις (ότι θέλει ο καθένας) να το κάνεις επειδή κάτι πρέπει να κάνεις για να περνάς την ώρα σου... Και αφού θα κάνεις ότι σε ευχαριστεί θα το κάνεις και πιο αποδοτικά ... Α και δε θα χρειάζεσαι χρήματα.... Θα είναι άχρηστα ... Χώρια που θα μπορείς να φτιάξεις όσα θες με τον duplicator.... Μόνο που η πρόοδος κάθε είδους (και δη η τεχνολογική) έρχεται επειδή κάποιοι δουλεύουν σκληρά και, μάντεψε, όχι όποτε θέλουν και άμα θέλουν, αλλά επειδή πρέπει να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους, έχουν δάνεια κλπ. Αν γίνει αυτό που λες, δεν θα υπάρχει πρόοδος. Θα υπάρξει διάλυση και οπισθοδρόμηση. Με λίγα λόγια το ξύσιμο είναι ωραίο, αλλά διαρκής πρόοδος και ξύσιμο δεν χωράνε στην ίδια πρόταση. Η πρόοδος (είτε τεχνολογική είτε οποιουδήποτε άλλου είδους) έρχεται επειδή κάποιοι ξεσκίζονται. Και φυσικά αυτοί ξεσκίζονται όχι (μόνο) επειδή γουστάρουν, αλλά επειδή πρέπει για λόγους βιοπορισμού. Δεν έρχεται τσάμπα.
nik0laus Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 @dtzgr συνεχίζεις να σκέφτεσαι με τη λογική του "Έλληνα δημοσιου υπάλληλου και του ξυσίματος" Όταν διανοητικά φτασουμε σε παραπάνω επίπεδο ώστε να έχουμε κατι αντίστοιχο της κοινωνίας που σου περιεγραψα δεν θα το "ξυνουμε" , δε θα έχουμε αναγκη να το κάνουμε .... Αυτό εννοώ ότι έχουμε ψιλοαποτύχει σαν γένος... οταν πριν από 3000 χρόνια εφτιαχνες Παρθενωνες και Πυραμίδες το να δουλευεις σημερα γα να φας ειναι αποτυχία...
dtzgr Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nik0laus είπε Όταν διανοητικά φτασουμε σε παραπάνω επίπεδο ώστε να έχουμε κατι αντίστοιχο της κοινωνίας που σου περιεγραψα δεν θα το "ξυνουμε" , δε θα έχουμε αναγκη να το κάνουμε .... Αυτό εννοώ ότι έχουμε ψιλοαποτύχει σαν γένος... οταν πριν από 3000 χρόνια εφτιαχνες Παρθενωνες και Πυραμίδες το να δουλευεις σημερα γα να φας ειναι αποτυχία... Για να πάνε μπροστά τα πράγματα, αλλά και για να διατηρούνται σε ένα επίπεδο, χρειάζεται κάποιοι να παράξουν έργο. Αυτό δεν το κατανοούν όλοι, ακόμα και σε πολύ μικρότερες ομάδες (πόσο μάλλον σε έναν πληθυσμό 7 δις). Το έργο αυτό δεν μπορεί να παραχθεί αποκλειστικά από μηχανές. Αν αυτό το έργο παρέχεται μόνο από κάποιους οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη, ενώ υπάρχουν άλλοι οι οποίοι δεν κατανοούν και απλά θέλουν να καρπώνονται, αργά ή γρήγορα δημιουργείται χάσμα και κόσμος 2 ταχυτήτων. Σε έναν κόσμο 7 δισεκατομμυρίων, λοιπόν, πρέπει ΟΛΟΙ να φτάσουν διανοητικά σε αυτό το επίπεδο για να έχουνε το αντίστοιχο της κοινωνίας που περιέγραψες και να υπάρξει ισορροπία (δηλαδή να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο). Διαφορετικά, η τάση διάλυσης είναι μη αναστρέψιμη. 1 ώρα πριν, nik0laus είπε @dtzgr συνεχίζεις να σκέφτεσαι με τη λογική του "Έλληνα δημοσιου υπάλληλου και του ξυσίματος" Όταν, λοιπόν, ο έλληνας σταματήσει να σκέφτεται με τη λογική του ξυσίματος, τότε και μόνο τότε έχουν μια ελπίδα να γίνουν αυτά που λες. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2021 από dtzgr
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Ηδη σχέδιο εξασφαλισμένου εισοδήματος δοκιμαζεται στην Γερμανία και νομίζω και στον Καναδά https://www.businessinsider.com/germany-begins-universal-basic-income-trial-three-years-2020-8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα