Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Λυπάμαι που στο λέω, Αλλά δεν το λες.............
polaki Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 16 ώρες πριν, harisnikolop είπε 4 χρόνια στο service του Mall στο Μαρουσι. Έχασα 4 χρόνια από την ζωή μου και ακόμα βαράω το κεφάλι μου. Καμία προοπτική εξέλιξης εκτός αν δεν είσαι βύσμα ή γλυφτης. Αν δεν υπάρχει τεράστια οικονομική ανάγκη, ΜΑΚΡΙΑ Παιδιά το retail έτσι είναι, και για Zara αν ρώταγε ή για Pull & Bear ίδιες απαντήσεις θα έπαιρνε. Το "μείνε μακριά" που του λέτε από μόνο του δεν λέει κάτι, προτάσεις δεν βλέπω να κάνετε. Του λέτε ουσιαστικά να μείνει στους καφέδες, σωστά? Και εγώ αυτό πιστεύω και του είπα. ΜΕΤΑ τους καφέδες όμως ζωή υπάρχει? Αν εξαιρεσεις 1-2 ανθρώπους εδώ μέσα που του είπαν ο ένας να μάθει Γερμανικά (ή μια ξένη γλώσσα γενικότερα), δεν βλέπω κάποια σοβαρή πρόταση. Αν δεν ΜΑΘΕΙ κάτι καινούριο, δεν θα πάει ΠΟΤΕ μπροστά. Το ΠΟΤΕ με κεφαλαία και bold. Αυτή είναι η λύση, η συνεχής εκπαίδευση. Η στασιμότητα σκοτώνει, καταλάβετέ το. 3 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι αν δεν δουλέψουμε πρώτα με τον εαυτό μας. Respect. Επιτέλους κάποιος το είπε. 4 3
seventh_son Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Ζωή στην πώληση σε μαγαζιά τύπου Public δεν έχουν μέλλον αν δεν τραβηχτείς κάπου αλλού σε γραφεία ή αν δεν γίνεις διευθυντής. Πόσους πωλητές έχετε δει να παίρνουν σύνταξη σε μαγαζί με είδη τεχνολογίας ; Εγώ πάντως κανέναν. Σε ρούχα, παπούτσια ναι έχω δει, σε μαγαζιά τύπου Καυκά, όπου ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός δεν έχει ηλικία ναι, αλλά σε είδη τεχνολογίας (πχ λάπτοπ, υπολογιστές, τηλεοράσεις) ; Το θέμα δεν είναι το τι θα κάνει τώρα. Εγώ δούλευα πώληση από το 2005 και έλεγα εντάξει μωρέ μέχρι να βρω κάτι καλύτερο. Και έμεινα μέχρι το 2018 μέχρι που μετά αποφάσισα να αλλάξω εντελώς κλάδο και να ακολουθήσω κλάδο IT με κάποια χαρτιά δικτύων στα χέρια μου, γιατί έβλεπα ότι έχω ημερομηνία λήξεως σαν πωλητής. Θα σας το θέσω πολύ απλά, πας σε ενα μαγαζί με είδη τεχνολογίας και βλέπεις εναν πωλητή 45 χρονών να πουλάει πχ λάπτοπ. Τι σκέφτεσαι ; Α ωραία θα ξέρει ; Ή άσε να ρωτήσω κανέναν νεότερο που είναι μέσα στα πράματα; Μάλλον το δεύτερο. Οι περισσότεροι δε θα μπουν καν στη διαδικασία να τον ρωτήσουν για να δουν αν ξέρει και απλά θα τον αποφύγουν. Αν εξαιρέσεις τα λευκά που θέλει εμπειρία και οι καλοί-εμπειροι πωλητές-γνώστες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, στα μαύρα οι ηλικίες είναι 24 - 40 ΤΟ ΠΟΛΥ. Απο εκεί και μετά είσαι τελειωμένος. Θα πει κάποιος ε στα τόσα χρόνια κάτι κάνεις λάθος, που δεν έγινες υπεύθυνος. Θέμα επιλογών είναι. Αν γουστάρεις να παίρνεις 50 - 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με το τι έπαιρνες και να δουλεύεις παραπάνω ώρες, να έχεις πολλές ευθύνες παραπάνω, να τρως ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ εσύ, και να τσακώνεσαι με τους υφισταμένους σου γιατί ψωλοβροντάνε ή δε κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή γιατί οι από πάνω θέλουν να είσαι με μαστίγιο τότε πάω πάσο. Τα υπευθυνιλίκια τέτοιου στυλ εμένα δε μου κάνουν, και σε τέτοιες αλυσίδες σχεδόν σε όλες έτσι είναι ... Αν θες τη γνώμη μου φίλε ψάξε τις επιλογές σου σκεπτόμενος ότι δε θες μια δουλειά, απλα για να μπαίνει ενα μεροκάματο. Αν έχεις αγγούρι προφανώς και αυτό θα κάνεις, αλλά παράλληλα ψάξου, διάβασε όπως σου είπαν και άλλα παιδιά πιο πάνω, και κάνε τις ενέργειες σου για να ψάξεις κάτι άλλο. Μη ψάχνεις για κάτι που σε ένα χρόνο μπορεί να ξαναψάχνεις για δουλειά. Κακά τα ψέμματα στην Ελλάδα, όταν περάσεις τα 35 η αγορά εργασίας σου γυρνάει την πλάτη αν δεν έχεις κάτι εξαιρετικό να παρουσιάσεις ή αν δεν έχεις αυτόν που θα μιλήσει για σένα έτσι ώστε να προσληφθείς. Ακόμα και εμπειρία, εργατικότητα, σβελτάδα, συνέπεια να έχεις να επιδείξεις μπορεί κανένας να μη σου δώσει καν την ευκαιρία για συνέντευξη γιατί εσένα λόγω προυπηρεσίας, τριετιών κτλ (έστω αυτές που κάποιες εταιρείες μέχρι το Νοέμβριο του 2012 τις αναγνωρίζουν) θα πρέπει να σε πληρώσουν πιο ακριβά, οπότε θα προτιμήσουν το πιτσιρικάκι που θα του δώσουν 530-550. 4 1
ikaruga24 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 20 ώρες πριν, polaki είπε Δυστυχώς οι θέσεις αυτές για τις οποίες συζητάμε καλύπτονται από ανειδίκευτους. Ο ανειδίκευτος δεν μπορεί σε καμία χώρα να πάρει χρήματα εν έτι 2021 είναι νόμος. Λίγο πολύ, οι συνθήκες ζωής του δυστυχώς θα είναι οι ίδιες είτε παίρνει 500 στην Ελλάδα είτε 2000 στο Λονδίνο, που με 2k στο Λονδίνο δεν πας ούτε περίπτερο. Εδώ απλά θα σε διορθώσω. Δεν είναι το ίδιο τα 500 Ελλάδα και τα 2Κ στο Λονδίνο. Ποσοστιαία ίσως είναι το ίδιο αλλά σε πρακτικό εισόδημα σίγουρα όχι. Στην Ελλάδα 500 αν πάρεις τότε τα 300 είναι τα έξοδα του σπιτιού και μόνο, σαν τι να κάνεις μετά τον υπόλοιπο μήνα με 200; Στο Λονδίνο τα 1000 είναι το δωμάτιο σου στο όποιο σπίτι με συγκάτοικους θα είσαι ή και πολύ λιγότερα (εγώ πληρώνω 600 λίρες ΠΧ με όλα μέσα) και σου μένουν τα άλλα 1000, βγάλε 500 λίρες για τις κάρτες, σούπερ μάρκετ κτλ και έχεις άλλες 500 αν θες να τις ξοδέψεις για ότι μπορείς να φανταστείς. Οπως βλέπεις στην μια περίπτωση ζεις έστω και φτωχικά ενώ στην άλλη δεν φτάνουν ούτε για να ταΐσεις τον εαυτό σου. Δεν χαρίζουν λεφτά προφανώς αλλά οι ευκαιρίες εργασίας και εξέλιξης είναι γεωμετρικά μεγαλύτερες ακόμα και για ανειδίκευτο εφόσον υπάρχει όρεξη και θέληση και όχι το ένα ξινίζει και το άλλο βρωμάει. Το που μπορείς να βρεθείς από τη μια μέρα στην άλλη σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι τρομακτικό ορισμένες φορές (με την καλή έννοια ή καμιά φορά και με την κακή) και η κάθε νέα εμπειρία σου ανοίγει τα μάτια για περισσότερες διεκδικήσεις και ευκαιρίες εκπαίδευσης. Επιπλέον δεν είναι καν απαραίτητο να είσαι Λονδίνο που είναι σαν δική του οντότητα. Πας λίγο πιο έξω και βρίσκεις σπίτι ολόκληρο με κήπο, θέσεις για αυτοκίνητα, επιπλωμένα και όλα τα καλά με 600 λίρες σύνολο με όλα μέσα. Είμαι σίγουρος το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες όπως ΠΧ. Γερμανία. 6 2
Elloy85 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, seventh_son είπε Κακά τα ψέμματα στην Ελλάδα, όταν περάσεις τα 35 η αγορά εργασίας σου γυρνάει την πλάτη αν δεν έχεις κάτι εξαιρετικό να παρουσιάσεις Κακά τα ψέμματα, έτσι είναι. Στα 35 το έχεις χάσει το τρένο, είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι θα ξεκινήσεις απ' την αρχή και ότι θα κάτσεις να μάθεις κάτι. Δλδ, αν πούμε ότι χρειάζεσαι δυο χρόνια μέχρι να μάθεις κάτι καλά για να ξεκινήσεις να εργάζεσαι, πας 37. Στα 37 όμως, ποιός θα σε πάρει χωρίς εμπειρία;;; Αν και στην προηγούμενη σελίδα, συμβούλευσα τον ΟΡ να κρατήσει την τωρινή δουλειά γιατί τί πωλητής τί σερβιτόρος, το ίδιο είναι, και να πάει να ξεκινήσει να μάθει κάτι, να πάρει μια ειδικότητα στον ΙΤ για παράδειγμα, η πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και η γενικότερη κατάσταση σε προσγειώνει απότομα. Στο εξωτερικό είναι πιο εύκολο για τους μεγαλύτερους που κάνουν επαγγελματικές αλλαγές και νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, αλλά και πάλι πόσο εύκολο είναι να σηκωθείς από εδώ και να πας Γερμανία, Αγγλία για δουλειά;; Επεξ/σία 22 Μαΐου 2021 από Elloy85 1
Xejolontas Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, ikaruga24 είπε Εδώ απλά θα σε διορθώσω. Δεν είναι το ίδιο τα 500 Ελλάδα και τα 2Κ στο Λονδίνο. Ποσοστιαία ίσως είναι το ίδιο αλλά σε πρακτικό εισόδημα σίγουρα όχι. Ο άλλος θέλει 600, να μένει με γονείς και να παίρνει και χαρτζιλίκι, συν φιλους και συγγενείς κοντά του. Εσύ παίρνεις 2000 και μένεις με Πακιστανούς και ινδούς , πρέπει να γυρνάς Ελλάδα για τους δικούς σου κλπ κλπ Τα πράγματα είναι παντού δύσκολα, αλλά αν δεν ανοίξεις τα φτερά σου από μικρή ηλικία, δύσκολα να βρεις την τέλεια λύση στα 35. 1
ikaruga24 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, Xejolontas είπε Ο άλλος θέλει 600, να μένει με γονείς και να παίρνει και χαρτζιλίκι, συν φιλους και συγγενείς κοντά του. Εσύ παίρνεις 2000 και μένεις με Πακιστανούς και ινδούς , πρέπει να γυρνάς Ελλάδα για τους δικούς σου κλπ κλπ Τα πράγματα είναι παντού δύσκολα, αλλά αν δεν ανοίξεις τα φτερά σου από μικρή ηλικία, δύσκολα να βρεις την τέλεια λύση στα 35. Πολύ ωραία λοιπόν. Για πόσο; Στα 35 θέλει ο άλλος να παίρνει 600 και να μένει με γονείς και χαρτζιλίκι; Πόσο θα πάει αυτό θεωρεί; Πόσο πιστεύει ότι οι φίλοι θα είναι εκεί για πάντα; Καλύτερα να το σκεφτεί πιο σοβαρά και να βάλει στο πλάνο και το ότι ίσως χρειαστεί να φύγει και ας φάει σκατό τον πρώτο χρόνο. 2 χιλιάρικα παίρνεις στην ξεφτίλα. Θέλει δουλειά αλλά τα παίρνεις και εύκολα αναβαθμίζεσαι για να παίρνεις πολλά περισσότερα. Οι συγκάτοικοι σου είναι δική σου υπόθεση, προσωπικά δεν έμεινα ποτέ με Πακιστανούς και Ινδούς. Οπως τώρα που είμαστε 3 συνάδελφοι και πήραμε σπίτι να νοικιάσουμε οπότε και παρέα έχουμε και άνετοι είμαστε και βοηθάμε και ο ένας τον άλλο. Επίσης πλέον (προ Covid εποχή) ερχόμουν Ελλάδα πολύ συχνότερα να δω φίλους και οικογένεια από ότι όταν βρισκόμουν Ελλάδα που απλά δούλευα σαν σκύλος όλες τις μέρες. Στο τρίτο κομμάτι συμφωνούμε αλλά τα 35 δεν είναι ηλικία που λες ότι σε παίρνει να ψάχνεις για την τέλεια, κατά το μυαλό σου, λύση. Βάζεις τα θέλω σου κάτω, ορίζεις τι είναι για εσένα το σημαντικό και πράττεις ανάλογα. Μια χαρά προλαβαίνεις να φύγεις στα 35 σου εξωτερικό χωρίς κανένα πρόβλημα. Ετσι και αλλιώς θα μπεις σε άλλο ρυθμό στην άλλη χώρα που θα πας και θα θες να μπεις σε άλλο κλίμα για να χτίσεις ικανότητες και δημόσιες σχέσεις. 1
polaki Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 22/5/2021 στις 5:55 ΜΜ, ikaruga24 είπε Πολύ ωραία λοιπόν. Για πόσο; Στα 35 θέλει ο άλλος να παίρνει 600 και να μένει με γονείς και χαρτζιλίκι; Πόσο θα πάει αυτό θεωρεί; Πόσο πιστεύει ότι οι φίλοι θα είναι εκεί για πάντα; Καλύτερα να το σκεφτεί πιο σοβαρά και να βάλει στο πλάνο και το ότι ίσως χρειαστεί να φύγει και ας φάει σκατό τον πρώτο χρόνο. 2 χιλιάρικα παίρνεις στην ξεφτίλα. Θέλει δουλειά αλλά τα παίρνεις και εύκολα αναβαθμίζεσαι για να παίρνεις πολλά περισσότερα. Οι συγκάτοικοι σου είναι δική σου υπόθεση, προσωπικά δεν έμεινα ποτέ με Πακιστανούς και Ινδούς. Οπως τώρα που είμαστε 3 συνάδελφοι και πήραμε σπίτι να νοικιάσουμε οπότε και παρέα έχουμε και άνετοι είμαστε και βοηθάμε και ο ένας τον άλλο. Επίσης πλέον (προ Covid εποχή) ερχόμουν Ελλάδα πολύ συχνότερα να δω φίλους και οικογένεια από ότι όταν βρισκόμουν Ελλάδα που απλά δούλευα σαν σκύλος όλες τις μέρες. Στο τρίτο κομμάτι συμφωνούμε αλλά τα 35 δεν είναι ηλικία που λες ότι σε παίρνει να ψάχνεις για την τέλεια, κατά το μυαλό σου, λύση. Βάζεις τα θέλω σου κάτω, ορίζεις τι είναι για εσένα το σημαντικό και πράττεις ανάλογα. Μια χαρά προλαβαίνεις να φύγεις στα 35 σου εξωτερικό χωρίς κανένα πρόβλημα. Ετσι και αλλιώς θα μπεις σε άλλο ρυθμό στην άλλη χώρα που θα πας και θα θες να μπεις σε άλλο κλίμα για να χτίσεις ικανότητες και δημόσιες σχέσεις. Φίλε μου νομίζω αυτό που εννοούσε ο άλλος σχολιαστής είναι ότι εσύ μένεις με κόσμο (της επιλογής σου, ας μην κολλάμε σε εθνικότητες) και ο άλλος μένει με γονείς. Θα μπορούσε να μάζευε και εδώ 2-3 φιλαράκια και να νοικιάζανε ένα σπίτι να το πλήρωναν δια τρία, βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι ότι στην Αθήνα κυρίως θα είναι τόσο ακριβό το ενοίκιο για ένα σπίτι με 3 δωμάτια που στην ουσία πιο πολύ θα γλίτωνε κάποιος από τα περιφερειακά έξοδα, παρά για το σπίτι αυτό καθ'αυτό. Τα πάντα όμως όπως είπες είναι θέμα επιλογών. Σαφέστατα Αγγλία θα έχεις λίγα περισσότερα χρήματα σε σχέση με Ελλάδα, ακόμα και στον βασικό μισθό. Απ'την άλλη όμως το επίπεδο ζωής και κυρίως η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ζωής δεν κρίνεται μόνο απ'το τί ποσό σου "περισσεύει", αλλά και απ'τα καθημερινά πράγματα. Και για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ τα μικρά πράγματα της Ελλάδας και ειδικά κάποιων πόλεων πολύ καλό deal για να φύγει κάποιος (πχ μια βόλτα στη θάλασσα, ηλιόλουστες μέρες, να μιλάς τη γλώσσα σου ακόμα και στο supermarket κλπ). Αλλά απ'την άλλη, σε ένα προηγμένο κράτος έχεις άλλα πράγματα που σε βοηθάνε και είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ ποιότητα ζωής. Η έλλειψη γραφειοκρατίας για παράδειγμα. Ή το να ΜΗΝ είναι όλοι στο δρόμο με την χριστοπαναγία στο στόμα, αλλά να έχουν μια ΣΤΟΧΕΙΩΔΗ ευγένεια. Και ας λέμε εμείς εδώ οι Ελληναράδες ότι "δεν είναι πραγματική η ευγένεια τους". Δεν με ενδιαφέρει να είναι πραγματική. Με ενδιαφέρει να μου μιλάνε και να μην είναι με τα μούτρα μες το πάτωμα. Με ενδιαφέρει να περιμένω να ξεπαρκάρει κάποιος, ή να παρκάρει, και να μην ακούω 7 κόρνες από πίσω. Και αυτά είναι τεράστεια ποιότητα ζωής, που δεν έχουν να κάνουν με τα χρήματα που βγάζεις. Αν κάποιος θέλει να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ, η Ελλάδα κακά τα ψέματα τον φρενάρει με κάθε δυνατό τρόπο. Έζησα 4 χρόνια Αγγλία (3 χρόνια κοντά στο Λονδίνο και άλλο ένα στο Liverpool), και ειλικρινά από αυτά που είδα και βίωσα εγώ, είναι πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΟ να σε πάρει η κάτω βόλτα αν έχεις το μυαλό σου στο να κάνεις βασικά πράγματα ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ που λέμε. Είναι σχεδόν αδύνατον να μην είσαι τουλάχιστον ΟΚ από εργασία. Ε τώρα αν είσαι κανένα κριάρι και δεν έχεις κοινή λογική, και εκεί αλλά και εδώ Ελλάδα θα είσαι καμένο χαρτί. Χρειάζεται να δουλέψεις, και όχι να κοροϊδεύεις. Ειλικρινά δεν έχω συμβουλή να δώσω σε κάποιον, αλλά αν έχει εξαντλήσει τις προσπάθειές του εδώ Ελλάδα, δεν βλέπω γιατί να μην προσπαθήσει την τύχη του και στο εξωτερικό. Πλούσιος χωρίς γνώσεις δε θα γίνει. Αλλά θα έχει μια αξιοπρεπέστατη ζωή, και το πιστεύω 100% αυτό γιατί το έχουμε δει όλοι να συμβαίνει ο ένας με 1 γνωστό ο άλλος με 3-4. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από polaki
ikaruga24 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Στις 24/5/2021 στις 8:44 ΠΜ, polaki είπε Ναι γι αυτό είπα ότι είναι θέμα επιλογών. Δεν γίνεται στα 35 σου να λες "το θέλω και έτσι, και αλλιώς, και διαφορετικό". Έχεις δύο επιλογές, είτε μένεις Ελλάδα και στα επόμενα 10 χρόνια δεν θα σε παίρνει κανείς πουθενά έτσι και αλλιώς ή το παίρνεις απόφαση να φας ένα αγγούρι για κάνα χρόνο και να τραβήξεις για άλλες παραλίες. Σαφώς και δεν αγνοώ τα καλά της Ελλάδας όμως είναι για συγκεκριμένους και μόνο λίγους ανθρώπους. Αν ανήκεις σε αυτήν την μικρή κατηγορία τότε είσαι μια χαρά. Αν είσαι όπως ο φίλος γκαρσόνι τότε πάρε την απόφαση και φύγε χτες.
polaki Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 15 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Ναι γι αυτό είπα ότι είναι θέμα επιλογών. Δεν γίνεται στα 35 σου να λες "το θέλω και έτσι, και αλλιώς, και διαφορετικό". Έχεις δύο επιλογές, είτε μένεις Ελλάδα και στα επόμενα 10 χρόνια δεν θα σε παίρνει κανείς πουθενά έτσι και αλλιώς ή το παίρνεις απόφαση να φας ένα αγγούρι για κάνα χρόνο και να τραβήξεις για άλλες παραλίες. Σαφώς και δεν αγνοώ τα καλά της Ελλάδας όμως είναι για συγκεκριμένους και μόνο λίγους ανθρώπους. Αν ανήκεις σε αυτήν την μικρή κατηγορία τότε είσαι μια χαρά. Αν είσαι όπως ο φίλος γκαρσόνι τότε πάρε την απόφαση και φύγε χτες. Ζω κάτι αντίστοιχο από τον αδερφό μου, αν και έχει 2 πτυχία, δυστυχώς όταν ήταν μικρότερος οι επιλογές του ήταν λάθος, και τώρα έχασε το τραίνο. Προτίμησε τότε τα περισσότερα χρήματα άμεσα, σε σχέση με μία καριέρα πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, και έκατσε στο σερβιτοριλίκι. Το οποίο είχε μεν καλά χρήματα, αλλά μηδέν προοπτική. Το καλύτερο που κατάφερε είναι απλά να σταματήσει τις γύρες στα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα για σεζόν καλοκαίρι, και να έχει μόνιμη θέση σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Με λιγότερα λεφτά μεν, λιγότερο ελεύθερο χρόνο (αφού στις σεζόν δούλευε μόνο 5-6 μήνες), αλλά τουλάχιστον πλέον είναι Αθήνα. Εδώ και 1 χρόνο λόγω covid δε δουλεύει και αμφιταλαντεύεται για το αν τελικά θα φύγει στα 40 του για εξωτερικό. Κρίμα αλλά δυστυχώς όλα είναι θέμα επιλογών.. απλά το χειρότερο είναι ότι η Ελλάδα δε συγχωρεί τα λάθη στις επιλογές.
wizzy Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 @ikaruga24 Έκανες κι ένα "φεγγάρι" στην Κύπρο, σωστά θυμάμαι; Και τώρα είσαι στο Λονδίνο; Μ' αρέσεις!👌
ikaruga24 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 17 λεπτά πριν, polaki είπε Ζω κάτι αντίστοιχο από τον αδερφό μου, αν και έχει 2 πτυχία, δυστυχώς όταν ήταν μικρότερος οι επιλογές του ήταν λάθος, και τώρα έχασε το τραίνο. Προτίμησε τότε τα περισσότερα χρήματα άμεσα, σε σχέση με μία καριέρα πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, και έκατσε στο σερβιτοριλίκι. Το οποίο είχε μεν καλά χρήματα, αλλά μηδέν προοπτική. Το καλύτερο που κατάφερε είναι απλά να σταματήσει τις γύρες στα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα για σεζόν καλοκαίρι, και να έχει μόνιμη θέση σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Με λιγότερα λεφτά μεν, λιγότερο ελεύθερο χρόνο (αφού στις σεζόν δούλευε μόνο 5-6 μήνες), αλλά τουλάχιστον πλέον είναι Αθήνα. Εδώ και 1 χρόνο λόγω covid δε δουλεύει και αμφιταλαντεύεται για το αν τελικά θα φύγει στα 40 του για εξωτερικό. Κρίμα αλλά δυστυχώς όλα είναι θέμα επιλογών.. απλά το χειρότερο είναι ότι η Ελλάδα δε συγχωρεί τα λάθη στις επιλογές. Δυστυχώς έτσι είναι. Η Ελλάδα έχει πολύ μικρή προσφορά και εύρος για τους εργαζόμενους πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Επίσης αυτές οι εξαιρέσεις είναι διαβαθμισμένες με βάση του τι έχεις και εσύ ο ίδιος. Αν παράδειγμα οι δικοί σου έχουν μια μικρή τουριστική επιχείρηση σε τουριστικό μέρος τότε οι πιθανότητες σου να ζήσεις άνετα είναι παραπάνω από καλές. Το να είσαι όμως γκαρσόνι (το οποίο δεν είναι κακό και το έκανα για σχεδόν 7 χρόνια ο ίδιος) σε φέρνει σε τέλμα, καλή ώρα στα 35 είσαι ήδη έτοιμος να φύγεις γιατί τα 50 είναι κοντά και το ξέρουν όλοι ότι στα 50 και γκαρσόνι απλά δεν δουλεύει. 13 λεπτά πριν, wizzy είπε @ikaruga24 Έκανες κι ένα "φεγγάρι" στην Κύπρο, σωστά θυμάμαι; Και τώρα είσαι στο Λονδίνο; Μ' αρέσεις!👌 Ναι, σχεδόν 5 χρόνια πέρασα και εκεί. Τώρα έχω 2.5 χρόνια εδώ πάνω και χτυπάω το κεφάλι μου που δεν ήρθα νωρίτερα. 1
polaki Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 17 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Ναι, σχεδόν 5 χρόνια πέρασα και εκεί. Τώρα έχω 2.5 χρόνια εδώ πάνω και χτυπάω το κεφάλι μου που δεν ήρθα νωρίτερα. Το σημαντικό με την Αγγλία είναι ότι πρέπει όταν πάει κάποιος να καταλάβει ότι πάει σε άλλο κόσμο σε σχέση με την Ελλάδα και να μην κάνει συγκρισεις. 4 χρόνια ήμουν εκεί, τα 3 έκανα παρέες με άλλους Έλληνες που μυξόκλαιγαν οτι τους λείπει η Ελλαδα σε κάθε πιθανή εκδοχή. Κυριολεκτικά δεν έβλεπαν ΟΥΤΕ ένα θετικό. Και ήμουν και εγώ πάρα πολύ επηρεασμένος, σε φάση πραγματικά να μην περνάω καλά. Πηγαίνοντας τον 4ο χρόνο στο Liverpool αποφάσισα να κάνω παρέες αυστηρά και μόνο με μη-Έλληνες. Αν εξαιρέσουμε 2-3 Έλληνες που είναι σχεδόν αδύνατον να μη γνωρίσεις σε όποια γωνιά της Αγγλίας και αν βρεθείς, ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες επαφές μου ήταν Βρετανοί και Ασιάτες γενικότερα (από Ιάπωνες μέχρι Ινδοί). ΜΑΚΡΑΝ ο καλύτερος χρόνος της ζωής μου από άποψη εμπειριών που κέρδισα, και ακόμα και αν σε γενικές γραμμές και σε σύγκριση με τον οικονομικό μέσο όρο της Ελλάδας δεν έχω παράπονα απ'τη ζωή μου, ειλικρινά αν ένα πράγμα έχω μετανιώσει είναι που δεν έμεινα λίγο παραπάνω εκεί. Αν κάποιος το σκέφτεται να πάει, ΑΠΛΑ ΑΣ ΠΑΕΙ και όπως είπες και εσύ μετά το πρώτο 3μηνο προσαρμογής θα λέτε γιατί δεν ήρθα νωρίτερα. Ακόμα και λίγο να κάτσει γιατί ίσως τελικά να μην αντέξει την τόση διαφορετικότητα (δύσκολο, αλλά οκ εγώ ας πούμε γύρισα), η εμπειρία που θα έχει μαζέψει είναι τεράστια. 3 1
cumulus Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, polaki είπε Το σημαντικό με την Αγγλία είναι ότι πρέπει όταν πάει κάποιος να καταλάβει ότι πάει σε άλλο κόσμο σε σχέση με την Ελλάδα και να μην κάνει συγκρισεις. 4 χρόνια ήμουν εκεί, τα 3 έκανα παρέες με άλλους Έλληνες που μυξόκλαιγαν οτι τους λείπει η Ελλαδα σε κάθε πιθανή εκδοχή. Κυριολεκτικά δεν έβλεπαν ΟΥΤΕ ένα θετικό. Και ήμουν και εγώ πάρα πολύ επηρεασμένος, σε φάση πραγματικά να μην περνάω καλά. Πηγαίνοντας τον 4ο χρόνο στο Liverpool αποφάσισα να κάνω παρέες αυστηρά και μόνο με μη-Έλληνες. Αν εξαιρέσουμε 2-3 Έλληνες που είναι σχεδόν αδύνατον να μη γνωρίσεις σε όποια γωνιά της Αγγλίας και αν βρεθείς, ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες επαφές μου ήταν Βρετανοί και Ασιάτες γενικότερα (από Ιάπωνες μέχρι Ινδοί). ΜΑΚΡΑΝ ο καλύτερος χρόνος της ζωής μου από άποψη εμπειριών που κέρδισα, και ακόμα και αν σε γενικές γραμμές και σε σύγκριση με τον οικονομικό μέσο όρο της Ελλάδας δεν έχω παράπονα απ'τη ζωή μου, ειλικρινά αν ένα πράγμα έχω μετανιώσει είναι που δεν έμεινα λίγο παραπάνω εκεί. Αν κάποιος το σκέφτεται να πάει, ΑΠΛΑ ΑΣ ΠΑΕΙ και όπως είπες και εσύ μετά το πρώτο 3μηνο προσαρμογής θα λέτε γιατί δεν ήρθα νωρίτερα. Ακόμα και λίγο να κάτσει γιατί ίσως τελικά να μην αντέξει την τόση διαφορετικότητα (δύσκολο, αλλά οκ εγώ ας πούμε γύρισα), η εμπειρία που θα έχει μαζέψει είναι τεράστια. Συγγνωμη χωρις φραπε ,πως αντεξες ;
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, polaki είπε Το σημαντικό με την Αγγλία είναι ότι πρέπει όταν πάει κάποιος να καταλάβει ότι πάει σε άλλο κόσμο σε σχέση με την Ελλάδα και να μην κάνει συγκρισεις. 4 χρόνια ήμουν εκεί, τα 3 έκανα παρέες με άλλους Έλληνες που μυξόκλαιγαν οτι τους λείπει η Ελλαδα σε κάθε πιθανή εκδοχή. Κυριολεκτικά δεν έβλεπαν ΟΥΤΕ ένα θετικό. Και ήμουν και εγώ πάρα πολύ επηρεασμένος, σε φάση πραγματικά να μην περνάω καλά. Πηγαίνοντας τον 4ο χρόνο στο Liverpool αποφάσισα να κάνω παρέες αυστηρά και μόνο με μη-Έλληνες. Αν εξαιρέσουμε 2-3 Έλληνες που είναι σχεδόν αδύνατον να μη γνωρίσεις σε όποια γωνιά της Αγγλίας και αν βρεθείς, ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες επαφές μου ήταν Βρετανοί και Ασιάτες γενικότερα (από Ιάπωνες μέχρι Ινδοί). ΜΑΚΡΑΝ ο καλύτερος χρόνος της ζωής μου από άποψη εμπειριών που κέρδισα, και ακόμα και αν σε γενικές γραμμές και σε σύγκριση με τον οικονομικό μέσο όρο της Ελλάδας δεν έχω παράπονα απ'τη ζωή μου, ειλικρινά αν ένα πράγμα έχω μετανιώσει είναι που δεν έμεινα λίγο παραπάνω εκεί. Αν κάποιος το σκέφτεται να πάει, ΑΠΛΑ ΑΣ ΠΑΕΙ και όπως είπες και εσύ μετά το πρώτο 3μηνο προσαρμογής θα λέτε γιατί δεν ήρθα νωρίτερα. Ακόμα και λίγο να κάτσει γιατί ίσως τελικά να μην αντέξει την τόση διαφορετικότητα (δύσκολο, αλλά οκ εγώ ας πούμε γύρισα), η εμπειρία που θα έχει μαζέψει είναι τεράστια. Ουφ!!Και έλεγα ότι εγω είμαι ο περίεργος.Εχω κλείσει 2 χρόνια πλέον,οι μονες μου επαφες με Ελληνες του ΗΒ είναι απο viber και τηλέφωνο.Συνάδελφοι που είναι σε άλλες περιοχές.Καμία άλλη επαφή.Περπατάω στο Cambridge και ακούω να μιλάνε ελληνικά συχνά πυκνά αλλά δεν πλησιάζω για γνωριμίες κλπ. Και ναι έχω μετανιώσει που δεν το αποφάσισα νωρίτερα.Μεγάλο μου λάθος. 2 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα