Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dstilio είπε

Πέστε φάτε με αλλά πριν κατηγορήσετε μόνο την επιχείρηση με την ακραία ευχή να κλείσει 

καλο θα ήταν να προτείνετε και λύσεις για το πως να βγούμε όλοι μαζί από το τέλμα, να πέσει χρήμα στην αγορά, να μείνει τη ταλέντο Ελλάδα, και μα ανεβάσουμε όλοι τους μισθούς μας στο x4

Οσο οι μισθοι ειναι χαμηλοι, οι τιμες στα υψη δεν θα βγουμε ποτε απο το τελμα αυτο.. Οσο η αγοραστικη δυναμη της μεσαίας ταξής δεν αυξάνεται και όσο το χρήμα δεν "γυρίζει" τότε δεν θα αλλάξει τιποτα..

Μείωση κάποιον φόρων στις επιχειρήσεις, κατάργηση άλλων τυπου ΕΝΦΙΑ, εργατικη νομοθεσία που να έχει λογική και εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογη της, πρόστιμα/κλείσιμο παρανομούντων  εργοδοτών ειναι μια καλη αρχή.

Οταν κάποιος με βασικό μισθο που σχεδον δεν βγαινει ακομη και αν μένει με τους γονεις του που λεει ο λόγος αμέσως θα κόψει κάποια ε΄ξοδο το οποιο με την σείρα του θα οδηγήσει σε χαμηλα έσοδα μιας επιχείρησης η οποια θα "κλεψει" για να της βγουν οι υποχρεωσεις οποτε το κρατος θα χασει έσοδα και στη συνέχεια θα βάλει φορους για να καλυψει το κενο, οι οποιοι φόροι θα μειωσουν την αγοραστικη δυναμη του υπαλλήλου και θα γίνει ενας φαυλος κυκλος.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίδες δυστυχώς η συζήτηση δεν έχει νόημα διότι ο φίλος μας είναι ήδη 35 και ακόμα γκαρσόνι. Ευλογημένοι αυτοί που απο πολύ νωρίς στην ζωή αναγνωρίζουν τι είναι αυτό που τους γοητεύει και τρέχουν να το βρούν και να το ζήσουν. Να ξυπνάνε να κοιμούντε να ντύνονται με αυτό και αντί για φαϊ και νερό αυτό να τρώνε και αυτό να πίνουν. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα γίνει ο παράδεισος πολλών ονείρων, διότι δυστυχώς έχασε τα τραίνα της βιομηχανικής επανάστασης, της τεχνολογίας, ακόμα και αυτό της Πληροφορικής. Τι μας μένει; Ξενοδοχεία, σουβλατζίδικα, ταβέρνες, καφετέριες και μικρομάγαζα. Τι θα έλεγα στον κατά 30 χρόνια νεότερο εαυτό μου; Φτιάξε βαλίτσα και κόψε εισητήριο χωρίς επιστροφή. Όσο για τον φίλο μας, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να του δώσω, είναι να σταματήσει να είναι στάσιμος. Γενικότερα.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Imola είπε

Παίδες δυστυχώς η συζήτηση δεν έχει νόημα διότι ο φίλος μας είναι ήδη 35 και ακόμα γκαρσόνι. Ευλογημένοι αυτοί που απο πολύ νωρίς στην ζωή αναγνωρίζουν τι είναι αυτό που τους γοητεύει και τρέχουν να το βρούν και να το ζήσουν. Να ξυπνάνε να κοιμούντε να ντύνονται με αυτό και αντί για φαϊ και νερό αυτό να τρώνε και αυτό να πίνουν. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα γίνει ο παράδεισος πολλών ονείρων, διότι δυστυχώς έχασε τα τραίνα της βιομηχανικής επανάστασης, της τεχνολογίας, ακόμα και αυτό της Πληροφορικής. Τι μας μένει; Ξενοδοχεία, σουβλατζίδικα, ταβέρνες, καφετέριες και μικρομάγαζα. Τι θα έλεγα στον κατά 30 χρόνια νεότερο εαυτό μου; Φτιάξε βαλίτσα και κόψε εισητήριο χωρίς επιστροφή. Όσο για τον φίλο μας, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να του δώσω, είναι να σταματήσει να είναι στάσιμος. Γενικότερα.

Και του διαφωτισμού κτλ. 
αλλα να σου πω.

να βάλουμε μέσα ότι στην Ελλάδα στη συντριπτική πλειοψηφία σπουδάζεις στη καφετερεια, και μπαίνεις μόνο στην εξεταστική στην αίθουσα ή στη συνέλευση των κομμάτων. Από επιλογή.

οταν έχανα εξάμηνα στις σπουδές μου για καταλήψεις που έκαναν οι κομματικοί, οι του εξωτερικού ήταν κάθε μέρα μέσα στις αίθουσες και διάβαζαν.

που καταλήγουμε

ΜΗΝ κατηγορείτε μόνο το public.

Κατηγορήστε τους γονείς που ψήφιζαν τα κομματα

τους συμφοιτητές σας

τον εαυτό σας που ψευτοσπουδασε αντί να στρώσει κ...

τι κράτος και την ΕΕ που δεν κάνει αρκετά για να αντιστρέψει την κατάσταση 

κτλ ΟΛΟΥΣ μαζί!!! Μαζί και τον εαυτό σας.

αλλ εύκολες λύσεις όπου μπαίνει η καθένας και για τα 500 μισθό φταίει μόνο ο public και πρέπει να κλείσει (άρα κάποιοι να μείνουν άνεργοι), είναι απλά απαράδεκτες.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ωραία, το μόνο που δεν έχετε γράψει ακόμα είναι να βρει κανένα πλούσιο μιλφόνι ή γκιλφόνι ή καμιά ασχημούλα με λεφτά για να τον παντρευτεί

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το λέω "μαύρη αλήθεια"

Πάντως αν στα 35 χρόνια (που ήδη δουλεύει ως σερβιτόρος) αποφάσισε να πάει να δουλέψει στο (όποιο public) ως πωλητής χωρίς προφανώς να έχει την εμπειρία/γνώσεις/ψυχολογία για κάτι τέτοιο και το μόνο που ρωτάει πόσα χρήματα θα πάρει και πόσο χρόνο θα τον κρατήσει η όποια εταιρεία που μπορεί να είναι 1-2-3 μήνες μπορεί και παραπάνω.

Εγώ του προτείνω να μην ασχοληθεί καθόλου να μείνει στην καφετέρια ως σερβιτόρος (στα σίγουρα χρήματα) που αρκούν για να βγάλει τα έξοδα του.

Επεξ/σία από ikorolis
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Ωραία, το μόνο που δεν έχετε γράψει ακόμα είναι να βρει κανένα πλούσιο μιλφόνι ή γκιλφόνι ή καμιά ασχημούλα με λεφτά για να τον παντρευτεί

Αυτή θα ήταν η εύκολη λύση (την έκανε ένας κολλητός που είχα στον στρατό) παντρεύτηκε μια καλή κοπέλα (δεν μπορώ να την πω άσχημη/όμορφη/λεπτή/χοντρή καθώς δεν μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί και οι ταμπέλες στους ανθρώπους) κοπέλα στην οποία της ανήκουν τα μισά ξενοδοχεία στο νησί έχουν δύο παιδιά αγαπάει ο ένας τον άλλον και περνάνε μια ευχάριστη ζωή χωρίς κανένα άγχος.

εγώ στην ζωή μου για το μόνο που μετάνιωσα που δεν έκανα νέος ήταν να μείνω μόνιμος στον στρατό...

Δημοσ.
15 ώρες πριν, dstilio είπε

Μισθοί Βουλγαρίας η μισθοί για πωλητές χωρίς κατάρτιση και αντίστοιχη εμπειρία; Τόσα πληρώνει και  τέτοια αντίστοιχη εξυπηρέτηση δίνει. Είναι το μοντέλο του.

Μια σοβαρή εταιρεία που πλήρωνε παραπάνω μισθούς θα προσλάμβανε και διαφορετικό κόσμο 

Εγώ απορώ μετά γιατί σε έναν εργαζόμενο με τέτοια αντίληψη να μην του δώσεις τριμηνιαία σύμβαση στα 500. Γιατί να πρέπει να του δώσεις 1200 για να μην σε κράξουν οι insomniacs

4ψηφιο είναι και το 1000

δεν είναι πολύ αυτο

Να σας πω.

εχετε διαβάσει το νήμα από την αρχή.

εγω καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει γνώση του αντικειμένου και τη δουλειά τη βλέπει μόνο πρακτικά (ποσά λεφτά θα έρθουν).

εσεις θα πληρώνατε ως επιχειρηματίες  2000 € σε κάποιον 35 χρόνων πιθανολογώ χωρίς εμπειρία η σπουδές στις πωλήσεις;

μαλλον θα σας περισσεύουν πολλά.

Tα public έχουν πάει χαλια και το μόνο προσωπικό που θέλουν να πληρώσουν αυτή τη στιγμή είναι αυτό. Οποίος έχει ταλέντο και θέλει 2χιλ ας πάει στην Oracle να περάσει συνέντευξη.

Πέστε φάτε με αλλά πριν κατηγορήσετε μόνο την επιχείρηση με την ακραία ευχή να κλείσει 

καλο θα ήταν να προτείνετε και λύσεις για το πως να βγούμε όλοι μαζί από το τέλμα, να πέσει χρήμα στην αγορά, να μείνει τη ταλέντο Ελλάδα, και μα ανεβάσουμε όλοι τους μισθούς μας στο x4

Φίλε μου

η σύμβαση που θα σου δώσουν και η πιθανότητα να δε διώξουν έχει να κάνει κυρίως με το αν μπορέσεις να κανείς τη δουλειά η όχι.

εχεις υπομονή: μπορείς να χαμογελάς;

ξερεις να πείθεις; Ξέρεις να συζητάς; Εισαι προσαρμοστικός; Έχεις γνώση του τομέα που θα κληθείς να πωλήσεις;

ακομα και αν δεν έχεις εμπειρία εισαι πρότινος να ασχοληθείς και να συγκεντρωθείς για να μάθεις ;

τα public ειναι gtp οντως, και αυτο το ξερω απο πρωτο χερι μιας και εχουν παραιτηθει οι μισοι απο εκει μεσα.

Προφανως και δε θα δωσουν 2000 σε πωλητη, απλα εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να εξελιχθεις στα Public παρα στη καφετερια. Στην οποια βασικα δεν γινεται να εξελιχθεις αν δεν την αγορασεις :P

• Thanks 1
Δημοσ.

Είμαι κι εγώ παρόμοια περίπτωση με αυτή του ΟΡ, στην ίδια ηλικία, με την μόνη διαφορά ότι είμαι άνεργος εδώ και καιρό. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να πάω κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι να παρακολουθήσω κανένα σεμινάριο για ΙΤ (τεχνικός δικτύων, sys ο,τιδήποτε βρω). Είμαι σχεδόν από επιλογή άνεργος, τα δωδεκάωρα με τις πενιχρές απολαβές και την εκμετάλλευση από προϊσταμένους τα έχω φάει με το κουτάλι. Εγώ απλώς ρίχνω μια ιδέα για τον φίλο μας που έβαλε το θέμα, γιατί έτσι αμέσως- αμέσως θα ξεφύγει απ' τις δουλειές του ποδαριού και θα αποκτήσει μια ειδικότητα, που είναι περιζήτητη και στο εξωτερικό! Aκόμα και remote! Να δούμε βέβαια, αν θα τα καταφέρω κι εγώ. Η δική μου η πρόταση είναι να κρατήσει την παρούσα δουλειά, και να ξεκινήσει κάποιο σεμινάριο ΙΤ ή web dev.  Ο πωλητής είναι δουλειά ίδια με αυτή του σερβιτόρου ------> Λεφτά μηδέν, εκμετάλλευση, εχθρικά περιβάλλοντα εργασίας κ.α.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, dstilio είπε

εγω καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει γνώση του αντικειμένου και τη δουλειά τη βλέπει μόνο πρακτικά (ποσά λεφτά θα έρθουν).

εσεις θα πληρώνατε ως επιχειρηματίες  2000 € σε κάποιον 35 χρόνων πιθανολογώ χωρίς εμπειρία η σπουδές στις πωλήσεις;

μαλλον θα σας περισσεύουν πολλά.

Tα public έχουν πάει χαλια και το μόνο προσωπικό που θέλουν να πληρώσουν αυτή τη στιγμή είναι αυτό. Οποίος έχει ταλέντο και θέλει 2χιλ ας πάει στην Oracle να περάσει συνέντευξη.

Πολύ σωστές και σοβαρές οι απόψεις σου. Χαίρομαι που έστω και λίγος κόσμος τις υιοθετεί. 

Τα 6 στα 10 μαγαζιά ΛΙΑΝΙΚΗΣ, ΑΠΟΡΩ πώς δεν έχουν πάει για φούντο. Δεν υπάρχει χρήμα και δε βγαίνει χρήμα, τέλος. Ουσιαστικά απλά επιβιώνουν. 

Δυστυχώς οι θέσεις αυτές για τις οποίες συζητάμε καλύπτονται από ανειδίκευτους. Ο ανειδίκευτος δεν μπορεί σε καμία χώρα να πάρει χρήματα εν έτι 2021 είναι νόμος. Λίγο πολύ, οι συνθήκες ζωής του δυστυχώς θα είναι οι ίδιες είτε παίρνει 500 στην Ελλάδα είτε 2000 στο Λονδίνο, που με 2k στο Λονδίνο δεν πας ούτε περίπτερο. 

Αν θες να βγάζεις λίγα χρήματα παραπάνω, δες τί έχουν αυτοί των οποίων το lifestyle θες. Φίλο που να δουλεύει στην τράπεζα έχεις? Δες τί έχει κάνει, και πόσα παίρνει, 900-1100€ ? Οκ, πήγε σε μία σχολή ή πανεπιστήμιο? Τί σπούδασε? Τί γνώσεις απέκτησε για να καταφέρει μετά από 5-6 χρόνια να έχει αυτή τη θέση και να παίρνει πχ 1000€? 

Έχεις φίλο λογιστή με το γραφειάκι του και το αμαξάκι του? Πόσα χρόνια σπούδασε, πώς απέκτησε το πρώτο του πελατολόγιο (κοινώς, πόσα ΣΚΑΤΑ έφαγε σε ένα άλλο λογιστικό γραφείο μέχρι να ΜΑΘΕΙ την τέχνη), πώς ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ τα βράδια κάθε "τρίμηνο απόδοσης ΦΠΑ" και πόσες μέρες κάνεις να τον δεις κάθε αρχές καλοκαιριού που τρέχει για τις δηλώσεις μας στην εφορία. 

Βρες άλλους 5 λοιπόν φίλους και γνωστούς και κάτσε κάτω και δες τί έκανε αυτός στη ζωή του τόσα χρόνια ώστε να "καταφέρει" να φτάσει στο σημείο που εσύ θες να φτάσεις από άποψη οικονομικής απολαβής. Εσύ γιατί δεν το έκανες όταν είχες την ευκαιρία. Γιατί δεν το κάνεις ΤΩΡΑ, προσπαθώντας να βελτιώσεις τη ζωή σου στα επόμενα 3 χρόνια? 

Το να καθόμαστε εδώ και να γκρινιάζουμε ότι δε δίνει 1000€ το public για ανειδίκευτο εργάτη, δε βγάζει πουθενά. Το να κράζουμε το κράτος ότι μείωσε τους μισθούς, επίσης δε βγάζει πουθενά, λύσεις τόσα χρόνια κανείς απ'τους προπονητές του καναπέ δεν έδωσε. Όλοι να γκρινιάζουμε ξέρουμε, και να κοιτάμε το εξωτερικό. Εκεί μάλλον έχουν λεφτόδεντρα, δεν ξέρω.. 

Και για να μην παρεξηγηθώ, το κείμενο αυτό απευθύνεται σε όσους πράγματι δεν έχουν γνώσεις και το κυριότερο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να βγάζουν λεφτά. Δυστυχώς δεν γίνεται. Και όσο η τεχνολογία προχωράει και οι αυτοματισμοί μπαίνουν ακόμα περισσότερο στη ζωή μας, τόσο θα δυσκολεύει η φάση περισσότερο. 

Επενδύστε στον εαυτό σας, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και αποκτήστε ΓΝΩΣΕΙΣ. Οι γνώσεις, η προσωπικότητα και η καλή μας υγεία θα μας πάει μπροστά. Αν έστω και ένα από τα 3 υπολειτουργεί, μια ζωη θα γκρινιάζουμε και ουσιαστικά απλά θα επιβιώνουμε...

7 ώρες πριν, dstilio είπε

Κατηγορήστε τους γονείς που ψήφιζαν τα κομματα

τους συμφοιτητές σας

τον εαυτό σας που ψευτοσπουδασε αντί να στρώσει κ...

τι κράτος και την ΕΕ που δεν κάνει αρκετά για να αντιστρέψει την κατάσταση 

κτλ ΟΛΟΥΣ μαζί!!! Μαζί και τον εαυτό σας.

αλλ εύκολες λύσεις όπου μπαίνει η καθένας και για τα 500 μισθό φταίει μόνο ο public και πρέπει να κλείσει (άρα κάποιοι να μείνουν άνεργοι), είναι απλά απαράδεκτες.

Μπορεί πολλοί να φταίνε για την τωρινή κατάσταση μας, αλλά ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει είναι ο εαυτός μας. Κανείς άλλος. Αν δεν επενδύσουμε σε αυτόν δε θα πάμε ποτέ πουθενά. Το κράτος, οι γονείς, ο μπαμπούλας φταίνε για το ΣΗΜΕΡΑ. Για το ΑΥΡΙΟ φταίω μόνο εγώ, και κανένας άλλος. 

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Για το ΑΥΡΙΟ φταίω μόνο εγώ, και κανένας άλλος. 

Τέλεια, στο εξής θα κατηγορούμε μόνο εσένα!

Δημοσ.
Στις 19/5/2021 στις 1:30 ΠΜ, panatha1369 είπε

εχει κανεις δουλεψει σε καταστημα wind??

Πολλαπλα εγκεφαλικά...ασε ..στο συγκεκριμένο κιολας καταστημα που δουλευα πριν μια 5ετια δεν είχαν ούτε νερό στο κατάστημα..ναι ναι ούτε νερό!..υπηρχαν βρύσες και λέγανε δεν πίνετε κτλ. ε βάλτε ένα φιλτρο..αγοράστε μπουκάλες..εε σε αυτα θα δινουμε τα λεφτά μας έλεγαν...πηγαινα με 3λιτρα νερο καθε μέρα στη δουλεια πωλητης όλη μερά παρλα...λογικό δεν είναι..ασε..μισθολογικά μέτρια..περιβάλλον κλαφτα με πελάτες να εκτοξευουν τα σταθερα σε τοίχους που μιλάνε στα κεντρικά..βρισιδια...σπασιμο υπολογιστων...εχω πολλές ιστοριες να πω αλλά πραγματικά μακρια!...δεν έχεις μέλλον..τωρα αν θες κατι πρωσορινο ναι...βαρεα και ανθυγειηνα.

Σχετικά με το public θα πω την δική μου εμπειρία νομίζω την είχα πει και παλιότερα εδω...Ειχα παει για συνεντευξη πριν 4 χρόνια για τεχνικος η/υ ...με καλεσε μιλησαμε..μιλησα και με τον τεχνικο που είχαν όλα καλα...μου λεει φερε μου αυτα τα δικαιολογιτικα και θα γινει η προσληψη οκ λεω...τα μαζευω τα παω..θα σε πω μου λεει ποτε θα ξεκινησεις...περιμένω 2 βδομαδες...τιποτε λεω να παρω ένα τηλ να δω τη παιζει...το σηκώνει θα σε πω μου λέει....Και δεν με είπε ποτε!.....και αντε δεν με είπε..τα κωλοχαρτα που μου έβαλες να μαζεψω τη μου τα θελες αφου δεν θα με προσλάμβανες;;;...μισθος τοτε ηταν 750--800 αν θυμαμαι καλά αλλά για τεχνικος...προοπτικές εξέλιξεις όπως και στις άλλες εταιρίες δεν υπάρχουν...μη σε παραμυθιάζουν...αν παντρευτεις και κάνεις παιδια τότε και μόνο τότε θα δεις να ανεβαίνει ο μισθός με τα χρόνια που λένε δεν υπάρχει αυτό..στο εξωτερικο αυτα γερμανια για παραδειγμα...εκτος και να άλλαξαν τα πραγματα τώρα...που δεν νομίζω...Εχω δουλέψει σε wind,vodafone,kotso,germano...ολες οι εταιρίες είναι το ίδιο τα χρώματα αλλάζουν

Στην ηλικια που είσαι μάθε μια γλώσσα αν δεν ξέρεις και κάντην για εξωτερικό όχι εκει θα τα βρεις όλα ρόδινα..καθε αρχη και δυσκολη...αλλά από εδω χιλιες φορές καλυτερα φίλε μου πιστεψε με...εισαι 35 ειμαι 30..μαθαινω γερμανικα ειμαι στο β2..του σχρονου ευελπιστω να μεταναστευσω..έχω ένα φιλαρακι για φιλοξενεια ...αν δεν έχεις κάποιον εκει δυσκολα..το ξέρω..αλλά αν έχεις την δυνατότητα αυτη φυγε!...και σεζον να σου πω να  πας εχχω παει και εκει και εκει υπάρχει βοθριλα...αλλα περισσότερα λεφτα που θα πέσεις είανι κτλ. τεσπα...μην χάνεις την επλίδα μπορείς ακόμα...ασε να λένε...και μένα ο μπαμπακας αν ειχε ετοιμη κάποια δουλεια ή επιχειρηση θα ειμουν καλα ή καποιο βύσμα..αν δεν τα έχεις αυτα στο Ελλαδισταν την παλευεις αλλά μέχρι πότε;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

4 χρόνια στο service του Mall στο Μαρουσι. Έχασα 4 χρόνια από την ζωή μου και ακόμα βαράω το κεφάλι μου. Καμία προοπτική εξέλιξης εκτός αν δεν είσαι βύσμα ή γλυφτης. Αν δεν υπάρχει τεράστια οικονομική ανάγκη, ΜΑΚΡΙΑ

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 20/5/2021 στις 7:42 ΜΜ, Αντώνης Τ. είπε

Θα μπορούσε να ρωτήσει ας πούμε " Έχω ακούσει ότι είστε κάτεργο και προβληματίζομαι, ισχύει"? :)

Καλά κάνει και ρωτάει στο/στα φόρουμ, η λιανική  ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών είναι ανακυκλωτήρια εργαζομένων και υπάρχει κόσμος πολύς να δώσει μια άποψη που θα απέχει παρασάγγας από την είμαστε "Best workplace 4 χρόνια, αυτό τα λέει όλα" ατάκα.

Για τον ενδιαφερόμενο, εν γένει στην επαρχία είναι καλύτερα στα μαγαζιά αυτά από ότι στην Αθήνα, σίγουρα και κατα γενική ομολογία. Συνήθως τώρα πια πρόκειται για τσαγγαροδουλειά όπου προτιμάται η νεολαία γιατί δεν έχει υποχρεώσεις οικογενειακές κτλ κτλ. Αν με ρωτούσες θα σου έλεγα ότι είναι μια οκ προοπτική για έναν άνεργο μέχρι να βρει την επόμενή του δουλειά.

Κατά τα άλλα μακριά από τη λιανική όπως έχει καταντήσει και ας φτιάχνεις καφέδες/σάντουιτς/ντελίβερυ. Τουλάχιστον δε θα σε ρωτά κανείς αν με τον καφέ πρότεινες στον πελάτη να πάρει νεράκι ή τυρόπιτα η αν τον πίεσες να αγοράσει εγγύηση πως αν του πέσει ο καφές θα τουν τον αντικαταστήσεις άμεσα.

Εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή για τα δεδομένα σου.

Διαφωνούμε.. Από την πρώτη ως την τελευταία λέξη.. Οκ, δε τρέχει κάτι. 

Ίσως εκτός από το κομμάτι που συμβουλεύεις τον ts να συνεχίσει να φτιάχνει καφέδες. Εκεί υπογράφω. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, eMike είπε

Διαφωνούμε.. Από την πρώτη ως την τελευταία λέξη.. Οκ, δε τρέχει κάτι. 

Ίσως εκτός από το κομμάτι που συμβουλεύεις τον ts να συνεχίσει να φτιάχνει καφέδες. Εκεί υπογράφω. 

Ασφαλώς και δεν τρέχει κάτι, αλίμονο.

Εγώ κατέθεσα εμπειρία 6 ετών σε δυο από τους 2 μεγαλύτερους retailers. Στην κατάσταση που περιέγραψα δε, εμπεριέχεται και η άποψη της πλειονότητας των συναδέλφων που δούλευαν η δουλεύουν ακόμη εκεί.

Έμαθα πολλά σαφώς, το ένα δε είναι και πολύ οργανωμένο μαγαζί, αλλά ο πωλητής της τωρινης εποχής δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Δεν έχει μπόνους, δεν έχει πριν πωλήσεων όπως υπήρχαν πριν το 2010 και έβγαζαν καλά χρήματα.

Και υπεύθυνος να γίνεις σε κάποιο μαγαζί σε τσακιζει το καθημερινό άγχος, το πρωί με το που σηκώσεις το τηλέφωνο ακούς τα εξ αμάξης γιατί πια δεν έχει σημασία μόνο ο όγκος των πωλήσεων αλλά η "ποιότητά" τους.

Θα το ξαναέκανα σε κατάσταση ανάγκης μόνο. Δεν υπάρχει καριέρα σε αυτόν τον κλάδο ακόμη και για τους τοπ πωλητές. Είναι πολύ λίγες οι καλές θέσεις και συνήθως τις πιάνουν τύποι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Για product κτλ.

Anyway αν ήμουν σαν τον φίλο θα έψαχνα για κάτι καλύτερο στον κλάδο του, αν κάνει delivery να μπει μέσα από τη μπάρα, να ψαχτει, ο μερακλής μπαριστα δεν πάει χαμένος, και άντε και μια μέρα με το δικό του μαγαζί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, harisnikolop είπε

4 χρόνια στο service του Mall στο Μαρουσι. Έχασα 4 χρόνια από την ζωή μου και ακόμα βαράω το κεφάλι μου. 

Λυπάμαι που στο λέω όμως ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως ανικανοποίητο ον και σπάνια εκτιμάει όσα έχει. Πάντα νομίζουμε πως αν γυρναγαμε το χρόνο πίσω θα παίρναμε τις σωστές επιλογές, αλλά αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. 

Ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι αν δεν δουλέψουμε πρώτα  με τον εαυτό μας. Και στη μεγαλύτερη σκατοδουλεια να είσαι, αν νιώθεις πως κάνεις κάτι ουσιαστικό ή εστιάζεις στα καλά τότε θα είναι απείρως καλύτερη η ψυχολογία σου. Αν δεν είσαι ψυχικά και πνευματικά σταθερός τότε συνέχεια θα νομίζεις πως το γρασίδι στην άλλη μεριά είναι πιο πράσινο και θα μιζεριαζεις με τις σκέψεις "πως θα ήταν αν"

Επεξ/σία από Gatoskylo8
  • Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...