eMike Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, Stelpef είπε Πολύ επιθετικός χωρίς λόγο είσαι φίλε. Πέρασα δύο συνεντεύξεις. Ρώτησα αρκετά πράγματα αλλά εσύ τι πιστεύεις? Ότι θα μου έλεγαν έλα για τρεις μήνες και φεύγεις? Αυτοί άτομο χρειάζονται αν έλεγαν τι σκοπεύουν να κάνουν στον καθένα δεν θα πήγαινε κανείς. Το αν ρώτησα εδώ να πάρω μια παραπάνω γνώμη είναι δικό μου θέμα αν δεν θες δεν απαντάς. Δεν βασίζομαι σε εξυπνακηδες. Και όσον αφορά το θέμα μην τη πατήσω μπορει να μην το καταλαβαίνεις. Εγώ έχω νοίκι υποχρεώσεις δεν έχω μπαμπά και μαμά όπως άλλοι να μου βάλουν πλάτες. Γνώμη ζήτησα κυρίως από κάποιους που έχουν δουλέψει εκεί και ξέρουν να απαντήσουν όχι την εξυπνάδα του καθεμιανου. Στη τελική την απόφαση εγώ θα τη πάρω. Πιστεύω ότι ξεκινάς στραβά, και στραβά θα πάει. Αυτό είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Δεν είμαι επιθετικός, απλά σε ρωτάω πράγματα που δε σου αρέσουν. Εσύ έχεις νοίκι, και τι? Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τι έχουν?Δεν έχουν νοικια, συζύγους, παιδιά, δάνεια? Εάν πιστεύεις ότι μια εταιρεία θα σε προσλάβει 8ωρο αορίστου με σκοπό εξ αρχής να σε διώξει σε ένα τρίμηνο, τότε μάλλον ξεκινάς από λάθος βάση. Από την ίδια βάση που ξεκινάς όταν ρωτάς απόψεις ανθρώπων που δε γνωρίζεις για κάτι τόσο υποκειμενικό. 1 2 1
afragorn Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Με το νέο εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται, εγώ θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ για να πάω σε πολυεθνική! Αυτό το νομοσχέδιο είναι θείο δώρο από τη κυβέρνηση για να δουλεύουν οι δούλοι 10ωρα και να τα "βρουν" με ρεπό στο μέλλον. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει σε τέτοιες επιχειρήσεις... Αν παρ' όλα αυτά σε ενδιαφέρει η θέση, ένα tip για να καταλάβεις αν είναι καλό το κλίμα, είναι να σταμπάρεις τους υπαλλήλους. Δηλαδή, αν ψωνίζεις που και που από εκεί, σίγουρα θυμάσαι κάποιες φάτσες. Ε, αν είναι τα ίδια πρόσωπα μετά από 2 και 3 χρόνια, κάτι καλό γίνεται. Αν αλλάζουν κάθε δυο και λίγο, μακριά! 7 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, afragorn είπε Καταλαβαίνετε τι θα γίνει σε τέτοιες επιχειρήσεις... Ναι δεν γινοταν μεχρι τωρα, μετα το νομοσχεδιο θα ξεκινησουν... Το νομοσχεδιο μια χαρα ειναι, το προβλημα ειναι οτι πολλες επιχειρησεις επιβιωνουν η/και κονομανε με παρανομιες σε βαρος του εργαζομενου. Οποτε οι νομοι σχετικοι ειναι, οταν καποιος θελει να σε εκμεταλλευτει...
Ntinaras Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 22 ώρες πριν, Bitbit είπε άντε και να βρεθεί ένας να σου πει κάποια θετικά ή αρνητικά. Δε σημαίνει τίποτα αυτό. Και τις 2 δουλειές τις βλέπω.... άστα να πάνε. Στο καφέ εξέλιξη δε θα έχεις αλλά και στο public τι περιμένεις; Και υπέυθυνο να σε κάνουν, μόνο οι ευθύνες θα αυξηθούν και ελάχιστα ο μισθός. Τα λεφτά είναι πάνω κάτω ίδια. Το σπαστό είναι τεράστιο μείον. Και το 6ήμερο είναι μείον όμως. Λογικά θα σας τα κάνουν τσουρέκια για να πουλήσετε. Πρήξιμο όλη μέρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η υπόθεση. Εσύ πρέπει να τα ζυγίσεις μόνος. Πως είναι οι συνθήκες εργασίες εκεί που είσαι; Γνωστό μου άτομο έφυγε από δουλειά που είχε σύμβαση αορίστου και πήγε σε άλλη ορισμένου χρόνου, με λιγότερα χρήματα κιόλας κι αυτό γιατί στην πρώτη δουλειά υπήρχε τρελό πρήξιμο και καμία μα καμία προοπτική εξέλιξης. Παίζουν πολλοί παράμετροι. Μόνο 540€ δίνουν; Για θέση πωλητή να φανταστώ. Λίγα είναι ρε παιδιά Κι όμως. Ξέρω άτομα που ξεκινήσαν από πωλητές, και ανέβηκαν αρκετά με τα χρόνια, και φτάσαν 4ψήφια ποσά. Βέβαια οι συνθηκες εργασίας είναι άθλιες. Ανάμεσα στα 2 σίγουρα θα προτιμούσα το public.
afragorn Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Ναι δεν γινοταν μεχρι τωρα, μετα το νομοσχεδιο θα ξεκινησουν... Το νομοσχεδιο μια χαρα ειναι, το προβλημα ειναι οτι πολλες επιχειρησεις επιβιωνουν η/και κονομανε με παρανομιες σε βαρος του εργαζομενου. Οποτε οι νομοι σχετικοι ειναι, οταν καποιος θελει να σε εκμεταλλευτει... Δεν είναι ο χώρος να το αναλύσουμε, αλλά αν πιστεύεις πως δε θα αλλάξει το εργασιακό προς το (πολύ) χειρότερο, πρέπει να ξανά διαβάσεις αυτά που έρχονται, γιατί μάλλον το έχεις πάρει αψήφιστα. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 10 ώρες πριν, stormrain είπε Κακη ιδέα. Δεν εμφανίζεσαι σε ένα μαγαζί "ρωτώντας πληροφορίες" για το εργασιακο καθεστώς και περιμενεις οτι θα παρεις ακριβείς απαντησεις, ή ότι δεν θα σου γυρισει μπούμερανγκ αν τελικα αποφασίσεις πως θελεις την θεση. Εγω θεωρώ κακή ιδέα ακόμα και που ρωτάνε δημόσια ενω είναι τοσο ευκολο να ταυτοποιηθούν .Δεν ξερω αλλά δεν μου κάθεται καλα.
Gatoskylo8 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Από τη Σκύλλα στη Χάρηβδη. Έχεις από τη μια το καφέ, στο οποίο σε εκμεταλλεύονται (εξαήμερο με εξακόσια ευρώ) και από την άλλη έχεις μια πολυεθνική, η οποία θα κοιτάξει να σε απομυζήσει και θα σε θεωρεί εντελώς αναλώσιμο μιας και με την πρώτη στραβή θα σε διώξει.Κακά τα ψέματα, και οι δύο δουλειές απευθύνονται σε φοιτητές ή σε άτομα με λίγα προσόντα που δεν μπορούν να απορροφηθούν αλλού. Εγώ θα σε συμβούλευα πως έστω και στα 35 δεν είναι αργά για να μάθεις μια τέχνη και να αλλάξεις εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα; Θα σου άρεσε να είσαι ακόμα σερβιτόρος ή ταμείας στα public; Θα έχεις τις ίδιες σωματικές αντοχές και οικονομικές ανάγκες; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2021 από Gatoskylo8 8 2
ppaio Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 18/5/2021 στις 7:26 ΜΜ, planetX είπε https://gr.indeed.com/cmp/Public/reviewsΑξιολογησεις εταιριών από νυν και πρώην εργαζόμενους. Με έχει σώσει πολλές φορές και είναι αξιόπιστο. Μα αν διαβασει αυτο...δεν θα ξαναπατησει εκει...Τα ιδια σκα... ειναι παντου ομως πχ Κωτσοβολος,Mediamarkt,... Επεξ/σία 20 Μαΐου 2021 από ppaio 1 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Να πας στα public συμφορουμιτη. Κανείς ήδη τη δουλειά που κάνεις μια 10ετια όπως λες. Δεν έχει να σου δώσει τίποτα πλέον η παραμονή σου εκεί που εισαι. Είσαι πολύ έμπειρος στη δουλειά σου, αν κάποιος κοιτάξει το βιογραφικό σου, λίγη σημασία θα έχει αν είσαι 10 ή 13 χρόνια στο καφέ. Για να σκέφτεσαι να πας στα public φαντάζομαι δεν θες άλλη μια 10ετια στην τρέχουσα δουλειά. Πήγαινε να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου. Εργασιακά και μισθολογικά δεν είναι ο,τι καλύτερο αλλά σε 2 χρόνια θα φαίνεται καλύτερο το 10χρονια καφέ +2 public από τα 12 χρόνια καφέ. Εξτραδακια έχει και το public από διάφορους πελάτες που ζητούν χαρές εκτός καταστήματος αν σε δουν ξύπνιο. 3 1
polux_x Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Φίλε επειδή ο κλάδος των πωλήσεων όσο να ναι έχει μεγαλύτερο βάθος από του μπουφετζη κ του ντελιβερα, πήγαινε όσο αντέξεις, μάθε τη δουλειά, γράψε χιλιόμετρα στο βιογραφικό σου, κ σήκω φύγε με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεις κάτι καλύτερο στον νέο τομέα. Κάνε τον μαλακά όσο αντέχει η ψυχή σου, δες το σαν μεταβατικό στάδιο. Πολλοί πέρασαν από τα χαμηλά, σε κατάστημα αντίστοιχο και δικτυωθηκαν και είναι σαφώς καλύτερα τώρα. Καλή δύναμη κ τύχη. 1
JLEE Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Στις 18/5/2021 στις 3:52 ΜΜ, Stelpef είπε Γειά σας πριν 2 μέρες πέρασα συνέντευξη από τα public και με επέλεξαν για να εργαστώ εκεί 8ωρο με βασικό μισθό 540. Γνωρίζει κανείς τι παίζει εκεί ή αν έχει εργαστεί να δώσει καμία πληροφορία σχετικά με το περιβάλλον και αν σε κρατάνε γενικά ή σε διώχνουν? Εργάζομαι ήδη σε άλλο αντικείμενο και το σκέφτομαι να το ρισκάρω μην τη πατήσω κ μείνω σε λίγο καιρό χωρίς δουλειά. Καλημέρα, ότι και να αποφασίσεις θεωρώ οτι αν το πάρεις στα σοβαρά θα σου βγεί σε καλό και εξηγούμαι. Ένα φίλος απο παρόμοια εργασία πήγε στο Κότσο στην αρχή τετράωρος. Πήγε με όρεξη και αξιοπρέπεια. Έκατσε και διάβασε και ασχολήθηκε με τα προϊόντα και έγινε ένας πολύ καλός πωλητής χωρίς τα αχρείαστα μπλά μπλά και τα σάλια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει 8ωρος, να πάρει αυξήσεις στο μισθό αλλά και να αναγνωριστεί. Έχει κάνει ένα ωραίο κύκλο ατόμων ( εντός και εκτός εταιρείας ) που τον εμπιστεύονται και πιστεύω οτι άνετα μπορεί να πάρει "μεταγραφή" και σε άλλες εταιρείες. Η συμβουλή μου είναι οτι αν επιλέξεις να πας να είσαι σοβαρός όσο αφορά την δουλειά σου και αξιοπρεπής όσο αφορά τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους σου. Δώσε προσωπικό χρόνο διαβάσματος για να μάθεις τα προϊόντα και τις πολιτικές της εταιρείας και όλα θα πάνε καλά. 2 1
Dinos1973 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 19 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Οσο δεν θελουν να καταλαβουν μερικοι οτι οι μισθοι Βουλγαριας δεν ηρθαν λογω καποιας κυβερνησης αλλα λογω μια οικονομικης πραγματικοτητας που ειναι ρηχη, γεματη γραφειοκρατια και με εχθρα απεναντι στην καινοτομια τοσο πιο πολυ θα μας παρει να ανεβουν οι μισθοι. Δεν εχω καμια συμπαθεια στον ιδιωτικο τομεα της Ελλαδας, ειναι κατα βαση κρατικοδιαιτος και παρασιτικος. Λυπαμαι πολυ για τους νεους εργαζομενους, με τι κινητρο ξυπνας το πρωι για 530 και 600 ευρω μηνιατικο οταν ξερεις οτι δεν προκειται να δεις αυξηση. Σταματιστε την παραπληροφορηση με τους μισθους Βουλγαριας!!!!!! μονο ο ανειδικευτος μη πτυχιουχος εχει χαμηλο μισθο στην Βουλγαρια! Πωλητής σε εταιρια ειναι κοντα στα €2000! στην Σοφια με ανεργια στο 5% δεν θα δεις ούτε ανειδικευτο. 3
velociraptoras Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 οπότε αφού εισαι σε δουλειά που δεν έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω δεν εχει και μεγάλο ρίσκο να πας εκεί. όμως αν δεν έχεις στόχο να ανέβεις και γενικά να ασχοληθείς με πωλήσειςκοιταξε κατι άλλο, μάθε καποιο άλλο αντικείμενο οσο θα εργάζεσαι ή παρε ενα πτυχίο αν δεν έχεις. σημερα για να επιβιωσεις εργασιακά πρέπει να μαθαίνεις καθε μέρα. Αν θες να πας σε καταστηματα τεχνολογίας θα βοηθούσε να μαθεις για την τεχνολογία, ακόμα και σε ενα ιεκ σαν τεχνικός η/υ ή προγραμματιστής ή να μάθεις photoshop, γενικά η τεχνολογία έχει ψωμι αλλά όχι για τους απλους πωλητές.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Σταματιστε την παραπληροφορηση με τους μισθους Βουλγαριας!!!!!! μονο ο ανειδικευτος μη πτυχιουχος εχει χαμηλο μισθο στην Βουλγαρια! Πωλητής σε εταιρια ειναι κοντα στα €2000! στην Σοφια με ανεργια στο 5% δεν θα δεις ούτε ανειδικευτο. 2000€ στην Βουλγαρία;Μπράβο!!!
Dinos1973 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε 2000€ στην Βουλγαρία;Μπράβο!!! Με το bonus του μηνα, στην Σοφια και σε εταιρια παραρτημα Ελληνικής με 10 ατομα σύνολο, δεν βρισκαμε ατομα με τιποτα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα