Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, enlightened είπε

καλησπέρα φίλε από πού το αγόρασες; Και πόσο καιρό περιμενες; Τελικη τιμη;

Από Document.

6-8 εβδομάδες μου είπαν, τόσο έκανε. Τιμές εδώ.  https://www.document.gr/mac/υπολογιστές-apple/imac-24-retina-2021

Επεξ/σία από alejsalonica
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα!

Σας γράφω πλέον από iMac.!!! 16GB / 1TB

Η μετάβαση σε Mac μετά από μια ζωή windows είναι δύσκολη αλλά απολαυστική!

Εντυπώσεις.

Ελαφρώς δύσκολη η προσαρμογή καθώς αλλάζουν όλα, ποντίκα, πληκτρολόγια, λογικές κλπ.

Ποντίκι μάλλον θα κρατήσω της logitech καθώς στο Autocad γίνονται όλα πιο εύκολα με αυτό και επίσης μου αρέσει η καμπύλη στο ποντίκι κι όχι αυτό σχεδόν flat του magic mouse. Ίσως κρατήσω και τα δύο και περιμένω και το Magic Trackpad να δω πως θα πάει.

Προς το παρόν όλα κυλούν ομαλά και το iCloud πετάει. Κάνω αλλαγές στο Mac   και τις βρίσκω άμεσα στο PC, όλα αυτά μέχρι την πλήρη μετάβαση.

Πληκτρολόγιο αρκετά διαφορετικό από αυτό της MS αλλά το touchid απίστευτα βολικό.  Ο συνδιασμός του με το 1Password πολύ χρήσιμος! 

Το μηχάνημα πάει σφαίρα. Ανοίγουν όλα αμέσως και ούτε που το ακούς!

Έβαλα και paralles! Κάποια λογισμικά της δουλειάς είναι σε windows.  Αυτό από ότι μου είπαν θα πάει καλά. Εντυπωσιάστηκα όμως με το εξής. Είμαι σε windows 11 και σε ένα αρχείο πάω να το ανοίξω και με ρωτάει αν θέλω να το ανοίξω στο acrobat dc του MacOS! Λέω ας δοκιμάσω αλλά σιγά να μη και μου το άνοιξε ρε παιδιά!!!! Από windows to MacOS! 

Με ένα κλικ πας από το ένα λογισμικό στο άλλο, ακαριαία!

Ότι θέλετε ρωτήστε, περισσότερα ότσν πάω σε 100% λειτουργία Mac γιατί τώρα λόγω και αδειών χρήσης σε διάφορα λογισμικά και μέχρι να το μάθω καλά θα δουλέυω και στα δύο.

• Like 2
Δημοσ.

Το magic mouse λόγω σχήματος είναι για τα σκουπίδια. Το trackpad είναι καλή φάση για περιστασιακή χρήση καθώς κουράζει και αυτό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Το magic mouse λόγω σχήματος είναι για τα σκουπίδια. Το trackpad είναι καλή φάση για περιστασιακή χρήση καθώς κουράζει και αυτό.

είναι φοβερό το magic mouse

εσένα μπορεί να μην σου άρεσε. δεν ισχύει αυτό για όλους 

4 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Καλημέρα!

Εντυπώσεις.

Ελαφρώς δύσκολη η προσαρμογή καθώς αλλάζουν όλα, ποντίκα, πληκτρολόγια, λογικές κλπ.

Ποντίκι μάλλον θα κρατήσω της logitech καθώς στο Autocad γίνονται όλα πιο εύκολα με αυτό και επίσης μου αρέσει η καμπύλη στο ποντίκι κι όχι αυτό σχεδόν flat του magic mouse. Ίσως κρατήσω και τα δύο και περιμένω και το Magic Trackpad να δω πως θα πάει.

Προς το παρόν όλα κυλούν ομαλά και το iCloud πετάει. Κάνω αλλαγές στο Mac   και τις βρίσκω άμεσα στο PC, όλα αυτά μέχρι την πλήρη μετάβαση.

Πληκτρολόγιο αρκετά διαφορετικό από αυτό της MS αλλά το touchid απίστευτα βολικό.  Ο συνδιασμός του με το 1Password πολύ χρήσιμος! 

Έβαλα και paralles! Κάποια λογισμικά της δουλειάς είναι σε windows.  Αυτό από ότι μου είπαν θα πάει καλά. Εντυπωσιάστηκα όμως με το εξής. Είμαι σε windows 11 και σε ένα αρχείο πάω να το ανοίξω και με ρωτάει αν θέλω να το ανοίξω στο acrobat dc του MacOS! Λέω ας δοκιμάσω αλλά σιγά να μη και μου το άνοιξε ρε παιδιά!!!! Από windows to MacOS! 

Ότι θέλετε ρωτήστε, περισσότερα ότσν πάω σε 100% λειτουργία Mac γιατί τώρα λόγω και αδειών χρήσης σε διάφορα λογισμικά και μέχρι να το μάθω καλά θα δουλέυω και στα δύο.

γιατί δεν έβαλες τα windows με το bootcamp να τα εχεις κανονικα πληρες και οχι εικονικα?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

είναι φοβερό το magic mouse

εσένα μπορεί να μην σου άρεσε. δεν ισχύει αυτό για όλους 

Ε ναι, νόμιζα είναι προφανές ότι είναι υποκειμενικό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tasos19s είπε

γιατί δεν έβαλες τα windows με το bootcamp να τα εχεις κανονικα πληρες και οχι εικονικα?

Δυστυχώς το Bootcamp δεν υποστηρίζεται από τα M1 Mac. 😔

Δημοσ.
Στις 4/12/2021 στις 10:00 ΠΜ, alejsalonica είπε

Καλημέρα!

Εντυπώσεις.

Όταν βρεις χρόνο γράψε μας και αλλά ( μέγεθος και ποιότητα  οθόνης, λειτουργικό, ευχρηστία και γενικά αν αξίζει τα 2000 χιλιάρικα)

Δημοσ.

Σήμερα που βρήκα λίγο χρόνο να σας γράψω κάποιες πρώτες εντυπώσεις.

Αν έχεις iPhone  το λειτουργικό έχει πάρα πολλά να σου προσφέρει. Απίστευτη ευκολία, όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα. Όλα δουλεύουν όπως θα έπρεπε. Αυτή την περίοδο δουλεύω παράλληλα και σε PC και οι διαφορές είναι ολοφάνερες. Ακόμα και μια εκτύπωση στο PC μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα. 

Mail. Μια λειτουργία που θα έπρεπε να ήταν απλή σε κάθε λειτουργικό, σωστά; Μπα... σε 10άρια το iCloud ίσως επίτηδες δεν μπορώ να το κάνω να λειτουργήσει καλά ούτε με outlook!!! Στο Mac βρήκα την ησυχία μου.

MS OFFICE. Λειτουργεί μια χαρά το συνδρομητικό που έχω.

Cloud. Αν σας πω ότι και το One Drive δουλεύει καλύτερα στο mac θα με πιστέψετε; Το iCloud άψογα. Ακόμα κι όταν κάνω αλλαγές σε έγγραφο στο PC εμφανίζονται αμέσως στο iMac.

Ταχύτητα. Στο ξεκίνημα δεν θα βρείτε εντυπωσιακές διαφορές αφού και τα 10 ανοίγουν σφαίρα. Εκείνο που με άφησε με το στόμα ανοιχτό είναι ότι με ένα κλικ και ακαριαία πας από MacOS to win11 και ανάποδα. Με parallels αυτά.

Οθόνη. Ανάλυση εκπληκτική. Χρώματα υπέροχα αλλά να έχετε υπόψη το ότι δεν δουλεύω προγραμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο. Είδα όμως ότι έχει και αρκετές σχετικές ρυθμίσεις. Μέγεθος ικανοποιητικό, εγώ θα δουλεύω με άλλη μια 24άρα δεν ήθελα μεγαλύτερη.

Αν αξίζει τα 2.800 που έχει; Το μοντέλο με 1TB και 16GB βγαίνει ακριβά. Ας αφήσουμε το μεγάλο χώρο αποθήκευσης γιατί κάποιοι θα ήθελαν και 2 TB. Θα έλεγα σίγουρα 16GB και αν θες να το κρατήσεις χρόνια βάλε 500GB. Σύνολο 1.920 + ΦΠΑ.

Ποσό που περιλαμβάνει οθονάρα, mouse, και πληκτρολόγιο μαζί με έναν από τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές που μπορείς να βρεις. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, από μένα ναι!

Άαα και αθόρυβο ρε παιδιά, ότι κι αν τρέχει δεν ακούγεται κιχ!!! Κατανάλωση ελάχιστη, με τροφοδοτικό 145 W!!!!! Σε βάθος χρόνου κάνεις απόσβεση μόνο από το ρεύμα!!!!

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

@alejsalonica τα windows παίζουν καλά μέσω parallels? Έχεις αντιμετωπίσει κάποια δύσκολια με το θέμα των Windows ή παίζουν κανονικά;

So far so good. Δεν τα δουλεύω ιδιαίτερα όμως. Περιμένω να εγκαταστήσω δύο εφαρμογές με support από τις εταιρείες λογισμικού και μετά θα σας ενημερώσω.

Δημοσ.

Τα νεότερα λένε ότι το πρώτο λογισμικό κάθισε μια χαρά ΑΛΛΑ έχουμε θέμα με το USB HASP το οποίο είναι >12 ετών και μάλλον αυτό δημιουργεί το πρόβλημα. Αύριο θα έχω νέο και θα δοκιμάσουμε πάλι. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις γιατί είναι πολύ εξειδικευμένο ελληνικό λογισμικό αλλά η εγκατάσταση έγινε χωρίς σφάλμα!

anyway. 

ps. Το logitech mouse κάνει κάτι νερά αλλά τα έκανε και στα win10. Μήπως έχετε καμία καλή πρόταση για ποντίκι; Το θέλω μεγάλο πάντως.

Δημοσ.

Τελικά λειτούργησαν όλα καλά. 

Ψηφιακή υπογραφή ΟΚ.

Λογισμικό για μηχανικούς από Ελληνική εταιρεία, ΟΚ.

Τα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν από τις πολλές και αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που έχει η apple γιατί θεωρεί ότι κάθε USB stick αποτελεί παράγοντα κινδύνου. Έπρεπε να δοθούν οι απαραίτητες άδειες πρόσβασης και όλα καλά.

Η ψηφιακή υπογραφή δουλεύει απευθείας στο MacOS ενώ το λογισμικό σε parallels & Win11. Και τα δύο με στικάκι.

Τελευταία εφαρμογή πάλι από ελληνική εταιρεία αλλά αυτή ζητάει απλά πρόσβαση σε εκτυπωτή οπότε δεν θα έχω πρόβλημα. Θα ενημερώσω πάλι.

• Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update.

Τελικά η μόνη εφαρμογή που δεν μπόρεσε να λειτουργήσει είναι αυτή που χρειάζεται MS SQL server τα οποία δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε MS WINDOWS 11..!!!!

Την πατήσαμε από Microsoft με λίγα λόγια. Θα περιμένουμε.

BTW κάποιο ποντίκι σοβαρό για AutoCAD κατά προτίμηση Logitech γνωρίζουμε; Όποιο κι αν κοιτάξω βλέπω πολλά αρνητικά σχόλια. Πείτε καμία πρόταση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...