Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς ο νέος iMac έχει τις μαύρες αντιαισθητικές γραμμές στο πλαίσιο της οθόνης που δείχνουν ακόμα χειρότερα στο νέο πολύχρωμο σασί 8E5A224A-37FB-4B5D-A24C-A8C2AD09E4D2.png.d0872bc099e8c798514a5e4a2e12bb7d.png

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εντάξει νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός σε αυτό το σημείο. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να δω το bezel να είναι όλο μαύρο αντί για λευκό, αλλά μάλλον το έκαναν έτσι για να δέσει καλύτερα με τα παλ χρώματα που υπάρχουν.

Το chin θα ήθελα να έχει κάτι πάνω... αν όχι το μεγάλο μηλαράκι, ίσως κάτι πιο μικρό που να λέει Apple iMac....

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/5/2021 στις 10:35 ΠΜ, onelonelystar είπε

εντάξει νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός σε αυτό το σημείο. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να δω το bezel να είναι όλο μαύρο αντί για λευκό, αλλά μάλλον το έκαναν έτσι για να δέσει καλύτερα με τα παλ χρώματα που υπάρχουν.

Το chin θα ήθελα να έχει κάτι πάνω... αν όχι το μεγάλο μηλαράκι, ίσως κάτι πιο μικρό που να λέει Apple iMac....

Συγνώμη αγαπητέ εκτός το ότι εμένα το μάτι μου κολλάει σε κάτι τετοια, όσους ρώτησα είναι εντελώς απογοητευμένοι με αυτό και δεν ξέρω αν θυμάσαι ή είσαι μικρός αλλά η αλλαγή από τα λευκά MacBooks έγινε και γι αυτό τον λόγο γιατί ο jobs ήταν ενοχλημένος με αυτή την «λεπτομέρεια»

Είμαι απογοητευμένος 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/5/2021 στις 9:32 ΜΜ, ignome4 είπε

Συγνώμη αγαπητέ εκτός το ότι εμένα το μάτι μου κολλάει σε κάτι τετοια, όσους ρώτησα είναι εντελώς απογοητευμένοι με αυτό και δεν ξέρω αν θυμάσαι ή είσαι μικρός αλλά η αλλαγή από τα λευκά MacBooks έγινε και γι αυτό τον λόγο γιατί ο jobs ήταν ενοχλημένος με αυτή την «λεπτομέρεια»

Είμαι απογοητευμένος 

Θα το συνηθίσεις φίλε μην ανησυχείς και δεν θα το παρατηρείς καθόλου. Μην αφήνεις τις μικρές λεπτομέρειες να σου στερούν τη χαρά σου για το νέο μηχανημα. 

• Like 4
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος υπολογιστικα είναι ίδιος με Mac mini m1 των οποίο και αγόρασα στη γυναίκα μου. Είναι ψιλό θηριακη, final cut photo shop και Corel πολυ γρήγορος. Αλλά είναι και οι 3 εφαρμογές native για m1. Προσωπικά περιμένω να βγει το αντίστοιχο μοντέλο imac 27 σε m1 η m2. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/6/2021 στις 2:54 ΜΜ, LordPanag είπε

Δεν θα ειχα προβλημα να επαιρνα το macmini αν υπηρχε αντιστοιχα καλη οθονη οπως αυτη των imac σε λογικη τιμη.

Παιρνεις 27" 4k με 260€ με πολυ καλα χρωματα.

Με 700€ παιρνεις 32" 4κ με P3 gamut.

Αν εισαι γραφιστας, πας σε 32" 4k στα 720€ :
DesignVue Designer Professional Monitor with 32 inch, 4K UHD, 100% sRGB

Οπως και να εχει, θεωρω πως μια 32" 4κ ειδικη για γραφιστες(αν καποιος εχει τετοεις απαιτησεις) στα 720€ και ενα mac mini m1 στα 770€, συνολο 1490€ ειναι καλυτερη λυση απο εναν iMac M1 στα 1800€ με μικρη 24" οθονη, που δεν ρυθμιζεται καν καθ' υψος.

4 ώρες πριν, onelonelystar είπε

με το macmini έχεις απεριόριστες επιλογές οθόνης. Τώρα αν θες 4Κ με 200 ευρώ, ΄λίγο δύσκολο.

Εντωμεταξυ, λιγο πιο πανω(260€) αρχιζουν οι 27" 4k με IPS panel που ειναι μια χαρα για το 95+% των χρηστων.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, haHa είπε

Παιρνεις 27" 4k με 260€ με πολυ καλα χρωματα.

Με 700€ παιρνεις 32" 4κ με P3 gamut.

Αν εισαι γραφιστας, πας σε 32" 4k στα 720€ :
DesignVue Designer Professional Monitor with 32 inch, 4K UHD, 100% sRGB

Οπως και να εχει, θεωρω πως μια 32" 4κ ειδικη για γραφιστες(αν καποιος εχει τετοεις απαιτησεις) στα 720€ και ενα mac mini m1 στα 770€, συνολο 1490€ ειναι καλυτερη λυση απο εναν iMac M1 στα 1800€ με μικρη 24" οθονη.

Εντωμεταξυ, λιγο πιο πανω(260€) αρχιζουν οι 27" 4k με IPS panel που ειναι μια χαρα για το 95+% των χρηστων.

Αν είσαι γραφίστας θες 100% adobeRGB, που οι τιμές σε 32' είναι στο θεό. αν δεν τυπώνεις (εκδόσεις, packaging κ.λπ.) και δουλεύεις after effect, davinci, premier μια χαρά σου κάνει και το 100% sRGB

Για το σετάκι του mini με βρίσκεις σύμφωνο....

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, onelonelystar είπε
Retina Display is a brand name used by Apple for its series of IPS LCD and OLED displays that have a higher pixel density than traditional Apple displays.

Ουσιαστικά αυτό που κάνει η Apple είναι να "συμπιέζει" την ανάλυση ώστε να δίνει πιο "καθαρή" εικόνα. Συνεπώς...

17 ώρες πριν, LordPanag είπε

Οταν εχεις συνδεδεμενεο το macmini η ενα macbook σε 4Κ οθονη για να εχεις «retina» πρεπει να εχεις αναλυση 1920χ1080?

Ναι αυτό κάνει. Για να έχεις το "retina αποτέλεσμα" ουσιαστικά την 4k την τρέχεις σε Full HD. Αν επιλέξεις 2Κ τότε βλέπεις pixels. 

Αν το πάω ένα βήμα παραπέρα όμως, με 27άρα και 4κ δεν θα έχεις ακριβώς το retina effect. Η apple χρησιμοποιεί είτε 21" σε 4κ είτε 27 αλλά σε 5κ. Με τα νέα μοντέλα το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Οπότε είτε θα πρέπει να βρεις 4κ 24άρα (η dell βγάζει ένα μοντέλο και η LG ένα entry level μοντέλο), είτε να πάρεις την LG ultrafine (που κοστίζει αρκετά) είτε να "συμβιβαστείς" με 27άρα 4κ. 

Κάπως έτσι :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...