Προς το περιεχόμενο

Vodafone: είναι πράγματι αδύνατη η διαπραγμάτευση στην ανανέωση συμβολαίων;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum. Έχω τέσσερις γραμμές double play της Vodafone σε περιοχές της Αττικής τρεις από τις οποίες έχουν λήξει και θέλω να τις ανανεώσω. Το θέμα μου είναι ότι οι τιμές που μου προτείνουν τώρα για ανανέωση (και αναβάθμιση σε VDSL και FIBER, ανάλογα τη διαθεσιμότητα) είναι πολύ πιο πάνω από εκείνες στο site τους, ακόμα κι από εκείνες του ΟΤΕ (που δεν μου δίνει διαθεσιμότητα). Πρακτικά μου δίνουν 50ρι με την τιμή του 100 μείον ένα ευρώ.  Έχω καλέσει πολλές φορές, και πάντα η απάντηση είναι "ισχύει μόνο η προσφορά του προηγούμενου συναδέλφου με τον οποίο μιλήσατε και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο,". Είναι πράγματι έτσι τα πράγματα ή κάνω κάτι λάθος στη διαδικασία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν κανεις αίτηση φορητοτητας σε αλλο παροχέα, μετα συνηθως (οσο ειναι σε εξεπλιξη η μεταφορα) σε καλουν και σου κανουν νεα προσφορα για να σε κρατησουν στο δυκτιο τους.

Οσο σε εχουν σίγουρο (πελατακι) δεν χαμηλώνουν τοσο τις πρόσφορες τους. Βεβαια δεν γινεται σε ολες τις περιπτώσεις αυτο, εγω ημουν στην wind τους ελεγα οτι θα παω αλλου γιατι εχω βρει ποιο οικονομικά κτλπ, και αφου πηγα στον νεο παροχεα με καλεσαν μετα απο εναν μηνα για να μην φυγω απο αυτούς...

Και τους λεω τώρα ειναι αργα.. το πουλάκι παει πέταξε.. Τους λεω καλα ουτε στην διαδικασία να κοιτάξετε στο πελατολόγιο σας οτι εχω διακόψει απο εσας? Οτι να ναι..  See you after 2 years now.. 🤣

• Like 1

Αυτο δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατι ο νεος παροχέας ενημερώνει τον παλαιό οτι επρόκειτο να γινει μεταφορά της γραμμής. Για αυτό άλλωστε θελει και μια με δυο εβδομάδες.

Και μενα σήμερα με πήρε η βοντα για  ανανέωση συμβολαίου VDSL 50 και απο εκει που έδινα 21 ευρώ μου ειπε 26.90 που απο οτι βλέπω ειναι η γενική προσφορά στην σελίδα τους.. του ειπα θα το σκεφτώ και θα ξανα μιλήσουμε αλλα δεν το βλέπω να το ανανεώνω.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πώς γίνεται να προτιμούν να φύγει ο πελάτης δίνοντας προσφορά που απέχει αρκετά από τον ανταγωνισμό και από αυτό που πλήρωνε ήδη, και το ότι στο ίδιο μητρώο συνδρομητή  αρνούνται να δώσουν την ίδια τιμή για περισσότερες από μια γραμμές στο ίδιο πακέτο σύνδεσης. Δεν μου έχει συμβεί ξανά, είμαι 15 χρόνια πελάτης τους, με ταυτόχρονη ανανέωση όλων των γραμμών, με ακριβώς τα ίδια χρήματα.

Η μόνη άλλη επιλογή που έχω είναι η Wind.

Επεξ/σία από BritGreek

Μόλις τώρα, berny είπε

Εγω σκέφτομαι αν δεν ανανεώσω και γίνει αόριστου ποσο θα μου έρχεται δλδ;

Τα δικά μας τα άφησαν έτσι για μερικούς μήνες και τώρα πήγαν όλα 10 ευρώ πάνω τον μήνα.

• Like 1

1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Αυτο δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατι ο νεος παροχέας ενημερώνει τον παλαιό οτι επρόκειτο να γινει μεταφορά της γραμμής. Για αυτό άλλωστε θελει και μια με δυο εβδομάδες.

Έχει αλλάξει ο κανονισμός από το 2018. Με τον νέο, έχεις 2 επιλογές:

1. Να ζητήσεις ρητά να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία φορητότητας. Στην περίπτωση αυτή χάνεις το δικαίωμα υπαναχώρησης, αλλά ισχύει το δικαίωμα ακύρωσης εντός 14 ημερών και πριν ολοκληρωθεί η φορητότητα.
  2. Να ξεκινήσει η διαδικασία την 15η μέρα. Τις πρώτες 14 έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης, αλλά ο νέος πάροχος δεν ενημερώνει το παλιό, ώστε δεν γνωρίζει ότι θέλεις να φύγεις και δεν έχεις αντιπροσφορά.
  • Like 1
  • Thanks 2

34 λεπτά πριν, BritGreek είπε

εσύ τουλάχιστον έχεις κι άλλη επιλογή. Τι να πούνε όσοι έχουν μόνο τον πιασοκώλη ΟΤΕ και άλλη μια μόνο.

47 minutes ago, BritGreek said:

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πώς γίνεται να προτιμούν να φύγει ο πελάτης δίνοντας προσφορά που απέχει αρκετά από τον ανταγωνισμό και από αυτό που πλήρωνε ήδη, και το ότι στο ίδιο μητρώο συνδρομητή  αρνούνται να δώσουν την ίδια τιμή για περισσότερες από μια γραμμές στο ίδιο πακέτο σύνδεσης. Δεν μου έχει συμβεί ξανά, είμαι 15 χρόνια πελάτης τους, με ταυτόχρονη ανανέωση όλων των γραμμών, με ακριβώς τα ίδια χρήματα.

Από οτι φαίνεται μεγάλο μερίδιο των πελατών αποδέχονται να πληρώσουν παραπάνω όταν έρθει η ώρα της ανανέωσης. Για τους υπόλοιπους που κάνουν φορητότητα εκείνη την στιγμή τρέχουν να προλάβουν τον πελάτη κάνοντας σχεδόν παπάδες για να μην τον χάσουν (στην δικιά σου περίπτωση σημαίνει είτε να μην αυξηθεί το πάγιο είτε αν είσαι κομμάντο, και δεν αποδέχεσαι το ίδιο πάγιο γιατί σε ταλαιπώρησαν για τα αυτονόητα να στο χαμηλώσουν. Με το ενδεχόμενο πάντα να πας σε άλλη εταιρεία). Αντιμετωπίζουν την κάθε γραμμή ξεχωριστά, δεν τους ενδιαφέρει αν θα πληρώνεις στην μία 15 στην άλλη 22.

37 minutes ago, berny said:

Επειδή μου έχει συμβεί, σε άλλη περίπτωση έχει γυρίσει στην κανονική, full price τιμή. Σε άλλη περίπτωση άλλαξε το ποσοστό έκπτωσης από 65% σε 50% (ως κίνηση υποθέτω καλής θελήσεως).

• Like 2

2 ώρες πριν, berny είπε

Είχα τρία νούμερα vodafone, για κοντά 3 χρόνια, που είχαν μπει σε αορίστου με την τιμή που τα είχα αρχικα καθώς δεν δεχομουν να γίνουν ανανεώσεις σε τιμές άκρως ασύμφορες με τα σημερινά δεδομένα (24αρα adsl στα 24.80€ όταν πια με 23.35€ παίζει vdsl 50αρα). Με τα πολλά, το πήρα πιο ζεστά πριν 2 μήνες, αρχικά το κυνήγησα με το τμήμα ανανεωσεων, πάλι δεν έδιναν καλύτερη τιμή, ζήτησα να με καλεσει το τμήμα αποσυνδεσεων και πήρα πολύ καλές τιμές.

• Like 1

9 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Είχα τρία νούμερα vodafone, για κοντά 3 χρόνια, που είχαν μπει σε αορίστου με την τιμή που τα είχα αρχικα καθώς δεν δεχομουν να γίνουν ανανεώσεις σε τιμές άκρως ασύμφορες με τα σημερινά δεδομένα (24αρα adsl στα 24.80€ όταν πια με 23.35€ παίζει vdsl 50αρα). Με τα πολλά, το πήρα πιο ζεστά πριν 2 μήνες, αρχικά το κυνήγησα με το τμήμα ανανεωσεων, πάλι δεν έδιναν καλύτερη τιμή, ζήτησα να με καλεσει το τμήμα αποσυνδεσεων και πήρα πολύ καλές τιμές.

Με τα νέα δεδομένα, αν μιλήσει κανείς με το τμήμα αποσυνδέσεων, δεν κινδυνεύει να χάσει εντελώς τον αριθμό του αν δεν τα βρουν; 

Καλησπέρα, κάτι αντίστοιχο ψάχνουμε για συγγενείς, το καλύτερο που κάνουν λέει είναι ίδια τιμή.. 25€ για 24αρα..τους είπα να κάνουν αίτημα να καλέσουν από το τμήμα διακοπών αλλά λένε να πάρω εγώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...