Προς το περιεχόμενο

Αγορά sata ssd 250-500gb τι να διαλέξω και τι διαφορές στην απόδοση έχουν αυτοί με dram και αυτοί χωρίς

Nik1239

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους σας 

Επειδή θέλω να κάνω ένα φορμάτ στο pc μου και θέλω έξτρα χώρο σε ssd για τα games και να είμαι άνετος γενικά έχοντας μερικά backup ψάχνω να αγοράσω έναν ssd αξιόπιστο είτε 250 είτε 500 gb 

Και εδώ είναι που έχω μπερδευτεί. 

Θα το πάρω από την αρχή , υπάρχουν ssd με dram και αυτοί χωρίς dram , τι διαφορές έχουν ως προς την απόδοση και την αξιοπιστία και τα TBW ; Θα δω κάποια διαφορά αισθητή ή θα έχει κάποια διαφορά ως προς πόσα χρόνια θα με βγάλει ο δίσκος; 

Επίσης ποιοι ssd είναι MLC υπάρχουν πουθενά , για SLC ssd δεν το συζητάω δεν υπάρχουν πουθενά 

Αν πάω πχ σε ένα Samsung 870 evo στα 500€ αξίζει τα 70€ του ή Θα μου είναι το ίδιο ένας crucial MX500 500gb στα 60€

Ουσιαστικά ψάχνω ένα καλό και αξιόπιστο ssd να βάλω λειτουργικό και τουλάχιστον ένα παιχνίδι 60gb και να με βγάλει αρκετά χρόνια χωρίς να βγάλει θέμα είτε 250 είτε 500 και οι δύο νομίζω με καλύπτουν αλλά ο 500αρις θα είναι πιο άνετος και θα αντέξει πιο πολύ αυτό έχω στο μυαλό μου 

Είμαι ανάμεσα σε evo 870 , mx500 , a400 που από ότι ξέρω/νομίζω είναι όλοι TLC 

To budget είναι μέχρι τα 70€ αλλά αν δεν υπάρχει λόγος να τα δώσω για Samsung πχ θα προτιμούσα να πάω λίγο πιο κάτω ας πούμε στα 45-50

Επεξ/σία από Nik1239
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Samsung 860/870 Evo
MX500 ( ίδιος με τον 850 Evo ) 
Seagate Barracuda 120
Western Digital Blue 3D ( ίδιος με τον sandisk ultra 3D )

Όλοι είναι αξιόπιστοι. Στα 60-70 ευρώ αγοράζεις είτε Sata είτε NVME. 
Ο SN750 είναι στα 65 ευρώ συνήθως στα 500Gb. Και από όσο είδα MX500 56ευρώ , 870 evo 64 ευρώ. 

Σε 250αρηδες δεν θα πήγαινα για να μην ψάχνω δίσκο στην πρώτη αλλαγή απαιτήσεων... 

Έχω 4 χρόνια τον 850Evo 250Gb και 1 χρόνο τον 860Evo 500Gb. "Φτηνό" δίσκο για 10 ευρώ διαφορά δεν θα αγόραζα, αλλά εξαρτάται η δουλειά μου από αυτό και μπορώ να δικαιολογησω το κόστος.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Samsung 860/870 Evo
MX500 ( ίδιος με τον 850 Evo ) 
Seagate Barracuda 120
Western Digital Blue 3D ( ίδιος με τον sandisk ultra 3D )

Όλοι είναι αξιόπιστοι. Στα 60-70 ευρώ αγοράζεις είτε Sata είτε NVME. 
Ο SN750 είναι στα 65 ευρώ συνήθως στα 500Gb. Και από όσο είδα MX500 56ευρώ , 870 evo 64 ευρώ. 

Σε 250αρηδες δεν θα πήγαινα για να μην ψάχνω δίσκο στην πρώτη αλλαγή απαιτήσεων... 

Έχω 4 χρόνια τον 850Evo 250Gb και 1 χρόνο τον 860Evo 500Gb. "Φτηνό" δίσκο για 10 ευρώ διαφορά δεν θα αγόραζα, αλλά εξαρτάται η δουλειά μου από αυτό και μπορώ να δικαιολογησω το κόστος.

Η μητρική μου δεν έχει θύρα nvme δυστυχώς 

Η 512mb sdram που έχει ο Samsung θα κάνει την διαφορά είτε στην αξιοπιστία είτε στην αντοχή του δίσκου ή είναι κόλπο marketing; 

Για OS drive είναι καλό να έχεις DRam. Θα βοηθήσει να γλυτώσεις μερικά χαζά read-write με το caching των αρχειων. 

Μεγαλύτερη αντοχή από ένα καλό TLC δεν θα βρεις εύκολα στην αγορά. 
Οι τελευταίοι MLC που κυλοφορούν για το ευρύ κοινό έχουν διπλάσιο-τριπλάσιο κόστος. Όπως ο 970 Pro και 860 Pro, ή U.2 δίσκοι που δεν είναι αποκλειστικά για enterprise.

• Like 1

2 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Καλησπέρα σε όλους σας 

Επειδή θέλω να κάνω ένα φορμάτ στο pc μου και θέλω έξτρα χώρο σε ssd για τα games και να είμαι άνετος γενικά έχοντας μερικά backup ψάχνω να αγοράσω έναν ssd αξιόπιστο είτε 250 είτε 500 gb 

Και εδώ είναι που έχω μπερδευτεί. 

Θα το πάρω από την αρχή , υπάρχουν ssd με dram και αυτοί χωρίς dram , τι διαφορές έχουν ως προς την απόδοση και την αξιοπιστία και τα TBW ; Θα δω κάποια διαφορά αισθητή ή θα έχει κάποια διαφορά ως προς πόσα χρόνια θα με βγάλει ο δίσκος; 

Επίσης ποιοι ssd είναι MLC υπάρχουν πουθενά , για SLC ssd δεν το συζητάω δεν υπάρχουν πουθενά 

Αν πάω πχ σε ένα Samsung 870 evo στα 500€ αξίζει τα 70€ του ή Θα μου είναι το ίδιο ένας crucial MX500 500gb στα 60€

Ουσιαστικά ψάχνω ένα καλό και αξιόπιστο ssd να βάλω λειτουργικό και τουλάχιστον ένα παιχνίδι 60gb και να με βγάλει αρκετά χρόνια χωρίς να βγάλει θέμα είτε 250 είτε 500 και οι δύο νομίζω με καλύπτουν αλλά ο 500αρις θα είναι πιο άνετος και θα αντέξει πιο πολύ αυτό έχω στο μυαλό μου 

Είμαι ανάμεσα σε evo 870 , mx500 , a400 που από ότι ξέρω/νομίζω είναι όλοι TLC 

To budget είναι μέχρι τα 70€ αλλά αν δεν υπάρχει λόγος να τα δώσω για Samsung πχ θα προτιμούσα να πάω λίγο πιο κάτω ας πούμε στα 45-50

Εγώ για λειτουργικό και προγράμματα δεν θα έπαιρνα δίσκο χωρίς dram. 

Αντίθετα για αποθήκη θα έπαιρνα τον πιο φτηνό.

• Like 1

3 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Γιατι, τοσο μεγαλη διαφορα κανει;

14 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Γιατι, τοσο μεγαλη διαφορα κανει;

3 ώρες πριν, RTW4ever είπε

5 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Για OS drive είναι καλό να έχεις DRam. Θα βοηθήσει να γλυτώσεις μερικά χαζά read-write με το caching των αρχειων. 

Οι τελευταίοι MLC που κυλοφορούν για το ευρύ κοινό έχουν διπλάσιο-τριπλάσιο κόστος. Όπως ο 970 Pro και 860 Pro, ή U.2 δίσκοι που δεν είναι αποκλειστικά για enterprise.

5 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Άρα μονόδρομος ο Samsung evo 870 ή υπάρχει και άλλος sata με dram; 

Όλοι όσοι σου έγραψα εχουν DRam και είναι μεταξύ 5% διάφορα στην ταχύτητα που δεν πρόκειται να φανεί στο σύστημα. 

Βρίσκεις τον φτηνότερο ή τη μάρκα που σου αρέσει και επιβεβαιώνεις πως έχει 5ετη εγγύηση. Ότι παραπάνω χρειαστείς το κοιτάς στις σελίδες τους γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει για τον κάθε ένα.

Evo και mx500 έχω δουλέψει μονο. 

• Like 1

10 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Όλοι όσοι σου έγραψα εχουν DRam και είναι μεταξύ 5% διάφορα στην ταχύτητα που δεν πρόκειται να φανεί στο σύστημα. 

Βρίσκεις τον φτηνότερο ή τη μάρκα που σου αρέσει και επιβεβαιώνεις πως έχει 5ετη εγγύηση. Ότι παραπάνω χρειαστείς το κοιτάς στις σελίδες τους γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει για τον κάθε ένα.

Evo και mx500 έχω δουλέψει μονο. 

Samsung 860/870 Evo

MX500 

Seagate Barracuda 120

Western Digital Blue 3D

Άρα βρίσκω τον ποιο φθηνό από αυτούς και είμαστε κομπλέ σωστά ; Αυτοί έχουν dram έτσι; Ή εννοούσες κάποιους nvme από πάνω; 

Εχω παρει προσφατα ενα WD Blue 1tb και ειναι  μια χαρα.Δεν εχει dram, αλλα με το CrystalDiskMark που τον δοκιμασα, εχει κολλημενα 530 writes ακομη και με 64gb test.

12 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Εχω παρει προσφατα ενα WD Blue 1tb και ειναι  μια χαρα.Δεν εχει dram, αλλα με το CrystalDiskMark που τον δοκιμασα, εχει κολλημενα 530 writes ακομη και με 64gb test.

Ναι μάλλον ισχύει αυτό που λες γιατί βρήκα μια λίστα με τους dram sata ssd και λέει ότι ο wd blue 3d μόνο ο 4tb μοντέλο έχει dram , άρα μάλλον θα πάω σε Samsung ή crucial 

20 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Έχει λάθη, πχ o Patriot burst έχει DRAM 32MB.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...