Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το ίδιο θέμα. Έχω αλλάξει πολλαπλασιαστές, μπουζί (πάνω από 2 φορές), egr, αισθητήρα λ, αντλία βενζίνης, καθαρισμό πεταλούδας. Το μόνο που βελτιώνει το αποτέλεσμα είναι η χρήση 100αρας βενζίνης. Προσανατολίζομαι κι εγώ σε εγκέφαλο ή καταλύτη.

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Έχω το ίδιο θέμα. Έχω αλλάξει πολλαπλασιαστές, μπουζί (πάνω από 2 φορές), egr, αισθητήρα λ, αντλία βενζίνης, καθαρισμό πεταλούδας. Το μόνο που βελτιώνει το αποτέλεσμα είναι η χρήση 100αρας βενζίνης. Προσανατολίζομαι κι εγώ σε εγκέφαλο ή καταλύτη.

Δυστυχώς φίλε και εγώ αυτό σκέφτομαι.

Ο εγκέφαλος είχε επισκευαστεί πριν 7 χρόνια περίπου όταν έβγαλε το γνωστό θέμα λόγω θερμοκρασιών. Τώρα δεν βγάζεις κανένα σφάλμα αλλά νομίζω ότι όλα τα συμπτώματα προέρχονται από εκεί. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, bill999r είπε

Ναι εννοείται, δεν είναι κανένα σοβαρό κόστος για να φύγει και αυτό από τη μέση. Βέβαια στο συγκεκριμένο αμάξι ο κατασκευαστής προτείνει 60.000 χλμ ή 4 έτη. Πάντως το θεωρώ λίγο απίθανο να οφείλεται σε μπουζί, ειδικά όταν στην επιτάχυνση τραβάει καλά.

Την Δευτέρα θα το πάω για καθαρισμό EGR και αλλαγή μπουζί. Αν δεν λυθεί το θέμα, θεωρώ πώς είναι θέμα εγκεφαλου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Εγκέφαλο έβγαζαν Corsa C / Astra G.

Για Vectra B δε έχω ακούσει .

Άλλαξε μπουζί , και βρες και τις φλάντζες της EGR τις γνήσιες πρώτα και μετά να την καθαρίσεις .

Που βρίσκεσαι ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά όσα Opel φορούσαν τον κινητήρα z που είχε τον εγκέφαλο κολλημένο στον κινητήρα έβγαζαν πρόβλημα λόγω υπερθέρμανσης. Ουσιαστικά κόβονταν οι κολλήσεις μέσα στον εγκέφαλο. Το πρόβλημα διορθωνοταν με αποκατάσταση των συνδέσεων και απομάκρυνση του gel που είχαν μέσα οι εγκέφαλοι για προστασία από την θερμότητα. 

Ναι τα μπουζί είναι το μόνο εύκολο να γίνει. Τώρα για EGR θα δούμε τι θα πει ο μηχανικός. Στην αντιπροσωπεία που ελέγχθηκε το αυτοκίνητο μου είπαν οτι η EGR είναι άψογη και έδινε σωστές τιμές στο διαγνωστικό.

Τι να πω φίλε μου. Έχω διαβάσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις σε ξένα φόρουμ αλλά δυστυχώς οι κάτοχοι δεν έμπαιναν στο κόπο να γράψουν τι έγινε τελικά και πως έλυσαν το πρόβλημα.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nullindex είπε

EGR θα είναι, αλλά να το πας σε εξειδικευμένο για Opel.

Σε εσένα τελικά αυτό ήταν;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, bill999r είπε

Βασικά όσα Opel φορούσαν τον κινητήρα z που είχε τον εγκέφαλο κολλημένο στον κινητήρα έβγαζαν πρόβλημα λόγω υπερθέρμανσης. Ουσιαστικά κόβονταν οι κολλήσεις μέσα στον εγκέφαλο. Το πρόβλημα διορθωνοταν με αποκατάσταση των συνδέσεων και απομάκρυνση του gel που είχαν μέσα οι εγκέφαλοι για προστασία από την θερμότητα. 

Ναι τα μπουζί είναι το μόνο εύκολο να γίνει. Τώρα για EGR θα δούμε τι θα πει ο μηχανικός. Στην αντιπροσωπεία που ελέγχθηκε το αυτοκίνητο μου είπαν οτι η EGR είναι άψογη και έδινε σωστές τιμές στο διαγνωστικό.

Τι να πω φίλε μου. Έχω διαβάσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις σε ξένα φόρουμ αλλά δυστυχώς οι κάτοχοι δεν έμπαιναν στο κόπο να γράψουν τι έγινε τελικά και πως έλυσαν το πρόβλημα.

Corsa C z12xe έχω .

330,000 έχει από το 2004 . 

Εγκέφαλο δε έχει βγάλει και ούτε EGR . Αισθητήρες λ 2, εκκεντροφόρου , στροφαλου έχω αλλάξει . Όντως για τον εγκέφαλο ισχύει ότι έγραψες . Αλλά καθαρίζω τακτικά βαλβίδα πίεσης λαδιού και τις φισες το συνεργείο. Για EGR εμένα φοράει από τη μάνα του Pierburg .

Εάν βγάλεις τη φίσα της EGR στρώνει το αμάξι ; Άσχετα εάν ανάψει βλάβη .

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Εάν βγάλεις τη φίσα της EGR στρώνει το αμάξι ; Άσχετα εάν ανάψει βλάβη .

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το δοκίμασα. Έχω δοκιμάσει όλους τους υπόλοιπους αισθητήρες κυρίως αυτούς που σχετίζονται με την πεταλούδα καθώς και τον λ1. Θα δοκιμάσω το απόγευμα να την αποσύνδεσω τελείως. 

36 λεπτά πριν, nullindex είπε

Φίλε μου σε εσένα αναβε λαμπάκι;  παρουσίαζε σφάλμα στο διαγνωστικό ; Διότι σε εμένα δεν παρουσιάζει τίποτα 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nullindex είπε

Σε εμένα έχει αλλαχτεί χωρίς αποτέλεσμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Σε εμένα έχει αλλαχτεί χωρίς αποτέλεσμα.

7 ώρες πριν, nullindex είπε

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή και ιδιαίτερα τον @meletis_m για την πρόταση ελέγχου της EGR.

Όντως ο ένοχος ευρέθη. Οδηγώντας με αποσυνδεδεμενη την EGR  το αμάξι δεν έκανε το παραμικρό. Οπότε σε πρώτη φάση πάω για καθάρισμα και αν δεν πετύχει αλλαγή EGR.

• Like 2
Δημοσ.

στο αρχικο post μου το προβλημα ειχε λυθει με αλλαγη μπουζι, επειτα συνεχισα με καθαρισμο πεταλουδας και egr ,μονος μου και δουλευει ελβετικο ρολοι

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/4/2025 στις 2:50 ΜΜ, bill999r είπε

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το δοκίμασα. Έχω δοκιμάσει όλους τους υπόλοιπους αισθητήρες κυρίως αυτούς που σχετίζονται με την πεταλούδα καθώς και τον λ1. Θα δοκιμάσω το απόγευμα να την αποσύνδεσω τελείως. 

Φίλε μου σε εσένα αναβε λαμπάκι;  παρουσίαζε σφάλμα στο διαγνωστικό ; Διότι σε εμένα δεν παρουσιάζει τίποτα 

Όχι, τίποτα, καμία ένδειξη, κανένα σφάλμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...