Προς το περιεχόμενο

4g router με port forwading και DDNS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια.
Ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα.

Θελω να στησω ενα server με χρηση καρτας sim και 4g

Θελω να αγορασω ενα modem router 4g το οποιο ομως πρεπει απαραιτητα να υποστηριζει

1) Port forwrding

2) DDNS με no-ip

3) Σε λογικη τιμη

Θα ηθελα τις συμβουλες σας για το ποιο να αγορασω

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Σε καλύπτει το TL-MR6400. Αλλά έχεις σύνδεση με συμβόλαιο;

Ρωτώ διότι οι εταιρείες μόνο σε συμβόλαιο δίνουν κανονική δημόσια ΙΡ, διαφορετικά σε βάζουν πίσω από CGNAT, οπότε DDNS και πρόσβαση απ' έξω δεν παίζει με τίποτα και δεν υπάρχει λύση.

Δημοσ.

Δεν εχω προβλημα.

Vodafone συμβολαιο ΟΚ

Cosmote καρτοκινητη ΟΚ

Intertelecom ΟΚ

Τις εχω βαλει σε module SIM800L και εχω αμφιδρομη επικοινωνια TCP/IP (Βγαζουν δηλαδη κανονικη IP)

Δε ξερω τωρα αν μπουν στο ρουτερ τι θα γινει.
Πηρα μια Vodafone Giga σημερα. Σε μερικες μερες που θα εχω και ρουτερ θα δοκιμασω και θα ξερω

Δημοσ.
19 ώρες πριν, dirace είπε

Cosmote καρτοκινητη ΟΚ

Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχεις κανονική δημόσια ΙΡ σε σύνδεση καρτοκινητής. Δεν έχεις μάλλον καταλάβει τι γράφω. Άλλο πράγμα δημόσια ΙΡ και εντελώς διαφορετικό ΙΡ πίσω από SGNAT.

Κάνε μια δοκιμή και γράψε ποια ΙΡ αναφέρει στις πληροφορίες κατάστασης της συσκευής. Σε Cosmote εκτός συμβολαίου ξεκινούν από 10.xxx.xxx.xxx.

Ακόμη και στα συμβόλαια της Cosmote, εξαρχής δίνει ΙΡ πίσω από SGNAT και μόνο αν το ζητήσει ο χρήστης και ορίσει άλλο ΑΡΝ, βγαίνει με κανονική ΙΡ.

Δημοσ.

Δε το ξερω το θεμα καθολου.
Απο το τι κανω αυτη τη στιγμη βγαζω συμπερασμα.
Η ΙΡ της συσκευης που συνδεθηκε πριν λιγα λεπτα και εχει καρτοκινητή Cosmote ηταν

31.152.170.10

Δε ξερω να ειναι αυτο που μου γραφεις.

Η συσκευη μου συνδεθηκε με τον σερβερ που εχω σε εναν υπολογιστη.
Συνδεση TCP στο port 3500 ή 3501,εστειλε δεδομενα και στην ΙΡ αυτη ο σερβερ εστειλε εντολη για να τη προγραμματίσει για την επομενη ωρα αποστολης δεδομενων.
Μπορω ομως να εχω αμφιδρομη επικοινωνια με τη συσκευη για οσο το θελω.

Δε ξερω αν αυτο που σου περιγραφω σου λεει τιποτα γιατι οπως σου ειπα δεν εχω ιδεα στο θεμα αυτο.
Ερωτηση η ΙΡ πισω απο SGNAT παρεχει αυτη τη δυνατοτητα επικοινωνίας;

Σε ευχαριστω πολυ που προσπαθεις να με διαφωτισεις. Καθε πληροφορια απο καποιον που ξερει ειναι πολυτιμη.

Δημοσ.

H IP που αναφέρεις και τα υπόλοιπα που γράφεις, δείχνουν ότι έχεις κανονική δημόσια ΙΡ. Μήπως το είχες ζητήσει ή πρόκειται για κάτι εταιρικό; Διότι στα απλά καρτοκινητά επ' ουδενί δίνουν κανονική δημόσια ΙΡ.

Δημοσ.

Οχι δεν εκανα τιποτε απο ολα αυτα. Βρηκα το ΑΡΝ στο ιντερνετ το δηλωσα και ετρεξα το κωδικα.
Μηπως παιζει ρολο οτι την εχω στο module SIM800L και οι ΑΤ εντολες αναγκαζουν τον παροχο να δωσει κανονικη ΙΡ;

Δημοσ.
Στις 20/5/2021 στις 12:43 ΜΜ, jkoukos είπε

H IP που αναφέρεις και τα υπόλοιπα που γράφεις, δείχνουν ότι έχεις κανονική δημόσια ΙΡ. Μήπως το είχες ζητήσει ή πρόκειται για κάτι εταιρικό; Διότι στα απλά καρτοκινητά επ' ουδενί δίνουν κανονική δημόσια ΙΡ.

Τελικα πρεπει να εχεις δικαιο.

Εγω τις καρτες τις εβαζα παντα σε Clients και ειχα κανονικη αμφιδρομη επικοινωνια.

Πηρα τη GIGA wifi on the spot της Vodafone για να στησω το Server και δε δουλευει.
Εχει αλλη ΙΡ στο ρουτερ και αλλη φαινεται στον ιντερνετ. Ο Σερβερ δε λειτουργει ομως αν συνδεσω ,απο τη 4G συνδεση, ενα client σε ενα αλλο server τοτε εχω κανονικη αμφιδρομη επικοινωνια.
Μιλησα με τη τεχνικη υποστηριξη και μου ειπανε οτι για αυτη τη καρτα δεν δινουν αμφιδρομη επικοινωνια πρεπει να παω στην ΙοΤ τους.

Για αλλη μια φορα η Ελλαδα πρωτοπορει στην οπισθοδρόμηση.

Δημοσ.

Και στο εξωτερικό ισχύει αυτό. Μάλιστα εκεί είναι συνήθης πρακτική και στις σταθερές συνδέσεις και μόνο επί έξτρα πληρωμή δίδεται κανονική δημόσια ΙΡ.

Το θέμα είναι ότι μία 10ετία τώρα, παγκοσμίως δεν υπάρχουν άλλες διευθύνσεις IPv4 να αγοράσουν οι πάροχοι και να τις χρησιμοποιήσουν στις συνδέσεις των πελατών τους, οπότε η παρούσα πολιτική σχεδόν όλων είναι να μας βάζουν πίσω από ΝΑΤ. Μόνιμη λύση είναι το IPv6, αλλά μέχρι να ακολουθηθεί απ' όλους, σε όλο τον πλανήτη (παρόχους, εταιρείες, ιστοσελίδες, χρήστες κλπ), έχουμε τα θέματα που αναφέρουμε.

Δημοσ.

Να λεμε και τα καλα.
Τα παιδια στη τεχνικη υποστηριξη εξαιρετικα

Ειδικα η κοπελα στο τελος που μιλησα και παρα πολυ καλος γνωστης του αντικειμενου.

Οταν το ανθρωπινο δυναμικο ειναι σωστο καποια στιγμη διορθωνονται και τα αλλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...