DWinchester Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 28/8/2021 στις 11:37 ΠΜ, Yaleleli17 είπε Αγαπητέ με γνωρίζετε; Φαίνεται να έχετε πολύ σταθερή άποψη για τη συνεργασία που έχω με τον κτηνίατρο μου και για τις γνώσεις μου ως ιδιοκτήτη σκύλου ενώ δεν θα έπρεπε να έχετε καθόλου. Δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο να ανταλλάσουν απόψεις και εντυπώσεις ιδιοκτήτες σκύλων ειδικά για ένα θέμα όπως η τροφή που υπάρχουν υπεράριθμες επιλογές στο εμπόριο. Το τι θα κάνει μετά ο καθένας είναι δικό του θέμα. Δε νομίζω πως είμαστε χειρότεροι ιδιοκτήτες από εσάς επειδή απευθυνθήκαμε σε ένα φόρουμ για ανταλλαγή απόψεων. Εν κατακλείδι αν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να προσθέσετε στη συζήτηση καλύτερα να μη συμμετέχετε καθόλου. Αγαπητε/η μου εσεις μπηκατε στην διαδικασια να μπειτε μεσα σε μια ανοιχτη κοινοτητα και να μας ζητησετε την αποψη μας σχετικα με την διατροφη του σκυλου σας. Εγω, οπως και κανενας απο εδω μεσα δεν ειναι αρμοδιος να σας δωσει τετοιες συμβοουλες. Ο ειδημονας σε αυτα τα θεματα ειναι ο εκαστοτε ιατρος και μονο! Εν κατακλειδι λοιπον, ως μελος της κοινοτητας αυτης, και ως ιδιοκτητης σκυλων επι σειρα ετων, εξεφρεσα την ταπεινη μου γνωμη πανω στο ερωτημα σας και ειπα αυτα που πρεπει να πει ο καθε ΣΩΣΤΟΣ ιδιοκτητης που σκεφτεται τον σκυλο του, το εκανα μαλιστα και με μεγαλη μου χαρα. Ηθελα απλα να σας συμβουλεψω ΣΩΣΤΑ για τα βηματα που πρεπει να ακολουθησετε, μπορειται να τα ακολουθησετε ευλαβικα, η να συνεχισετε αυτο που κανετε τοσα χρονια λαθος. Μην ξεχνατε αλλωστε οτι η ερωτηση σας συγκαταλεγεται σε ενα τεχνολογικο φορουμ που ουδεμια σχεση φερει με την σωστη διατροφη/υγεια του σκυλου σας. Συνοψιζοντας... Σωστα αναφερατε οτι δεν μπορω να γνωριζω την "σχεση" που εχετε με τον ιατρο σας. Αυτο που σιγουρα γνωριζω ομως ειναι οτι δεν εχετε κανει ποτε μαζι του συζητηση σχετικα με την διατροφη και αλλαγη διατροφης του σκυλου σας, γιατι αν ειχατε κανει, και ηταν απο τους ιατρους που αναφερω παρα πανω, τοτε πιστεψτε με, δεν θα ειχατε καμια απολυτως αμφιβολια πανω στο θεμα αυτο και δεν θα μπαινατε και στον κοπο μαλιστα να ρωτατε τετοιου ειδους ερωτησεις σε ενα τεχνολογικο φορουμ. Να ειστε παντα καλα . Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2021 από DWinchester
Yaleleli17 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 30/8/2021 στις 10:01 ΠΜ, DWinchester είπε Αγαπητε/η μου εσεις μπηκατε στην διαδικασια να μπειτε μεσα σε μια ανοιχτη κοινοτητα και να μας ζητησετε την αποψη μας σχετικα με την διατροφη του σκυλου σας. Εγω, οπως και κανενας απο εδω μεσα δεν ειναι αρμοδιος να σας δωσει τετοιες συμβοουλες. Ο ειδημονας σε αυτα τα θεματα ειναι ο εκαστοτε ιατρος και μονο! Εν κατακλειδι λοιπον, ως μελος της κοινοτητας αυτης, και ως ιδιοκτητης σκυλων επι σειρα ετων, εξεφρεσα την ταπεινη μου γνωμη πανω στο ερωτημα σας και ειπα αυτα που πρεπει να πει ο καθε ΣΩΣΤΟΣ ιδιοκτητης που σκεφτεται τον σκυλο του, το εκανα μαλιστα και με μεγαλη μου χαρα. Ηθελα απλα να σας συμβουλεψω ΣΩΣΤΑ για τα βηματα που πρεπει να ακολουθησετε, μπορειται να τα ακολουθησετε ευλαβικα, η να συνεχισετε αυτο που κανετε τοσα χρονια λαθος. Μην ξεχνατε αλλωστε οτι η ερωτηση σας συγκαταλεγεται σε ενα τεχνολογικο φορουμ που ουδεμια σχεση φερει με την σωστη διατροφη/υγεια του σκυλου σας. Συνοψιζοντας... Σωστα αναφερατε οτι δεν μπορω να γνωριζω την "σχεση" που εχετε με τον ιατρο σας. Αυτο που σιγουρα γνωριζω ομως ειναι οτι δεν εχετε κανει ποτε μαζι του συζητηση σχετικα με την διατροφη και αλλαγη διατροφης του σκυλου σας, γιατι αν ειχατε κανει, και ηταν απο τους ιατρους που αναφερω παρα πανω, τοτε πιστεψτε με, δεν θα ειχατε καμια απολυτως αμφιβολια πανω στο θεμα αυτο και δεν θα μπαινατε και στον κοπο μαλιστα να ρωτατε τετοιου ειδους ερωτησεις σε ενα τεχνολογικο φορουμ. Να ειστε παντα καλα . Προφανώς και δεν είναι κανένας μας αρμόδιος να δώσει συμβουλές για το κατοικίδιο κάποιου άλλου, σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών όπως προανέφερα. Εκεί φαίνεται να το χάνετε. Έχετε μεγάλη χαρά φαίνεται να συνεισφέρετε στο διάλογο αυτό και ακόμα μεγαλύτερη να κρίνετε όσους υποθέτετε πως δεν ακολουθούν ακριβώς την ίδια τακτική με εσάς. Δεν πρόκειται να σας παραθέσω τα βήματα που ακολουθώ στη συνεργασία με την εξαιρετική κτηνίατρο μου, ούτε να καταχραστώ άλλο χώρο για κάτι που δεν έχει ουσία, δεν πρόκειται να σας αλλάξω γνώμη ούτε να γίνει γόνιμη συζήτηση. Συνεχίστε να είστε επί σειρά ετών σωστός ιδιοκτήτης και αφήστε εμάς τους λάθος να γράφουμε σε φόρουμ και να κάνουμε κακό στην υγεία των ζώων μας. Ας μείνουν τουλάχιστον τα δικά σας υγιή.
sotzar Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Σκέφτομαι να αρχίσω και εγώ στον δικό μου την aellis(γερμανικός ποιμενικός, 13 μηνών), γιατί τώρα τελευταία μας το παίζει δύσκολος με την τροφή του(essential). Λέω να πάρω αυτή με το κοτόπουλο μιας και δεν έχει θέμα με την συγκεκριμένη πρωτεΐνη... και έτσι ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα... Με αυτήν την τροφή τα επίπεδα ενέργειας πως είναι; Το τρίχωμα; Τα κακά...δηλαδή ποσότητα;...έχω ακούσει διάφορες γνώμες για αυτό Η ανάπτυξη του σκύλου αν έχετε κουτάβι πως είναι; Γενικά έχετε δει αυξομειώσεις στα κιλά; Με προηγούμενη τροφή τι διαφορές είδατε; Αυτά... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
NikolasdaL Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, sotzar είπε Καλησπέρα, Σκέφτομαι να αρχίσω και εγώ στον δικό μου την aellis(γερμανικός ποιμενικός, 13 μηνών), γιατί τώρα τελευταία μας το παίζει δύσκολος με την τροφή του(essential). Λέω να πάρω αυτή με το κοτόπουλο μιας και δεν έχει θέμα με την συγκεκριμένη πρωτεΐνη... και έτσι ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα... Με αυτήν την τροφή τα επίπεδα ενέργειας πως είναι; Το τρίχωμα; Τα κακά...δηλαδή ποσότητα;...έχω ακούσει διάφορες γνώμες για αυτό Η ανάπτυξη του σκύλου αν έχετε κουτάβι πως είναι; Γενικά έχετε δει αυξομειώσεις στα κιλά; Με προηγούμενη τροφή τι διαφορές είδατε; Αυτά... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων δεν εχει να ζηλεψει καμια "επωνυμη τροφη " ολα ειναι κομπλε οσα ανεφερες .. τα κοπρανα ειναι αρκετα λογο της βρωμης τη δινω σε τζακ ρασελ και απο ενεργεια δε σταματαει απλα εχει 2 βδομαδες αντιμετωπιζω ενα θεμα με ξησιμο και δεν εχω καταληξει ακομα απο που ωφειλετε πολυ πιθανο απο κουνουπια γιατι ειμασταν μια βδομαδα στο εξοχικο .. αν προερχεται απο τη τροφη θα ανατρεξω στο νημα ! 1
sotzar Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, NikolasdaL είπε δεν εχει να ζηλεψει καμια "επωνυμη τροφη " ολα ειναι κομπλε οσα ανεφερες .. τα κοπρανα ειναι αρκετα λογο της βρωμης τη δινω σε τζακ ρασελ και απο ενεργεια δε σταματαει απλα εχει 2 βδομαδες αντιμετωπιζω ενα θεμα με ξησιμο και δεν εχω καταληξει ακομα απο που ωφειλετε πολυ πιθανο απο κουνουπια γιατι ειμασταν μια βδομαδα στο εξοχικο .. αν προερχεται απο τη τροφη θα ανατρεξω στο νημα ! Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Εσένα πίσω η συσκευασία τι λέει στη σύσταση(πρωτεΐνες, υδατάνθρακες κλπ) και στον οδηγό σίτισης; Γιατί άλλα λέει στα ελληνικά, άλλα στα αγγλικά και άλλα στο site...
NikolasdaL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, sotzar είπε Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Εσένα πίσω η συσκευασία τι λέει στη σύσταση(πρωτεΐνες, υδατάνθρακες κλπ) και στον οδηγό σίτισης; Γιατί άλλα λέει στα ελληνικά, άλλα στα αγγλικά και άλλα στο site... 1
sotzar Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, NikolasdaL είπε Πολλά δεν είναι τα γραμμάρια στη δοσολογία; Ο δικός μου είναι 13 μηνών, 32 κιλά...δηλαδή πόσο να του δίνω και πόσο θα φτάσει; Εσύ πόσο δίνεις στο δικό σου με βάση τα κιλά του;
NikolasdaL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 47 λεπτά πριν, sotzar είπε Πολλά δεν είναι τα γραμμάρια στη δοσολογία; Ο δικός μου είναι 13 μηνών, 32 κιλά...δηλαδή πόσο να του δίνω και πόσο θα φτάσει; Εσύ πόσο δίνεις στο δικό σου με βάση τα κιλά του; Στην αρχη του εδινα με τα γραμμαρια και ετρωγε οσα ηθελε αυτος οποτε στο τελος του κατεβαζω μισο κουπακι απο 2 φορες τη μερα και τρωει 1
NikolasdaL Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 μετα απο 2 βδομαδας διαπιστωσα πως η αελις κοτοπουλο φερνει φαγουρα στο σκυλο μου .. τους πρωτους 4 μηνες δεν ειχα κανενα προβλημα το παρουσιασε ξαφνικα δε ξερω αν ειναι συμπτωση ή οχι εγω απο τη στιγμη που ανοιξα το νημα ωφειλω να ενημερωσω .. σε περιπτωση που καποιος θελει να δοκιμασει εχω 6 σφραγιστα μισοκιλα θα τα δωσω κατω απο τη τιμη κοστους !
Liverpool89 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Αναμεσα σε αυτες τις τις σκυλοτροφες τις εχει δοκιμασει κανεις; https://www.skroutz.gr/s/9988950/Picart-NutriBest-Adult-Sensitive-Salmon-Rice-15kg.html https://www.skroutz.gr/s/10805221/Cibau-Sensitive-Lamb-Medium-Maxi-2-5kg.html https://petshop.gr/component/hikashop/top-line-energy Την τελευταία την εδινα πριν δυο χρονια στο σκυλι με καλα αποτελέσματα σε κοπρανα διαθεση. Εδω και δυο χρονια επειδη ημουν σε αλλη περιοχή και δεν εβρισκα την τελευταία, την εδινα την nutridog αλλα στην τελευταία παρτίδα με παρουσιασε αλλεργια και την εκοψα, διάβασα κριτικές και αλλοι ειχαν το ιδιο αποτελεσμα.
NikolasdaL Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Αναμεσα σε αυτες τις τις σκυλοτροφες τις εχει δοκιμασει κανεις; https://www.skroutz.gr/s/9988950/Picart-NutriBest-Adult-Sensitive-Salmon-Rice-15kg.html https://www.skroutz.gr/s/10805221/Cibau-Sensitive-Lamb-Medium-Maxi-2-5kg.html https://petshop.gr/component/hikashop/top-line-energy Την τελευταία την εδινα πριν δυο χρονια στο σκυλι με καλα αποτελέσματα σε κοπρανα διαθεση. Εδω και δυο χρονια επειδη ημουν σε αλλη περιοχή και δεν εβρισκα την τελευταία, την εδινα την nutridog αλλα στην τελευταία παρτίδα με παρουσιασε αλλεργια και την εκοψα, διάβασα κριτικές και αλλοι ειχαν το ιδιο αποτελεσμα. Εγω προσωπικα πηγα στη hills 1.5 κιλο τη μωβ που ειναι για ευαισθητο στομαχι και δερμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα